![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tusz do rzęs - średnia czy górna półka?
Ja niestety zafiksowałam się na Hypnose Lancome.Moje rzęsy sa naprawde marne i krótkie.A ten tusz jest po prostu idealny dla moich oczu.Tuszu nie kupuje w perfumerii , ale na allegro za 60-70zł. Trzeba bardzo uważać , bo więkoszość to chamskie podróby.Ale nie mam zamiaru płacic 130 zł za tusz
![]() Pewnego dnia puknęłam się w głowę i postanowiłam potestować tusze z niższej półki.Ale żaden nie dawał takiego efektu:-( Jeśli ktoś zna tańszy odpowiednik - prosze piszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Agnieska, pisz jak Eye Fly!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Podróżniczka
|
Chyba bede stawiac jednak na srednia polke
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak wiec ze sredniopolkowych preferuje Maybelline, MF, Bourjois ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Za to ja nigdy nie kupowałam tuszów droższych niż 15 zł
![]() ![]() ![]()
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Mnie skusiły przede wszystkim dlatego, że wypowiadały się osoby o krótkich rzęsach. Ja takie mam, a nie lubię czytać zachwytów osób z rzęsami załamującymi się na brwiach, bo to nie jest dla mnie miarodajne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiłam ten tusz w sephora i się zawiodłam ![]() Przy nieumiejętnym nakładaniu tej maskary potrafi ona pięknie sklejać rzęsy o czym przekonała się moja koleżanka . Poza tym po nałożeniu tuszu robią się strasznie suche rzęsy (czuję jakbym miała patyki a nie rzęsy.) Ogromną wadą jest opakowanie . Owszem proste i eleganckie ale co z tego ? Na szczoteczkę nabiera się za dużo tuszu . Przy ponownym zanurzeniu szczoteczki (za duża ilosć tuszu ) powinna wracać z powrotem do opakowania. Niestety szczoteczka wraca do opakowania a sam tusz wychodzi na zewnątrz , brudząc gwint opakowania . Moim zdaniem wejście na szczoteczkę jest za wąskie . O długich do nieba i pięknie rozdzielonych rzęsach można zapomnieć. Porównałam ten tusz do tuszu miss sporty xxvolume(9zł)( kupiony przypadkiem na szybcika) i powiem szczerze , że nie widzę różnicy. Zapomniałam dodać , że po 2 tygodniach używania wysechł i moje rzęsy wyglądają jak wióry. Nie podrażnia oczu - to jest jego jedyny plus . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O zgrozo... A miało być tak pięknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Zgłasza się kolejna fanka MF - ja uwielbiam masterpiece - za szczoteczkę, naturalny efekt, trwałość na 5 i fakt, że nie trzeba zbierać nadmiaru ze szczoteczki - bo nabiera się dokładnie tyle ile trzeba. Każdy udało mi się skończyć zanim wysechł.
Kończę 3 opakowanie, 4 do mnie leci. Pięknie podnosi rzęsy, dwie warstwy dają wyraźny efekt pogrubienia i wydłużenia. Genialnie prosta aplikacja - rozdziela idealnie, nie skleja, więc na malowanie rzęs nie poświęcam zbyt wiele czasu, a efekt jest bardzo ładny ![]() Miałam Lancome L'extreme (uczulenie, efekt średni), mam Hypnose - efekt bardzo ładny, ale trwałość mniejsza, osypuje się w drugiej części dnia. Poza tym, trzeba zbierać nadmiar ze szczoteczki i uważać na sklejanie. Miałam też Clarinsa - osypywał się, choć miał fajną, poręczną, małą szczoteczkę. Lubię też mascary LRP - np. Duoscopic - efekt ładny i trwały, ale na malowanie z bazą zwykle nie starcza mi cierpliwości. Podsumowując - stawiam na MF - jest jakościowo znakomity i cena przyzwoita. Górnopółkowce w niczym go nie przewyższają. Charakterystyka rzęs naturalnej blondynki, ogólnie słabo owłosionej - rzęsy krótkie i zdecydowanie niewystarczająco gęste ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
No to może się skuszę na tego MF, skoro tak go zachwalacie
![]() Co prawda miałam go kiedyś i nie byłam zachwycona - ale może to było dawno i nieprawda? ![]() Ja z kolei teraz testuję HR Extravagant. To co zauważyłam po kilku zastosowaniach - fajnie zagęszcza rzęsy, a nie osadza się w grudkach, tylko jakoś tak zagęszcza. Nie wydłuża wybitnie, ale dzięki temu zagęszczeniu jest ich widocznie więcej ![]() A moje rzęsy też bez tuszu niet - mimo iż ja nie blondynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Ja to kupowanie drogich tuszy do rzes tlumacze sobie tym, ze inni maja jeszcze drozsze hobby.... ( zagluszanie sumienia ). Ale jak ktoras z Was juz napisala, ze dobor tuszu do rzes jest sprawa indywidualna i trzeba probowac, az znajdzie sie ideal. Moim idealem( mam rzesy krotkie i delikatne ) jest Hypnose Lancome, choc nie ma super opinii na KWC. Zaraz po nim stawiam Loreal Lasch Architecta, potem dluuuuuuuugo nic i nowy Chanel z gumowa szczoteczka ( za leniwa jestem zeby wstac i pojsc do lazienki aby sprawdzic nazwe). Sredni byl LQ Rubinstein, a totalna porazka byl zakup Clinique z 2 koncowkami biala baza i czarnym tuszem pogrubiajacym, ktory wcale nie pogrubial. Pamietam, ze Dior MAXIEYE slizgal sie po rzesach - beznadzieja.
Za to moja siostra, ktora posiada dosc geste i sredniej dlugosci rzesy preferuje marke Loreal, bo jak mowi nazwa jej sie podoba, a tak serio to do takich rzes jak ona ma wszystkie tusze sa dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, głównie zwracam się do chętnych na wrażenia po Eye Fly
![]() ![]() ![]() No i, Kochane Moje, Wesolutkich Świąt! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
hehe, prezent zamówiony u Mikołaja?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
BAN stały
|
Ja tam nie wierzę w drogie tusze do rzęs. Diorshowa używałam i szału nie ma. NORMALNY tusz.
Jak w reklamie jakiegoś proszku do prania (chyba) - SKORO NIE WIDAC ROZNICY, TO PO CO PRZEPLACAC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
No i kupiłam YSL Efet Faux Cils, pomimo przestróg że wytrzyma max 2 miesiące. W chwili obecnej jestem tak zachwycona efektem, że warto było płacic, aby przez te dwa miesiące mieć rzęsy do brwi - jeszcz emi sie coś takiego nie przydażyło. Mam kolor bakłażanowy - 05.Tak czy siak, planuje jeszcze zakup czegos w brązie.
CZarna Ines, czy to Eye Fly? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
a dla mnie Eye Fly jest absolutnie bezkonkurencyjny (a wielu tuszy uzywalam) po prostu - ideal co zreszta uzasadnilam w recce na KWC
![]() ten tusz nie skleja rzes - chyba ze jest przeterminowany (no ale wowczas kazdy tusz bedzie je sklejal) albo byl przechowywany w zbyt cieplym miejscu! - wiem co mowie, bo mam porownanie z wszelkimi innymi tuszami marek selektywnych i w tej konkurencji Givenchy kasuje innych na glowe ![]() ja np kupilam raz eye fly na lotnisku no i zostal on poddany ekstremalnym warunkom pogodowym - a i owszem zaczal sklejac, wystaczylo wlozyc go na jedna noc do lodowki i znow byl tym tuszem ktory znam i uwielbiam z nizszej polki lubie tylko 2000 calorie nie znosze tuszy z baza nie przepadam za Lancome bo za rzadka konsystencja ![]() generalnie uwazam ze na tuszu nie warto oszczedzac - stawiam na Givenchy, YSL i Helene no i w sumie Diorshow (ach ta szczota!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Ja z tuszy najbardziej lubie Lancoma - Hypnose w szczegolnosci. Na moich rzesach (czarnych, dlugich z natury, jedynie jasnych na koncowkach) daje piekny efekt "firany". Nie osypuje sie, nie skleja rzes. L'extreme mnie nie zachwycil, moze dlatego ze ja w zasadzie nieszczegolnie potrzebuje wydluzenia. Rownie swietny jak Hypnose byl Flextencils. Nowy Fatale jest kapitalny, ale wymaga cierpliwosci, precyzji i czasu, wiec nie polecam na rano
![]() Ze sredniej polki dlugi czas uzywalam MF 2000 Calorie - sprawdzal sie b.dobrze. choc nie tak jak Lancome. Nie zachwycil mnie za to Dior - ani MaximEye (czy jakos tam ![]() Po Waszych zachwytach koniecznie musze teraz przetestowac Eye Fly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
ja osobiscie używam tylko tuszy ktore mi juz wczesniej jakos spasowały a mianowicie mowa o rimmel extra super lash - duzy inus jest w tym tuszu, to że tak szybko zasycha, ale barwa mi w nim najbradziej odpowiada bo są kruczo czarne rzesy, faktycznie sztuka w tej mascarze jest wielka, w robieniu "dramatycznego" makijaża rzes. Drugi jakim posiadam tuszem do rzęs to avon color trend - pump up the volume... dosyć dobry tusz, wydłuża rzęsy i ładnie rozczesuje, Trzeci tusz jaki posiadam już z górnej pólki to Lancome DEfiniciLS, polecam jak nic! Ten tusz na moich oczkach robi małe dzieło, poważnie - rzęsy zdrowo rozdzielone, kruczoczarne, i wydłużone, nie widać grudek, ani sklejonych rzęs, po 1 nałożeniu tuszu na rzęsy super się prezentują...!
Dziewczynki ostatnio kupiłam w biedronce - dla próby tusz który kosztował zaledwie 3 zł, seria WIBO - uniwersalny... Powiem ze za te kasę warto było go kupić, nie powiem że to "tandeta" czy coś w tym stylu, bo rzęsy są długie i podkręcone delikatnie, ale trzeba z umairem nim pokrywac rzęsy, tak do 2 razy, gdyż potem się sklejają niektore wartewki i lipnie długie rzęsy sklejone wyglądają...
![]() |
![]() |
#83 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
jestem tu "nowa" ale mam nadzieje, ze mnie nie oskalpujecie na powitanie
![]() heh, tak więc... moim zdaniem lepiej zainwestowac w podklad czy puder z gornej polki.bo tak na prawde to cera rzuca sie w oczy ![]() jesli o srednia polke chodzi to zdecydowanie polecam MaxFactor 2000cal. cena ok 37,- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Przed świętami kupiłam sobie nowy Chanel Inimitable, to ten z gumową szczoteczką- jest to porządny, niesklejający rzęs, dobry tusz- ale bez efektów specjalnych jak np. po Hypnose.
Mam długie i ładnie podkręcone rzęsy, ale nie za gęste i od tuszy oczekuję przede wszystkim pogrubienia- Chanel daje bardziej naturalny efekt, ale przyznam że kiedyś spróbowałam Astor Magic Style i gdybym miała wybierać to Hypnose jest na 1. miejscu (ale duuuuży minus za szybkie wysychanie), a Astor i Chanel to prawie to samo w efekcie (ale nie w cenie ![]() O innych górnopółkowych tuszach które używałam się nie wypowiadam bo mnie nie zadowoliły - ale to brzmi ![]() Ze średniej używałam raz właśnie MF 2000cal i kompletnie mi nie odpowiadał, ale wiem że wiele kobitek go uwielbia ![]() Truskaffka- witaj na wizażu! ![]() I jeżeli rzeczywiście ktoś ma rzęsy jak firany to może nawet żyć bez tuszu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
L_V, tak w moich zbiorkach kosmetycznych pojawił się Eye Fly ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Truskaffka- witaj na wizażu!
![]() I jeżeli rzeczywiście ktoś ma rzęsy jak firany to może nawet żyć bez tuszu ![]() tez witam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
moje zdanie jest takie, ze w kosmetyki trzeba inwestowac i nie zalowac kasy nawet jesli tusz do rzes ma kosztowac 130 zl, ja osobiscie uzywam diorshowa i YSL polecam obydwa naprawde warto wydac ta kase. jesli chodzi o tusze za 20 zl to dla mnie tandeta, sklejaja rzesy starczaja moze na 2 tygodnie masakra!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.