Poczułam sie jak złodziejka... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-12-15, 16:16   #61
coccinelle
BAN stały

Dot.: Poczułam sie jak złodziejka...

moj brat kiedys ukradl taka piszczalke dla dzieci. mial wtedy dokladnie rok i szesc miesiecy. no i ja...nieopierzona, 17letnia gowniara z dzieciakiem w sklepie...w ogole tego nie zauwazylam.

i przy kasie okazalo sie, "pikamy" przy przechodzeniu przez bramke.
wiecie co? kiedy juz okazalo sie, co pika...wcale sprawa nie zostala rozwiazana. ochroniarze poprosili mnie na zaplecze, zeby mnie przeszukac (nie wiem, czy dziecaka i wozek tez chcieli przeszukac, nie sprecyzowali sie).

az mi dym uszami poszedl. bylam grzeczna, przeprosilam...ale nie...to nie wystarczylo. w dodatku zaczeli rzucac aluzje o puszczajacych sie gowniarach z brzuchem i dzieciach-wpadkach.

uznalam zatem, jako swiadomy swoich praw konsument, ze sprawy tej tak nie zostawie i poinformowalam panow, ze w tej chwili wzywam policje, bo czuje sie napadnieta. zadnym karkom ponizac sie w zyciu nie pozwole niezaleznie od wieku.

skonczylo sie na tym, ze kierownik sklepu przyszedl, przeprosil mnie i nzawet w ramach tych przeprosin kupil mi i dzieciakowi (ktory zreszta stracil cierpliwosc i zaczal drzec swa slodka morde na caly sklep) po lodzie-rozku.

ale to byla ekstremalna sytuacja...

zwykle jak widze nadmierne zainteresowanie straznika moja osoba, to usmiecham sie do niego, zeby mniejszyc napiecie a poza tym...to mnie zwykle troche smieszy.

bardziej wkurzaja mnie panny w sieciowkach, ktore laza za klientkami i natychmiast skladaja czy poprawiaja ciuchy, jesli ktorejs zdarza sie czegos dotknac.
coccinelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 16:16   #62
Aeterna
Zakorzenienie

Sorry, że się jak zwykle wymądrzam - ale dajcie Jej spokój z tym szalikiem w przymierzalni.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 16:20   #63
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elly2 Pokaż wiadomość
Hehe nie no blagam Cie. Bawisz mnie.
Pozostawie to juz bez komentarza bo brak mi slow

A, ze przewrazliwiona jestem to fakt, taka juz mam nature
I wzajemnie .

Cytat:
Napisane przez Aeterna Pokaż wiadomość
Sorry, że się jak zwykle wymądrzam - ale dajcie Jej spokój z tym szalikiem w przymierzalni.
Dlaczego niby ?
Przecież o ten szalik w przymierzalni cała ta afera .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 16:20   #64
elly2
Wtajemniczenie

Komentarze dziewczyn, ktore pisza, ze jestem przerazliwona, przesadzam itd. itp. pomagaja mi inaczej spojrzec na ta sytuacje, i moze w przyszlosci nie bede sie przejmowac tak malo znaczacymi sprawami. Oczywiscie w tej chwili emocje opadly, najgorzej bylo wczoraj Dzis juz luzik, ale watek troche podnosi mi momentami adrenaline.

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 16:23   #65
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Komentarze dziewczyn, ktore pisza, ze jestem przerazliwona, przesadzam itd. itp. pomagaja mi inaczej spojrzec na ta sytuacje, i moze w przyszlosci nie bede sie przejmowac tak malo znaczacymi sprawami. Oczywiscie w tej chwili emocje opadly, najgorzej bylo wczoraj Dzis juz luzik, ale watek troche podnosi mi momentami adrenaline.
No widzisz-potrafisz zdobyć się na obiektywizm wobec siebie -to mi się podoba .

Stary 2006-12-15, 16:28   #66
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
No widzisz-potrafisz zdobyć się na obiektywizm wobec siebie -to mi się podoba .
Freso potrafie. Pisalam juz o tym troszke wczesniej. Urazil mnie (choc bez przesady ) komentarz marceliny, nic wiecej Czasami fajnie jest poznac opinie innych i nabrac dystansu do niektorych sytuacji - mi tego brakuje. I to wlasnie jest rzecz, ktora w sobie nie lubie. Nadmierna wrazliwosc i ciagle wzruszanie sie bez powodu przyprawia mnie o mdlosci

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 16:30   #67
Aeterna
Zakorzenienie

A od kiedy to zbrodnią jest np. wzięcie produktu i dosłownie: łażenie z nim po sklepie..?

Jak zechcę, to będę mierzyć w przymierzalni choćby buty. Nic im do tego: gdzie.
Stary 2006-12-15, 16:32   #68
Aeterna
Zakorzenienie

dubel
Stary 2006-12-15, 16:36   #69
aniielica
Zakorzenienie

ja tak często robie w tesco. Ponieważ ten sklep jest tuż przy budynku mojej uczelni, to często na okienkach idziemy z przyjaciółką tam po propstu połazić i poszwędać sie miedzy półkami. Przewracamy, oglądamy, wąchamy, dotykamy... I nikt nigdy nam nic nie powiedział.

Za to w Douglasie pan ochroniarz towarzyszy mi krok w krok... Czasami czuję jego oddech na plecach:/ Wkurza mnie to, ale taka jego praca- to mu kazali robić, wiec wykonuje swoje obowiazki.
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 16:44   #70
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
A od kiedy to zbrodnią jest np. wzięcie produktu i dosłownie: łażenie z nim po sklepie..?

No ja sie tutaj calkowicie zgadzam z Aete. Wlasciwie co jest takiego zlego w przymierzaniu szalika w przymierzalni? Ja nie wiem, sa jakies zakazy? Przeciez to wszytsko jedno czy w przymierzalni czy przy innym lustrze?
Przymierzanie jeszcze nie jest karalne. Byle na terenie sklepu. A juz w ktorym miejscu w sklepie klient chce towar przymierzyc to juz chyba tylko i wylacznie sprawa klienta.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 17:05   #71
Nataniella
Raczkowanie

Popieram elly2. Klient powinien czuć się w sklepie komfortowo, a ochrona może wykonywać swoją pracę w bardziej dyskretny sposób. Kiedyś z koleżanką poszłyśmy do Rossmana. Koleżanka miała zamiar kupić sobie kredkę do oczu. Pani ekspedientka stała przy palecie z kosmetykami, zasłaniając ją swoim ciałem i nie przesunęła się nawet na krok, by umożliwić nam obejrzenie kosmetyków. Wyszłyśmy zdenerwowane ze sklepu, a kredkę kupiłyśmy w Naturze.
Nataniella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 17:19   #72
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:

Tak samo denerwuje mnie sprawdzanie przy kasach wszystkich kartnowych pudelek, co nie kupie to panie w kasie sa zobowiazane to sprawdzenia. Wiem, ze to ich praca, ale to nie zmienia faktu, ze ktos moze poczuc sie nieswojo.
w jednym z supermarketów stojąc w kolejce, byłam świadkiem takiego zdarzenia : młody chłopak kupował kilka rzeczy w tym farbę do włosów. kasjerka otworzyła pudełko, i wyleciała z niego niezła kolekcja cieni do powiek (wartością kilkakrotnie przewyższających tą farbę, której miejsce zajęły) normalnie szczęka mi opadła, nie wiedziałam, że ludzie tak robią! koleś w ogóle się nie zmieszał, powiedział, że w takim razie on rezygnuje z zakupu i sobie poszedł.
nikt nie zareagował, i kasjerka i ochroniarz mieli miny wskazujące na to, że takie sytuacje są na porządku dziennym.
Stary 2006-12-15, 17:31   #73
moee
Zakorzenienie

mojego Tz kiedys nie zle potraktowali wszedl na chwile na sklep doslownie po picie kolo kasy.. miala na sobie plecak ktorego nie zostawil w przechowalni, jak odszedl od kasy podeszlo do niego trzech ochroniarzy.. i go na przeszukanie do kanciapy ze niby maja podejrzenie ze cos wzial, wyklocal sie z nimi bo jak mogl wziasc skoro nie wchodzil nawet na sklep.. kazali mu wyciagac wszystko co ma w plecaku, i mial.. nowe plytki, jeszcze nie otwarte, ktore kupil dzien wczesniej jak byl na zakupach z ojcem probowali mu wmowic ze to sa kradzione plytki z tego sklepu i ze ukradl je na 100% na szczescie ojciec mojego Tz zawsze zbiera paragony, wiec Tz zadzwonil do ojca i ojciec przywiozl rachunek z innego sklepu gdzie bylo jak byk ze plytki byly kupowane dzien wczesniej po calym zajsciu nawet ich nie przeprosili

tez nie cierpie nadgorliwych ochroniarzy ,ale jak to juz wczesniej jedna wizazanka pisala to ich praca
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 17:48   #74
Moonlight
Wtajemniczenie

kiedyś byłam z koleżanką w małym sklepiku. były tam dwie panie ekspedientki. koleżanka potrzebowała gumki do włosów w określonym kolorze. poprosiła jedną z pań żeby jej pokazała gumki. pani bardzo nieprzyjemna wyciągnęła jakąś michę pełną gumek i położyła na ladzie. koleżanka grzebie w poszukiwaniu odpowiedniego koloru. obie panie gapią się jej na ręce. jako że żadna z gumek nie miała odpowiedniego koloru, koleżanka podziękowała i chciała odejść. jedna z pań ją napadła, kazała jej podwinąć rękawy, przeszukała jej kieszenie, obmacała ją gdzie tylko mogła. oczywiście niczego nie znalazła. ale nawet nie przeprosiła. łaskawie pozwoliła jej odejść

nienawidzę kiedy wszystkie panie w sklepie mnie otaczają i patrzą jak dobieram sobie odcień podkładu. a jak w końcu odchodzę z niczym to czuję się jakbym popełniła jakąś zbrodnię

a tak poza tym to skoro sobie dziewczyna chciała zobaczyć w lustrze jak wygląda w szaliku to dlaczego nie mogła skorzystać z lustra w przymierzalni? miała się przeciskać do zajetego lustra kiedy niedaleko było jedno zupełnie wolne? czy miała przynieść swoje własne? dobrze zrobiła, miała do tego pełne prawo. nie rozumiem więc dlaczego miałaby czuć się winna...
Stary 2006-12-15, 17:52   #75
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Freso potrafie. Pisalam juz o tym troszke wczesniej. Urazil mnie (choc bez przesady ) komentarz marceliny, nic wiecej Czasami fajnie jest poznac opinie innych i nabrac dystansu do niektorych sytuacji - mi tego brakuje. I to wlasnie jest rzecz, ktora w sobie nie lubie. Nadmierna wrazliwosc i ciagle wzruszanie sie bez powodu przyprawia mnie o mdlosci
Rozumiem,bo na słowa krytyki każdy w pierwszym momencie się jeży .
Ale ,tak jak piszesz-po chwili zastanowienia-można dzięki takim opinimo spojrzeć na sprawę z innej strony.

Cytat:
Zależy w jakim celu się z nim łazi.W jakimś konkretnym,czy tylko po to,żeby połazić?
Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Przymierzanie jeszcze nie jest karalne. Byle na terenie sklepu. A juz w ktorym miejscu w sklepie klient chce towar przymierzyc to juz chyba tylko i wylacznie sprawa klienta.
No fakt-równie dobrze można mierzyć na stoisku mięsnym lub z narzędziami ogrodniczymi .
Cóż za różnica-teren sklepu przecież.

Stary 2006-12-15, 18:01   #76
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
No fakt-równie dobrze można mierzyć na stoisku mięsnym lub z narzędziami ogrodniczymi .
Cóż za różnica-teren sklepu przecież.
No wlasciwie czemu nie? Jak klient ma taka ochote to i na monopolowym moze cos przymierzyc...
a Ty sie tak nie smiej, bo ja niedawno czapke mierzylam na stoisku z narzedziami... bo tam akurat mi sie przypomnialo, ze sie nie ze wszystkich stron w tej czapie obejrzalam a akurat przechodzilam kolo luster na sprzedaz. I co? nikt mi nic nie powiedzial, nawet zainteresowania nie wzbudzilam zadnego

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 18:13   #77
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
No wlasciwie czemu nie? Jak klient ma taka ochote to i na monopolowym moze cos przymierzyc...
a Ty sie tak nie smiej, bo ja niedawno czapke mierzylam na stoisku z narzedziami... bo tam akurat mi sie przypomnialo, ze sie nie ze wszystkich stron w tej czapie obejrzalam a akurat przechodzilam kolo luster na sprzedaz. I co? nikt mi nic nie powiedzial, nawet zainteresowania nie wzbudzilam zadnego
Eeee,no ale,co kraj to obyczaj.
W Polsce w tej sytuacji na pewno byś była na muszce.

Stary 2006-12-15, 18:13   #78
kasia20a
Zadomowienie

ja sie nie dziwie Elly ze głupio sie poczuła, pewnie sama bym się wkurzyła gdyby ochroniaz który stoi przy wejsciu przyszedł specjalnie popatrzec co robie chociaz mnie to troche dziwi bo pracowałam w markecie i wiem ze sa ochroniaze po cywilnemu którzy chodza z koszykami po sklepie ,jesli w monitoringu zauwaza podejzane zachowanie wtedy taki ,,cywilny'' moze to sprawdzic i to by było ok bo klient nie czuje sie urazony bo nawet nie wie ze to ochrona, i tak powinno byc a nie ze umundorowany ochroniaz staje przedemna i się gapi, głupio bym się czuła no.... jak złodziej
nie lubie rosmmana bo ochroniaz wiecznie stoi i goni za mna wzrokiem nawet nie moge w spokoju pogladac kometyków. Kiedys w Tadeuszu ochroniaz łaził za mna krok w krok i pozniej sta,l przy kasie pewnie patrzył czy za wszystko płace
przypomniał mi sie jak kiedys w chempionie przymiezałysmy z kumpelami kapelusze robiłysmy sobie jaja a poznie przechodimy przez sklep i jakis gosciu mowi ze ładnie wyglądamy w kamerze wiec mozna kontrolowac bez stresownaia klienta
Stary 2006-12-15, 18:27   #79
kami828
Zadomowienie

Jeszcze mi sie cos przypomniało.Nie widziałam tego ale słyszałam z opowieści siostry.W sklepie Biedronka w moim mieście ochroniarze i kasjerka kazali dziewczynie rozpiąć kurtke bo myśleli że ukradła coś i ma to pod kurtka co do czego przyszło to dziewcyzna była w ciąży a Oni jej stracha narobili,dziewczyna zbladła i wogóle źle sie poczuła jeszcze troche i by pogotowie wzywali normalnie masakra.Ciekawe co potem zrobili bo ja na miejscu tej dziewczyny zadzwoniłabym na policje,niby ją szarpali żeby rozpieła kurtke itd. to jest dopiero przesada,nie zwyczajne spojrzenia ochroniarzy ale ich chamskie zachowanie.
kami828 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-15, 21:23   #80
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
hehe sa i tacy. Nam sie bzdarzylo, jak pracowalam. Jeden koles poszedl zmierzyc buty do przymierzalni. Zaslonil kotare, a ja podgladalam z ciekawosci co on bedzie robil. Obracal nogami na kazda strone, klekal itp. Spedzil tam sporo czasu. Nie podejrzewalysmy go o chec kradziezy, ale ubaw mialam niezly

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 21:52   #81
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koKOro Pokaż wiadomość
hehe sa i tacy. Nam sie bzdarzylo, jak pracowalam. Jeden koles poszedl zmierzyc buty do przymierzalni. Zaslonil kotare, a ja podgladalam z ciekawosci co on bedzie robil. Obracal nogami na kazda strone, klekal itp. Spedzil tam sporo czasu. Nie podejrzewalysmy go o chec kradziezy, ale ubaw mialam niezly

Dziś mam wyjątkowego farta-co wątek,to coś śmiesznego .

Stary 2006-12-15, 22:16   #82
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koKOro Pokaż wiadomość

Nie chcę Ci, Fresa, psuć humoru , ale zdarza mi się coś wziąć z zamiarem kupna, a po jakimś czasie się rozmyslić (uznać: na Chiny mi to..?) i odnieść na miejsce (i tak, że nie odstawiam ''kubka'' między ''najbliższymi majtkami'' ) - także, zapewniam, można spakować koszyk i po zwiedzeniu sklepu wypakować go z powrotem, niekoniecznie przy kasie i nie czuć się jak zbrodniarz.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości