![]() |
#61 |
BAN stały
|
Dot.: Poczułam sie jak złodziejka...
moj brat kiedys ukradl taka piszczalke dla dzieci. mial wtedy dokladnie rok i szesc miesiecy. no i ja...nieopierzona, 17letnia gowniara z dzieciakiem w sklepie...w ogole tego nie zauwazylam.
i przy kasie okazalo sie, "pikamy" przy przechodzeniu przez bramke. wiecie co? kiedy juz okazalo sie, co pika...wcale sprawa nie zostala rozwiazana. ochroniarze poprosili mnie na zaplecze, zeby mnie przeszukac (nie wiem, czy dziecaka i wozek tez chcieli przeszukac, nie sprecyzowali sie). az mi dym uszami poszedl. bylam grzeczna, przeprosilam...ale nie...to nie wystarczylo. w dodatku zaczeli rzucac aluzje o puszczajacych sie gowniarach z brzuchem i dzieciach-wpadkach. uznalam zatem, jako swiadomy swoich praw konsument, ze sprawy tej tak nie zostawie i poinformowalam panow, ze w tej chwili wzywam policje, bo czuje sie napadnieta. zadnym karkom ponizac sie w zyciu nie pozwole niezaleznie od wieku. skonczylo sie na tym, ze kierownik sklepu przyszedl, przeprosil mnie i nzawet w ramach tych przeprosin kupil mi i dzieciakowi (ktory zreszta stracil cierpliwosc i zaczal drzec swa slodka morde na caly sklep) po lodzie-rozku. ale to byla ekstremalna sytuacja... zwykle jak widze nadmierne zainteresowanie straznika moja osoba, to usmiecham sie do niego, zeby mniejszyc napiecie a poza tym...to mnie zwykle troche smieszy. bardziej wkurzaja mnie panny w sieciowkach, ktore laza za klientkami i natychmiast skladaja czy poprawiaja ciuchy, jesli ktorejs zdarza sie czegos dotknac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Sorry, że się jak zwykle wymądrzam - ale dajcie Jej spokój z tym szalikiem w przymierzalni.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#63 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przecież o ten szalik w przymierzalni cała ta afera ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Komentarze dziewczyn, ktore pisza, ze jestem przerazliwona, przesadzam itd. itp. pomagaja mi inaczej spojrzec na ta sytuacje, i moze w przyszlosci nie bede sie przejmowac tak malo znaczacymi sprawami. Oczywiscie w tej chwili emocje opadly, najgorzej bylo wczoraj
![]()
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
A od kiedy to zbrodnią jest np. wzięcie produktu i dosłownie: łażenie z nim po sklepie..?
![]() ![]() Jak zechcę, to będę mierzyć w przymierzalni choćby buty. Nic im do tego: gdzie. ![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
dubel
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
ja tak często robie w tesco. Ponieważ ten sklep jest tuż przy budynku mojej uczelni, to często na okienkach idziemy z przyjaciółką tam po propstu połazić i poszwędać sie miedzy półkami. Przewracamy, oglądamy, wąchamy, dotykamy... I nikt nigdy nam nic nie powiedział.
Za to w Douglasie pan ochroniarz towarzyszy mi krok w krok... Czasami czuję jego oddech na plecach:/ Wkurza mnie to, ale taka jego praca- to mu kazali robić, wiec wykonuje swoje obowiazki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja sie tutaj calkowicie zgadzam z Aete. Wlasciwie co jest takiego zlego w przymierzaniu szalika w przymierzalni? Ja nie wiem, sa jakies zakazy? Przeciez to wszytsko jedno czy w przymierzalni czy przy innym lustrze? Przymierzanie jeszcze nie jest karalne. Byle na terenie sklepu. A juz w ktorym miejscu w sklepie klient chce towar przymierzyc to juz chyba tylko i wylacznie sprawa klienta.
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Popieram elly2. Klient powinien czuć się w sklepie komfortowo, a ochrona może wykonywać swoją pracę w bardziej dyskretny sposób. Kiedyś z koleżanką poszłyśmy do Rossmana. Koleżanka miała zamiar kupić sobie kredkę do oczu. Pani ekspedientka stała przy palecie z kosmetykami, zasłaniając ją swoim ciałem i nie przesunęła się nawet na krok, by umożliwić nam obejrzenie kosmetyków. Wyszłyśmy zdenerwowane ze sklepu, a kredkę kupiłyśmy w Naturze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() nikt nie zareagował, i kasjerka i ochroniarz mieli miny wskazujące na to, że takie sytuacje są na porządku dziennym.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
mojego Tz kiedys nie zle potraktowali
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tez nie cierpie nadgorliwych ochroniarzy ,ale jak to juz wczesniej jedna wizazanka pisala to ich praca
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
kiedyś byłam z koleżanką w małym sklepiku. były tam dwie panie ekspedientki. koleżanka potrzebowała gumki do włosów w określonym kolorze. poprosiła jedną z pań żeby jej pokazała gumki. pani bardzo nieprzyjemna wyciągnęła jakąś michę pełną gumek i położyła na ladzie. koleżanka grzebie w poszukiwaniu odpowiedniego koloru. obie panie gapią się jej na ręce. jako że żadna z gumek nie miała odpowiedniego koloru, koleżanka podziękowała i chciała odejść. jedna z pań ją napadła, kazała jej podwinąć rękawy, przeszukała jej kieszenie, obmacała ją gdzie tylko mogła. oczywiście niczego nie znalazła. ale nawet nie przeprosiła. łaskawie pozwoliła jej odejść
![]() nienawidzę kiedy wszystkie panie w sklepie mnie otaczają i patrzą jak dobieram sobie odcień podkładu. a jak w końcu odchodzę z niczym to czuję się jakbym popełniła jakąś zbrodnię ![]() a tak poza tym to skoro sobie dziewczyna chciała zobaczyć w lustrze jak wygląda w szaliku to dlaczego nie mogła skorzystać z lustra w przymierzalni? miała się przeciskać do zajetego lustra kiedy niedaleko było jedno zupełnie wolne? czy miała przynieść swoje własne? ![]() ![]()
![]() |
#75 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ,tak jak piszesz-po chwili zastanowienia-można dzięki takim opinimo spojrzeć na sprawę z innej strony. Cytat:
Cytat:
![]() Cóż za różnica-teren sklepu przecież ![]()
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty sie tak nie smiej, bo ja niedawno czapke mierzylam na stoisku z narzedziami... bo tam akurat mi sie przypomnialo, ze sie nie ze wszystkich stron w tej czapie obejrzalam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Polsce w tej sytuacji na pewno byś była na muszce ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
ja sie nie dziwie Elly ze głupio sie poczuła, pewnie sama bym się wkurzyła gdyby ochroniaz który stoi przy wejsciu przyszedł specjalnie popatrzec co robie
![]() ![]() nie lubie rosmmana bo ochroniaz wiecznie stoi i goni za mna wzrokiem nawet nie moge w spokoju pogladac kometyków. Kiedys w Tadeuszu ochroniaz łaził za mna krok w krok i pozniej sta,l przy kasie pewnie patrzył czy za wszystko płace ![]() przypomniał mi sie jak kiedys w chempionie przymiezałysmy z kumpelami kapelusze robiłysmy sobie jaja a poznie przechodimy przez sklep i jakis gosciu mowi ze ładnie wyglądamy w kamerze ![]() ![]()
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Jeszcze mi sie cos przypomniało.Nie widziałam tego ale słyszałam z opowieści siostry.W sklepie Biedronka w moim mieście ochroniarze i kasjerka kazali dziewczynie rozpiąć kurtke bo myśleli że ukradła coś i ma to pod kurtka co do czego przyszło to dziewcyzna była w ciąży a Oni jej stracha narobili,dziewczyna zbladła i wogóle źle sie poczuła jeszcze troche i by pogotowie wzywali normalnie masakra.Ciekawe co potem zrobili bo ja na miejscu tej dziewczyny zadzwoniłabym na policje,niby ją szarpali żeby rozpieła kurtke itd. to jest dopiero przesada,nie zwyczajne spojrzenia ochroniarzy ale ich chamskie zachowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś mam wyjątkowego farta-co wątek,to coś śmiesznego ![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcę Ci, Fresa, psuć humoru ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.