|
|
#61 |
|
BAN stały
|
Dot.: dr A.Sankowski
A ja bym plakat z moich piersi zrobila jesli to mialoby ostrzec inne dziewczyny przed takimi lekarzami jak ten i tyle powiem w tym temacie... A moze sam dr sie za tym nickiem kryje bo cos za czesto ten wpis w formie obrony tego wlasnie lekarza sie pojawia!!
|
|
|
|
|
#62 |
|
BAN stały
|
No zaskakujesz mnie coraz bardziej
Ja po prostu byłam pacjentką i wiem jak tam jest i wiem co mówię, miałam kilka zabiegów i jeszcze się wybieram, inaczej nie zabierałabym głosu w ogóle i swojego zdania nie zmienię.
|
|
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
W takim razie spoko.Ale ja tez swojego zdania nie zmienie bo wiem jak bardzo okaleczyl tamta dziewczyne i wiem ile przez niego wycierpiala...Ciesze sie ,ze tobie zrobil dobrze op ,ale przeczytaj w takim razie regulamin i wyobraz sobie ,ze cos jednak nie poszlo... z tym regulaminem nie masz zadnych szans na jakakolwiek poprawke.I jakby lekarz w zywe oczy ci mowil ,ze wszystko jest ok.Kiedy tobie juz implant spod miesnia wypadl ... Sorry jesli cie urazilam.Jestem po prostu zbulwersowana zachowaniem lekarza i jego obojetnoscia na zdrowie pacjenta.Czy w tym swiecie liczy sie tylko kasa??
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Ja osobiście byłam tam co prawda jako osoba wspierająca przyjaciółkę ( na konsultacji i wizycie już po ) a także sama mam zamiar więc mogę tylko napisać że to co widziałam podobało mi się , a i przyjaciółka zadowolona bardzo,, robiła piersi i twierdzi że super ,,,, potem jeszcze na jakieś zabiegi fizykoterapeutyczne kilka razy chodziła.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Nikomu nie należy życzyć takich przejść, ale też nie we wszystko należy wierzyć. Nie mówię tu o tym konkretnym przypadku tylko ogólnie - żeby nie było...
Fajnie, że pacjentki się wypowiadają, ale wiecie... Wszystko trzeba brać z dystansem... Bo faktyczna "wina" zapewne leży gdzieś po środku. Poza tym nie dziwię się, że są różne opinie o jednej klinice, ba, nawet bym nie uwierzyła w szczerość opinii, jakby były same dobre... Z "mojego" punktu widzenia na przykład są dobrzy w tym co robią. Moja przyjaciółka jakiś czas temu robiła sobie u nich piersi, też po ciąży miała problemy i jest bardzo zadowolona i z opieki i z efektu... Każdy przypadek jest tak naprawdę inny, więc nie należy generalizować według mnie
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
O i tu zgadzam się behemotek,,, pewnie że nie należy nikomu życzyć źle,, i opinie trzeba wyrobić sobie samodzielnie ,,,, bo różnie bywa z ich obiektywnością,,,
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam wypis z kliniki Sankowskiego, wynik badania usg po zerwaniu torebki i wynik MRI (oglądałam zdjęcia na 4 radiogramach). I mogę powiedzieć jedno: masakra . Ponadto Mya konsultowała swój przypadek z innymi niezależnymi chirurgami plastykami, którzy jednogłośnie stwierdzili, iż ma źle dobrane implanty i cała operacja została przeprowadzona w nieprawidłowy sposób [źle wypreparowane kieszonki; jeden implant jest przykryty mięśniem piersiowym większym, a drugi już nie (nie licząc górnego fragmentu implantu na małym odcinku) - czyli znajduje się praktycznie pod tkanką gruczołową] ![]() Więc ten przypadek można uznać za całkowicie wiarygodny Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2010-03-27 o 09:55 |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Krzywy nos może powstać bo. np. zdjęło się za wcześnie gips, ale źle wszyty implant to dowód czarno na białym!!!!!!!!!!!!!!!!! Pogadaj z adwokatem, który zajmuje się odszkodowaniami za błąd w sztuce i tą tematyką. Pojdą zaraz na ugodę. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Gdzie pracuje ten dr, który Cię operował? Dasz namiar i ew foto na priv? |
|
|
|
|
|
#69 |
|
BAN stały
|
Zły, dziurawy implant mógł też być z winy producenta, a nie lekarza, trzeba ostrożnie wypowiadać się nie znając tematu, bo można kogoś niesprawiedliwie skrzywdzić, a jeśli wina leży po stronie kliniki, to drugi raz nie płaci za implanty. Trzeba się zorientować. Tylko ja nie rozumiem tu czegoś, przecież lekarz o wszystkim informuje przed zabiegiem, o wszystkich możliwych powikłaniach, a my mimo wszystko decydujemy się , a jak coś nie tak wyjdzie to zapominamy, że bylyśmy przed tym ostrzegane przez samego lekarza.
|
|
|
|
|
#70 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Szonja implant mogl byc dziurawy,ale to nie jedyna rzecz ktora swiadczy o nieudanej op,przeczytaj post Listopadowej Wszystko po kolei spartolone,tylko szkoda ,ze szanowny pan dr nie przyznaje sie do bledu Sprawa implantu wyjasni sie juz niebawem przy operacji.Implant zostanie zapakowany po wyjeciu i wyslany do producenta do analizy |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich, chciałam sie przywitać
Widzę , że dyskusja ma coraz wyższą temperaturę. Bardzo dziękuję moim koleżankom z tematu za wsparcie. Słowo daję, że bez "grupy wsparcia" z wątku nie dała bym rady w normalności przetrwać ostatniego roku Ktoś napisał, że wina leży po środku. Proszę, niech mi ta osoba napisze co zle zrobiłam?Wybrałam jak myślałam najlepszego chirurga, zaufałam diagnozie jaką postawił oraz zgodziłam się na zaproponowanym przez dr sposobem zabiegu, ścisle przestrzegałam zaleceń pooperacyjnych, byłam na większej niż zalecane kontrolach pooperacyjnych(na własną prośbę), zawsze słyszałam,że wynik operacji jest rewelacyjny-tylko trzeba jeszcze czekać. Mamiona tymi zapewnieniami czekałam. Wstrzmywałam się z wypowiedzią na tym wątku , ponieważ mam za dwa tygonie reoperację. I jednego czego teraz potrzebuje to spokoju . Mam zalecenie nie martwić się i z uśmiechem przyjechać na operacje Po zabiegu założe osobny wątek i wszystkim bardzo chętnie przedstawię moją historię. szonja-widzę , że świetnie znasz klinikę . To podobnie jak ja Nie jest niczym dziwnym czemu tak zaciekle bronisz dr, i czemu na wszystkich możliwych wątkach promujesz tą klinikę. Skoro jesteś zadowolona z zabiegów to jest to logiczne.Ale czemu poddajesz w wątpliwość moje przejścia? Zamiast dyskutować atakujesz wszystkie przytoczone przykłady ? To jest dla mnie juz trochę zastanawiające ![]() Napisałaś, że w życiu nie opuplikowałabys zdjęć tak okaleczonych piersi. Zapewniam Cię , że tego nie wiesz. Też tak bym pewnie powiedziała rok temu. Zresztą dopiero po 9 msc się na to zdobyłam-jak moja bezsilność dobiła do dna. Może komuś pomogą ustrzec się podobnych przeżyć. A wstydzi niech się twórca . julia1980-oczywiście żadna zgoda nie zwolni lekarza od odpowiedzialności za "błąd w sztuce". Nie sądzę, że dr poszedłby na jakąś ugodę-nie takie sprawy wygrywał w sądzie. Będę miała mnóstwo czasu po op by zastanowić się co zrobić. Pozdrawiam. ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
I tak mi sie wydaje, że właśnie wtedy kiedy coś się dzieje złego a pacjentka potrzebuje pomocy lekarz zdaje największy egzamin.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2009-12-04 o 01:50 |
|
|
|
|
|
#72 |
|
BAN stały
|
Współczuję, że Tobie nie wyszło, ale skoro znasz też dobrze klinikę i ludzi tam pracujących to wiesz, że robią wszystko abyśmy czuły sie dobrze> Mnie bardzo zaskoczyło holistyczne podejście do pacjenta i ta opieka przed zabiegami i po, fizykoterapia i w ogóle. Najbardzie mnie denerwuje, że opinie wystawiają dziewczyny, które z tą kliniką nie miały nic wspólnego i takie nie powinne wypowiadac się w temacie, ani obrażać lekarzy.
Trzymam za Ciebie kciuki i czekam na pozytywne wieści
|
|
|
|
|
#73 |
|
Przyczajenie
|
Chodzi mi o dr który Tobie robił piersi
![]() Jeżeli jesteś zadowolona i możesz mi go polecić. Gdzie on przyjmuje? ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Chodzi mi o namiar na doktora, który Ciebie operował (implanty), gdzie przyjmuje i czy jesteś zadowolona. Szonja to pracownik PR Sankowskiego
|
|
|
|
|
#74 |
|
BAN stały
|
Julia -jesli to pytanie do mnie,to ja robilam za granica. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post15667911
Spotkajmy sie tutaj-w tym watku zawsze ktos ci doradzi gdzie najlepiej zrobic piersi i ciagle jakies nowe foty sie pokazuja takze masz do wyboru do koloru Jedno ci moge doradzic na bank-byle nie Sankowski !!
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Szonja to pracownik PR Sankowskiego! |
|
|
|
|
|
#76 |
|
BAN stały
|
Moj dr operuje w Szwecji
ale jesli tu mieszkasz to moge dac namiary
|
|
|
|
|
#77 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
BAN stały
|
A, to o to Wam chodziło, chyba żartujecie. Pisałam już kilka razy o sobie i wyrażam swoje opinie o lekarzu, któremu dużo zawdzięczam, a co mam napisać nieprawdę? Ja jestem zadowolona i chciałam się z dziewczynami podzielić, ale Wy uparłyście się mnie urazić bo sie czujecie bezpiecznie tak anonimowo? Jeśli mi nie wierzycie, to Wasz problem, ale ja mam prawo podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Nie obrażam tym nikogo i nie mam takiego zamiaru.
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
BAN stały
|
Nie podoba Wam się to, że znalazła się osoba zadowolona? Bardzo dziwne to dla mnie jest, bardzo.
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie chce Ciebie urazić - nie miałaś powodu, aby tak to odebrać . Oczywiście, że masz prawo wyrazić swoją opinię . Tak jak i my. Zadałam bardzo proste pytanie, ale skoro wymigujesz się od odpowiedzi to wszystko staje się jasne... |
|
|
|
|
|
#84 |
|
BAN stały
|
Szonja...
Mozesz mi wytlumaczyc swoja wypowiedz.Przytoczylas moj cytat ,dlatego mam prawo wiedziec ,co ja mam z tym wspolnego .Nikt Cie nie chce obrazic,nie kazdy ma dobre doswiadczenia z ww dr.A twoja obrona daje do myslenia... Jesli uslyszalabym o tym ,ze moj dr zle zrobil komus op,to napewno bym nie wmawiala poszkodowanej ,ze to z jej winy! Zdarza sie ,ze komus cos nie wyjdzie...i tego rowniez nikt sie nie czepia... Problem tkwi w postawie dr i nie bede wiecej tego powtarzala!! Edytowane przez TiNi87 Czas edycji: 2009-12-04 o 19:22 |
|
|
|
|
#85 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. A jak napisałaś parę dni temu, że być może dlatego jest taki efekt op. a nie inny dlatego, że być może ta pacjentka nie zapłaciła za zabieg to normalnie padłam z wrażenia Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-12-04 o 19:27 |
|
|
|
|
|
#87 |
|
BAN stały
|
Bo ja nie lubię jak ktoś wystawia opinie nie będąc nawet pacjentem, od orzekania o winie jest sąd, a nie forum, oskarżanie na forum jest niezgodne z netykietą.
|
|
|
|
|
#88 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() powiedz mi szonja... długo tak będziesz szła w zaparte? ok wyraziłaś swoje zdanie, że jesteś zadowolona i takie tam.. ale daj już dziewczyno spokój z polecaniem tego doktorka... dla mnie jest on zwykłym partaczem, który zostawił dziewczynę w potrzebie, twierdząc, że jest wszystko Ok... powiedz mi gdzie etyka lekarska... "po pierwsze: NIE SZKODZIĆ" Ok może zdarzyć się, że coś nie wyjdzie, ale gdyby był lekarzem z prawdziwego zdarzenia, godnym polecenia itp. itd (jak twierdzisz), nie zostawił by pacjenta i przyznał się do błędu i nie wmawiał Mya ciemnoty, że wszystko jest OK... to jest bardzo nie w porządku!! Reklamę czas zakończyć, gdyż każda nowa będzie uświadamiana jaka krzywda spotkała naszą koleżankę z rąk doktora S... |
|
|
|
|
|
#90 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Cytat:
![]() Myślę, że nic więcej nie trzeba dodawać. Viola - ujęłaś to idealnie: gdzie się podziała ETYKA LEKARSKA . Dr S. najwidoczniej o niej zapomniał .Szonja, Poza tym nadal nie odpowiedziałaś na proste pytanie: czy pracujesz w klinice dr Sankowskiego... Myślę, że wykręcanie się od odpowiedzi na tak proste pytanie zostanie potraktowane przez czytających jako 'TAK'. Czyli czy chcesz czy nie twoje opinie o dr Sankowskim i tej klinice staną się tym samym niewiarygodne ![]() I jeszcze jedno - jeśli pracujesz w tej klinice to zachwalanie i polecanie (REKLAMA!) swojego miejsca pracy (o ile nie jest to reklama płatna) jest naruszeniem regulaminu... Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-12-05 o 02:56 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

Ja po prostu byłam pacjentką i wiem jak tam jest i wiem co mówię, miałam kilka zabiegów i jeszcze się wybieram, inaczej nie zabierałabym głosu w ogóle i swojego zdania nie zmienię.

. 

z wątku nie dała bym rady w normalności przetrwać ostatniego roku 

takze masz do wyboru do koloru

. Tak jak i my.