![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce opadają... Błogosławmy wizaż!!!
To jest niemozliwe. Przez ostatnie kilka dni siadam przed kompem, otwieram plotkowe i zaczynam wyc ze smiechu...
Robale wymiataja! ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Tak. Było to jakis czas temu. Jakoś na początku mojego "wizażowania". Musze przyznac, ze wtedy też pomyslałam sobie "oooo mamoooooooo..... gdzie ja trafiłam ...."
![]()
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
ja nie wchodzę na inne fora, ale często rozwalają mnie komentarze na onecie, np dziś czytam artykuł, że benzyna ma iść w górę o 30 groszy, a pod spodem komentarz : a mnie to nie dotyczy, bo ja zawsze tankuję za 50 złoty"
Jak ja się wtedy cieszę, że tutaj trafiłam.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie wiem jak niektórym ludziskom udaje się kompa włączyc i skad wiedzą jak działą internet skoro w głowie mają chyba pustke.tez się często spotykam z różnymi dziwnymi-pustymi tekstami w necie i czasem mnie to smieszy, czasem załamuje. lubię wizaż i nie wchodze na zadne inne forum bo i po co...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Nie wchodzę na inne fora, bo wizaż mi wystarcza, ale widzę, że są tam niezłe kabarety. Ale też mi się zdarza wyć z jakiś komentarzy dotyczących jakieś wiadomości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
ale nie oszukujmy się na wizażu też bywają rożne smieszne perełki
![]() wiadomo nie tak często,ale bywają
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Teraz juz wiem, dlaczego szafa mi sie nie domyka, mimo, ze ciuchow wcale nie mam tak duzo ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
iza masz rację, tu też są perełki, ale zawsze ktoś mąry szybko sprostuje takie głupoty
Anul3k ![]()
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zeby nie bylo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
omg co to ludzie nie wymysla... ![]() wesss a ty biedna probowalas pouczyc to cie jeszcze "pojechali" o boze co za ludziska ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
noo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Ogólnie: Lubię wizaż!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;3333775]Ogólnie: Lubię wizaż!!! [/quote] ja też, baz dwóch zdań ![]()
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat ze strony o antykoncepcji: "SKUTECZNOŚĆ PREZERWATYWY Wiele osób twierdzi, ze prezerwatywa jest dobrym, tanim, prostym i skutecznym zabezpieczeniem nie tylko przed poczęciem dziecka, ale również przed chorobami przenoszonymi w czasie stosunków seksualnych. Ostatnio bardzo głośno propaguje się ją jako skuteczny środek zapobiegający zarażeniu wirusem HIV. Mało natomiast mówi się o tym, jak w praktyce sprawdzają się te twierdzenia: Światowa Organizacja Zdrowia podaje, że nie jest możliwe większe, niż 40% zabezpieczenie przed zakażeniem wirusem HIV u osób stosujących prezerwatywę. Ministerstwo Zdrowia Wielkiej Brytanii szacuje, że ponad 40% osób, które zachorowały na AIDS w Wielkiej Brytanii, zaraziło się podczas stosunku z prezerwatywą. Badania niemieckie wykazują, że 100 nosicieli wirusa HIV używających prezerwatywy zarazi w ciągu roku ponad 35 kobiet. W praktyce nawet jeden stosunek może zakończyć się chorobą AIDS, gdy akceptuje się współżycie z partnerem HIV pozytywnym." "SKUTECZNOŚĆ PREZERWATYWY Jako środka zapobiegającego AIDS i innym chorobom przenoszonym drogą płciową: HIV - AIDS może zarazić się zarówno kobieta od mężczyzny jak i mężczyzna od kobiety. Mogą zarazić się w ciągu 365 dni w roku. Kobieta lub Mężczyzna / 365 dni w roku / ? zawodność Zgodnie z rachunkiem prawdopodobieństwa, prawdopodobieństwo (szansa) uniknięcia zarażenia wirusem HIV zależy (maleje) wykładniczo od okresu narażenia na to zarażenie. Jeżeli prawdopodobieństwo to w okresie o długości k wynosi p, to w okresie o długości 4k wynosi p do potęgi 4 (zawodność dolna), a w okresie o długości 10k wynosi p do potęgi 10 (zawodność górna). (0.8)^4-(0.95)^4 = 40%-81% czyli zawodności (dolna) wynosi 19%-60% (0.8)^10-(0.95)^10 = 11%-60% czyli zawodności (górna) wynosi 40%-89% Zawodność wynosi więc od 19 do 89 %. Faktyczne ryzyko jest jednak dużo większe ze względu na większą w porównaniu z plemnikiem przenikliwość wirusa HIV-a przez pory w lateksie. Nie ryzykuj Ciekawe, że propagatorzy prezerwatywy jako zabezpieczenia przed AIDS, którym wcześniej, przed wybuchem epidemii AIDS, nie przyszło do głowy, by propagować prezerwatywę jako zabezpieczenie przed zarażeniem innymi chorobami wenerycznymi, chociaż bakcyle tych chorób mają zwykle większe rozmiary, a tym samym mniejszą zdolność przenikania przez lateks od HIV-a, to jednak uznawali prezerwatywę za niezbyt skuteczną ochronę." "PREZERWATYWA POD MIKROSKOPEM Lateks jest materiałem, z którego wytwarza się wiele przedmiotów gumowych, np. rękawice czy balony. Jedną z cech tych przedmiotów jest możliwość rozciągania. Rozciąganie umożliwiają istniejące w gąbczastej strukturze gumy lateksowej otwory zwane mikroporami. Rozciągając gumę, powiększamy naturalnie występujące w niej małe otworki. Zazwyczaj pojedynczy por w prezerwatywie ma średnice wielkości 5 mikrometrów. To dużo, jeśli porównamy ją z wielkością plemnika - 3 mikrony, wirusa herpes - 0,3 mikrona, HIV - 0,1 mikrona, chlamydia - 1,5 mikrona, bakterii kiły - 1 mikron, rzeżączki - 0,5 mikrona. A przecież w prezerwatywie jest wiele mikroporów. Jak do tej pory, mimo usilnych prac w laboratoriach koncernów chemicznych, nie udało się wyprodukować takiej prezerwatywy, która nie miałaby mikroporów i żadnych wad. Wydaje się, że jeśli ma się ona rozciągać, to zawsze obecne w niej będą mikrootwory."
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Co znaczy nie ryzykuj? Ludzie mają zrezygnować z seksu, bo mogą się zarazić?
![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
hahahahaha
![]() ![]() ja też pamiętam tą mysię-pysię z forum paznokciowego, która chciała sobie te tipsiki utwardzać chodząc na solarium i pamietam, że jej misiaczek (czyli TŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale skoro niektórym tak bardzo chce się seksu, że wolą w 60% ryzykować zdrowiem/życiem, to ja w to nie wnikam ![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dajcie linka! ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
widzialam tu gdzies misie-pysie 89 czy to ta sama?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Niestety, mimo szczerych chęci (
![]() Natomiast znalazłam i polecam wątek misi pysi, który swego czasu śledziłam z zapartym tchem... i łzami w oczach - ze śmiechu ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=120324 Aeterno - zacytowałaś mnie, pora umierać ![]() Bess, to była misiapysia18 ![]()
![]() |
#84 |
BAN stały
|
Ja uwielbiam Wizaż ale denerwuje mnie to że nie mogę się od niego oderwać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Misia Pysia-i sobie mowcie ze jestem debilka bo jestem
![]() Tez mnie wkurza to,ze nie moge sie oderwac.Brak mi silnej woli ,a boje sie zebym nie musiala wkrotce nosic okularów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
no wizaz to jakis poziom, ale wystarczy zajrzec na forum seks czy ginekologia, gdzie 13latki opisuja swoje bujne zycie seksualne...
![]()
![]() |
#87 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Najprościej będzie, jeśli zamieszczę cytat, choć zaznaczam, że to nie jedyne źródło mojej wiedzy o antykoncepcji i zarażeniach HIV. Autorem wypowiedzi poniższej jest Romuald Dębski, prof. dr. hab. n. med. kierownik Kliniki Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Warszawie. "Dziś stosuje się je (prezerwatywy) także w celu zapobiegania zakażeniom bakteriami i wirusami. Prezerwatywy są bardzo szczelne, bo składają się nie z jednej, ale z tysięcy warstw lateksu. Chronią przed chorobami wenerycznymi, takimi jak kiła i rzeżączka, na szczęście coraz rzadszymi, ale także przed zakażeniem wirusami brodawczaka ludzkiego (HPV), odpowiedzialnymi za raka szyjki macicy i kłykciny kończyste, wirusami żółtaczek zakaźnych i HIV. Zmniejszają ryzyko zakażenia chlamydiami, które może skończyć się niepłodnością albo poronieniem." Do zarażeń po stosunku stosunku, podczas którego użyto prezerwatywy może dojść także z powodu przeniesienia wirusa obecnego we krwi - otarcia na ciele, dziury w zębach. A teraz uzasadnienie chemiczne. Lateks jest strukturą jednorodną, ma postać zbliżoną do polimeru i przestrzenie międzyatomowe są w nim minimalne. Wirus HIV jest integralną strukturą składającą się z setek, może tysięcy atomów i cząsteczek nierozerwalnie ze sobą połączonych (zamieściłam zdjęcie). Nawet gdyby przepchały się pojedynczo i po kolei przez przestrzenie międzyatomowe tych tysięcy warstw lateksu - nie byłyby już wirusem i byłyby niegroźne. Ludzie! U nas nawet posłowie wygadują kłamstwa na temat antykoncepcji, bo są fanatycznymi opętańcami. Litośći... Kto im wierzy? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() leze i kwicze ![]()
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.