![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie moge kupić ?
gdzies czytałam że można elementy do biżu kupić w Empiku czy wszystkie prowadzą sprzedaż (np. czy dostane w Silesia Center) ,czy mają w ofercie tylko koraliki czy też półfabrykaty np. bigle,zaciski i linki? I na jakim stoisku szukać??
Wcześniej kupowałam w Qunszcie ale wole sama obejrzeć i dotknąć bo kilka razy sie naciełam i okazało sie że koraliki nie wyglądają tak jak na stronie internetowej.
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
ahh.. a co sadzicie o kupowaniu na allegro ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozecie mi pwoedziec jak to w empiku korale sa?pierwsze slysze...czy ktos byl moze w lodzkim empiku tam tez sa"?czy to jest ten normalny empik z gazetami itp?bo jakos uwierzyc nie moge...chyba sie jutro wybiore i sama sie przekonam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
no są w takim zwyklym EMPIKu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
![]()
chcę nauczyć się robić takie cudne kolczyki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
Dot.: gdzie mogę kupić...
wiele razy było o tym na forum... wystarczy uzyc wyszukiwarki....
ale napisze.... Własnoręczne robienie biżuterii Co będzie potrzebne?: Drut (na początek posrebrzany) Szczypce okrągłe Szczypce bociany Coś do cięcia drutu (niektóre bociany mogą ciąć drut) Koraliki lub kamienie WYOBRAŹNIA ![]() Do kolczyków: bigle Do bransoletek: zapięcia Do broszek: agrafki Ewentualnie: Linki stalowe Zaciski Przekładki i nakładki do koralików Różnego rodzaju zawieszki Miejsca do zaopatrywania się w półfabrykaty: www.qnszt.pl www.artfan.pl www.dadaleria.pl www.koralik.pl www.koraliki.pl www.allegro.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Dot.: gdzie mogę kupić...
mozesz kupic to na wielu sklepach.. zalezy o jakie koraliki Ci chodzi.. bo ja ostatnio kupuje koraliki CLOISONNE. mozesz znalezc je np. na allegro i to nie w takich drogich cenach. np. http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=457595
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Bizuteria-pytanie
Witam wszystkie uzdolnione osoby
![]() ja do tej pory sledzilam watki o szydelkowaniu , bo to uwielbiam ( choc nie mam na to za duzo czasu:-(. Ale ostatnio stwierdzilam, ze tutaj prawie wszyscy zajeli sie robieniem kolczykow i bizuteri ![]() I tak zaczelam wszystko czytac i zaczarowaly mnie wasze cuda! Az sie wierzyc nie chce, jak piekne i profesjonalnie wykonane sa te rzeczy. Zarazilyscie mnie i chce sobie teraz tez cos zrobic. Narazie porownuje ceny i patrze co jest potrzebne. Chcialabym sie dowiedziec jak zaczynacie cos robic- kupujecie poprostu jakies tam koraliki i z nich cos projektujecie czy raczej macie w glowie juz jakis pomysl i dopiero wtedy zamawiacie koraliki? Pozdrawiam tosia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bizuteria-pytanie
ja mialam dokladnie tak jak Ty :P jak zaczelam ogladac te wszystkie kolczyki to sama nabralam ochoty zeby sobie takie porobic
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Ja też się tym zaraziłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
różnie: czasem gotowe pomysły ale raczej jak mi się jakieś koraliki spodobają to kupuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
To zależy od osoby. Ale myślę, że dpiero jak dokladnie zobaczysz na żywo zamówione koaliki będziesz mogła wymyślić sobie, co znich stworzysz... Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Cześć dzwieczyny!!
Ja moje pierwsze zamówiłam tak : aaaa wszystko mi się podoba ![]() ![]() Ja wam polecam kupic sporo kuleczek zaciskowych ja zamówiam tyko 10 ![]() Życzę miłego zamawiania. Jeżeli wam to pomoże oto linki: www.qnszt.pl www.rajkorali.pl www.koraliki.pl www.artfan.pl Acha na qnsz-cie jest poradnik jak robic biżu POLECAM zajrzeć.
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja zamawiałam koraliki na allegro, drucika i narzędzi jeszcze nie mam wybierałam takie koraliki które mniej więcej do siebie pasują, żeby można je było dowolnie łączyć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
moj problem polega na tym, ze ja sie wogole nie moge zdecydowac ktore koraliki kupic!!!!!!
jest za duzy wybor ![]() Patrzylam na allegro i w tych wszystkich sklepach z koralikami u mnie na ebay i mam kolorowy zawrot glowy. Sama nie wiem gdzie co najlepiej kupic i do tego jeszcze te narzedzia? Chce sobie zrobic taki dlugo naszyjnik. Bylam w takim centrum handlowym u mnie w Monachium i widzialam nowo otwarty sklep z taka wlasnie bizuteria ale ceny mnie przerazily. Bizuteria taka jak wy tutaj robicie! Za takie dlugie naszyjniki, naprawde nic specjalnego chca okolo 20 euro i ponad! Kolczyki, malo koralikow i proste -15 euro. I dlatego zrobie sobie cos sama. Pozdrawiam tosia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
![]()
ja rowniez zamawiam, to co mi sie podoba, a potem rozkladam wszystko dookola i probuje cos z nich stworzyc : ]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Ja niczego nie zamawialam, ani nie kupowalam. Drucik w domu mialam, powyginalam, koralikow duzo tez sie znalazlo i kolczyki robilam, robie i bede robic nadal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Oj ja mam tyle tego, że na najbliższy rok by wystarczyło
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Oj, Dziewczęta, Dzięwczęta...
Gdyby nie wy, mogłabym z palcem w nosie czas na wszystko mieć... Zawsze uwielbiałam robić różne "handmejdy", ale od kiedy trafiłam na to forum - to już nie tylko wirus dłubania, ale prawdziwe ognisko choróbska ![]() I dopiero tak naprawdę się rozkręcam... Ale - robienie biżuterii to prawdziwa (dla mnie) frajda. Wciąga jak nogę w błoto. A i robienie torebek - świetna rzecz, gdy wiesz, że nikt takiej nie będzie mieć... To wszystko przez Was ![]() A mogłabym przy telewizji leżeć..!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
No ja już dostałam pieniążki i dziś składam zamówienie. Tym razem dużo drutu i kuleczek zaciskowych oraz kilka korali z tej stronki www.rajkorali.pl. Pokuszę się również o Allegro bo mają tego dużo i tanio.
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
co potrzebuje do zrobienia bizuterii?
Chce w koncu zlozyc zamowienie i kupic cos, zebym mogla zaczac robic bizuterie. Ale powiedzcie prosze co potrzebuje oprocz koralikow, bigli i narzedzi?
Czym sie robi "przerwy" miedzy koralikami np. w naszyjnikach? Sa to druty? Pozdrawiam tosia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
调解人
|
Dot.: co potrzebuje do zrobienia bizuterii?
Tosiu, przeszukaj to forum (jest taka funkcja na pasku), na pewno znajdziesz odpowiedź
![]()
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
![]()
witam serdecznie wszystkie forumowiczki w dziale rękodzieło
![]() bardzo podoba mi sie Wasza bizuteria sama chciałabym wyczarować takie cuda tylko mam pytanie gdzie zakupujecie elementy do wykonania bizuterii? Chodzi mi o koraliki, drut itd? i jaki jest koszt? serdecznie pozdrawiam i dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Dot.: artykuły potrzebne do wyrobu biżuterii
Wyszukiwarka nie gryzie, jest cały dział na temat biżuterii, było już masę wątków na ten temat
![]() http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Tak, na poczatku warto obejrzec dzial z bizuteria, poprzeglądac wątki z roznymi autorskimi wyrobami i tematy przyklejone. Autorki często odpowiadają, jakiego drutu uzyly, w jaki sposob cos zrobily. Pamietam, ze na poczatku tez mialam problem, nie wiedzialam, co jest potrzebne, w jakiej ilosci, jak to zrobic...
Wszelkie akcesoria do robienia bizuterii mozna kupic w paru sklepach, np: www.qnszt.pl www.koraliki.pl www.rajkorali.pl Z własnego doswiadczenia polecam Qnszt, ale zalezy, kto czego szuka ![]() Na poczatek warto zamowic drut troche bardzej miekki (np. o grubosci 0,6 mm). Przyda sie go kilka metrow ![]() No i oczywiscie, koraliki, kamienie...itp. Z takich rzeczy juz mozna wyczarowac cuda (szkoda, ze ja nie potrafie jeszcze az tak dobrze 'czarowac' ![]() Na dwoch pierwszych podanych przeze mnie stronach (z tego, co sie orientuje) sa tez poradniki. Warto zobaczyc, co jest potrzebne do jakich kolczykow. Niedawno ja tez bylam kompletnie niezorientowana. Ale dzieki temu forum jakos to oswoilam i teraz wyprodukowalam kilka par, ktore bardzo lubie i mnie calkiem satysfakcjonuja. Wiec i Tobie zycze powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Witam! Mam pytanko>
Czy drut posrebrzany 0,8mm z Qnszt nadaje się do wyrobu sprężynek na kolczyki,czy jest dośc twardy by nie odkształcić się pod ciężarem zawieszonej ozdoby(koralików,kamieni, itp.) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Nie odkształci się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Was dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki rozmiar koralikow:(
http://www.bransoletki.za.pl/galeria...tkizkorali.php dodam ze chodzi o takie walsnie heh jak znalazlam w poscie jednej z dziewczyn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.