rozterki początkującej (co?gdzie?jak?)-wątki zebrane - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-27, 22:08   #61
Kiya
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie moge kupić ?

gdzies czytałam że można elementy do biżu kupić w Empiku czy wszystkie prowadzą sprzedaż (np. czy dostane w Silesia Center) ,czy mają w ofercie tylko koraliki czy też półfabrykaty np. bigle,zaciski i linki? I na jakim stoisku szukać??
Wcześniej kupowałam w Qunszcie ale wole sama obejrzeć i dotknąć bo kilka razy sie naciełam i okazało sie że koraliki nie wyglądają tak jak na stronie internetowej.
Stary 2005-12-28, 12:55   #62
clover
Przyczajenie

ahh.. a co sadzicie o kupowaniu na allegro ?
clover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 15:34   #63
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiya
gdzies czytałam że można elementy do biżu kupić w Empiku czy wszystkie prowadzą sprzedaż (np. czy dostane w Silesia Center) ,czy mają w ofercie tylko koraliki czy też półfabrykaty np. bigle,zaciski i linki? I na jakim stoisku szukać??
Wcześniej kupowałam w Qunszcie ale wole sama obejrzeć i dotknąć bo kilka razy sie naciełam i okazało sie że koraliki nie wyglądają tak jak na stronie internetowej.
hej
mozecie mi pwoedziec jak to w empiku korale sa?pierwsze slysze...czy ktos byl moze w lodzkim empiku tam tez sa"?czy to jest ten normalny empik z gazetami itp?bo jakos uwierzyc nie moge...chyba sie jutro wybiore i sama sie przekonam!
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 20:28   #64
clover
Przyczajenie

no są w takim zwyklym EMPIKu
Stary 2006-01-08, 13:04   #65
bloondyna
Zakorzenienie

Question Pierwsze zamówienie.Zestaw dla początkującej-zbiór wątków

chcę nauczyć się robić takie cudne kolczyki czy możecie mi podpowiedzieć gdzie mogę zakupić te druciki , kamyczki , zapięcia do naszyjników , zapięcia do kolczyków.. ten drucik co zakłada sie go na uczy w kolczyku i to wszstko ?? dzzz wieLkie
bloondyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-08, 13:24   #66
bierdonka
Wtajemniczenie

Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
Dot.: gdzie mogę kupić...

wiele razy było o tym na forum... wystarczy uzyc wyszukiwarki....
ale napisze....

Własnoręczne robienie biżuterii

Co będzie potrzebne?:
Drut (na początek posrebrzany)
Szczypce okrągłe
Szczypce bociany
Coś do cięcia drutu (niektóre bociany mogą ciąć drut)
Koraliki lub kamienie
WYOBRAŹNIA

Do kolczyków: bigle
Do bransoletek: zapięcia
Do broszek: agrafki

Ewentualnie:
Linki stalowe
Zaciski
Przekładki i nakładki do koralików
Różnego rodzaju zawieszki

Miejsca do zaopatrywania się w półfabrykaty:
www.qnszt.pl
www.artfan.pl
www.dadaleria.pl
www.koralik.pl
www.koraliki.pl
www.allegro.pl
bierdonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-23, 20:05   #67
clover
Przyczajenie

Dot.: gdzie mogę kupić...

mozesz kupic to na wielu sklepach.. zalezy o jakie koraliki Ci chodzi.. bo ja ostatnio kupuje koraliki CLOISONNE. mozesz znalezc je np. na allegro i to nie w takich drogich cenach. np. http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=457595

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-28, 20:43   #68
tosia03
Przyczajenie

Bizuteria-pytanie

Witam wszystkie uzdolnione osoby

ja do tej pory sledzilam watki o szydelkowaniu , bo to uwielbiam ( choc nie mam na to za duzo czasu:-(. Ale ostatnio stwierdzilam, ze tutaj prawie wszyscy zajeli sie robieniem kolczykow i bizuteri
I tak zaczelam wszystko czytac i zaczarowaly mnie wasze cuda! Az sie wierzyc nie chce, jak piekne i profesjonalnie wykonane sa te rzeczy.

Zarazilyscie mnie i chce sobie teraz tez cos zrobic. Narazie porownuje ceny i patrze co jest potrzebne.
Chcialabym sie dowiedziec jak zaczynacie cos robic- kupujecie poprostu jakies tam koraliki i z nich cos projektujecie czy raczej macie w glowie juz jakis pomysl i dopiero wtedy zamawiacie koraliki?

Pozdrawiam
tosia
tosia03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 21:01   #69
kaska_04
Raczkowanie

Dot.: Bizuteria-pytanie

ja mialam dokladnie tak jak Ty :P jak zaczelam ogladac te wszystkie kolczyki to sama nabralam ochoty zeby sobie takie porobic kupilam na qunszt.pl rozne koraliki, szczypce i drucik i wzielam sie do roboty a jesli chodzi o pomysly to mialam ich pelno jak zaczelam wybierac koraliki. Co chwila mi cos nowego do glowy przychodzilo Ogolnie jestem bardzo zadowolona z tych kolczykow, robienie ich jest bardzo wciagajace. Przynajmniej na poczatku
kaska_04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 21:12   #70
IwkaB
Przyczajenie

Ja też się tym zaraziłam . Zrobiłam niewielkie zakupy w qnszcie i dawaj !!! Wymyślam na poczekaniu.Co mi do głowy przyjdzie staram się zrealizować
IwkaB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 21:50   #71
aguca
Rozeznanie

różnie: czasem gotowe pomysły ale raczej jak mi się jakieś koraliki spodobają to kupuję
aguca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-28, 22:14   #72
Justin_14
Zakorzenienie

To zależy od osoby. Ale myślę, że dpiero jak dokladnie zobaczysz na żywo zamówione koaliki będziesz mogła wymyślić sobie, co znich stworzysz... Powodzenia
Justin_14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 22:20   #73
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Cześć dzwieczyny!!
Ja moje pierwsze zamówiłam tak : aaaa wszystko mi się podoba dobra wybieram co mi się najbardziej podoba i tak wyszło zamównienie. Choc przyznam, że miałam dwa projekty w głowie więc kupiłam rzeczy z tym związane. Jak przyszła paczuszka i zobaczyłam wszystko na "zywo" posypały sie pomysły. Następne zamówienie składam na dniach lecz teraz już przemyslane. Na pierwsze wydałam spora sumkę teraz muszę się ograniczyć. Jeżeli chcecie zamawiać narzedzia na np.: qnszcie to paczka sporo wyniesie bo wszystkie kosztuja 9,99 do tego bigle (chyba ze chcecie robić same) zatyczyki, koraliki, drut, linka.
Ja wam polecam kupic sporo kuleczek zaciskowych ja zamówiam tyko 10 a to naprawdę za mało. No i dobry drut jak kto woli posrebrzany lub srebrny. O tym możecie poczytać na : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55956
Życzę miłego zamawiania.
Jeżeli wam to pomoże oto linki:
www.qnszt.pl
www.rajkorali.pl
www.koraliki.pl
www.artfan.pl

Acha na qnsz-cie jest poradnik jak robic biżu POLECAM zajrzeć.
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 00:03   #74
yaheira
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tosia03
Zarazilyscie mnie i chce sobie teraz tez cos zrobic.
to tak jak ja
ja zamawiałam koraliki na allegro, drucika i narzędzi jeszcze nie mam
wybierałam takie koraliki które mniej więcej do siebie pasują, żeby można je było dowolnie łączyć
yaheira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 09:42   #75
tosia03
Przyczajenie

moj problem polega na tym, ze ja sie wogole nie moge zdecydowac ktore koraliki kupic!!!!!!

jest za duzy wybor
Patrzylam na allegro i w tych wszystkich sklepach z koralikami u mnie na ebay i mam kolorowy zawrot glowy. Sama nie wiem gdzie co najlepiej kupic i do tego jeszcze te narzedzia?
Chce sobie zrobic taki dlugo naszyjnik.
Bylam w takim centrum handlowym u mnie w Monachium i widzialam nowo otwarty sklep z taka wlasnie bizuteria ale ceny mnie przerazily. Bizuteria taka jak wy tutaj robicie! Za takie dlugie naszyjniki, naprawde nic specjalnego chca okolo 20 euro i ponad! Kolczyki, malo koralikow i proste -15 euro.
I dlatego zrobie sobie cos sama.

Pozdrawiam
tosia
Stary 2006-01-29, 09:42   #76
martolud
Raczkowanie

GG do martolud
Wink Dot.: Bizuteria-pytanie

ja rowniez zamawiam, to co mi sie podoba, a potem rozkladam wszystko dookola i probuje cos z nich stworzyc : ]

niach niach
martolud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 13:29   #77
Cysiolina
Raczkowanie

Ja niczego nie zamawialam, ani nie kupowalam. Drucik w domu mialam, powyginalam, koralikow duzo tez sie znalazlo i kolczyki robilam, robie i bede robic nadal Pozdrawiam
Cysiolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 13:33   #78
aniielica
Zakorzenienie

Oj ja mam tyle tego, że na najbliższy rok by wystarczyło A kupuję to co mi się podoba. Potem biore korale, dopasowuję je do siebie, wymyślam kształty, kolory. I cały czas jak widze nowe korale to dostaję głupawki i mam dziką chęć ich posiadania To zaczyna się robić chore Ale narazie nie mam kasy na zakupy Czekam na pieniażki z galerii za kolczyki.
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-29, 15:28   #79
Aeterna
Zakorzenienie

Oj, Dziewczęta, Dzięwczęta...

Gdyby nie wy, mogłabym z palcem w nosie czas na wszystko mieć...

Zawsze uwielbiałam robić różne "handmejdy", ale od kiedy trafiłam na to forum - to już nie tylko wirus dłubania, ale prawdziwe ognisko choróbska

I dopiero tak naprawdę się rozkręcam...

Ale - robienie biżuterii to prawdziwa (dla mnie) frajda. Wciąga jak nogę w błoto.

A i robienie torebek - świetna rzecz, gdy wiesz, że nikt takiej nie będzie mieć...

To wszystko przez Was !
A mogłabym przy telewizji leżeć..!!
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-29, 15:46   #80
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

No ja już dostałam pieniążki i dziś składam zamówienie. Tym razem dużo drutu i kuleczek zaciskowych oraz kilka korali z tej stronki www.rajkorali.pl. Pokuszę się również o Allegro bo mają tego dużo i tanio.
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 20:23   #81
tosia03
Przyczajenie

co potrzebuje do zrobienia bizuterii?

Chce w koncu zlozyc zamowienie i kupic cos, zebym mogla zaczac robic bizuterie. Ale powiedzcie prosze co potrzebuje oprocz koralikow, bigli i narzedzi?
Czym sie robi "przerwy" miedzy koralikami np. w naszyjnikach? Sa to druty?

Pozdrawiam
tosia
Stary 2006-02-04, 20:36   #82
Meariel
调解人

Dot.: co potrzebuje do zrobienia bizuterii?

Tosiu, przeszukaj to forum (jest taka funkcja na pasku), na pewno znajdziesz odpowiedź
Stary 2006-02-13, 13:19   #83
ivka
Raczkowanie

GG do ivka
Smile artykuły potrzebne do wyrobu biżuterii

witam serdecznie wszystkie forumowiczki w dziale rękodzieło
bardzo podoba mi sie Wasza bizuteria sama chciałabym wyczarować takie cuda tylko mam pytanie gdzie zakupujecie elementy do wykonania bizuterii? Chodzi mi o koraliki, drut itd? i jaki jest koszt?
serdecznie pozdrawiam i dzieki
ivka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 13:26   #84
kati81
Raczkowanie

Dot.: artykuły potrzebne do wyrobu biżuterii

Wyszukiwarka nie gryzie, jest cały dział na temat biżuterii, było już masę wątków na ten temat
http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=57
kati81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 17:53   #85
Esme
Raczkowanie

Tak, na poczatku warto obejrzec dzial z bizuteria, poprzeglądac wątki z roznymi autorskimi wyrobami i tematy przyklejone. Autorki często odpowiadają, jakiego drutu uzyly, w jaki sposob cos zrobily. Pamietam, ze na poczatku tez mialam problem, nie wiedzialam, co jest potrzebne, w jakiej ilosci, jak to zrobic...

Wszelkie akcesoria do robienia bizuterii mozna kupic w paru sklepach, np:

www.qnszt.pl
www.koraliki.pl
www.rajkorali.pl

Z własnego doswiadczenia polecam Qnszt, ale zalezy, kto czego szuka
Na poczatek warto zamowic drut troche bardzej miekki (np. o grubosci 0,6 mm). Przyda sie go kilka metrow Wazne beda tez zapiecia kolczykow (bigle) oraz narzedzia- mi wystarcza szczypce bociany i szczypce okragle.
No i oczywiscie, koraliki, kamienie...itp. Z takich rzeczy juz mozna wyczarowac cuda (szkoda, ze ja nie potrafie jeszcze az tak dobrze 'czarowac' ). Wedlug wlasnego uznania zamowic mozna tez wszelkiego rodzaju zawieszki, przekladki...

Na dwoch pierwszych podanych przeze mnie stronach (z tego, co sie orientuje) sa tez poradniki. Warto zobaczyc, co jest potrzebne do jakich kolczykow.

Niedawno ja tez bylam kompletnie niezorientowana. Ale dzieki temu forum jakos to oswoilam i teraz wyprodukowalam kilka par, ktore bardzo lubie i mnie calkiem satysfakcjonuja. Wiec i Tobie zycze powodzenia!
Esme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 16:48   #86
kdomagalski
Przyczajenie

Witam! Mam pytanko>
Czy drut posrebrzany 0,8mm z Qnszt nadaje się do wyrobu sprężynek na kolczyki,czy jest dośc twardy by nie odkształcić się pod ciężarem zawieszonej ozdoby(koralików,kamieni, itp.)
kdomagalski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 17:17   #87
czarny kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kdomagalski
Witam! Mam pytanko>
Czy drut posrebrzany 0,8mm z Qnszt nadaje się do wyrobu sprężynek na kolczyki,czy jest dośc twardy by nie odkształcić się pod ciężarem zawieszonej ozdoby(koralików,kamieni, itp.)
Ja robie z posrebrzanego drutu tej srednicy. Raczej powinien wytrzymac, chyba ze bedziesz wieszac naprawde duze kamienie.
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 18:54   #88
aniielica
Zakorzenienie

Nie odkształci się
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-25, 07:55   #89
adriana:)
Przyczajenie

Unhappy Jaki rozmiar koralikow:(

Witam Was dziewczyny Szczerze to wstyd mi to pisac ale jestem poczatkujaca w tych sprawach zkoralikami i zamowilam sobie na allegro koraliki ale jestem w szoku sa tak male ze ich prawie nie widac w tym woreczku a co dopiero z nich cos robic maja 2mm powiedzcie jaki jest rozmiar tradycyjnych widocznych duzych koralikow
adriana:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-25, 08:00   #90
adriana:)
Przyczajenie

Dot.: Jaki rozmiar koralikow:(

http://www.bransoletki.za.pl/galeria...tkizkorali.php dodam ze chodzi o takie walsnie heh jak znalazlam w poscie jednej z dziewczyn
adriana:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości