![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Te kilogramy są przerażające...
Ja juz jestem prawie w 16-tym tygodniu ciazy a przytylam 3kg.... termin porodu mam na 12 luty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziś zaczyna 18 tydzień, a przytyłam już 4,5 kg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Bazylio generalnie na owoce też trzeba uważać, bo to też cukier. Nie nalezy ich, broń boże, ograniczać drastycznie, ale uważać trza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Wiem, wiem ewciu!!! Np. nie powinno się ich wcinać na noc
![]() ![]()
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Mnie nikt nie przebije, w 33 tygodniu przytylam 25 kilo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
lea i bardzo dobrze że zdrowo i regularnie sie odżywiasz nie martw stracisz te kg szybciej niz myślisz
![]() ja proponuje sie nie ograniczać a ruszać sie dużoooo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Do samych kilogramow to mam stosunek zdecydowanie olewajacy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
oj ja jestem prawie w 40 tygodniu
![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
ja codziennie rano wstaje i zastanawiam sie co niewlasciwego jadlam. 35 tc a ja przytylam ok 25 kg ( wazylam sie tydz temu, wiec jest duze prawdopodobienstwo,ze wiecej)
przed ciaza jadlam slodycze, teraz nie, bo posprostu mi nie smakuja... moze to soki owocowe...pije bardzo duzo,czasem nawet 2l. przed ciaza nie pilam zadnych sokow, tylko woda i dietetyczna cola. moze papierosy...jak sie tylko dowiedzialam (4tc) przestalam palic,podobno to tez ma jakis tam wplyw... teraz zaczelam juz gromadzic kosmetyki,ktorych zaczne uzywac jak tylko urodze. oczywiscie formularz na silownie tez mam juz wypelniony ;P tylko go zaniesc.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja paliłam kiedyś (11 lat temu rzuciłam, a paliłam 5 lat) i po rzuceniu palenia momentalnie waga skoczyła, trudno na początku było mi skupić uwagę i zawsze trafiałam na jedzenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w nocy sni mi sie,ze pale papierosy ukradkiem, bo wstydze sie ze jestem w ciazy a nie moge sie powstrzymac... A moglam rzucic wczesniej ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
Moze to faktycznie przez papierosy? Moim noworocznym postanowieniem bylo rzucic palenie, tak tez sie stalo, a po miesiacu okazalo sie, ze jestem w ciazy. Jakos nie polaczylam tych watkow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5052342]Moze to faktycznie przez papierosy? Moim noworocznym postanowieniem bylo rzucic palenie, tak tez sie stalo, a po miesiacu okazalo sie, ze jestem w ciazy. Jakos nie polaczylam tych watkow
![]() no i mamy odpowiedz ![]() glupie papierosy,glupie,glupie,g lupie !!!!!!!!!!!!!!!!! grrrrrrrrrrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5052342]Moze to faktycznie przez papierosy? Moim noworocznym postanowieniem bylo rzucic palenie, tak tez sie stalo, a po miesiacu okazalo sie, ze jestem w ciazy. Jakos nie polaczylam tych watkow
![]() No... ja też rzuciłam palenie gdy dowiedziałam się o ciąży... Mam nadzieję, że tym razem na dobre, bo już raz nie paliłam przez rok (to było jakieś 4 lata temu), a potem niestety wróciłam do nałogu ![]() Sama już nie wiem.... Generalnie źle się czuję z tym odkładającym się wszędzie tłuszczem, zwłaszcza, że już przed ciążą nie należałam do chudzielców ![]() ![]() ![]()
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
dziewczynki a kiedy mniej wiecej zaczyna byc widoczny brzuszek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
No złociutkie to znalazłyście kozła ofiarnego
![]() Nie ma sie co tak przejmować wagą. Moje dwie znajome w ciąży przytyly po 30 kg, a teraz są chude jak szczapki, skóra i kości po prostu... mniej ich jest niż przed ciążą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
Ale ja nie szukam kozla ofiarnego! Probuje tylko zrozumiec dlaczego, przy zdrowym i regularnym jedzeniu przytylam tak duzo??? Uwierz mi, ze slodycze jem rzadko, raz czy dwa w tygodniu, z mies jem tylko kurczaka, gdyz w Anglii inny rodzaj jest po prostu niejadalny.Dla mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja kolezanka,ktora tez mieszka w uk przytyla 32 kg,a teraz wyglada jak anorektyczka po 5 miesiacach... moze sobie fryzjera zafunduje w tym tyg, to mi sie humor poprawi...stalam sie taka "zdziadziala" az wstyd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
na to nie ma reguly.
ja do drugiego usg (20tc) wygladalam jakbym poprostu troszke przytyla(wczesniej mialam plasciutki)i nawet powiem szczerze,ze nie obnosilam sie z tym,ze bede mamusia, bo najzwyczajniej w swiecie balam sie,ze cos jednak jest nie tak... ok 24 tyg zaczal nabierac ksztaltow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Jak juz pisałam, jestem w 18 tygodniu i przytyłam, ale brzuszek nie ma wyglądu ciążowego. Nikt nie zauważa jeszcze ciąży...
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Wiolka, u mnie w 20tyg byl juz naprawde wyrazny, zwlaszcza wieczorem
![]() No i generalnie sporo przybylo mi na wadze.. w tej chwili to juz 14kg w 29tc a przeciez najwiecej tyje sie pod koniec!! O ile z kilogramami jakos sobie radze (psychicznie) to rozstepy doprowadzaja mnie do histerii.. ![]() Stosuje jakis krem i olejek i to nawet regularnie. Ale to wszystko g.. warte ![]() ![]()
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja zakupilam juz 3 sztuki eveline krem na celulit i rozstepy do tego 3 sztuki serum 2 pilingi erisa na celulit na pierwszy miesiac powinno wystarczyc ![]() stosowalam tych kosemtykow i w polaczeniu z silownia i sauna byly niezastapione, naprawde godne polecenia. zobaczymy jak beda dzialac tylko z sauna, bo na silownie napewno w pierwszych miesiacach nie pojde. pozbyc rozstepow sie nie da,ale one wyblakaja. ja zrezygnowalam z kremow juz, bo i tak wiem ze teraz nie wyblakna, bo moja skora wciaz sie rozciaga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
28 tydzień 5 kilo na plusie, tylko ja przed ciążą byłam pączusiem. Teraz ważę 77, 1 kilo schudłam przez ostatni miesiąc bo wróciły niedyspozycje pokarmowe.Juz to wszystko nadrabiam. Wagą się nie przejmuję, jak mi bedzie dane przytyć 25 to zniosę to z podniesionym czołem i dyndającymi piersiami. Pozdrawiam wszystkie oczekujące, które czują sie jak słoniątka
![]()
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
witam, wiem ze nie ma reguły bo każda z nas jest inna i u każdej ciąża przebiega inaczej, ale tak orienyacyjnie pytałam. i dziekuje za odpowiedzi pozdrrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja przytyłam w ciąży 26 kg. Na "starcie" ważyłam 42 kg przy 152 cm wzrostu. Od razu też rzuciłam papieroski i do tej pory nie palę, ale ciągnie mnie że hej. Koło 9 tygodnia miałam już 6 na +. Przejmowałam się tak jak wy, nawet pooddawałam swoje rzeczy sprzed ciąży. Mój synek urodził się przez cc z wagą 3800g i od razu pożegnałam 12 kg. Karmię piersią, mój synek ma 5 miesięcy, a ważę 45kg, a co najgorsze waga spada... Miałam nadzieję że chociaż z 6 kilo mi zostanie ![]() A z brzuszkiem po ciąży doskonale radzi sobie (przynajmniej u mnie) poporodowy żel 9 miesięcy z musteli, a do biustu krem ujędrniający też z musteli. Drogie to, ale warto. Diety żadnej specjalnej nie miałam, nie ćwiczę a jednak "usycham" Wiolka1984 jesteś z moich okolic, w którym miesiącu ciąży jesteś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
hej, jeszcze nic pewnego. a pytam dlatego ze w grudniu biore ślub i chciałabym wiedziec czego moge sie spodziewać. jak juz cos bede wiedziala to dam znac. narazie czas mi się dłłłuuuużżżyyyy bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Wiolka1984 ja brzuszka nie miałam widocznego wg innych do 6 miesiąca ciąży ubrania swoje nosiłam do końca 7 ...
co do kg każdy jest inny ja na początku tyłam bardzo mało potem nadgoniłam średnio tyłam 1,5 kg w miesiącu jak patrze w kartę, ale teraz w 9 bardzo zaczęła mi sie zbierać woda - puchnie mi prawa strona wiec waga też to wykazuje ... moje koleżanki przytyły mniej i twierdziły ze były o wiele grubsze ode mnie wszystko zależy jak sie rozkłada ... ja na rozstępy stosuje finssan i normalnie balsam la roche--posay lipikar
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
ach te kg .....mnie tez przeraza to... jestem w 12 tyg a waze juz 3,5 kg wiecej zgroza...
no ale coz... wydaje mi sie ze jesli ktos je regularnie i zdrowo to raczej ma problemy z trawieniem i przemiana materii jesli tyje... prawda jest taka ze jesli czlowiek jadl jakims swoim trybem i drastycznie nagle zmienia te przyzwyczajenia to niestety organizm spowalania metabolizm bo nie wie czego sie spodziewac a zapasy musi na czarna godzine miec i w tym cala filozofia ![]() ale po ciazy da sie chyba zrzucic mniejmy nadzieje hehehe co do cellulitu czy rozstepow no te ktore juz je maja oj ciezka wallka ale te ktore zacznaja ciaze to na prawde basen !!! dwa razy w tyg isc na basen poruszac sie plus smarowac sie zwykla oliwka dla dzieci co wieczor po kapieli i to dziala.... moja mama urodzila troje a nie ma na brzuchu i piersiach zadnego rozstepu ale sama mi powtarza ze ona smarowala sie oliwka i od wielu innych mam slyszalam to samo... warto sie smarowac oliwka nie majatek a noz widelec pomoze ![]()
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Ray rozstępy i celulit z tego co obserwuję to tez sprawa genetyki niektóre panie smarują wariują a i tak maja ... inne nic nie robią i gładkie jak pupa niemowlaka
![]() ale basen oliwka i inne specyfiki na pewno nie zaszkodzą ...
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
no tak niektorzy maja genetycznie uwarunkowane ale samrowac sie oliwka czy basen nie zaszkodza a mozw troche pomoga
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.