Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-08, 09:08   #61
gosiabarmanka
Przyczajenie

Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Madlen_18 a powiedz mi nie wiesz jak jest z jedzeniem które zostaje czy oni to dają czy nie? bo zapomnialam zapytac jak tam bylismy?
gosiabarmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 11:03   #62
Madlen__18
Zakorzenienie

Pakują wszystko i można sobie odebrać np rano po weselu. Przynajmniej tak mi powiedziano. Pani twierdziła, że dużo zostaje, więc szkoda, żeby się marnowało.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 11:07   #63
Imagine
Magda

Odswiezam watek Biore slub w marcu 2008, slub bedzie niedaleko Zakopanego, ale razem z narzeczonym mieszkamy w Krakowie, wiec dopisuje jako panna mloda z Krakowa
Imagine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 15:56   #64
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

No witajcie
Miło, że założony przeze mnie wątek jakoś przeżył
Ja też jestem w Krakowa a ślub i wesele już za 10 dni !!!!!
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 12:35   #65
Madlen__18
Zakorzenienie

Gosia:
relacja wizażanki która była w ubiegły weekend na weselu "u niedźwiedzia", przeklejam z wątku "wymarzone zaręczyny, bo tam napisała:

Cytat:
do Madlen_18, obiecałam zdać relację z wesela "u Niedźwiedzia"w Krakowie. Otóż, ogólnie sala fajna. Z zewnątrz bardzo niepozorna, w środku ładnie, schludnie- czysto. Faktycznie, zdjęcia na stronie maja się nijak do rzeczywistości.
Jedzenie dobre i dużo. Pięć posiłków to naprawdę ogrom jedzenia, zimnej płyty malo bo i malo zjedliśmy. Ale np pasztet z zimnej płyty super- panie ponoć wszystko robią same. Kilka zastrzeżeń-czego znajomi nie wiedzieli i niemogliwiedzieć, to:
-rosół, za dużo makaronu, Pani jakoś wolno nalewała i podawnaie przez cały stół, jakoś niefajnie- ja miałam troszkę zupy i zimna niestety,przeztą dużą ilość makaronu. Początkowe ciepłe dania zbyt szybko, jakieś 40 minut po lodach. Szkoda było odmawiać:/
- ogromny minus, o 2 podano nam barszcz- w szklankach. Nie było jak go wypić. Kombinowalismy z serwetkami, ale ostatecznie poczekaliśmy az ostygnie, nio i krokiet też ostygł. Bardzo dobry strogonof, dobre ciasta. Co zostaloPAnie pakowały dla gości. Ja jeszczedziś będę jeść ciacho i kurczaka z wesela Ogólnie jedzonko proste, weselne i dobre. Problem troszkę z tymi szklankami, kawa też była w szklankach:/ dla mnie to nie do przejścia. Panie miłe, czasami tyko chcialy wszystko szybkosprzątac, niepatrząc na to czy sa lub nie złożone sztućce. Ja dwa razy walczylam o talerzyk Ale sprawnie działają, soki są ciągle donoszone. Nic co zbedne nie leży na stole. O co sie poprosiło Pani szybko przynosiła.
Pytałaś o ogródek, tobyłapalarnia, wszyscyvbez problemu tam chodzili.
Nie wiem ilu masz gości, ale natym weselu byłook 85 i jeżeli chodzi o część gdzie się siedzi i je, to chyba więcejosobto za dużo.Miejscado tańczenia bardzo dużo. Wygodnie, jakby dwie salki mimo wszystko.
Aha mnie się nie podobały kwiaty, dużo wszędzie sztucznych, na stołach wysokie stojaki z sztucznymi kwiatami, ktore ściągnęliśmy bo przeszkadzają a uroku nie dodają. Możnaby zainwestować w żywe kwiaty.
Jakbyś miała jakieś pytania to na pewno odpowiem...

M
Stary 2007-10-16, 13:25   #66
gosiabarmanka
Przyczajenie

Madlen_18 dzieki wielkie ale co Ty na to ?
Stary 2007-10-16, 14:14   #67
Madlen__18
Zakorzenienie

Ale Yona jeszcze dopisala: zaraz ci przekleję.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Madlen__18
Dzięki, też tam myślałam.
Czyli poza wyżej wymienionymi "wpadkami" nie "odradzasz"?

Oczywoiście, że nie odradzam Moje czepianie nie wynika z mojej natury Po prostu mam swój ślub i wesele i chcę, zeby bylo zapięte na ostatni guziczek, było bez wpadek, chcoiaż tak naprawdę nie da się ich wystrzec. Bylam uważna, obserwowałam, ale pewnie większość osób te mini wpadki nie obeszły tak naprawdę. Na weselach naktorych dotąd bylam bywało różnie, al enie miało to tak naprawdę wpływu na to jak się bawiłam, bo ważne jest to że jest się na ślubie kogoś z rodziny lub przyjaciół. Ale sama wolałabym nad wszystkim panować

Moim zdaniem wystarczy z PAniami pogadać o zostawie stołowej, coś o rosole i kwiatki i będzie wręcz idealnie
Aha klima chodziła bez zarzutu! a wódka była zimna
Ja po prostu ustalę wszystko wcześniej tak by uniknąc wyżej wymienionych wpadek.

M

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-10-16 o 21:44 Powód: post pod postem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-16, 14:49   #68
gosiabarmanka
Przyczajenie

Madlen_18 dzieki wielkie też napewno ustale wszytsko wczesniej chcociaz dla mnie to bez różnicy czy pije herbate, barszcz czy kawe ze szkalnki z uszkiem czy bez
Stary 2007-10-16, 18:28   #69
mare nostrum
Przyczajenie

ja biorę ślub 25 grudnia przyjęcie mamy w hotelu Witek, jakieś opinie na temat tego miejsca? z wstępnych ustaleń wynika, ze jest ok, ale zawsze lepiej poznać opinię kogoś kto tam był
mare nostrum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-09, 14:41   #70
Ania_i_Bartek
Przyczajenie

Witam!!!ja niestety nie jestem z Krakowa,ale własnie tam bede miała wesele 19 kwietnia 2008roku,salę mamy już wybraną Hotel Amadeus ,przepiękna.Ale nie wiem który kościół wybrać.Będzie to skromna uroczysteośc,a raczej uroczysty obiad,tylko rodzice i świadkowie,także nie chce rónież ogromnego kościoła.Moze cos doradzicie???dzieki za pomoc.
Ania_i_Bartek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-09, 15:30   #71
Agacia_taka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mare nostrum Pokaż wiadomość
ja biorę ślub 25 grudnia przyjęcie mamy w hotelu Witek, jakieś opinie na temat tego miejsca? z wstępnych ustaleń wynika, ze jest ok, ale zawsze lepiej poznać opinię kogoś kto tam był
Witam!
mare nostru ja byłam na weselu w Witku i muszę przyznać, że jet tam dosyć fajnie.
Sala bardzo przejrzysta, schludna i jasna... a to dla mnie ważne. Bardzo miła obsługa, wykwintne dania. Jak dla mnie trochę za bardzo "królewsko", ponieważ wolę wesela w tzw. swojskim klimacie ale to kwestia gustu i upodobań. Generalnie ta sala jest OK!
życzę udanego weselicha
Ja wychodzę za mąż 5.stycznia ale salę mam dosyć dlaeko od Krakowa.
Agacia_taka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-09, 18:10   #72
robaczek-85
Rozeznanie

Witam ja wychodzę za mąż 26 kwietnia 2008 nie jestem z Krakowa i ślub też nie w Krakowie ale mieszkam jakieś 40 km od Krakowa i jestem z nim bardzo związana.
W listopadzie w którąś wolna sobotę wybieram się na Długą przymierzać jakieś suknie. Obawiam sie tylko że raczej trudno mi to przyjdzie ponieważ mam rozmiar 42 wiec małe szanse na suknie w tym rozmiarze
Wybieracie się może na targi ślubne 18 listopada??
Mamy zamiar z TZ obejrzeć obrączki i zaproszenia ślubne.
Ślub bierzemy w mojej parafii (Jankowice) a wesele będzie na sali w Olszynach

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-10, 07:18   #73
Kattie7
Wtajemniczenie

Panny Młode z Krakowa!!!

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
W listopadzie w którąś wolna sobotę wybieram się na Długą przymierzać jakieś suknie. Obawiam sie tylko że raczej trudno mi to przyjdzie ponieważ mam rozmiar 42 wiec małe szanse na suknie w tym rozmiarze
zajrzyj do "Karoliny" na Długą, tam napewno będą mieli kilka sukien w większym rozmiarze. Ja tam kupowałam sukienke i gdy byłam przymierzac było kilka w moim rozmiarze 44/46. W tym salonie mają suknie Sincerity a ta firma szyje ślubne sukienki do rozmiaru 54

Cytat:
Napisane przez Ania_i_Bartek Pokaż wiadomość
Witam!!!ja niestety nie jestem z Krakowa,ale własnie tam bede miała wesele 19 kwietnia 2008roku,salę mamy już wybraną Hotel Amadeus ,przepiękna.Ale nie wiem który kościół wybrać.Będzie to skromna uroczysteośc,a raczej uroczysty obiad,tylko rodzice i świadkowie,także nie chce rónież ogromnego kościoła.Moze cos doradzicie???dzieki za pomoc.
Jesli zależy ci na Kosciele blisko miejsca wesela to polecam kościół św. Barbary. Jest on przy placu Mariackim, na tyłach Kościoła Mariackiego. Właśnie nieduzy, a bardzo ładny i przytulny kościoł.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-11-10 o 16:30 Powód: post pod postem
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-10, 11:51   #74
mare nostrum
Przyczajenie

Dzięki Agacia za info, nie wiem czy będzie po "królewsku" wybraliśmy skromne menu i prawie najtańsze, więc zobaczymy, jakoś nie martwie się, bo najważniejszy jest ślub i miłość, reszta to dodatek
opiszę jak było
i dla każdej wymarzonego ślubu, weselicha i masę radości
Stary 2007-11-13, 14:49   #75
Agacia_taka
Przyczajenie

Smile Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Masz rację mare nostrum... najważniejsza jest miłość a ta cała oprawa weselna to tylko taki miły dodatek
19 listopada jadę do krawcowej... szkielet sukni już będzie. Nie mogę się doczekać! Oby tylko uszyła mi ją tak jak sobie wymarzyłam. Nie mam jeszcze wizażystki... chyba pomaluję się sama. Która z Was również zamierza samodzielnie wykonać make up w tym wyjątkowym dniu??? (oby tylko ręcę sięza bardzo nie trzęsły bo oko nie wyjdzie)
Agacia_taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 09:31   #76
delfin1980
Przyczajenie

Mam do odstąpienia sale na wesele w terminie 21-22/06/2008 w miejscowości Modlnica koło Krakowa na przeciwko NICO. Sala pomieści 220 osób . Jest nowo wyremontowana ma dwa balkony ( widok z góry na główną salę). Właściciel organizuje wesela w soboty i w niedziele lub wesele + poprawiny. Właścicielka zapewnia dekoracje sali. Szczegóły umowy mogę przesłać mailam ( krozek@o2.pl) lub gg 4478200.
Do odstąpienia mam również termin na fotografa kamerzyste i orkiestre.
delfin1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-28, 13:20   #77
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Cytat:
Napisane przez Ania_i_Bartek Pokaż wiadomość
Witaj
Nieduży jest też kościółek Kapucynów na Loretańskiej, zastanawiałam się nad nim
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-04, 20:11   #78
maretka5
Przyczajenie

Post Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Witam!
Choć nie jestem z Krakowa i ślubu też tu nie biorę postanowiłam przyłączyć się do tego wątku bo z racji studiów część przygotowań zmuszona jestem przeprowadzić tutaj. Póki co moim największym problemem jest suknia ślubna- niby do września jest jeszcze trochę czasu ale wypadałoby się zacząć rozglądać. A jedyne co na razie wiem to to, że ma być naprawdę skromna. W tej sytuacji jak myślicie- lepiej szukać czegoś w salonach czy zdecydować się na szycie?
maretka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-07, 07:27   #79
hooba
Raczkowanie

Cześć,
Ja nie będę miała ślubu w Krakowie, ale jak koleżanka wyżej z powodu studiów załatwiam tu większość spraw i mam do Was pytanie: czy znacie może jakąś krawcową która uszyje suknię ślubną? Bo prawdę mówiąc to raczej staram się oszczędnie podejść do sprawy i nie wydawać za dużo na nią, a do tego dochodzi jeszcze rozmiar 42 i wydaję mi się że tak by było najlepiej .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-08, 08:05   #80
mare nostrum
Przyczajenie

ja też szyje suknie i nie drogo (oczywiście zależy od fasonu itp. ) odezwij sie to podam Ci namiary.
Mnie tez poleciła tą krawcową koleżanka z tego forum ja jestem bardzo zadowolona, może Tobie też przypadnie do gustu, a rozmiar mam taki jak Ty
Poszukaj też w salonach czasem są duże upusty, Pozdrawiam
Stary 2007-12-08, 08:37   #81
Madlen__18
Zakorzenienie

A ja mam mamę krawcową i..kamień z serca

A do ślubu coraz bliżej, po nowym roku zacznę przymierzanie (mam suknię używaną, będę przerabiać do wlasnych potrzeb)

M
Stary 2007-12-08, 19:54   #82
maretka5
Przyczajenie

"ja też szyje suknie i nie drogo (oczywiście zależy od fasonu itp. ) odezwij sie to podam Ci namiary".
A czy ja też mogłabym prosić o te namiary bo nie chcę wydawać fortuny na sukienkę więc może uszycie jej będzie lepszym pomysłem. z góry dzięki i pozdrawiam
Stary 2007-12-09, 08:39   #83
mare nostrum
Przyczajenie

maretka odezwij sie na priv, to podam namiary

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-09, 10:00   #84
robaczek-85
Rozeznanie

Oglądałam sukienki w Krakowie, skupiłam się na ul. Długiej. Bałam się że będzie problem z przymierzaniem sukni bo noszę rozmiar 42 ale nie było problemu. Z tego co sie orientuje to Maja szyje suknie ślubne w niskich cenach chyba siedzibę mają w pasażu weneckim. Ja szyję u krawcowej w Regulicach , za suknię ślubną i bolerko powiedziała mi 800zl.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
Stary 2007-12-10, 15:17   #85
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Z tego co sie orientuje to Maja szyje suknie ślubne w niskich cenach chyba siedzibę mają w pasażu weneckim.
Co do salonu Maja to bym uważała, słyszałam na jego temat same niepochlebne opinie...
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 15:20   #86
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
słyszałam na jego temat same niepochlebne opinie...
Ja też.

M
Stary 2007-12-10, 17:48   #87
robaczek-85
Rozeznanie

Ja jeszcze rok temu myślałam że będę u nich szyła, ale odwiedziłam ich stoisko w tamtym roku na targach ślubnych w Krakowie.
Powiem szczerze, że to jak Panie mnie i moją przyjaciółkę potraktowały na dobre odciągnęło mnie od tej formy. Były nieprofesjonalne, nieuprzejme, opryskliwe. Stwierdziłam że ja nie będę się z nimi użerać na przymiarkach.
Podałam ich tylko dlatego że szyją w niskiej cenie, innym panie mogą nie przeszkadzać mnie to zniechęciło...

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-10, 18:22   #88
Kattie7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomponka Pokaż wiadomość
Co do salonu Maja to bym uważała, słyszałam na jego temat same niepochlebne opinie...
to nie ta Maja

w krakowie sa dwie firmy o tej samej nazwie (kiedys jedna była w krzeszowicach)
jedna jest Maja i ma pracownie przy Topolowej i właśnie w pasażu weneckim - i ten salon jest w porządku, szyła u nich suknie moja koleżanka, nie miała tam zadnych przygód i wydaje mi sie ze są w porządku

druga jest MaJa - kiedys pracownia w Krzeszowicach, pani reklamowała sie jako artystka szyjąca suknie za 800 zł teraz działa w Krakowie, przy ul Kasztanowej na Woli Justowskiej i to ta jest ponoc ta zła firma (takie opinie)
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 18:44   #89
maretka5
Przyczajenie

A coś więcej jeśli chodzi o niepochlebne opinie na temat MaJi....póki co jestem na etapie przeglądania ofert i nie chciałabym się naciąć...
Stary 2007-12-10, 19:34   #90
robaczek-85
Rozeznanie

to ja mam złe przeżycia z maji co wcześniej była w krzeszowicach

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości