![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Madlen_18 a powiedz mi nie wiesz jak jest z jedzeniem które zostaje czy oni to dają czy nie? bo zapomnialam zapytac jak tam bylismy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Pakują wszystko i można sobie odebrać np rano po weselu. Przynajmniej tak mi powiedziano. Pani twierdziła, że dużo zostaje, więc szkoda, żeby się marnowało.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Magda
|
Odswiezam watek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
No witajcie
![]() Miło, że założony przeze mnie wątek jakoś przeżył ![]() Ja też jestem w Krakowa a ślub i wesele już za 10 dni !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Gosia:
relacja wizażanki która była w ubiegły weekend na weselu "u niedźwiedzia", przeklejam z wątku "wymarzone zaręczyny, bo tam napisała: Cytat:
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Madlen_18 dzieki wielkie ale co Ty na to ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Ale Yona jeszcze dopisala: zaraz ci przekleję.
Cytat:
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-16 o 21:44 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Madlen_18 dzieki wielkie też napewno ustale wszytsko wczesniej chcociaz dla mnie to bez różnicy czy pije herbate, barszcz czy kawe ze szkalnki z uszkiem czy bez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
ja biorę ślub 25 grudnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Witam!!!ja niestety nie jestem z Krakowa,ale własnie tam bede miała wesele 19 kwietnia 2008roku,salę mamy już wybraną Hotel Amadeus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mare nostru ja byłam na weselu w Witku i muszę przyznać, że jet tam dosyć fajnie. Sala bardzo przejrzysta, schludna i jasna... a to dla mnie ważne. Bardzo miła obsługa, wykwintne dania. Jak dla mnie trochę za bardzo "królewsko", ponieważ wolę wesela w tzw. swojskim klimacie ale to kwestia gustu i upodobań. Generalnie ta sala jest OK! życzę udanego weselicha ![]() ![]() Ja wychodzę za mąż 5.stycznia ale salę mam dosyć dlaeko od Krakowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Witam ja wychodzę za mąż 26 kwietnia 2008 nie jestem z Krakowa i ślub też nie w Krakowie ale mieszkam jakieś 40 km od Krakowa i jestem z nim bardzo związana.
W listopadzie w którąś wolna sobotę wybieram się na Długą przymierzać jakieś suknie. Obawiam sie tylko że raczej trudno mi to przyjdzie ponieważ mam rozmiar 42 wiec małe szanse na suknie w tym rozmiarze ![]() Wybieracie się może na targi ślubne 18 listopada?? Mamy zamiar z TZ obejrzeć obrączki i zaproszenia ślubne. Ślub bierzemy w mojej parafii (Jankowice) a wesele będzie na sali w Olszynach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | ||
Wtajemniczenie
|
Panny Młode z Krakowa!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-11-10 o 16:30 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Dzięki Agacia za info, nie wiem czy będzie po "królewsku" wybraliśmy skromne menu i prawie najtańsze, więc zobaczymy, jakoś nie martwie się, bo najważniejszy jest ślub i miłość, reszta to dodatek
![]() opiszę jak było ![]() i dla każdej wymarzonego ślubu, weselicha i masę radości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
![]()
Masz rację mare nostrum... najważniejsza jest miłość a ta cała oprawa weselna to tylko taki miły dodatek
![]() 19 listopada jadę do krawcowej... szkielet sukni już będzie. Nie mogę się doczekać! Oby tylko uszyła mi ją tak jak sobie wymarzyłam. Nie mam jeszcze wizażystki... chyba pomaluję się sama. Która z Was również zamierza samodzielnie wykonać make up w tym wyjątkowym dniu??? (oby tylko ręcę sięza bardzo nie trzęsły bo oko nie wyjdzie) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Mam do odstąpienia sale na wesele w terminie 21-22/06/2008 w miejscowości Modlnica koło Krakowa na przeciwko NICO. Sala pomieści 220 osób . Jest nowo wyremontowana ma dwa balkony ( widok z góry na główną salę). Właściciel organizuje wesela w soboty i w niedziele lub wesele + poprawiny. Właścicielka zapewnia dekoracje sali. Szczegóły umowy mogę przesłać mailam ( krozek@o2.pl) lub gg 4478200.
Do odstąpienia mam również termin na fotografa kamerzyste i orkiestre. |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nieduży jest też kościółek Kapucynów na Loretańskiej, zastanawiałam się nad nim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Choć nie jestem z Krakowa i ślubu też tu nie biorę postanowiłam przyłączyć się do tego wątku bo z racji studiów część przygotowań zmuszona jestem przeprowadzić tutaj. Póki co moim największym problemem jest suknia ślubna- niby do września jest jeszcze trochę czasu ale wypadałoby się zacząć rozglądać. A jedyne co na razie wiem to to, że ma być naprawdę skromna. W tej sytuacji jak myślicie- lepiej szukać czegoś w salonach czy zdecydować się na szycie? |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Cześć,
Ja nie będę miała ślubu w Krakowie, ale jak koleżanka wyżej z powodu studiów załatwiam tu większość spraw i mam do Was pytanie: czy znacie może jakąś krawcową która uszyje suknię ślubną? Bo prawdę mówiąc to raczej staram się oszczędnie podejść do sprawy i nie wydawać za dużo na nią, a do tego dochodzi jeszcze rozmiar 42 i wydaję mi się że tak by było najlepiej .
#80 |
Przyczajenie
|
ja też szyje suknie i nie drogo (oczywiście zależy od fasonu itp. ) odezwij sie to podam Ci namiary.
Mnie tez poleciła tą krawcową koleżanka z tego forum ![]() ![]() Poszukaj też w salonach czasem są duże upusty, Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
A ja mam mamę krawcową i..kamień z serca
![]() A do ślubu coraz bliżej, po nowym roku zacznę przymierzanie (mam suknię używaną, będę przerabiać do wlasnych potrzeb)
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
![]()
"ja też szyje suknie i nie drogo (oczywiście zależy od fasonu itp. ) odezwij sie to podam Ci namiary".
A czy ja też mogłabym prosić o te namiary bo nie chcę wydawać fortuny na sukienkę więc może uszycie jej będzie lepszym pomysłem. z góry dzięki i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
maretka odezwij sie na priv, to podam namiary
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Oglądałam sukienki w Krakowie, skupiłam się na ul. Długiej. Bałam się że będzie problem z przymierzaniem sukni bo noszę rozmiar 42 ale nie było problemu. Z tego co sie orientuje to Maja szyje suknie ślubne w niskich cenach chyba siedzibę mają w pasażu weneckim. Ja szyję u krawcowej w Regulicach , za suknię ślubną i bolerko powiedziała mi 800zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Co do salonu Maja to bym uważała, słyszałam na jego temat same niepochlebne opinie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze rok temu myślałam że będę u nich szyła, ale odwiedziłam ich stoisko w tamtym roku na targach ślubnych w Krakowie.
Powiem szczerze, że to jak Panie mnie i moją przyjaciółkę potraktowały na dobre odciągnęło mnie od tej formy. Były nieprofesjonalne, nieuprzejme, opryskliwe. Stwierdziłam że ja nie będę się z nimi użerać na przymiarkach. Podałam ich tylko dlatego że szyją w niskiej cenie, innym panie mogą nie przeszkadzać mnie to zniechęciło... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w krakowie sa dwie firmy o tej samej nazwie (kiedys jedna była w krzeszowicach) jedna jest Maja i ma pracownie przy Topolowej i właśnie w pasażu weneckim - i ten salon jest w porządku, szyła u nich suknie moja koleżanka, nie miała tam zadnych przygód i wydaje mi sie ze są w porządku druga jest MaJa - kiedys pracownia w Krzeszowicach, pani reklamowała sie jako artystka szyjąca suknie za 800 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
![]()
A coś więcej jeśli chodzi o niepochlebne opinie na temat MaJi....póki co jestem na etapie przeglądania ofert i nie chciałabym się naciąć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
to ja mam złe przeżycia z maji co wcześniej była w krzeszowicach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.