![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Schudnac przy pomocy dietetyka?
ceny dietetyków różnią się jak ich porady. Na pewno da się z nimi schudnąć ale mam doświadczenie, że ich porady diametralnie się różnią. Np. w kwestii kawy. Jedna dietetyczka powiedziała że można pić wyłącznie kawę rozpuszczalną liofilizowaną czyli np. Jacobs. Inna dietetyczka tylko naturalną parzoną. Ale zgodzę się z poprzedniczkami, że teraz można chudnąć radośnie bez zbędnych wyrzeczeń. A samopoczucie już po miesiącu podążania za wskazaną dietą jest rewelacyjne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Ja też się zastanawiam nad dietetykiem, niby zasady znam i wiem co robić a jakoś nie mogę utrzymać diety. Może z dietetykiem będzie jakoś łatwiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mam jakąś wiedzę na temat diet, forum też jest mega przydatne. Tyle jest wątków motywacyjnych, można dodawać jadłospisy, które Wizażanki oceniają. Wg mnie to forum wystarczy, by sobie ułożyć dobrą dietę, plus trochę informacji jak wyliczyć co i sama układasz z potraw, które lubisz, a nie to co tam dietetyk Ci nabaźgra że masz jeść. ![]() Może ja jestem po prostu sceptycznie nastawiona, koleżanka chodzi do dietetyka i też nie ćwiczy a ma dietę jakąś uderzeniową poniżej 1500 kcal czy coś. Ja jednak wolę jeść zdrowo po prostu i ćwiczyć i polecam serdecznie wszystkim to rozwiązanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Nie powiem Ci czy dietetyk jest konieczny, ale na pewno bardzo pomaga. Ceny różnią się w zależności od miasta oraz renomy dietetyka. Najlepiej opłaca się kupować pakiety typu dieta + trening + suplementy jeśli takie rozwiązanie Cię interesuje. Ja korzystałam z xxx i płaciłam 600zł za cały pakiet. Zresztą możesz sprawdzić w ich cenniku jak to wygląda. Nie wiem czy to dużo, bo to kwestia bardzo indywidualna, ale patrząc na rynek Trójmiejski to przeciętna cena. Tak czy inaczej w moim wypadku ich pomoc i wsparcie było nieocenione.. no i kolejna motywacja - kasa wydana to nie ma wymówek, juz na czekoladki nie starczylo
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-05-17 o 12:45 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Jezeli chodzi o Dietetyka w Gnieznie z czystym sumieniem polecam pania Anne Janiszewska z Przyjazny Dietetyk Gniezno
rewelacyjne podejście do pacjenta zróżnicowany jadłospis duża pomoc w motywacji tak naprawdę cały czas jest pomoc i kontakt z panią Anna polecam gorąco https://przyjazny-dietetyk.pl/gabine...na-janiszewska tel do pani Anny Janiszewskiej 570988616 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Ja mam prosbe o polecenie sprawdzonego dietetyka z Rzeszowa. Sama nie wiem kogo wybrać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
BAN stały
|
Ceny są różne, nie pamiętam już ile płaciła koleżanka - nie było to mało, ale schudła i to sporo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
200-300 za rozpisanie diety zazwyczaj. Moim zdaniem trochę sporo. Diety są też bardzo skomplikowane i ciężkie do utrzymania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Nie wyobraźam sobie współpracy z dietetykiem na zasadzie: przychodzę, rozmowa, badanie pi razy oko, rozpisanie diety, płacę 200-300zł i zostaję z tym sam.
To jakaś kpina, to nie jest pomoc tylko hurtownia g.. wartych planów dietetycznych. W którymś z wątków jedna z dziewczyn pisała, że dostała dietę 1200kcal.. Przecież to są jakieś żarty. Jeśli dziewczyna ma poważny problem z otyłością to żadne 1200kcal jej nie pomoże bo wytrzyma 4-6 tygodni góra 8tygodni i zacznie napychać się bo będzie wiecznie głodna. Efekt będzie taki jak zwykle. Waga wyjściowa plus parę kilo w gratisie. Dobry dietetyk, to pełna współpraca, rozmowy telefoniczne, korespondencja email i przede wszystkim spotkania przynajmniej 3-4 razy w miesiącu. Bez więzi między dietetykiem a pacjentem, zaufania, rozmowy jak będzie wyglądać nasza walka i wielka zmiana, dietetyk nic nie zdziała. Plany dietetyczne są dla tych którzy chcą schudnąc na jakiś czas a później wrócić do swojej nadwagi czy otyłości. Ktoś kto chce być zdrowy, chce wrócić do odpowiedniej wagi dla swojej budowy ( bardzo często nigdy nie ważąc odpowiednio) nie może polegać na takich rozwiązaniach jak dieta za 200-300zł i zostać kopnięty w tyłek bo nigdy sobie z tym nie poradzi. Jest tak wiele spraw które każdy z Nas musi zrozumieć, nauczyć się, przestawić myślenie, wdrożyć w życie że samemu, bez wsparcia naprawdę jest to praktycznie niemożliwe. Dziewczyny, weźcie się w garść i nie korzystajcie z tego typu rozwiązań jak rozpisane diety 1200kcal bo zrażacie się w ten sposób do zdrowego odżywiania. Mówicie o 10-12kg nadwagi, ja ważyłem 32kg ponad normę. Do mojego wzrostu 181cm i budowy powinienem ważyć 84-88kg. Po ponad 1.5 roku walki ważę obecnie w przedziale 86-88kg. Wahania są związane z danym sezonem, w zimę ważę więcej w lato mniej ale nie są to odczuwalne różnice. Ile mnie to kosztowało - pytanie pierwsze. 400zł miesięcznie. 2-3 spotkania po 2-3 godziny. Bilans: koszty dietetyka wyszły na zero bo mniej, dużo mniej wydawałem na jedzenie. Na początku nie zauważa się tej różnicy dopóki po miesiącu dwóch nie usiądzie sie i z ciekawości nie policzy kwot z paragonów. Swoją drogą to było naprawdę ciekawe przeżycie, mimo że uważałem to za rzecz zbędną i jak o ťm usłyszalem to trochę się zdziwiłem. Xxx Polecam z czystym sumieniem
Grubby zamieniwszy się w zdrowego ![]() Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2017-12-25 o 09:03 Powód: Reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Zachęcam do skorzystania z DARMOWEJ KONSULTACJI DIETETYCZNEJ na stronie Centrum Dietetycznego Online: <reklama> Konsultacje są bezpłatne, dietetycy konsultujący są bardzo pomocni i naprawdę godni polecenia! Dzięki ich wsparciu łatwiej było mi rozpocząć odchudzanie. Polecam!
Edytowane przez Corii Czas edycji: 2018-06-06 o 19:58 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Moja wizyta u dietetyka kosztowała 50zł. Na początku byłam 2 razy na wywiad i dopasowanie diety. Później stosowałam dietę i chodziłam już raz na miesiąc albo nawet i rzadziej. Zależy od dietetyka. Moja doktor dawała mi dużo wskazówek i porad dlatego ważne jest by znaleźć dobrego dietetyka
![]() |
#72 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Corii Czas edycji: 2018-06-06 o 19:59 Powód: link |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Hejka, jakoś rok temu chodziłam do dietetyka przez 5 miesięcy. Schudłam 10 kg i niby fajnie ale jednak nie do końca się z tego cieszę. Mam na mysli to, że od momentu zakończenia diety choruje ma bulimię. Niestety trafiłam na takiego dietetyka, który ustalił mi dietę 1000-1200 kcal i wtedy nie wiedziałam ze tylko sobie szkodzę takim odżywianiem. Pomimo najszczerszych chęci nie potrafilam wytrwać na takiej diecie dluzej. Wszystko zaczęło mnie irytować i miałam straszne wachania nastroju. Pisze to, żeby „ostrzec” niektóre z was żebyście na prawde wybieraly rozsądnie dietetyka bo lekarz lekarzowi nie równy. Mnie jeszcze do schudnięcia zostało kolejne 10 kg ale straciłam już nadzieje ze dam radę bo jestem w błędnym kole. Dziewczyny nie popełniajcie tego samego błędu co ja bo te kilka kg mniej nie są tego warte :/ ps. jeżeli ktoś ma jakieś wskazówki jak samemu można wyjść z bulimi bądź jemu się to udało to chetnie poczytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.