Jak dbacie o w³osy biochemiczki? Nasze patenty na piêkne w³osy - ZBIORCZY - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2006-07-07, 16:03   #61
L_V
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 249
Dot.: Ochrona w³osów latem

Po kilku dniach pla¿opwania oto sa moje ciêzko wypracowane "patenty" na filtry do w³osów. potwierdzone dzisiaj przez moj± guru-fryzjerkê.

1. Mieszam od¿ywkê pó³ na pó³ z filtrem o wysokim faktorze, ja akurat z antkiem FE bo na twarz nie nada Trzemam minutke a potem sp³ukuje.

2. Wysmarowawszy cia³o - resztki filtra wcieram we w³osy, a zwlaszcza w koncowki. Dzisiaj ropzmawialam z fryzjerka na tem temat i powiedziala ze to najlepszy soposob, ona sama tak robi. Ponoc zadne komsetyki typowo do wlosow i tak nie zapewnia takiej ocghrony jak wysmarowanie wlosow oliwka czy kremem do opalania. tyle ze, niestey, glowa do mycia od razu.
L_V jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-07, 16:10   #62
agnieska
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 827

o tym Antku ju¿ czyta³am w Twoich postach- ale trudno, nie bêdê specjalnie otwieraæ nowego filtra na takie zabawy na ca³o¶æ w³osów wykorzystam w tym celu sakupione spraye ochroonne, a na koñcówki bêdê wcieraæ - dobry pomys³
agnieska jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-07, 21:24   #63
MagJa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 146

Cytat:
Napisane przez Ash
U mnie poki co nic takiego sie nie dzieje. Moza za krotko uzywam
Mo¿e... Ale ja jednak odda³am ten spray, bo stwierdzi³am, ¿e za ka¿dym razem, gdy go u¿ywam mam szorstkie w dotyku w³osy ¯e nie chcia³am dopu¶ciæ do ca³kowitego przesuszenia tym alcohol denat., to odda³am zawczasu. Teraz zamówi³am t± mgie³kê Exotic Beaches z Avonu, zobaczymy jak ta siê sprawdzi. Ale to nie prêdko, bo pewnie za jaki¶ tydzieñ j± bêdê mieæ.
MagJa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-07, 22:17   #64
myShaczeQ
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 767
GG do myShaczeQ

no ja wlasnie tez sie przymierzam do tej mgielki z oriflame. Myslicie ze nie warto ? mialam w tamtym koku spray z nivea taki niebieski z pomaranczowa nakretka i byl calkiem fajny milo go wspominam, bo ladnie pachnial i nie mialam spustoszenia na glowie po lecie

myShaczeQ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-08, 10:44   #65
Erato
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 343

Cytat:
Napisane przez L_V
Po kilku dniach pla¿opwania oto sa moje ciêzko wypracowane "patenty" na filtry do w³osów. potwierdzone dzisiaj przez moj± guru-fryzjerkê.

1. Mieszam od¿ywkê pó³ na pó³ z filtrem o wysokim faktorze, ja akurat z antkiem FE bo na twarz nie nada Trzemam minutke a potem sp³ukuje.

2. Wysmarowawszy cia³o - resztki filtra wcieram we w³osy, a zwlaszcza w koncowki. Dzisiaj ropzmawialam z fryzjerka na tem temat i powiedziala ze to najlepszy soposob, ona sama tak robi. Ponoc zadne komsetyki typowo do wlosow i tak nie zapewnia takiej ocghrony jak wysmarowanie wlosow oliwka czy kremem do opalania. tyle ze, niestey, glowa do mycia od razu.
to ja szczerze mówiac wolê ju¿ schowac w³osy pod kapelusz albo czapkê z daszkiem - zwijam i wsadzam wszystko pod spód, tak ¿e nic nie wy³azi. Wolê tak ni¿ zaolejowane i zafiltrowane str±czki No ale to nie jest metoda dla wszystkich, jak kto¶ ma d³ugie i gêste w³osy, to mu siê wszystko pod czapkê nie zmie¶ci I tu jest wy¿szo¶æ cienkich mysich ogonków

Erato jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-09, 18:34   #66
Kasia_L
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 053
Wink Dot.: Ochrona w³osów latem

Cytat:
Napisane przez Erato
to ja szczerze mówiac wolê ju¿ schowac w³osy pod kapelusz albo czapkê z daszkiem - zwijam i wsadzam wszystko pod spód, tak ¿e nic nie wy³azi. Wolê tak ni¿ zaolejowane i zafiltrowane str±czki No ale to nie jest metoda dla wszystkich, jak kto¶ ma d³ugie i gêste w³osy, to mu siê wszystko pod czapkê nie zmie¶ci I tu jest wy¿szo¶æ cienkich mysich ogonków
Maj±c te dwie alternatywy: t³usty filtr na przet³uszczaj±cych siê w³osach (w moim przypadku) i zwiniêcie mysiego ogonka pod czapk±, jakkolwiek obie opcje maj± swe wady - raczej te¿ wybieram to drugie, bo wtedy chocia¿ inni nie widz± przylizanych w³osów . Nie nawidzê mieæ klej±cych w³osów .
Stary 2006-07-09, 18:37   #67
agnieska
Zakorzenienie

ale na pla¿y to raczej obojêtne?
mrrr, taki hel-cha³upy, gdzie ludzi dzieli 100m, nikt nikomu nie przeszkadza

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2006-07-09, 18:50   #68
Kasia_L
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieska
Jasne, tak to bez krêpacji - odludzie, woko³o rozstawiony parawan, nad parasol , to zupe³nie inna historia...
Stary 2006-07-09, 20:31   #69
L_V
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 249

Cytat:
Napisane przez Kasia_L
Maj±c te dwie alternatywy: t³usty filtr na przet³uszczaj±cych siê w³osach (w moim przypadku) i zwiniêcie mysiego ogonka pod czapk±, jakkolwiek obie opcje maj± swe wady - raczej te¿ wybieram to drugie, bo wtedy chocia¿ inni nie widz± przylizanych w³osów . Nie nawidzê mieæ klej±cych w³osów .
Hehe, rozumiem Wasz wstret do mojej metody. Z tymze ja mam wlosy a la sztywny drut i one nigdy jeszcze nie byly obciazone po odzywce czy masce, a i filtr ich za bardzo nie przetluszcza. jedyne co naprawde natluszcza mi wlosy to olejek rycynowy.
L_V jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-09, 21:25   #70
Sandija
Go¶æ

Wiadomo¶ci: n/a

Jutro ju¿ bêdê siê sma¿yæ w Hiszpanii, wiêc moje w³oski potrzebuj± megazabezpieczenia - pad³o na maskê L'Oreala z serii profesjonalnej (Solar)

Jeszcze a propos filtrów w kosmetykach do w³osów - to ostatno wyczyta³am, ¿e powinny to byæ substancje takie jak benzophenone albo pochodne kwasu cynamonowego.
Taki Pantene do w³osów farbowanych gdzie¶ tam w srodku sk³adu, hen hen za silikonami ma ethylhexyl methoxycinnamate. I w sumie tyle, a na opakowaniu dumnie prê¿y siê napis "zawiera filtry UV"
Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-10, 10:50   #71
Erato
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieska
mnie to przeszkadza. Nie znoszê wygl±daæ byle jak nawet w domu, gdy mnie nikt nie widzi, i nie znoszê czuæ, ¿e co¶ mi siê klei, co¶ mam t³uste i przylizane, fuj

Cytat:
Napisane przez L_V
Hehe, rozumiem Wasz wstret do mojej metody. Z tymze ja mam wlosy a la sztywny drut i one nigdy jeszcze nie byly obciazone po odzywce czy masce, a i filtr ich za bardzo nie przetluszcza. jedyne co naprawde natluszcza mi wlosy to olejek rycynowy
No to wyobra¼ sobie w³osy bêd±ce ca³kowitym przeciwieñstwem Twoich - cienkie, miêkkie i "lej±ce", sklejaj±ce siê w str±ki pod wp³ywem najmniejszej nawet ilo¶ci t³uszczu. Na³ozenie na takie co¶ filtra prowadzi do jednego - mase³ko na g³owie

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-10, 10:58   #72
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Erato
mnie to przeszkadza. Nie znoszê wygl±daæ byle jak nawet w domu, gdy mnie nikt nie widzi, i nie znoszê czuæ, ¿e co¶ mi siê klei, co¶ mam t³uste i przylizane, fuj
Erato, rozumiem, wtedy od razu leci mi samopoczucie ale ja niemal non stop le¿ê w wodzie i tych w³osów ani nie czujê ani nie widzê - dlatego wypróbujê ten sposób
Stary 2006-07-10, 11:28   #73
In_ThE_ShAdOwS
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 907

tez musze sobie cos na wlosy kupic, bo u ciotki bede siue wylegiwac na jej wielkim ogrodzie, to na szczescie troche za warszawa Pruszków, chyba wiêc mo¿e spróbujê z tym filtrem na wlosach, taki p[ush-up to chyba na przetluszczone nie beda wygladac w lato robia mi sie okropne wlosy, takie niepoukladane, dziwan ejakies siano....
In_ThE_ShAdOwS jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-10, 14:12   #74
Erato
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieska
Erato, rozumiem, wtedy od razu leci mi samopoczucie ale ja niemal non stop le¿ê w wodzie i tych w³osów ani nie czujê ani nie widzê - dlatego wypróbujê ten sposób
ha, ja w te wakacje chyba bêdê nurkowaæ, a pod wod± to ju¿ naprawdê wszystko jedno Te kilka metrów pod powierzchni± to ju¿ nawet UV siê nie przebija

Stary 2006-07-10, 14:18   #75
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Erato
ha, ja w te wakacje chyba bêdê nurkowaæ, a pod wod± to ju¿ naprawdê wszystko jedno Te kilka metrów pod powierzchni± to ju¿ nawet UV siê nie przebija
tylko buzi pozr±dnie nie nasmarujesz, bo Ci maska bêdzie przeciekaæ -licz siê z opalenizn± jednak
mój facet robi³ który¶ z kolei kurs pod koniec maja i w³asnie by³ opalony... a reszta z jego grupy to ju¿ wogóle buraczki. Nurkuj± znacznie g³êbiej ni¿ "tury¶ci"
Stary 2006-07-10, 14:27   #76
Erato
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieska
tylko buzi pozr±dnie nie nasmarujesz, bo Ci maska bêdzie przeciekaæ
o cholera, na to nie wpad³am Có¿, to chyba filtr bêdzie czeka³ na ³odzi

Stary 2006-07-10, 19:57   #77
Kasia_L
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Erato
No to wyobra¼ sobie w³osy bêd±ce ca³kowitym przeciwieñstwem Twoich - cienkie, miêkkie i "lej±ce", sklejaj±ce siê w str±ki pod wp³ywem najmniejszej nawet ilo¶ci t³uszczu. Na³ozenie na takie co¶ filtra prowadzi do jednego - mase³ko na g³owie
Niestety doskonale znam ten stan, który opisujesz . St±d ewentualnie jaka¶ "mgie³ka" o nie wiadomo jakiej chyba tak naprawdê skuteczno¶ci .
Stary 2006-07-11, 14:53   #78
sylwiani
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 140

Cytat:
Napisane przez Erato
przebijaj±
a do tego w³osy po nurkowaniu, brrr
sylwiani jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-21, 16:31   #79
MagJa
Zakorzenienie

Powiedzcie mi czy to ja niedowidzê czy w tym roku mamy jaki¶ nieurodzaj na s³oneczne szampony i od¿ywki do w³osów? Bo na sklepowych pó³kach praktycznie nic nie ma Widzia³am tylko Ziajê i Subrinê, czyta³am o Joannie, ale jej namierzyæ nie mogê i nic wiêcej A chcê co¶ kupiæ przed wyjazdem, tylko jako¶ i Ziaja i Subrina mnie nie przekonuj±...

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-21, 16:41   #80
Paula07
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 053
Post Dot.: Ochrona w³osów latem

Cytat:
Napisane przez MagJa
Powiedzcie mi czy to ja niedowidzê czy w tym roku mamy jaki¶ nieurodzaj na s³oneczne szampony i od¿ywki do w³osów? Bo na sklepowych pó³kach praktycznie nic nie ma Widzia³am tylko Ziajê i Subrinê, czyta³am o Joannie, ale jej namierzyæ nie mogê i nic wiêcej A chcê co¶ kupiæ przed wyjazdem, tylko jako¶ i Ziaja i Subrina mnie nie przekonuj±...
MagJa nie wydaje ci siê , pod ty wzglêdem jest beznadziejnie. Ja zakupi³am Gliss Kur tak¿e z braku wyboru spray do w³osów farbowanych , w którym jest jeden filtr.
Na allegro widzia³am jest ca³a seria s³oneczna z Welli, ale droga. Spray do w³osów kosztuje ok. 35 z³.
Paula07 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-21, 17:26   #81
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula07
MagJa nie wydaje ci siê , pod ty wzglêdem jest beznadziejnie. Ja zakupi³am Gliss Kur tak¿e z braku wyboru spray do w³osów farbowanych , w którym jest jeden filtr.
Na allegro widzia³am jest ca³a seria s³oneczna z Welli, ale droga. Spray do w³osów kosztuje ok. 35 z³.
No w³a¶nie, s± tylko profesjonalne serie, ale dla takich szaraczków jak my nie ma Jak jutro nic nie znajdê, to chyba po prostu kupiê sobie szampon i balsam Gliss Kura do d³ugich w³osów, a jak siê po urlopie przesusz±, to bêdê je ratowaæ maskami do suchych i ju¿. No i jeszcze jako wspomagacz bêdê mia³a mgie³kê Exotic Beaches z Avonu, z filtrem podobno.
Stary 2006-07-21, 17:52   #82
katiia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 359

Mam pytanko odno¶nie analizy sk³adów od¿ywek/ masek do w³osów. Co do kremów trochê siê ju¿ dokszta³ci³am.Wiem, ¿e potencjalne zapychacze to caprylic/capric trigliceride, isopropyl myristate, parafina itd. A jak rozszyfrowaæ sk³ad od¿ywek? Które sk³adniki naprawdê regeneruj± w³osy?
katiia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-21, 18:03   #83
Contax
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 297

Cytat:
Napisane przez MagJa
czyta³am o Joannie, ale jej namierzyæ nie mogê i nic wiêcej A chcê co¶ kupiæ przed wyjazdem, tylko jako¶ i Ziaja i Subrina mnie nie przekonuj±...
Widzia³am szampon i od¿ywkê Joanny w Superpharmie.
Contax jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-21, 18:26   #84
Weronisia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 714

Kto¶ tu pyta³ po co chronic w³osy filtrami.

Tu s± zdjêcia w³osów u góry nie chronionych a na dole chronionych przed s³oñcem.
Weronisia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-22, 12:04   #85
Kateczka_05
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 425
GG do Kateczka_05

Czê¶æ dziewczynki jak tak to wsztystko czyta³am to postanowiu³am te¿ poszukaæ czego¶ do ochrony moich w³osków o które ostatnio bardzo dbam wyruszy³am na zakupy i jedyne co znalaz³am i oczywi¶æ kupi³am to Sprey balsam Schaumy bez sp³ukiwania po³ysk koloru z filtrem uv oczywi¶cie i formu³± chroni±c± kolor o tyle fajne, ¿e to spray i spryskuje siê nim wilgotne w³osy a potem nie sp³ukuje czyli idealnie po wyj¶ciu z k±pieli w morzu jutro wyjazd na dwa tygodnie wieæ mam nadzieje, ze w³oski choæ trochê zabezpieczone
Stary 2006-07-22, 13:25   #86
_Karolka_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 943

ja kupilam olejek w sprayu solar l'oreala o boskim cytrusowym zapachu lata jak efekty bedzie widac po powrocie z Grecji
_Karolka_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-24, 12:09   #87
justa79
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 023
GG do justa79

mam od¿ywkê w sprayu Oriflame - nie obci±¿a w³osów zupe³nie, nie jest t³usta, ale jakby skleja - efekt jak po lakierze do w³osów. jest te¿ co¶ takiego, jak od¿ywka w piance Wella Sun Care - jak to pianka, bez sp³ukiwania, a filtr jaki¶ zawiera. nie obci±¿a, nie skleja.

Klikaj codziennie:
http://www.zmilosciserc.pl/donate.php
http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

Nie udzielam indywidualnych porad poza forum!
justa79 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-24, 20:10   #88
Contax
Zakorzenienie

Ja sobie kupi³am olejek i maskê do w³osów serii Solar L'oreala. I tak po kilku zastosowaniach oba preparaty wyg³adzaj± w³osy, ale to zas³uga silikonów w sk³adzie. Olejek niestety jest ma³o wydajny przy d³ugich w³osach.
Stary 2006-07-24, 20:36   #89
kuleczka24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 232

moja fryzjerka kaza³a mi u¿ywaæ do w³osów filtrów do cia³a juz sobie wyobrazi³am siebie z t³ustym srayem dzieciaczkiem na w³osach. Dla mnie Schwarzkopf jest ok, chroni przed s³oñcem i s³on± wod±
kuleczka24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-07-24, 20:39   #90
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczka24
moja fryzjerka kaza³a mi u¿ywaæ do w³osów filtrów do cia³a juz sobie wyobrazi³am siebie z t³ustym srayem dzieciaczkiem na w³osach.
Fryzjerka bardzo dobrze Ci radzi³a. Jak smarujesz cia³o czy twarz to resztki z d³oni mo¿na wsmarowaæ w koñcówki w³osów.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.