|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Anglia - Internet
Iwonka chyba wiem o co chodzi ale nie jestem pewna. wiem że jest coś takiego że podłączasz to do komputera przewodem z końcówką USB i ustawiasz z boku i ci ściąga internet z głownego modemu, zdaje mi się że to o to chodzi. W razie problemów pisz a ja zmuszę mojego TZ do pomocy, tzn udzielenia instrukcji, bo to on jest specjalistą od komputerów. Ja raczej o ich ulepszaniu, montowaniu różnych rzeczy nie mam pojęcia.
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Polecam internet z Orange. płacimy 30 funtów miesięcznie, ale możemy dzwonić do Polski na stacjonarne tak długo jak chcemy. Co prawda płacisz do BT za linie i do Orange za internet ale myślę, że się opłaci!
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Nie zależnie od tego u kogo ma się internet ( chodzi tu o normalne łączę, a nie przez komórkę czy bezprzewodowe) trzeba płacić BT za linię. My zastanawialiśmy się ostanio nad zmianą z BT na jakiś tańszy, ale różnica w cenie była tylko o kilka funtów, a dostaliśmy ostatnio zniżkę w BT za kontrakt na następne 18 miesięcy, więc jest jeszcze taniej. Mamy nieograniczony limit do ściągania i najszybsze łączę. a jak jest z dzwonieniem do Polski to nie wiem bo nie dzwonię.
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
mam pytanie, czy w anglii jest internet z sieci komórkowej na podobnych zasadach jak w Polsce. Chodzi mi o przenosny internet, bez zadnych BT itd.
I czy jest cos takiego jak internet pay as u go, czyli tak jak w Orange Free internet na doładowanie. Bede wynajmowac przez jakis krotki czas mieszkanie i nie oplaca mi sie zakladac tam internetu z con. roczna umowa . |
|
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na pewno sieć 3 ma coś takiego, korzystałam z tego przez jakiś czas, działa na zasadzie pay as you go, najmniejsze doładowanie za 10 funtów i wystarcza do korzystania z internetu bez ściągania tak na mniej więcej miesiąc, musisz jednak kupić od nich modem (takie małe urządzonko które przyczepiasz do laptopa lub komputera, kosztuje od 29.99 do 39.99 funtów)W salonie podajesz swój kod pocztowy żeby sprawdzili czy siła sygnału będzie wystarczająca (tak przynajmniej było pół roku temu )Nie korzystałam jednak z tego długo, denerwowało mnie to że raz internet działa normalnie, a drugi raz niemiłosiernie się wlecze. Jeżeli jednak przeprowadzasz się to może być jakieś rozwiązanie
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki za odpowiedz..tez udalo mi sie znalezc na necie te trojke. Na pewno skorzystam z tego, bo nie mam innego wyjscia-musze miec mozliwosc z korzystania z netu.
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
inne sieci komórkowe też mają bezprzewodowy internet ale nie jestem pewna czy w ofercie mają pay as you go czy tylko normalny abonament.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Na pewno sieć 3 ma coś takiego, korzystałam z tego przez jakiś czas, działa na zasadzie pay as you go, najmniejsze doładowanie za 10 funtów i wystarcza do korzystania z internetu bez ściągania tak na mniej więcej miesiąc, musisz jednak kupić od nich modem (takie małe urządzonko które przyczepiasz do laptopa lub komputera, kosztuje od 29.99 do 39.99 funtów)
)