![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: chce cwiczyc ale nie chce miesni
wiec moze zalozycielka tematu tez ma to co my kiedys
![]() ja tam nie wieeem..ja na wiosne zaczynam pilatesa zeby rozciagnac sie i wyszczuplic cialo i tyle ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
Teraz to dopiero dałyście mi do myślenia, być może rzeczywiscie moje łydki są twarde od zbitego tłuszczu a nie od mięśni...hmmm...czyli po prostu muszę się odchudzić plus rozciaganie i aeroby. Jeśli jest tak jak piszecie to bardzo się cieszę, naprawdę, podniosłyscie mnie na duchu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Durga obiecała jutro wkleić
![]() ![]()
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
Dot.: spalanie mięśni
Jak obiecałam tak daję...tylko prosze bądźcie wyrozumiałe, wiem że moje nogi są brzydkie (chodzi o kształt, wewnętrzną stronę ud i ich długość w szczególności)...wszystki e zdjecia są poruszone i słabej jakosci gdyż trudno mi bylo semej je sobie zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
no to chyba sie dziewczyny zgodza ze to nie sa same miesnie
![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
ja jakos nie widzę tu tkanki tłuszczowej - oczywiście w dużych ilościach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
No tkanka jest i to napewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
trening siłowy odpada...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
dac sie da
![]()
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
hehe mam podobne nogi, z tylu ok, z boku ok, ale z przodu jakies takie malo ksztaltne
![]() Jest tam miesien(głownie czworoglowy) ale tluszczyk tez jest ![]() ![]() tak jak poprzedniczki, polecilabym basen, pilates, joge... z silowych bym zrezygnowala puki co ![]() powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
Dziekuję Wam wszystkim
![]() ![]() A na rowerku stacjonarnym mogę ćwiczyć czy raczej odpada? (to ćwiczenie zalicza się do aerobów?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
rowerek moze byc ale na niskim obciazeniu. to tez aeroby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem jak się odżywiasz,ale pamietaj,że dieta też jest ważna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
Oj ja się za dobrze nie odżywiam niestety. Staram się jeść 1000-1200 kcal dziennie, ale są to głównie kalorie z mało odżywczych produktów - nie jem mięsa wogole od 4 lat, masła i margaryny także zresztą wogole ostatnio unikam białka (żadnych bialych serów, jogurtów, mleka - ewentualnie kefir), ze względu na porę roku warzyw i owoców także prawie nie tykam (choć ostatnio zaczęłam pilnowac się aby jeść jeden owoc dziennie - zwykle babana, pomarańczę, czasem coś suszonego - daktyle, jabłka, orzechy włoskie) ...gdy tak teraz popatrzyłam na to co jem to widzę, że są to głównie tosty (jestem od nich uzalezniona), suche grzanki, ziemniaki ze szklanką kefiru, czasem jakaś wloska potrawa (makaron z sosem np. brokułowym czy pomidorowym) czy kotlet sojowy i to wszystko....chętnie odżywiałabym się inaczej, wolałabym bardziej zróżnicowaną dietę ale niestety mieszkam z rodzicami i nie mam praktycznie żadnego wpływu na to co jem :/ Musze się dostosowywać do tego co oni jedzą (czyli głównie mięso którego ja właśnie nie jem)..ehh czyli prawie zawsze się jakimś tostem ratuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
tez mieszkam z rodzicami i tez nie jem miesa i sama sobie gotuje.Choc tez z czystego lenistwa najczesciej jest to ryz czy makaron:/ trzeba to zmienic bo za duzo weglowodanow jemy a za malo warzyw.
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Powinnas jeść 2g. białka na 1 kg masy ciała.To bardzo źle,że nie jesz go prawie w ogóle
![]() ![]() No i oczywiście więcej warzyw,owoce ich nie zastąpią ![]() 1000-1200 kalorii to nie dużo,zwłaszcza jeśli masz zamiar ćwiczyć,powinnaś wyliczyć sobie zapotrzebowanie koloryczne i od tego odjąc np.200-300 kalorii. Poczekaj na rady Pingwina,albo Midi one najlepiej Ci doradzą. ![]() ![]() ![]() edit: No i jeszcze możesz sobie kupić w aptece kwas Omega-3,bo to bardzo zdrowy tłuszcz,a z reguły dieta dostarcza nam go bardzo mało. ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Oooo rany
![]() ![]() Co tu można doradzić? Wizytę u lekarza od zaburzeń odżywiania chyba tylko, mi się w głowie nie mieści, że można się odżywiać (to, co opisujecie, co prawda nie zasługuje na ten czasownik...) w taki sposób ![]() Jestem w szoku ![]() Naprawdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
Przykro mi, ale nie rozumiem Twojego komentarza Midi...Jakie zaburzenia odżywiania? Przecież wszystko ze mną wporządku (widzisz to nawet po zdjeciach) od lat się tak odżywiam i jak widać nie jestem zmizerniała i wychudzona...Jesteś w szoku ok tylko powiedz mi co w mojej diecie jest złe? Ża mała ilośc kalorii? Fakt, mój tryb życia nie pozwala mi się regularnie i zdrowo odżywiać, ale jednak staram się coś jeśc (choćby coś niewartościowego i w biegu) Wiem, że w mojej diecie brakuje warzyw, ale planuję to zmienic naprawdę (dziadkowie mają działkę więc wiosną i latem mam zdrowych warzyw pod dostatkiem)...nie rozumiem dlaczego od razu piszerz mi o wizycie u lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu Twoja dieta dostarcza bardzo mało wartościowych substancji odżywczych,tak mi się wydaje przynajmniej ![]() I jak już pisałam nie jesz prawie w ogóle białka,a przy redukcji (i nie tylko )to podstawa.Powinnaś jeść 2 g białka na 1kg masy ciała!!!! Białko np.: sery,jogurty,kefiry,pierś z kurczaka,soja,jajka. Warzywa też są bardzo waznym elementem diety,powinny być w każdym posiłku. No i zdrowe tłuszcze też są ważne. Powinnas bardziej zróżnicować dietę i zwrócić uwagę na wartości odżywcze produktów. Midi pewnie chodziło o to,że to co według Ciebie jest "posiłkiem" w ogóle nie spełnia zasad zdrowego odżywiania,właśnie pod względem proporcji składników odzywczych itd.,nie dostarcza organizmowi potrzebnych substancji.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Dotąd myślałam, że powinnam unikac białka gdyż przyczynia się ono do rozwoju mieśni (ta moja obsesja z łydkami) więc starałam się go jeśc jak najmniej...chyba macie rację, że przesadziłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem powinnas kupowac sobie jogurty najlepiej naturalne skoro chcesz zgubic tlusz i co najwazniejsze serek wiejski czy chudy ser bialy , chude mleko... u mnie w lodowce nigdy tego nie brakuje przeciez bialko to podstawa jak mozna nie jesc bialka? ;| no , a co do warzy i owocow to fakt teraz nie ma za bardzo wyboru ale zawsze mozna kupic mrozone... ja np. dzisiaj na obiad zrobilam z mamą warzywka z patelni przyprawilysmy ,dalysmy koncetratu i kika owocow morza z brazowym ryzem i super pyszny i zdrowy obiadek jest...koniecznie poczytaj sobie o zdrowym odzywianiu co ci jest najbardziej potrzebne... i nie dziw sie ,ze masz tluszczyk na nogach i nie mozesz go spalic skoro dostarczasz swojemu organizmowi zbedne kalorie , nic nie wartosciowe posilki , ktore zamieniaja sie w tluszcz....
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
moj znajomy odstawil calkowicie bialka zwierzece( jest veganem) schudl 20 kilo,no ale jadl duzo warzyw,soje(w ktorej jest bialko roslinne) takze troche racji jest w tym zeby unikac bialka jak chce sie schudnac jednak kiedy trenujesz to bialko jest potrzebne organizmowi.
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Mięśnie naprawde nie jest tak łatwo sobie "wychodować"
![]() Poza tym bez mięśni,nigdy nie bedziesz miała ładnego,jędrnego ciała.Nie twierdzę,że musisz mieć jakies bardzo zarysowane mięśnie ![]() edit:Przecież to właśnie mięsnie nadają taki fajny wygląd sylwetce,nawet jeśli nie są bardzo widoczne ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.