|
|
#61 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozciąganie ucha, tunel
hahhaa
Cytat:
![]() a na siusiaku nie wiem
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
moja kolezanka ma tunele i za kazdym razem jak je widze [mimo ze staram sie nie patrzec] to mnie dreszcz przechodzi i lamie po kosciach ;/
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
brrrrrr
dziwna rzecz...naszczęście niewidziałam nigdy czegoś takiego u nikogo...brrr...brrr....i jeszcze raz brr....
|
|
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
polecam www.bodymod.org
))
|
|
#65 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przerażające!
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu po prostu nie można przypiąć do ucha klipsa, albo włożyć podobnego kolczyka?
![]() Brr, wstrętne.
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
Westalka,też się zastanawiam...
Chociaż ja jestemm chyba *dziwna* bo nie lubię kolczyków nigdzie,tatuaży i innych podobnych ozdób ciała. Bri |
|
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
o jaki fajny temat
![]() tunele w uszach, te mniejsze bardzo mi sie podobaja i kto wie, moze sama sie kiedys skusze na cos takiego natomiast w innych miejscach to zdcydowanie nie, tunel w nosie czy w wardze to przesada :|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mialam 14 lat bylam z kolezanka w studio tatuazu, zeby facet zrobil jej kolczyk w jezyku. Mial w uszach ogromne tunele. Wygladalo to tak obrzydliwie, ze malo tam nie zemdlalam. Nie moglam na niego patrzec. Wtedy zastanawialam sie czy on to nosi za kare czy to moze dzialanie jakiejs sekty. Fuuuuuj.
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
czytając wasze opinie doszłam do wniosku, że strasznie się szokujecie innością/ odmiennością innych osób. i czytając tu niektóre wypowiedzi stwierdzam moim skromnym zdaniem że aż za bardzo.... dziewczyna pyta się o to co ją interesuje a wy, lekko mówiąc odwracacie kota ogonem. szkoda mi czasu na rozpisywanie się na ten temat bo i tak nigdy nie zrozumiem "innych" ludzi i ich zachowań...
a wracając do tematu. pytasz się klaudiii jak to jest z tymi tunelami i tak dalej. nie wiem co chciałabyś dokładnie wiedzieć wiec może opisze pokrótce jak to było u mnie oczywiście nie pisze tego z kosmosu bo od niedawna (pół roku) mam dwa tunele o średnicy 6mm - jak dla mnie to za mało :P od początku wyglądało to mniej więcej tak: któregoś tam dnia zainteresowałam się piercingiem itp. i nadal mnie to cholernie pociąga no ale to nie było tak od razu, tylko stopniowo. zrobiłam sobie dodatkowe dwa kolczyki w uszach i stwierdziłam że czas na coś bardziej odjechanego i tak właśnie wymarzyły mi się tunele w uszach. no i się zaczęło.... rozciąganie. najpierw standartowo wsadziłam sobie dodatkowy kolczyk w dziurki które już miały 1 kolczyka - najlepsze są te wiszące bo nie uwierają z tyłu kolejnymi barankami nadszedł czas na wypieki z modeliny (o zgrozo!). pierwsze 2mm, kolejne 3/4 mm, potem 5/6mm. nosiłam je różnie tzn. 1 dzień te po 2mm potem około dwóch tygodni 3/4 mm i tak dalej. najlepiej jest jeśli czas rozciągania z jednego rozmiaru do drugiego wynosi 2 tygodnie.co do ich wkładania i noszenia: na początku bolało, zwłaszcza po nocy :/ ale posmarowane np. sudocrem'em już mniej. ! ! normalnym zjawiskiem jest, ze zbiera się pewna wydzielina, która nie czarujmy się trochę cuchnie . jest to normalne gdyż nawet w normalnych dziurkach zbiera się ta wydzielina no i dziurki trzeba systematycznie czyscić!gdy będziesz przechodziła z jednego rozmiaru do drugiego zawsze staraj się nie naderwać dziurki. najlepiej jest je wkładać jak ucho i plugi/tunele posmarowane są wazeliną albo oliwką. osobiście polecam wazelinę,. AHA! i uważaj z wypiekami z modeliny. nie są one ogólnie polecane bo w pewnym stopniu hamują gojenie ale u mnie to przebiegło nader spokojnie :P polecam tunele/plugi z akrylu - ostatnio je nabyłam i jestem bardzo zadowolona no i najważniejsze: na początku może pojawić się opuchlizna, ale schodzi ona po około dwóch/trzech dniach.pamiętaj, ze u każdego inaczej to się goi itp. wiec nie kieruj się moim doświadczeniem przy rozciąganiu swoich dziurek, ale traktuj to tylko jako wskazówki. jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytania pisz na PW albo w tym wątku ![]() polecam stronę: http://www.bodymodifications.pl/ (strona dla osób pełnoletnich) wciągające forum oraz miejsce pełne porad. korzystaj z wyszukiwarki ![]() sory, ze tak się rozpisałam, ale nie sposób zawrzeć to wszystko w kilku zdaniach
Edytowane przez nuttella Czas edycji: 2008-09-25 o 20:14 |
|
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
nuttella sliczne masz te tunele <3
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Yyyyy, ale po co to???
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
nutella, nie ma zadnej ironii, na prawde mi sie podobaja i troche ci ich zazdroszcze!
ja sama wciaz sie nie moge zdecydowac .. cykor jestem :P
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#78 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ten etap mamy juz za sobą inna sprawa w moim lo; uwagi typu: a ciebie to nie boli? inna:i ty zamierzasz nosić to w liceum? a ja grzecznie i póki co cierpliwie i "miło" odpowiadam tym paniusiom p.s. jak się zdecydujesz daj znać
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
już od kilku miesięcy myślę o zrobieniu sobie tuneli takich 6 mm nie więcej, ale trochę się boje i w związku z tym mam kilka malutkich pytań do nuttelli
![]() 1. Czy rozciąganie ucha bardzo boli? 2. Jak długo ucho wraca do normalnych rozmiarów? I czy później dziurka która pozostaje jest bardzo duża? 3. Czy nie miałaś przez to kłopotów w szkole? Pozdrawiam
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
haha do mnie kiedys podeszła w LO pani psycholog
i mówi: to ty masz takie wielkie dziury? jakto w ogóle? a rodzice wiedzą? jak zareagowali?jakos ją zbyłam... ale generalnie ludzie dziwnie na mnie patrzyli
|
|
#83 |
|
Wiedźma
|
Komentarze typu: "obrzydliwe", "wstrętne", czy "głupota" wydają mi się... niewłaściwe.
Szczególnie u osób, które bez zmrużenia oka za normalne uznają przyklejanie na paznokcie kilkucentymetrowych kawałów plastiku, wypalanie perhydrolem pigmentu z włosów, czy wszywanie w piersi wypełnionych różnymi substancjami worków.
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
obrzydliwe i oblesne to nie sa tunele w nosie paully`ego (swoja droga to chyba w waszym stylu tak wklejac czyjes zdjecia i nad nimi lamentowac) ale to jakie wy uprzedzone jestescie drogie dziewczeta.
po wszelkie porady dotyczace rozciagania uszu zapraszam na http://bodymodifications.pl jest tam duzo doswiadczonych osob ktore wam pomoga. anastetka, a gdzie ty widzialas kogos z tunelami jak denka od szklanek? w polsce takiej osoby nie ma ANI JEDNEJ. pozdrawiam. |
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Uważam, że małe tunele w uszach wygladaja fajnie, ale jeśli ktoś chce nosić te pełne (tzn., że w środku nie jest puste), to można je zastąpić kolczykami/klipsami.
Nie zdecydowałabym się tunel ze względu na wyglad ucha po jego wyjęciu. |
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie cos takiego nie podoba i uwazam, ze jest to oblesne. godzi w moje poczucie estetyki. ot tyle... tak samo jak nie moge patrzec na kolczyki w penisie, bo az mi sie flaki skrecaja na taki widok...ps. taki jezyk jak w twoim avatarze tez nie lezy w moim guscie.... i np. brzydzilabym sie pocalowac kogos z tak udziwnionym jezykiem... |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Przyczajenie
|
mysle wiec ze trafniejsze jest wyrazanie swojej opinii slowami typu "mi sie to nie podoba calkowicie" raczej niz "to jest oblesne"
oblesna to jest smierdzaca kupa na ulicy. oblesny moze byc brudny czlowiek. ale to jak ludzie wygladaja to jest wlasnie jak napisalas tylko i wylacznie kwestia gustu. a jezyka zaluj, zreszta wyboru nie masz bo pewnie i tak bys nigdy nie miala okazji pocalowac kogos z takim jezykiem. zeby nie bylo nie na temat - mam tunele, lubie, kocham, tunele fajne sa mam w jednym uchu 30mm, w drugim na razie tylko 20, ale tez pojdzie w gore, w gore pojda jeszcze obydwa.mam tunel 4mm w tragusie, i 3.2mm w conchu. kiedys mialam tez w jezyku zanim go rozcielam. 8mm. tunele sa git. dziewczeta robcie sobie tunele!
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z mojej strony koniec o gustach i upodobaniach, bo w koncu nie o tym mial to byc watek... niech sobie kazdy robi ze swoim uchem, nosem, penisem czy jezykiem co chce
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
E?
Jak to "rozcięłaś"?
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
niektorzy juz nie wiedza co ze soba zrobic, wiec biora sie za nacinanie jezykow. efekt jest taki jak na jej avatarze - podwojny jezyk...
ciezko potem ludziom z takimi udziwnieniami w zyciu, bo jak tu znalezc powazna prace np. z takim jezykiem... wlasciwie samego siebie skazuje sie na brak dostepow do wielkiej ilosci zawodow... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

))

oczywiście nie pisze tego z kosmosu bo od niedawna (pół roku) mam dwa tunele o średnicy 6mm - jak dla mnie to za mało :P