|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piję czerwoną herbatę bo ją bardzo lubię. Kupuję zawsze sypaną z Bio-activ i chyba się od niej uzależniłam bo nie wyobrażam sobie dnia bez choć jednej filiżanki
Piję już od kilku lat regularnie i w sumie pewnie się przyzwyczaiłam i nie dostrzegam już żasnego wpływu na mój organizm. No może oprócz dobrego samopoczucia po jej wypiciu
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Efekty picia Pu-erh
dziewczyny zaintrygowałyście mnie ja pijam zieloną herbatę bo lubię ale do czerwonej jakoś nie mogę się smakowo przekonać ale skoro przynosi jakieś efekty to chyba zrobię kolejne podejście
|
|
|
|
|
#63 |
|
Przyczajenie
|
Hm...
A jak to jest z tymi herbatkami "Slim-Figura" Herbapolu. Jest sens wierzyć w to co tam piszą? Choć nie pijam jej, bo wiem, że skutki będa zerowe, ale co tak na prawde, ona mi da. Szybką przemiane materii, spalanie? W smaku przyzwyczajam się, niby taka "szorstka", lecz jest nutka pychotki w kubku gorącej herbatki. Zawartość Pu-Erh jest w niej 50%. Także, niech ktoś wypowie się subiektywnie i złoży wszystko do kupy - bo wiem i widze, że są tu osoby które gustują w niej i działania owej herbatki znają również. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Ja czerwoną herbatę uwielbiam.
Lubię taką z dodatkiem cytryny. Piję ją już od dawna i z powodzeniem wyparła u mnie czarną herbatę lub wszelkie herbatki owocowe, choć czasem dla odmiany i na taką się skuszę. Za to np. zielonej herbaty w ogóle nie lubię.
|
|
#65 |
|
Przyczajenie
|
Ja piłam "Slim Figura" Herbapol, ale nie zauważyłam komletnie żadnej różnicy
wiec nie polecam. Choć od samego początku podchodziłam sceptycznie do tego pomysłu, postanowiłam spróbować. Jak też sadziłam, moje prognozy sprawdziły sie i na wdze jak było, tak jest do tej pory. Choć może samopoczucie ciut lepsze, bo w końcu pijąc herbatke odchudzającą, miałam świadomość, ze robie coś dlaswojego ciała...... Pozdrawiam |
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
micca2 - to fakt. Z góry trzeba się przygotować na zerowy efekt, z resztą... Możliwe jest chudnąć od jakichś tam ziół? Podchodze do tego z dystansem szczerze mówiąc, ale... - czego nie zrobią dla "kasy".
No ale lepiej napić się takiej, niż czarną z dodatkiem cukru, który zawsze nam coś "doda". Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: pu-erh,czy to działa?
ja ją pije 2 miesiace czuje sie po niej bardzo dobrze, staram sie pic zalecane 3 szklanki dziennie, nie przekraczam tej ilosci. wydaje mi sie ze chyba kazdy indywidualnie reaguje na takie herbatki, dlatego na poczatek radze zachowac ostroznosc z iloscia. aaa smak to ona ma troche dziwny, niby ma byc jakis owocowy ale mozna sie przyzwyczaic
acha tak w ogole to jesy czerwona herbata
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piłam "Slim Figura" Herbapol, jeden cykl, czyli przez miesiąc
Efekty i to spore Ale zaznaczam ze podczas jej picia zmieniłam nawyki żywieniowe. Poza dobrym ubytkiem wagi widziałam tez efakty typu lekkosc i ogolne dobre sampoczucie, brak napecznienia w okolicach brzucha, sadze ze dobrze wpływa na przemianę materii. Niestety smakuje mi tylko etap 1, 2 i 3 sa okropne
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam ekspresowa PU-ERH EARL GREY. Ma któraś taką?? pije ja w zasadzie niedawno.
Jakie sa opinie na temat jej?? mam nadzieje ze tez pomaga
|
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi pu erh bardzo pomogla. Juz nie mowie tu o dietach i walce z tluszczem. Ale mialam problemu z wzdęciami, ciagle mialam wypchany brzuch , bolał mnie itd. Teraz to juz wspomnienie.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie ze ziola odchudzaja,trzeba wiedziec tylko jakie,dlatego ja czytam najpierw opinie ludzi co dziala.a Pu-erh na wiekszosc zadzialala i chudli.
Mnie interesuje kto mial na poczatku po niej zaparcia i czy to mija,bo wiem ze to sie zdarzylo tez innym kobietom.......
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Rozeznanie
|
A ja przyznaję się, że jestem uzalezniona od Pu erh
Ale nie fizycznie, tylko psychicznie ![]() Niedługo wybywam na wakacje i oczywiście MUSIAŁAM sobie kupić pu erha, bo nie wyobrażam sobie nie pić jej przez miesiąc
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieje,ze ta cherbata nieuzaleznia.Nigdy nielubilam czarnej gorzkiej herbaty a ta jest zblizona,lubie raczej owocowe,ale te pije i smakuje mi...moze to tez sugestia,ze ona jest zdrowa,dziala dobrze na wiele rzeczy i odchudza.....piszcie CZY MIALYSCIE NA POCZATKU JAKBY ZAPARCIA!!!
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
widzę że są tu znawczynie czerwone herbatki więc zapytam o to jeszcze w tym wątku
![]() czy dodatki smakowe - typu jabłko, maliny, wanilia, kwałki cytrynki - obniżają w jakiś sposób dobroczynne właściwości czerwonej herbaty (ale też zielona mnie interesuje)? czy można bez obaw pić takie rozmaite mieszanki i efekt będzie taki sam? ![]() i druga sprawa: na co zwracać uwagę przy zakupie żeby mieć pewność że to dobra jakościowo herbatka? i chodzi mi raczej o zakupy przez internet więc nie da się jej obejrzeć..jest tylko opis i ewentualnie można o coś zapytać ..pozdrawiam
|
|
#75 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)obca Te dodatki to sama sobie chcesz dorzucać? czy kupować herbatki już gotowe? Ja wczoraj np. kupując chciałam spróbować Pu erh Liptona z ananasem. Ale przeczytałam opakowanie i była maltodekstryna w skłądzie. A że ja mam fioła na tym punkcie, więc nie wzięłam. Więc trzeba w miarę możliwości poznać skład i też kupować znane marki. Może podaj linka, to coś wymyślimy
|
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
chciałabym jakieś gotowe mieszanki
![]() myślałam o tych na wagę, bo po 1. czytałam, że taka herbata jest duużo lepsza, po 2. jest ogromny wybór takich mieszanek ![]() jeśli nie znajdę u mnie sklepu z herbatami może sobie coś zamówię ..założyłam nawet wątek o tym ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=124002 (tu są m.in. linki do herbaciarni które znalazłam w sieci).. Aleee, jeżeli jakaś herbatka paczkowana z dodatkami jest też bardzo dobrej jakości - to może być w paczce jak widać nie znam się na tym :0
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Na forum fitnessowym jest bardzo długi wątek o pu-erh - dziesiątki dziewczyn pisało tam o efektach.
|
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
ja pije jąod jakiegoś czasu parę szklanek dziennie i 2 dni temu zamówiłam tabletki na allegro pu erh
|
|
|
|
|
#79 |
|
perfumove love
|
Uwielbiam ten "błotny" smak pu-erh
Piję od dłuższego czasu (z przerwami na zieloną herbatę ), zazwyczaj na noc - wtedy rano nie mam problemów z wydaleniem czegokolwiek .Pu erh jest świetna w połączeniu z dobrą dietą oraz ćwiczeniami, mogę śmiało powiedzieć, że w moim przypadku działa odchudzająco. |
|
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Midi..tam tez czytalam i na wielu innych stronach....wiekszosc osob ma doskonale efekty picia Pu-erh,jednak najbardziej skuteczna jest lisciasta!!-zadne ekspresowe w saszetkach bo sa slabe i niewiadomo co tam jeszcze jest{na dodatek parzy sie je 5 min i 1x dziennie}-PRAWDZIWA PU-ERH parzy sie te same liscie 3-4X dziennie!!
Ja mam prasowana w kostkach-oryginalna z chin-kupilam ja na necie. Czuje sie po niej energiczna,lekka i nieczuje glodu-mimo to 5 posilkow dziennie jem-malo a czesto..czuje ze chudne..choc wagowo za wczesnie.
|
|
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Ja sobie właśnie piję pu erh (Tjaaa piję i wizażuję
) a mam akurat Cytrynową, sypaną Bio Active. Dodałam sobie cytryny do niej i po pierwszym łyku pomyslałam "Matko, ona smakuje jak kiełbaska z musztardą!" ![]() Także wiedzcie, że pu erh ma wiele "zastosowań"
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
a ja jestem trochę zła przez herbatkę którą kupiłam grr
kupiłam herbatkę czerwoną z grejpfrutem i zieloną o nazwie "szampańska" (z migdałami, truskawkami, jakimiś kwiatkami) - pachną i smakują niesamowicie (zwłaszcza ten szampan) ale niestetyyyyy.. przed zakupem zapytałam czy na pewno nie zawierają cukru..i co się okazało w domu? w środku sa słodkie kosteczki (pewnie owoce kandyzowane)..chwilę je possałam więc wiem na pewno że to smakuje jak słodka galaretka..ech ![]() i teraz musze wygrzebać to co się da..bo przecież nie wyrzucę tak drogiej herbaty.. poważnie się zastanawiam czy nie kupić zwykłego sypanego (lub w kostkach) pu-erth i nie dodawać do niego np. laseczek wanilii albo suszonych owoców z herbatek owocowych.. zwłaszcza marzy mi się jabłko z cynamonem ![]() myślicie że tak można bez szkody dla wartości herbatki?
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy raz spróbowałam tej herbatki rok temu. Bardzo ją polubiłam. Smak ma całkiem fajny, więc po krókim czasie w ogóle przestałam ją słodzić. No i przede wszystkim czułam, że działa!!! Czułam się po niej bardzo dobrze i jakoś tak "lżej"
Po paromiesięcznej przerwie znów do niej wróciłam. Tylko teraz jakoś nie działa na mnie tak samo. Mam nawet wrażenie, że w ogóle na mnie już nie działa... Ale w sumie mniejsza o to, bo herbatka pu-erh mi bardzo smakuje Jest ona dla mnie odskocznią od zwykłej herbaty z cytryną i z cukrem! A przecież ograniczenie cukru to już coś
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z resztą poczytaj sobie jeszcze co tu dziewczyny piszą https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=81393
|
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dlatego ja nie kupuję żadnych owocowych, bo oni tam zwykle coś pchają. A z tym cukrem, to powiem szczrze, myślę, że chodzi o to, że pijąc załóżmy 5 herbat z cukrem dostarczamy dość dużo dodatkowych kalorii i węglowodanów I wtedy picie pu erh jakoś mija się z celem . Trudno mi uwierzyć, że cukier posiada jakieś skłądniki, które osłabiają działanie pu erh. Bo wtedy oznaczałoby to, że nie można jej pić po posiłkach w których cukier występuje.Takie jest moje (subiektywne ) zdanie
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Jak sie dlugo pije te herbate,to organizm sie przyzwyczaja i nereaguje,dlatego warto robic przerwy i pic inna,a potem wrocic do czerwonej.
Co do jakosci,wiem ze najlepsza jest Pu-erh bez dodatkow.Ja kupuje te w kostkach prasowana-jest oryginalna chinska i kupuje ja na necie w zielarskim. kosztuje 10zl a jest 40 kostek i zaparza sie jedna dziennie i zalewa kilka razy te sama.Powiem wam,ze ja widze juz rezultaty...mam 3kg mniej w ciagu dwuch tygodni,ale nawyki zywieniowe zmienilam tez..zadnego pieczywa bialego,slodyczy unikam,smazonego i miesa tez unikam,bo mam po nim zaparcia....tak jem wszystko w tym nabial..serki,jogurty mleko z mieszanka ziaren..otreby codziennie
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
a mogłybyście napisać gdzie kupujecie oryginalną chińską herbatę?
w jakim dokładnie sklepie lub u jakiego sprzedawcy na A.? byłam dzisiaj w sklepie zielarskim i ta niby oryginalna herbata z mnóstwem chińskich napisów miała na odwrocie opis w jęz. polskim - nie wiem czy tak powinno być?
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Prosze tu link do Zielarni.Tu zakupuje Pu-erh w kostkach prasowanych.To ta na dole herbatka po 10.50zl-jest super -po zaparzeniu zamienia sie w lisciasta.Ja sobie zaparzam w malym dzbanku i popijam dosc czeto...pozniej znow zalewam te same liscie.
Efekty juz widze-mam 3kg mniej-jem 5x dziennie nieduze porcje-kolacje jadam o 18-ej tak od dwoch tygodni,a po herbacie czuje sie coraz lzejsza!
|
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
sorki..podaje link
http://www.herbapis.nazwa.pl/catalog...6bb24187592530 |
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
ja takze zaczelam pic czerwona herbate od ok 2 tyg i czuje sie po niej super
wczesniej pilam od 3 do nawet 5 kaw dzinnie a teraz zastepuje to herbatka tylko zdaza sie mi jedna na dzien kawe wypic a herbaty pije z 4-5 i mam takie pytanie ,gdyz przeczutalam ze nie wolno pic nic innego tylko herbate czyli jak bede pic nawet jedna kawe dzinnie to herbatka na mnie nic nie podziala?(oczywiscie przy tym zmienilam nawyki w jedzeniu ,nie jem slodyczy lodow ,nie slodze cukrem,nie jem bialego pieczywa,jem o polowe mniejsze porcje
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

Piję już od kilku lat regularnie i w sumie pewnie się przyzwyczaiłam i nie dostrzegam już żasnego wpływu na mój organizm. No może oprócz dobrego samopoczucia po jej wypiciu

wiec nie polecam. Choć od samego początku podchodziłam sceptycznie do tego pomysłu, postanowiłam spróbować. Jak też sadziłam, moje prognozy sprawdziły sie i na wdze jak było, tak jest do tej pory. Choć może samopoczucie ciut lepsze, bo w końcu pijąc herbatke odchudzającą, miałam świadomość, ze robie coś dlaswojego ciała......
acha tak w ogole to jesy czerwona herbata