![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja piję czerwoną herbatę bo ją bardzo lubię. Kupuję zawsze sypaną z Bio-activ i chyba się od niej uzależniłam bo nie wyobrażam sobie dnia bez choć jednej filiżanki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Dot.: Efekty picia Pu-erh
dziewczyny zaintrygowałyście mnie ja pijam zieloną herbatę bo lubię ale do czerwonej jakoś nie mogę się smakowo przekonać ale skoro przynosi jakieś efekty to chyba zrobię kolejne podejście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Hm...
A jak to jest z tymi herbatkami "Slim-Figura" Herbapolu. Jest sens wierzyć w to co tam piszą? Choć nie pijam jej, bo wiem, że skutki będa zerowe, ale co tak na prawde, ona mi da. Szybką przemiane materii, spalanie? W smaku przyzwyczajam się, niby taka "szorstka", lecz jest nutka pychotki w kubku gorącej herbatki. Zawartość Pu-Erh jest w niej 50%. Także, niech ktoś wypowie się subiektywnie i złoży wszystko do kupy - bo wiem i widze, że są tu osoby które gustują w niej i działania owej herbatki znają również. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja czerwoną herbatę uwielbiam.
![]() ![]()
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Ja piłam "Slim Figura" Herbapol, ale nie zauważyłam komletnie żadnej różnicy
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
micca2 - to fakt. Z góry trzeba się przygotować na zerowy efekt, z resztą... Możliwe jest chudnąć od jakichś tam ziół? Podchodze do tego z dystansem szczerze mówiąc, ale... - czego nie zrobią dla "kasy".
No ale lepiej napić się takiej, niż czarną z dodatkiem cukru, który zawsze nam coś "doda". Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Dot.: pu-erh,czy to działa?
ja ją pije 2 miesiace czuje sie po niej bardzo dobrze, staram sie pic zalecane 3 szklanki dziennie, nie przekraczam tej ilosci. wydaje mi sie ze chyba kazdy indywidualnie reaguje na takie herbatki, dlatego na poczatek radze zachowac ostroznosc z iloscia. aaa smak to ona ma troche dziwny, niby ma byc jakis owocowy ale mozna sie przyzwyczaic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Ja piłam "Slim Figura" Herbapol, jeden cykl, czyli przez miesiąc
![]() ![]() Poza dobrym ubytkiem wagi widziałam tez efakty typu lekkosc i ogolne dobre sampoczucie, brak napecznienia w okolicach brzucha, sadze ze dobrze wpływa na przemianę materii. Niestety smakuje mi tylko etap 1, 2 i 3 sa okropne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
a ja mam ekspresowa PU-ERH EARL GREY. Ma któraś taką?? pije ja w zasadzie niedawno.
Jakie sa opinie na temat jej?? mam nadzieje ze tez pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Mi pu erh bardzo pomogla. Juz nie mowie tu o dietach i walce z tluszczem. Ale mialam problemu z wzdęciami, ciagle mialam wypchany brzuch , bolał mnie itd. Teraz to juz wspomnienie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Pewnie ze ziola odchudzaja,trzeba wiedziec tylko jakie,dlatego ja czytam najpierw opinie ludzi co dziala.a Pu-erh na wiekszosc zadzialala i chudli.
Mnie interesuje kto mial na poczatku po niej zaparcia i czy to mija,bo wiem ze to sie zdarzylo tez innym kobietom....... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
A ja przyznaję się, że jestem uzalezniona od Pu erh
![]() ![]() Niedługo wybywam na wakacje i oczywiście MUSIAŁAM sobie kupić pu erha, bo nie wyobrażam sobie nie pić jej przez miesiąc ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieje,ze ta cherbata nieuzaleznia.Nigdy nielubilam czarnej gorzkiej herbaty a ta jest zblizona,lubie raczej owocowe,ale te pije i smakuje mi...moze to tez sugestia,ze ona jest zdrowa,dziala dobrze na wiele rzeczy i odchudza.....piszcie CZY MIALYSCIE NA POCZATKU JAKBY ZAPARCIA!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
![]()
widzę że są tu znawczynie czerwone herbatki więc zapytam o to jeszcze w tym wątku
![]() czy dodatki smakowe - typu jabłko, maliny, wanilia, kwałki cytrynki - obniżają w jakiś sposób dobroczynne właściwości czerwonej herbaty (ale też zielona mnie interesuje)? czy można bez obaw pić takie rozmaite mieszanki i efekt będzie taki sam? ![]() i druga sprawa: na co zwracać uwagę przy zakupie żeby mieć pewność że to dobra jakościowo herbatka? i chodzi mi raczej o zakupy przez internet ![]() pozdrawiam
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() obca Te dodatki to sama sobie chcesz dorzucać? czy kupować herbatki już gotowe? Ja wczoraj np. kupując chciałam spróbować Pu erh Liptona z ananasem. Ale przeczytałam opakowanie i była maltodekstryna w skłądzie. A że ja mam fioła na tym punkcie, więc nie wzięłam. Więc trzeba w miarę możliwości poznać skład i też kupować znane marki. Może podaj linka, to coś wymyślimy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
chciałabym jakieś gotowe mieszanki
![]() myślałam o tych na wagę, bo po 1. czytałam, że taka herbata jest duużo lepsza, po 2. jest ogromny wybór takich mieszanek ![]() jeśli nie znajdę u mnie sklepu z herbatami może sobie coś zamówię ..założyłam nawet wątek o tym ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=124002 (tu są m.in. linki do herbaciarni które znalazłam w sieci).. Aleee, jeżeli jakaś herbatka paczkowana z dodatkami jest też bardzo dobrej jakości - to może być w paczce ![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Na forum fitnessowym jest bardzo długi wątek o pu-erh - dziesiątki dziewczyn pisało tam o efektach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
ja pije jąod jakiegoś czasu parę szklanek dziennie i 2 dni temu zamówiłam tabletki na allegro pu erh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
perfumove love
|
Uwielbiam ten "błotny" smak pu-erh
![]() ![]() Pu erh jest świetna w połączeniu z dobrą dietą oraz ćwiczeniami, mogę śmiało powiedzieć, że w moim przypadku działa odchudzająco. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Midi..tam tez czytalam i na wielu innych stronach....wiekszosc osob ma doskonale efekty picia Pu-erh,jednak najbardziej skuteczna jest lisciasta!!-zadne ekspresowe w saszetkach bo sa slabe i niewiadomo co tam jeszcze jest{na dodatek parzy sie je 5 min i 1x dziennie}-PRAWDZIWA PU-ERH parzy sie te same liscie 3-4X dziennie!!
Ja mam prasowana w kostkach-oryginalna z chin-kupilam ja na necie. Czuje sie po niej energiczna,lekka i nieczuje glodu-mimo to 5 posilkow dziennie jem-malo a czesto..czuje ze chudne..choc wagowo za wczesnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Ja sobie właśnie piję pu erh (Tjaaa piję i wizażuję
![]() ![]() Także wiedzcie, że pu erh ma wiele "zastosowań" ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
![]()
a ja jestem trochę zła przez herbatkę którą kupiłam grr
kupiłam herbatkę czerwoną z grejpfrutem i zieloną o nazwie "szampańska" (z migdałami, truskawkami, jakimiś kwiatkami) - pachną i smakują niesamowicie (zwłaszcza ten szampan) ale niestetyyyyy.. przed zakupem zapytałam czy na pewno nie zawierają cukru..i co się okazało w domu? w środku sa słodkie kosteczki (pewnie owoce kandyzowane)..chwilę je possałam więc wiem na pewno że to smakuje jak słodka galaretka..ech ![]() i teraz musze wygrzebać to co się da..bo przecież nie wyrzucę tak drogiej herbaty.. poważnie się zastanawiam czy nie kupić zwykłego sypanego (lub w kostkach) pu-erth i nie dodawać do niego np. laseczek wanilii albo suszonych owoców z herbatek owocowych.. zwłaszcza marzy mi się jabłko z cynamonem ![]() myślicie że tak można bez szkody dla wartości herbatki?
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Pierwszy raz spróbowałam tej herbatki rok temu. Bardzo ją polubiłam. Smak ma całkiem fajny, więc po krókim czasie w ogóle przestałam ją słodzić. No i przede wszystkim czułam, że działa!!! Czułam się po niej bardzo dobrze i jakoś tak "lżej"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z resztą poczytaj sobie jeszcze co tu dziewczyny piszą https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=81393
![]() |
![]() |
#85 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dlatego ja nie kupuję żadnych owocowych, bo oni tam zwykle coś pchają. A z tym cukrem, to powiem szczrze, myślę, że chodzi o to, że pijąc załóżmy 5 herbat z cukrem dostarczamy dość dużo dodatkowych kalorii i węglowodanów I wtedy picie pu erh jakoś mija się z celem ![]() Takie jest moje (subiektywne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Jak sie dlugo pije te herbate,to organizm sie przyzwyczaja i nereaguje,dlatego warto robic przerwy i pic inna,a potem wrocic do czerwonej.
Co do jakosci,wiem ze najlepsza jest Pu-erh bez dodatkow.Ja kupuje te w kostkach prasowana-jest oryginalna chinska i kupuje ja na necie w zielarskim. kosztuje 10zl a jest 40 kostek i zaparza sie jedna dziennie i zalewa kilka razy te sama.Powiem wam,ze ja widze juz rezultaty...mam 3kg mniej w ciagu dwuch tygodni,ale nawyki zywieniowe zmienilam tez..zadnego pieczywa bialego,slodyczy unikam,smazonego i miesa tez unikam,bo mam po nim zaparcia....tak jem wszystko w tym nabial..serki,jogurty mleko z mieszanka ziaren..otreby codziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
![]()
a mogłybyście napisać gdzie kupujecie oryginalną chińską herbatę?
w jakim dokładnie sklepie lub u jakiego sprzedawcy na A.? byłam dzisiaj w sklepie zielarskim i ta niby oryginalna herbata z mnóstwem chińskich napisów miała na odwrocie opis w jęz. polskim - nie wiem czy tak powinno być?
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Prosze tu link do Zielarni.Tu zakupuje Pu-erh w kostkach prasowanych.To ta na dole herbatka po 10.50zl-jest super -po zaparzeniu zamienia sie w lisciasta.Ja sobie zaparzam w malym dzbanku i popijam dosc czeto...pozniej znow zalewam te same liscie.
Efekty juz widze-mam 3kg mniej-jem 5x dziennie nieduze porcje-kolacje jadam o 18-ej tak od dwoch tygodni,a po herbacie czuje sie coraz lzejsza! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
sorki..podaje link
http://www.herbapis.nazwa.pl/catalog...6bb24187592530 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
ja takze zaczelam pic czerwona herbate od ok 2 tyg i czuje sie po niej super
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.