![]() |
#61 | |
Raróg
|
Dot.: duzy problem z kotem:(
Za to dostajesz ostrzeżenie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Agaaa-a - nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz
![]() Wracając do alergii... Napisałaś:San zapewniam Cie , ze alergia w 90 % przypadków u kotów , objawia się drapanie pyszczka , a drapanie "pach" występuje u psów . Alergie u psów i kotów objawiają się przeróżny sposób i pewnie zadziwi Cię fakt, że mój pies drapał się właśnie po mordce... a może mój pies to kot... oszust jeden... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rzeczywiscie odpowiedziała mi wyjątkowo złośliwie. A naprawde wyjątkowe osoby to ja mam wokół siebie na codzien i darze ich szacunkiem . Tylko te wyjatkowe osóbki są bardzo uczynne , uprzejme , zyczliwe i szanujące ludzi . Ja znam tylko takich wyjątkowych ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Mój kotek miał dokładnie tak samo wyglądającą ranę, którą ciągle drapał. Jak zaczynało mu się goić i już się cieszyłam, że jest OK - drapał znowu. Miał dosłownie taką krwawą dziurę tuż za uchem.
Mam to szczęście, że pracuję w labie dla zwierząt, więc zrobiłam posiew. Diagnoza: gronkowiec złocisty. Wet dobrał antybiotyki i od jakiegoś miesiąca rana wygląda na zagojoną. Nie wiem, czy to odegrało jakąś rolę, ale przed leczeniem założyłam Mruczkowi taką zwykłą obróżkę przeciw pchełką i tym innym paskudztwom. Naprawdę zachęcam do zrobienia badań bakteriologicznych i mykologicznych. Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Podpinam się do wątku z pytaniami:
Czy któraś z Was podaje kotu RC hypoalergic? Chodzi mi o to czy ta karma się sprawdza. I czy nie powinnam raczej wymyśleć innej skoro wcześniej podjadała zwykłe RC? I czy ktoś opatentował opatrunek na szyję u kota? Moja ma wydrapane ok 5 cm długości i ok 6 szerokości od prawego ucha w dół (byłam u weta, po wykluczeniu grzybicy i pasożytów padło na alergie) obecnie kocica ma infekcje (dostała antybiotyk i encorton, miejscowo oxycort) i muszę ją jakoś powstrzymać od drapania zanim się to nie wyleczy i nie zagoi, bo to syzyfowa praca jak rozdrapuje strupy. (obcięcie pazurków niewiele dało, skarpetka na łapce utrzymuje się ok 5 min). Wiem, że odchodzę trochę od tematu, ale jestem przygnębiona, że kotka cierpi, a ja nie wiem jak jej ulżyć. Pomijam już, że się na mnie obraziła za wizyty u weta i podawanie leków.
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
może kołnierz na szyję? http://animalia.pl/produkt.php?id=2851 akurat jest pies na zdj, ale na kota tez będzie pasować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Niestety, ale to wydrapane schodzi za nisko na kołnierz. Poniżej kołnierza miałaby dostęp.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.