|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Straszna lalka- co o niej sądzicie?
A może ta osoba która się tym zajmuje ma jakieś traumatyczne przeżycia związane właśnie z dziećmi?
Może zmarło jej własne dziecko? I w ten sposób chce to sobie "wynagrodzić"?Zatrzym ać czas?
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://cgi.ebay.com/micro-preemie-re...QQcmdZViewItem Przecież od razu widać, że ktoś ma coś z głową nie tak Gdzie ta lalka ma miejsce w domu? Na szafce? w tapczanie? Bo ja nie potrafię sobie tego wyobrazić.
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Manoli, mysle,ze kazdy co zobaczy cos nowego i dziwnego przypisuje swoją historię do tego.
Tak juz jest. ![]() A tak odbiegajac od wątku,masz swietny podpis.Bardzo ale to bardzo mi sie spodobal ![]()
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
wow, tej akurat nie widziałam.
ta akurat jest brzydka, ale ludzie kolekcjonujący coś mają prawdziwego bzika na tym punkcie, więc może i takie coś chcą mieć w swoim zbiorze. Nie wiem, nie zastanawiam się po co ktoś to kupuje, nie obchodzi mnie to. Ja nie kupię bo po pierwsze nie stać mnie na taką lalkę, po drugie nie lubię takich małych dzieci. |
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nadal patrzę na te rzeczy jako małe dzieła sztuki, bo takimi niewątpliwie są, a to, ze kupujący jest dewiantem , to już jego problem. |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to nie jest dzieło sztuki tylko dobra robota.Widzialam takie lalki kobiety i je tez musialabym nazwac dziełem sztuki ,a wg mnie takie wyroby na to nie zasluguja. |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, pod Waszym silnym wpływem sama zaczęłam dopatrywać się w tym jakiś pedofilskich i innych podtekstów.
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba mieć niesamowite zdolności żeby coś takiego zrobić. Ciekawe na kim wzorują się autorki tychże cudaków?? Na zdjęciach? Czy na dzieciach koleżanek? Jeszcze tylko brakuje żeby im zamontować głos, sikanie/kupa i budzenie o 3 w nocy. Wtedy dzieci (żywe) pójdą w odstawkę. Przeglądając te wszystkie aukcje widać kto ma większe zdolności w uchwyceniu tych wszystkich drobnostek, szczegółów. edit: a czy one mają ruchome nogi i ręce? No nie mogę się oderwać od tych aukcji
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Jestem w szoku
Mnie te lalki przypominają nieżyjące i zmumifikowane noworodki.Są przerażające.
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
O matko!
![]() http://cgi.ebay.com/ADORABLE-REBORN-...QQcmdZViewItem w jakim świecie ja żyję
|
|
#71 |
|
Konto usunięte
|
No ja też /niestety/ muszę się przyznać do bardzo wybujałej wyobraźni i moze pod presją oglądanych filmów te lalki mi się okropnie kojarzą
Całkiem niedawno leciał film/baardzo kiepski/gdzie małzeństwo przetrzymywało kobietę w ciąży w swojej piwnicy i czekali na rozwiązanie a porywaczka przed ludźmi udawała ciąze właśnie wkładając sobie lalkę pod sukienkę ,brrr wiem to tylko film ,ale życie pisze takie scenariusze ,ze mnie już /chyba/ nie jest w stanie nic zadziwić Szczerze mówiąc widzę dwoje odbiorców tej lalki -kobietę chorą psychicznie -kolekcjonerów-dla których nie ma kompletnie róznicy między szmacianką ,Barbi a tą lalką,ot następna sztuka w swoim zbiorze |
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim te lalki nie są tworzone jako zabawka dla dziecka.
To jest robione z mysla o kolekcjonerach. Ktorzy własnie tak jak pisała bess, zbieraja takie lalki, trzymaja je w kołyskach i kupuja im wszytskie akcesoria. Gdzies o tym czytałam, ale niestety nie pamietam gdzie... W każdym razie... Mimo, ze nie powinno sie nikogo oceniac po: wygladzie, tym co ktoś pisze, zachowaniu, hobby (w takim razie po czym wolno oceniać? Pytanie na marginesie) to ja taka znowu tolerancyjna nie jestem. I oceniam. I gdybym zobaczyła u kogos takie lalki to zmiatałabym gdzie pieprz rosnie... Bo po pierwsze miałabym wrażenie, że to martwe dzieci tam leżą... a po drugie oceniłabym, ze ten ktos ma niezłego hopa, zeby takie lalki kolekcjonować... Trudno, jestem wredna małpa, której niektóre rzeczy sie nie podobaja i już. I nie bedę mówiła, ze mi to nie przeszkadza i takie tam, bo mi przeszkadza i juz zawsze na taka osobe patrzyłabym podejrzliwie...
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku... a ta małpa w sukience to już całkiem...
Ja może jestem naiwna, ktoś może uważać, że sama jestem stuknięta, bo od 3-ciego roku życia zbieram szczoteczki do zębów, ale szczoteczka, a kopia dziecka to nie jest to samo. Nie można tłumaczyć kupowania takich lalek tylko zwykłą kolekcją, bo (może to przesadne porównanie), ale czy kolekcjoner głów, czy skór to też zwykły kolekcjoner? brrrrrr |
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to już sama nie wiem czy sama się nakręcam..czy po prostu doszukuję się szczegółów... ale to zdjęcie- normalnie mnie przeraża.
http://cgi.ebay.com/REBORN-BOUNTIFUL...QQcmdZViewItem to jest ręka mężczyzny prawda? (wybaczcie jeżeli troszkę wyolbrzymiam )edit: ![]() http://cgi.ebay.com/Pat-Moulton-Doll...QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/Silja-Linda-Sche...QQcmdZViewItem
|
|
#76 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a powiedz mi te szczoteczki to nowe czy...no używane? ![]() plis nie wklejajcie fotek,plis ja juz na te linki nawet nie wchodzę |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
u nas na uczelni w ramach jakichś zajęć pani przyniosła taką właśnie lalkę-noworodka, ważyła, wyglądała jak prawdziwe dziecko,podobno jest jakiś program naukowy w Zielonej Górze, gdzie właśnie sudenci, dzieciaki z liceów dostają te lalki i mają się nimi przez tydz chyba opiekować, one są jakoś komputerowo połączone, mają nadajniki itp i później prowadzący dostają wykresy.. nie pamiętam dokładnie o co w tym chodziło, generalnie miało uczyć, jak zajmować się dzieckiem, jaka to odp itp.. ale ta lalka.. blech..
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mężczyzny... z obrączką, czyli pewnie żonaty... a może gej? W końcu geje nie mogą mieć raczej razem dzieci... ale to już są nasze interpretacje własne. Łajko a i takie i takie, ale używane tylko od najbliższych i dokładnie je wyparzałam i sterylizowałam zawsze
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz specjalną szafeczkę do której nikt nie ma dostępu?? ![]() Przestaję już się zagłębiać w temat bo aż mnie mdli. (temat lalek oczywiście, nie szczoteczek )
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
mnie predzej przyszli na mysl pedofile ,a nie geje.Po co gej ma sie bawic lalkami.A p.ma podwójna radoche:/Dla normalnego mezczyzny lalka kobieta,dla zboka lalka dziecko.
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( )edit: A taką już dziecku można dać do zabawy (Jasz odczep się już od tych aukcji )http://cgi.ebay.com/REBORN-BABY-CHEA...QQcmdZViewItem certyfikaty? http://cgi.ebay.com/1000-Personalize...ayphotohosting no nie mogę...
|
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
To chyba jestem w mniejszości, bo mnie się ta lalka nawet podoba-ale to chyba z tego względu, że obecnie mój macierzyński instynkt jest zanadto rozbudzony i podoba mi się wszystko, co niemowlę przypomina
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bess no tak... ale to straszne. Ciekawa jestem czy te lalki pod "pompiastymi majtkami" też są takie realne |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
uuu co za lalka, a cena powala...
Nie kupiłabym dziecku takiej lalki. |
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaa amerykanie są dziwnihttp://cgi.ebay.com/eBayISAPI.dll?Vi...m=130075663532 Impersona na pewno sa realne w kazdym calu ale nawet gdyby to p.inaczej "zajmuja" sie niemowlakami... niewi ele im potrzeba
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie źle robię że to tu wklejam... ale nie mogłam się "oprzeć"
Osoby wrażliwe- proszę NIE WCHODZIĆ! http://cgi.ebay.com/ooak-Asian-baby-...QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/ooak-3-5-in-clay...QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/2in-full-sculpt-...QQcmdZViewItem niedobrze mi
|
|
#87 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w jakim celu ktoś to kupuje?!
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
omg to chyba jakies mniej zdolne "artystki" zrobily.Co temu biedakowi porobili z rekami i nogami
ale przynajmniej widac ze tam tez ma wszystko realne Ciekawa jestem skad ci ludzie biora modeli ,bo zeby zrobic takie szczegoly płodów same zdjecia chyba nie wystarcza
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
"
Cytat:
to jest przerażające.... |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

Może zmarło jej własne dziecko?
I w ten sposób chce to sobie "wynagrodzić"?Zatrzym ać czas?

)

niewi ele im potrzeba