![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyjeżdżam potrzebuje pomocy...
jakies podstawy pedagogiki (bajlepiej poczytaj sobie ksiazke o opiece nad dziecmi, jak mozna sie z nmi bawic itp, itd). Powtorz sobie j. angielski pod katem spraw czysto domowych (jakies slowka, okreslenia na urzadzenia czynnosci). To sie wydaje ze dziecmi mozna sie opekowac od tak, ale w praktyce to jest o wiele bardziej skomplikowane :/
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
I przygotuj sie ze beda to rozpieszczone dzieci,ktore pewnie wszystko maja .Wszystko je nudzi i nie tak łatwo je zabawiac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
bess chyba nie moge,nic mi o ty niewiadomo,wogóle to ten wyjazd jest na minimum 5 miesięcy,troche sie boje bo nie wiem co mnie tam spotka dlatego wiem ze jak coś to jarek mi pomoże,wogóle to chce go poprosić zeby sprawdził jakoś tą rodzine,mieszkają nie daleko,jeszcze nie dostałam ich adresu itd. to pewnie troche potrwa,może jak będzie nie tak coś to poszukam czegoś innego w międzyczasie i jakoś stamtąd zwieje,nie wiem zastanawiam sie nad wyjazdem i mam wątpliwości,wiadomo obcy ludzie,obcy kraj i tylko to ze jest tam ktoś kogo znam i na kogo wbrew pozorom moge liczyć sprawia ze moze sie zdecyduje.Sprawdze jeszcze wszystko,powiem Wam i to szczerze że On chce żebym była u Niego i poszukała sobie pracy,miałabym mieszkanie i jedzienie za darmo,ale ja z Nim nie wytrzymam dlatego z tego nie skorzystam,ja naprawde już wiem że było nie tak jak trzeba i że ciężko byłoby to zmienić,ale w razie czego wiem,że mi pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
miphuhiz mam 4 letnią bratanice i wiem ile wysiłku i serca trzeba włozyć w opieke nad dzieckiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Ach no tak dla Ciebie to smieszne.Nie chodzilo mi ,ze masz sie uczyc w kierunku tym ,tylko o to ze operki to glownie zajecie dla studentek (jakiegokolwiek kierunku).Poprostu praca dla studentow ale jak napisalam wczesniej niewiem tego na 100%.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie nie zakladam ,ze to beda jacys tyrani ale zawsze lepiej miec jakis scenariusz awaryjny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli masz sie opiekaowac dzicmi okolo 4 lat to spoko, gorzej jak to beda rozwydrzone nastolatki (moja kumpela tak trafila, uciekla po miesiacu do Polski :/)
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
traci może w Polsce tak ale nie za granicą potrzebują studentek,ta dziewczyna mi napisała z tego bióra że koło Oxfordu jest jakaś au-pairka z Polski i że pewnie sie ucieszy z koleżanki z kraju heh
bess weś mnie nie strasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Ale nagonka. Może Kami rzeczywiście jedzie do pracy. W sumie jesli zaczęła szukać kiedy jeszcze była w związku z tym chłopakiem, to normalne, że chciała byc blisko niego.
Kami życzę powodzenia i rozsądnych wyborów ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
dzizaaa..dziewczyny ale jestescie okrutne... nie przesadzacie troche? dajcie jej zyc! sie zachowujecie jak jakies mamuski. zrob to nie rob tego, a potem , :"a nie mowilam???" wiecie o kami i jej facecie tyle ile wam powiedziala , na pewno nie wszystko, a juz ferujecie wyroki.juz wiecie wszystko "na pewno". opanujcie sie troche.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie psalam o Polsce bo szczerze to ja niewiem jak jest w Polsce mieszkam w Anglii i wiem jak jest tu no ale jak juz napisalam wczesniej moge sie mylic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Lucyy , groshek
![]() ![]() ![]() ![]() reszta ![]() Ja sie nie obrażam ani nic tylko nie lubie jak kotś mi coś wpiera,gdybym mogła to pogadałabym z każdą z Was i opowiedziała całą historie,nie da sie półtora roku straścić tak łatwo.Przecież normalne jest to że zakłądałam wątki wtedy kiedy było źle bo potrzebowałam pomocy,kto sie chwali swoim szczęściem?Chyba niewielu z Nas... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
traci ja w Polsce też dostałam propozycje opieki nad 7-miesięcznym dzieckiem i osoba która mi zaproponowała wie tyle samo o mnie co ta z zagranicy,może ludzie z góry ufają nie wiem,jestem odpowiedzialna i wiem że nie zawiode ich.Jadąc za granice moge znaleść coś lepszego,więcej płatnego,tutaj nie,może zaryzykuje nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Kami, ale przez te Twoje wszystkie watki, widzę Twojego byłego faceta jak %#$#^. sama mi go tak pokazałaś, to Ty nigdy nie napisałaś o nim dobrego słowa, tylko złe. ba, żeby one jeszcze były złe, one były okropne. a ja się zaangażowałam i martwię o Ciebie, choć Cie nie znnm.
ten typ tak ma ![]()
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#76 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#77 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
et-ka , traci nie myśle że robicie mi na złość,biore sobie Wasze rady do serca ale co z tego jak Wy mi nic a nic nie wierzycie.Ja nie będę Wam udowadniac że nie jade do Niego bo to nie ma sensu.Już mi sie nawet nie chce tłumaczyć wkółko tego samego.
AfroJAzz wiem ze gdybym przyjęła Jego pomoc miałabym u Niego dług ale jak ja wróce se do Polski jeśli ta rodzinka mniewykiwa?Tylko On będzie mógł mi pomóc. Wczoraj sie zastanawiałam nad tym wszystkim,chciałabym tu zostać,może siostra mi załatwi prace w sklepie ale to MOŻE dlatego poczekam jeszcze troche.Chciałabym wszystko zmienić,siebie,swoje życie i chciałabym sie od nowa zakochać,brakuje mi kogoś obok,myśle jeszcze czasem o Nim ale całkiem inaczej niż wcześniej,On mi napisał że jestem Jego życiem,że nie może bezemnie żyć to Mu odpowiedziałam że jakoś nie ma mnie przy Nim i żyje i ja to samo moge powiedzieć,nie ma Go i musze żyć z myślą że nie będzie bo JA tego nie chce.Wiem że gdzieś zdala właśnie tak daleko jak On jest byłoby wszystko inaczej,bo tam nie ma tego wszystkiego co sprawiało że sie kłóciliśmy,nie ma Jego "koleżanek",kolegów z którymi sie szlajał,On tam prawie cały czas pracuje i napewno czuje sie bardzo samotny,On ma takie plany że sobie nie wyobrażacie,mówi że mi udowodni że mnie kocha,że zarobi i kupi dom,że chce zarobic tyle pieniędzy zeby nie musiał jeździć za granice,że sie ochajtamy...I wiecie co?On w to wierzy...A ja ciągle Go odpycham,ja nie wiem jak On może ze mną pisac wogóle,ja cały czas robie Mu na złość,wypominam,chce Go zniechęcic i NIC.Daje se spokuj,jest mi dobrze tak jak jest,obym tylko tu prace dostała,mam tyle palnów,obym tlyko dostała szanse... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
haha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Kami dla mnie to troche dziwne ze nie wiesz w jakim wieku jest to dziecko, ile dokladnie bedzie tych dzieci i ze rodzina do ktorej jedziesz nie kupuje ci biletu
mam kolezanke, ktora wlasnie tak zaczela swoje zycie w Anglii i ona wiedziala wszystko przed wyjzadem z Polski i jeszcze miala zabukowany bilet przez ta rodzine. wysylali sobie mase maili i zdjec, byli w ciaglym kontakcie sprawdz moze leipiej to biuro bo cos tu jest nie tak to prawda ze nie musisz studiowac zeby byc aupair, fakt ze studentki najchetniej wyjezdzaja ale to nie jest regula moze popros o kontakt do tej Polki, ktora juz tam jest i spytaj jaki kontakt tam na miejscu bedziesz miala z tym biurem i koniecznie zaopatrz sie w adresy i telefony jakiejkolwiek pomocy typu policja lub ambasada albo moze jakies fundacje polskie badz dobrej mysli ale "przezorny zawsze ubepieczony" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
bo to biuro jest takie sobie,zalozone przez au pairke wiec pewnie dlatego.A nie duza firma z prawdziwego zdarzenia,ktora opiekuje sie dziewczynami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
aha chyba bedziesz potrzebowala ubezpieczenie lub cos takiego, chociaz o ile dobrze pamietam to ta moja kolezanka chodzila tam do lekarza bez jakiegokolwiek ubezpieczenia, pozniej dopiero dostala ten numer identyfikacji
a jezeli chcesz miec polskie ubezpieczenie na wszelki wypadek to idz do NFZ i tam popros o formularz E 111, przynajmniej taki byl jeszcze rok temu za to sie nic nie placi a na pol roku dostajesz ubezpieczenie za granica. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
jesli jedziesz jako au-pair - musisz wiedziec wszystko zanim wyjedziesz z kraju.... jesli czegos nie chca Ci powiedziec-nie jedz bo moze to byc jakas pulapka....
a co do tego chlopaka...powiem Ci tak...przez twoje wypowiedzi wychodzi jedna rzecz-przykro mi ze to mowie ale wciaz go tlumaczysz, wciaz mimo woli dopuszczasz do siebie mysl ze mozesz sie znim spotkac...a wlasnie tego powinnas unikac..... na programach au pair zawsze jest agencja ktora ci moze pomoc, moze ci tez pomoc policja, itd...nie wmawiaj sobie ze tylko on jeden ci pomoze...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
biuro jest zobligowane do pomocy Ci...!!!!!
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Chyba jeszcze dostane wszystkie informacje od tej klientki z biura nie wiem narazie czekam i sie zastanawiam czy aby napewno jechać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
A To nie Kami pisała w jakimś wątku o pracy za granica, ze ma możliwość pojechania do chłopaka i się zastanawia?
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.