|  2007-02-05, 19:05 | #61 | 
| Zadomowienie | 

Dot.: firemountaingems - są chętni?

ohoooooo 843 koty... to kiedy będziecie robić zamówienie? bo nie wiem jak będe stać z kasą.. edit. 846. | 
|     |   | 
|  2007-02-05, 19:09 | #62 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

http://www.firemountaingems.com/deta...p?PN=K093664CK czy dobrze rozumiem, że te donuty są sprzedawane w paczce 1/4 kg i jest ich tam ood 13 do 15? | 
|     |   | 
|  2007-02-05, 19:12 | #63 | 
| Zakorzenienie | 

Jak komuś nie wystarcza przelicznik Caneli, to tu macie większą ilość rozmiarów: http://www.wigjig.com/jewelry-tools/...sures/pg11.htm   | 
|     |   | 
|  2007-02-05, 19:29 | #64 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

ja policzyłam teraz od nowa, i wyszło mi 2,51 za 25 szt przekładek kryształowych Rosemary

| 
|     |   | 
|  2007-02-05, 19:33 | #65 | 
| Zakorzenienie | 

justin, a policzyłas 4% cła i potem od tej sumy jeszcze 22 % VAT? bo tak chyba canela mówila. 
				__________________ Ucho też człowiek! | 
|     |   | 
|  2007-02-05, 19:38 | #66 | 
| Raczkowanie | 

Hej, sory że zaśmiecam wątek ale nikt mi nie odpowiedział na moje pytanie  A że jestem tu nowa to jeszcze wszystkiego nie wiem, co i jak. Więc jak to jest z kasą, trzeba wpłacać na konto tak?   
				__________________ ...:::KoRuSiA  :::... | 
|     |   | 
|  2007-02-05, 19:44 | #67 | 
				 | 

macie tu przelicznik walut http://www.money.pl/pieniadze/kalkulator | 
|     |   | 
|  2007-02-05, 19:46 | #68 | 
| Zadomowienie | 

Korusia - z tą wpłatą to już byśmy się umówiły na czzyje konto, na razie to wszyscy są w proszku    | 
|     |   | 
|  2007-02-05, 19:49 | #69 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2007-02-05, 19:51 | #70 | 
| Raczkowanie | 

Dzieki zuzka92. Mi ogólnie chodziło czy to wpłaca się na konto bo ja nei mam swojego także odpadam...  Pozatym nie wiem o co chodzi na tej stronie, co , za ile... Dobra już się nie odzywam  Pozdrowienia 
				__________________ ...:::KoRuSiA  :::... | 
|     |   | 
|  2007-02-05, 19:56 | #71 | 
| Zakorzenienie | 

ale to niemusi być (ale może)50sznurków tej samej rzeczy ale ogólnie np jeżeli w karcie zamówienia jest 50 różnych rzeczy to już jesteście w następnym przedziale cenowym( ja miałam w karcie tak:50 items / 89 units i byłam w 3 przedziale cenowym)

__________________ mój wędraś jest u..... 1.sol 2.katasiaczek 3. beaux 4.eli 6. damurek 7.nirsh 8.hejasz 9.kamilcia 10.malgwa 11.mamuta 12.bydgoszczanka 13.pupil 14.castilia 15. Jambolaja 16. Noalia | 
|     |   | 
|  2007-02-05, 19:56 | #72 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2007-02-05, 20:03 | #73 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
 Nie zapłacisz prowizji - i nie musisz mieć konta. To - jeśli byś chciała się dołączyć do zamówienia.   
				__________________ Laska maga ma na czubku gałkę..!   | |
|     |   | 
|  2007-02-05, 20:04 | #74 | 
				 | 

no jak to, wpłacamy na konto, bo raczej zadna nie bedzie do innej przyjeżdżała, zeby ta jej wpłaciła. Cene bierzemy pod uwage to najwyżasza, zreszta przeciez tam jest napisane, że to jest za jeden do 14 sznurków, nie wiem, co tu jest do rozumienia

| 
|     |   | 
|  2007-02-05, 20:05 | #75 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2007-02-05, 20:36 | #76 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Pieniądze mozesz wysłać z poczty - na konto. To kosztuje 2,50.

| 
|     |   | 
|  2007-02-05, 20:40 | #77 | 
| Wtajemniczenie | 

moment... więc jeśli to chodzi o ilość całego zamówienia a nie poszczegłonych probuktów, zeby było po 15, 50 czy 200.... to mamy spore szanse zmieścić sie np w tym 3cim przedziale..    
				__________________ Uważaj czego sobie życzysz, bo przy odrobinie pecha może się spełnić... Moja biżu FORZA FERRARI! | 
|     |   | 
|  2007-02-05, 20:42 | #78 | 
				 | 

No właśnie-Darkling ma rację   - może trzeba byłoby do nich napisać - jak już będziemy mieć zamówienie - niech to wycenią - przecież to będą większe ilości. | 
|     |   | 
|  2007-02-05, 20:44 | #79 | 
| Zakorzenienie | 

Oj, to ja już nic nie wiem   niech canela nam powie. justin_14: wyslałam Ci priva z moimi obliczeniami ceny  proszę odpowiedz, bo może ja rzeczywiście coś strasznie kręcę. 
|     |   | 
|  2007-02-05, 20:53 | #80 | 
				 | 

a co powiecie na to,żeby tutaj wklejać swoje zamówienie... pisząc w tytule postu ZAMÓWIENIE. oczywiście potem wyślemy priva do Caneli. Jeśli pozbieramy tutaj nasze zamówienia - można będzie napisać do sklepu z prośbą o discount   | 
|     |   | 
|  2007-02-05, 21:06 | #81 | 
				 | 

No dobra, spoko, ale mamy miesiąc, to jest duza strona, chciałabym mieć troche czasu na oglądnicie, przemyślenie. Luz dziewczyny (i chłopaku)

| 
|     |   | 
|  2007-02-05, 21:33 | #83 | 
				 | 

no i zablokowały stronę    | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2007-02-05, 21:33 | #84 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: Tychy 
				 | 

Kurczę, laski, spokojnie, bo ja się gubię. Nie ma sensu sie umawiać kto bierze druygą część sznura, bo ja to widzę tak: Ktoś pisze, że bierze trzy korale z tego, tego i tego, ja to podliczam... Piszę Wam potem ile mniej/więcej wychodzi cena przy takich zakupach, w których sznurach zostały wolne korale, a których sznurów ze wzg. na ilość chętnych nie będziemy kupować. I dopiero wtedy będzie można cos konkretnie zamówić, tj. zamienić te korale, których nie kupimy na inne, które są wolne w sznurze. Mam taki pomysł, że w tym wątku sobie porozmawiamy o tym które to koniecznie chcemy mieć, żeby jednak te zamówione korale były mniej-więcej takie same, bo kapa będzie jak każdy sobie wybierze po 5 koralików, każdy z innego sznura   Jak będziecie pewne, że coś chcecie (choć jak pisałam - nie jest pewne, że to zamówimy) to wyślijcie mi maila slodkosci@gmail.com a ja pod koniec tygodnia (bo przeciez nie codziennie :P) To zsumuję i przedstawię tu wyniki. Oczywiście koniec tygodnia to nie koniec zakupów, ale fajnie wiedzieć na czym stoimi, pozwoli to nam wstępnie oszacować koszta koralików per sztuka i szipmentu, czyli wysyłki  Więc jak pisałam - jak się coś Wam podoba to piszcie mi maila z linkiem, ilością sztuk, no i nickiem z wizażu, żebym się nie pogubiła  Mam nadzieję, że już będzie to troche jasniej. A co do tego cła, vatu i ceny za koralik - nie traktujcie tego jak wyroczni, wiem, że nie da sie tego ocenić na 100%. Z tym cłem to jak z ruletką, ale raczej dużo więcej powyżej tego nie wyjdzie. Tak samo z cenami - bierzcie pod uwagę to, że czasem sa przeceny różnych produktów, a czasem niektóre rzeczy wcale nie są dostępne. No i nie jestem w stanie powiedzieć, w której grupie cenowej się znajdziemy finalnie - generalnie liczyt się tak, jak to Justin pisała, ale przy zakupie większej ilości rzeczy dają rabaty. Trzeba więc brać te ceny trochę z dystansem i liczyć +/-10% ceny. Ah, zapomniałabym... co do gratisów. Słyszałam już od paru osób, że jako gratis do zakupów za ok. 10 tys. (bo to sklepy głównie) dostali plastikową łopatkę do koralików    Albo lapki choinkowe w okresie świątecznym, więc nie mamy na co liczyć niestety ;/ | 
|     |   | 
|  2007-02-05, 22:09 | #86 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: Tychy 
				 | 

Generalnie z niczym nie powinno być większych problemów :P Bo ceny produktów (i tych pojedyńczych i sznurów) mogą (ale nie muszą!) być mniejsze od planowanych, za to cło i podatki - tu raczej możemy być niemile niż mile zaskoczone. Więc powinno się mniej-więcej zrównoważyć    | 
|     |   | 
|  2007-02-05, 22:22 | #87 | 
| Zakorzenienie | 

Ok, to więc wyśle wszystko na podanego maila. Ale czasu jest za dużo - moje zamówienie może wzrosnąc do granic możliwości mojego portfela...  canela, dzięki w ogóle za pomysł. Ja niedawno forumowym koleżankm z Litwy robiłam zamówienia w polskich sklepach   
|     |   | 
|  2007-02-06, 16:23 | #89 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 
  Takie małe miasto :P A jest tu ktoś z tych okolic?   
				__________________ ...:::KoRuSiA  :::... | |
|     |   | 
|  2007-02-06, 20:51 | #90 | 
| Zakorzenienie | 

Mam małe pytanie, bo się kompletnie pogubiłam - czy najpierw doliczam 22%, a potem 4%, czy odwrotnie?

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Biżuteria | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.