|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Ulica strachu"-znacie tą serie???
Cytat:
![]() A moją pierwszą ksiązka z tej serii była ":śmierć uderza z półobrotu"- oj bałam sie potem Ale 11l at miałam
|
|
|
#62 |
|
Zasiedzenie
|
uwielbiam ta serie
ale dosc dawno ja czytalam.. pamietam, ze bardzo pochlaniala mnie ta cala mroczna otoczka
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też... Ale teraz na pewno nie odebrałabym jej tak jak wtedy...
Ale czuję niedosyt, bo u nas w Polsce jest tylko 14 książek wydanych, a w stanach Ulica Strachu ma chyba z 60 tomów http://www.fantasticfiction.co.uk/s/r-l-stine/ Popatrzcie na te okładki, na opisy ksiązek... eh
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czytałam wszystkie, kiedyś jeszcze jak chodziłam do Liceum...matko, to były moje ulubione książki, wypożyczałam w bibliotece na osiedlu,czasami po 3 na raz i czytałam jednym tchem, szukałam ich ostatnio, ale trudno je gdzieś zdobyć, a szkoda, bo chętnie bym do nich wróciła,mimo swoich 29lat
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hehe, ja bym je chętnie przeczytała , ostatnimi czasy czytam Sherlockaps. mam na kompie pdf 3 tytułów z Ulicy Strachu. Edytowane przez pussykate Czas edycji: 2011-02-22 o 23:23 |
|
|
|
|
|
#66 | |||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
Stare, dobre czasy...
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Trafiłam na ten wątek przypadkowo i odświeżam.
![]() Mając jakieś 12-13 lat (o ile dobrze pamiętam), zaczytywałam się w tych książkach. To był początek mojej fasynacji thrillerami, horrorami, kryminałami, itd. I nieźle się bałam przy ich czytaniu. Przeczytałam prawie wszystkie z tej serii wydanej w Polsce , może jedna mi umknęła. Teraz pewnie nie byłabym już taka zachwycona mając za sobą książki na zupełnie innym poziomie, ale nastolatkom te książki na pewno się spodobają. Więc jeżeli ktoś w tym wieku nie czytał, a szuka czegoś ciekawego to polecam. ![]() Również żałuję, że tylko 14 z tych książek zostało przetłumaczonych i wydanych w Polsce, bo pewnie chętnie bym się zapoznała z innymi jakieś 5-10 lat temu. ![]() Z ciekawości zerknęłam na stronę, którą dziewczyny tu podawały i jestem pełna podziwu dla autora, że tyle książek napisał. Nie tylko tą serię, która liczy ponad 50 książek - a później jeszcze kolejne serie o nieco zmodyfikowanej nazwie, będące kontynauacją 'ulic strachu', ale też wiele, wiele innych.
|
|
#68 |
|
Pani Mizantrop
|
Uwielbiałam, jak byłam nastolatką
![]() Przeczytałam wszystkie te książki wydane w Polsce i drugie tyle w oryginalnej wersji językowej. Czytałam również książki tego autora przeznaczone dla dorosłych czytelników, również bardzo wciągające
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Ja polecam tę serię do nauki języka. Stine używa prostej składni i niewyszukanych słów, więc bez problemu można czytać te książki w obcym języku. Ja kupuję w empiku niemieckojęzyczne wersje. Są wydane w ładnych, twardych okładkach, ale tytuły czasem się różnią od tych angielskich. Książek z polskim przekładem mam chyba 6 albo 7. Dawno temu kupiłam z sentymentu na allegro i tak zostały.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

Ale 11l at miałam