![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czytelnicze schizolce :D
Cytat:
![]() najwieksyz ubaw mam jak np mama pierwsza przeczyta,potem ja przegladam i taka rozmowa: mama - a czytalas juz o X? ja - nie a gdzie to? mama - gdzies tam z poczatku ja - (bedac w polowie) aaaa to jeszcze nie doszlam ![]() moj ojciec wtedy zawsze sie z nas smieje i mowi,ze nas w ogole nie da sie zrozumiec ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Mrs Mrau
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
zawsze czytam kilka książek na raz
![]() ![]() z reguły jeśli książka mnie po pierwszych 20-30 stronach nie zaciekawi rzucam w kąt ![]()
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam czytać, jakoś mi tak dziwnie jak nie mam żadnej nieprzeczytanej książki pod ręką.Uwielbiam chwile,kiedy mam czas na totalne zanużenie się w lekturze
![]() ![]() Żadnych nietypowych nawyków nie kojarzę,chociaż... Czy lubicie czytać w pewnym ustronnym miejscu? ![]() Znam osoby,które mają w łazienkach stojaki z gazetami i podejrzewam,że sama też kiedyś taki będę miała w mojej własnej łazience ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to bardzo niezdrowo krotko mowiac wypadanie ostatniego odcinka jelita , hemoroidy. z biologicznego punktu widzenia w ustronym miejscu powinno sie zalatwiac tylko to co sie ma do zalatwienia ![]() nie wiem czy to już było ale właśnie mi sie przypomniało uuuuwielbiam czytac w wannie ![]() ![]() ![]() zdarza mi sie jesli dziele z kims pokoj i nie chce przeszkadzac a strasznie chce ksiazke dokonczyc brac latarke/lampke a nawet komorke!! ![]() ![]() ![]() - nie lubie czytać e-bookow i dlugich tekstow na komputerze ![]()
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
a co sie stało?
![]()
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
zawsze czytam gazety od końca...
czasem mam tak , że najpierw czytam zakończenie książki ... to wyjątkowo głupi nawyk ![]() zawsze na półce ustawiam ksiażki wg wzrostu ... przepisuje fajne myśli z książek... nie zasnę jak na dobranoc nie przeczytam chociaż 1 strony czegokolwiek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
czytelniczym schizolcem wydawcą jest imć cejrowski, który wydał limitowaną edycje swojej książki o zapachu dżungli...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Ech
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
oj to dobrze ze sie nic nie stało!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#74 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też muszę pierwsza ![]() Cytat:
![]() Czytam tez w wannie ![]() Podczas czytania nie wiem co się dzieje wokół mnie.Śmieje się do siebie jak głupi do sera ![]() Książki na półkach mam poukładane według autora . Nie lubię pożyczac książek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Nie lubię jak ktoś stoi/siedzi za mną i mi czyta "przez ramię". Strasznie mnie to denerwuje. Nie jestem w stanie się skupić na czytaniu w zaistniałej sytuacji
![]() ![]() Jak czytam ksiażkę i trafię na wątek z jakąś ciekawą postacią często zdaża mi się pobieżnie przebiec wzrokiem po nastepnych stronach w poszukiwaniu scen z ową postacią... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Czytanie to moja druga pasja,kiedyś nawet prowadziłam listę przeczytanych w danym okresie książek
![]() Aha,książki to dla mnie świętość ![]()
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
- nie cierpię czytac ksiązki po kims, a ksiązki z biblioteki to juz całkiem (wypożyczam tylko podreczniki), książka z biblioteki jest dla mnie brudna
- jakiś fragment, zdanie, a nawet wyrażenie, które przypadnie mi do gustu potrafie przeczytac kilkanaście razy, - musze miec cisze, spokoj i pewnośc, ze nikt mnie nie oderwie od czytania, - czytam zawsze w ciszy, - nie umiem czytac na siedząco, - musze zawsze doczytac do konca rozdziału, - zanim zaczne czytac musze przekartkowac książke i przeczytac kilka zdan ze srodka, - przed kupnem książki w księgarni czytam zawsze kilka pierwszych zdan no i to co jest napisane na koncu (ale to chyba nikogo nie dziwi), - jak dorwe fajną książke to nie ma mnie dla nikogo. jak czytam serie to potrafie kilka dni nie wychodzic z domu, To chyba tyle. EDIT: przypomnialo mi się jeszcze za zawsze przed przeczytaniem wącham książkę
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Gdy czytam, bardzo często... przygładzam sobie brwi. Jeśli czytam dajmy na to godzinę, to bitą godzinę moje brewki są męczone. To strasznie idiotyczny zwyczaj i od dawna staram się go pozbyć.
Do czytania - podobnie jak Rambo (chyba) - tylko i wyłącznie pozycja horyzontalna. Lubię czytać niektóre książki w zupełnej ciszy. Autobusy, przystanki, pokój z telewizorem albo małym dzieckiem odpadają. Są pozycje, które trzeba smakować, a smakuje się najlepiej w spokoju ![]() Z tego powodu najlepiej czyta mi się w nocy. A potem rano trzeba się nieźle nagimnastykować, by ukryć podkrążone oczy ![]() Tak czy owak, kocham książki ![]()
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Z całym szacunkiem, oni nie lubią, bo nie umieją.
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Masz rację, czytać a Czytać to duża różnica.
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale btw kłopot z oczami przy nadmiernym czytaniu szczególnie nocą przy małej lampce , żeby nie budzić domowników niestety istnieje...Mi minusiki od jakiegoś czasu lecą radośnie ![]() ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
a ja lubie czytać w autobusach , tramwajach i wszystkim co się mechanicznie porusza... w ciągu dnia moge czytać fragmętarycznie różne książki
ostatnio dowiedziałam się że jestem dziwna ...bo czytam kodeks prawa drogowego z lat 50 ![]() a ja takie perełki lubie ![]()
fotografia wykorzystana dzieki uprzejmości ~kalasznikova http://www.digart.pl/praca/422738/Sl..._portrait.html VIVA! Akcja dla zwierząt! http://www.viva.org.pl/index.php?id=strona_glowna ![]() Malum est in necessitate vivere, sed in necessitate vivere necessitas nulla est. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak na dobrą sprawę,to wzrok psuje się przy wielu okazjach,np.wtedy gdy siedzimy sobie przy komputerku i gawędzimy w najlepsze,ale w ten sposób to może wszystkiego sobie odmawiajmy:nie spacerujmy,bo się buty zniszczą albo nie uśmiechajmy się bo będziemy mieć zmarszczki. A ja dopieszczam swoje oczka czym tylko się da:smaruję żelami,robię okłady,stosuję kropelki i czasem wit.A. ![]() Przecież życie bez książek jest takie ubogie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Zanim zaczne czytać książkę,czytam ostatnio wyraz w tej książce
![]() Wściekam się,jak coś komuś czytam,a ten ktoś patrzy w tekst.Wrrr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Gazetaki czytam w calości (z malym wyjatkiem - nie lubie listów od czytelnikow
![]() ![]() Co do książek to czytam zawsze na leżąco. Zawsze tez staram sie doczytac książkę do konca, ale oststnimi czasy zdarzylo mi sie zakupic pare książek, ktore zupelnie mi nie podeszły. Lezą one teraz na pólce, a ja jak na nie spojrze to mam wyrzuty sumienia i wiem, że bede musiala do nich wrócic ![]() Lubie też czytając jednoczesnie sluchac muzyki, nie moge natomiast slyszec dzwieków z telewizora bo to mnie rozprasza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
A ja lubie czytać listy od czytelników
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.