kolko maniaczek BETY:D -BMW :-) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-06, 13:36   #61
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: kolko maniaczek BETY:D -BMW :-)

Cytat:
Napisane przez Asia_LP Pokaż wiadomość
m.a.r.t.a a jak sie nazywa Wasz klub? Skąd jesteście? Ja i mój TŻ należymy do VABIK BMW Klub Południe (głównie Sosnowiec i Dąbrowa Górnicza). U nas też są już małżeństwa (ba! nawet z dziećmi przyjeżdzają! na zloty i spotkania)
pozdrawiam

My jesteśmy z dolnosląskiego klub m.in maxb

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-05-10 o 20:20 Powód: dopisek
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 10:56   #62
Imola
Raczkowanie

Dla fanek BMW - OPERACJA TUNING na Tvn Turbo
http://tvnturbo.pl/0,1392650,magazyny.html
Imola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 18:07   #63
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Imola Pokaż wiadomość
Dla fanek BMW - OPERACJA TUNING na Tvn Turbo
http://tvnturbo.pl/0,1392650,magazyny.html

hahahaha powszechny obraz na polskich drogach - przybajerzona, stara beta
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-22, 00:46   #64
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Ostatnio kupiliśmy do naszego bmw nowe alufelgi.Fotka nr 1 przed nr 2 nowe Co do dokładnych parametrów musze podpytać, wiem jedynie ze
nasze stare koła miały wymiary:
-Opony przód 195/60/R15
-Opony tył 225/55/R15

Nowe opony wymiary:
-przednie i tylnie koła 205/50/R16
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png przed.png (112,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nowe.jpg (13,8 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-04-22 o 15:36
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-01, 21:39   #65
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Co tu tak cichutko?
Stary 2007-05-04, 10:18   #66
karaa86
Zakorzenienie

GG do karaa86

witam hihih no jak wy się chwalicie to ja teżpokazę nasz autko hm... oto ona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1150.JPG (96,0 KB, 33 załadowań)

3.11.2012 killerek zaczęty -3 za mną
karaa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 00:33   #67
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karaa86 Pokaż wiadomość
witam hihih no jak wy się chwalicie to ja teżpokazę nasz autko hm... oto ona
Zdjęcie robione koło basenu na Wejcherowskiej ?
Stary 2007-05-09, 07:43   #68
karaa86
Zakorzenienie

GG do karaa86

no akurat byliśmy na ścigantów i wszyscy później tam sie zjechalismy a felgi chcemy sprzedać to robiliśmy kilka fotek jeździsz czasem na Maślice ??

Stary 2007-05-09, 11:49   #69
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
no akurat byliśmy na ścigantów i wszyscy później tam sie zjechalismy a felgi chcemy sprzedać to robiliśmy kilka fotek jeździsz czasem na Maślice ??
Raczej to nie moje rejony .
Stary 2007-05-09, 11:54   #70
karaa86
Zakorzenienie

GG do karaa86

a gdzie jeździcie ?? no ja jeźdze czasem z Tż popatrzeć jak szaleją ale ogólnie to mało naszych Kochanych Beci jest najcześciej jesteśmy my i dwóch naszych kumpli no i czasem czerwona podjedzie ale chłopak strasznie ją katuje a mi szkoda tego autka

Stary 2007-05-09, 17:07   #71
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc szaleństwa nas nie bawią,jak widze palenie gum to tylko współczuje autom.Kiedyś jak umawialiśmy sie z grupką ludzi na spotkania wygladało to m in tak, że każdy brał swoje rodziny: żony,mężów dzieci,psiaki i jechaliśmy sznurkiem przez środek miasta poza jego granice.Robiliśmy mega grilla, kto nie prowadził mógł wypić %, pełna kultura.Dużo ludzi to osoby powyżej 30-tki którzy naprawdę cenią tą markę..przynajmniej przez takie spotkania nie jestem już zielona w temacie motoryzacji..

Pozdrawiam
Stary 2007-05-10, 12:29   #72
kasieńka:)
Rozeznanie

To moje Kochanie Uwielbiam Beemki, sa bezpieczne, już w starszych modelach robiono tzw, strefy zgniotu hehhh... nienawidze komentarzy dot. BMW, nie wszyscy kierowcy sa tacy sami! Ale widze , że 3/4 osób poddało się stereotypowemu myśleniu, które bezkompromisowo narzucaja na nas media. Wystarczy obejrzeć W11, bądz Dedektywów, a przekonamy się, że dilerzy narkotyków, porywacze i wszelkiego rodzaju przestępcy najczęsciej poruszaja się autami właśnie tej marki. Co do skrutu Bmw, tłumaczonego przez was jako hasło "bedziesz miał wydatki", nie zgadzam się z nim ani troszke, moje autko mam ponad rok, a jeszcze nigdy nie miało żadnej poważnej awarii, praktycznie nic się mu nie dzieje Przeczytałam ze 5 są wieeelkie.. i za to takie wspaniałe Komfort jazdy jest cudowny, nigdy nie myslałam ze mozna się tak zkochać w marce. A szczególnie lubie gdy jacyś kolesie patrza na moje autko i gdy wsiadam do niego słysze komentarz w stylu " po co K***a pannie takie auto?!"

I dodam tylko, że to jest Betusia mojego TŻ ale on nie ma okazji prowadzić, bądz robi to gdy ja jestem w skzole lub pracy (dodam ze to on pracuje po 12 godzin od pon. do pt)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1177605832.jpg (94,9 KB, 68 załadowań)

kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-10, 12:39   #73
karaa86
Zakorzenienie

GG do karaa86

o jej super macie te wypady chętnie byśmy się przyłączyli choc jesteśmy troszkę młodsi Mój Tż bardzo się interesuje motoryzacją a szczególnie BMW i bardzo lubi wymieniać się wiadomościami szczerze to o czym pisałaś o wiele lepsze grill poznanie nowych ludzi którzy interesują się tą samą Marką

śliczna bunia felgi ma zarąbiste

Stary 2007-05-10, 20:19   #74
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasieńka:) Pokaż wiadomość
To moje Kochanie Uwielbiam Beemki, sa bezpieczne, już w starszych modelach robiono tzw, strefy zgniotu hehhh... nienawidze komentarzy dot. BMW, nie wszyscy kierowcy sa tacy sami! Ale widze , że 3/4 osób poddało się stereotypowemu myśleniu, które bezkompromisowo narzucaja na nas media. Wystarczy obejrzeć W11, bądz Dedektywów, a przekonamy się, że dilerzy narkotyków, porywacze i wszelkiego rodzaju przestępcy najczęsciej poruszaja się autami właśnie tej marki.
Mnie osobiście nie interesuje kto co myśli o beemkach,ważne że my chorowaliśmy na tą markę przez dluższy czas i udało nam sie zrealizowć marzenie.
Co do ludzi, którzy wrzucają wszystkich do jednego worka i kierują sie stereotypami-moje reakcja brzmi "bez komentarza".Najwidoczniej znają bmw nie od strony czysto technicznej tylko przez pryzmat filmów i innych mądrych żródeł

Cytat:
Napisane przez kasieńka :)
Co do skrutu Bmw, tłumaczonego przez was jako hasło "bedziesz miał wydatki", nie zgadzam się z nim ani troszke, moje autko mam ponad rok, a jeszcze nigdy nie miało żadnej poważnej awarii, praktycznie nic się mu nie dzieje
My tak samo mamy auto od półtora roku i kompletnie nie moge na nic narzekać. A wydatki mhm, silnik mówi sam za siebie...

Cytat:
Napisane przez kasieńka :)
Przeczytałam ze 5 są wieeelkie.. i za to takie wspaniałe Komfort jazdy jest cudowny, nigdy nie myslałam ze mozna się tak zkochać w marce. A szczególnie lubie gdy jacyś kolesie patrza na moje autko i gdy wsiadam do niego słysze komentarz w stylu " po co K***a pannie takie auto?!"
(...)

Tak piątki są wspaniałe, duże, czasem parkowanie nie jest takie proste .Mając w posiadaniu e34 musze powiedzieć, że czuje sie w niej bardzo bezpiecznie, mocne blachy itp (mieliśmy okazje sie o tym przekonać).
Jazda jasne, że komfort...w zeszłym roku jechaliśmy na wakacje 400 km,co to było za uczucie.

Cytat:
o jej super macie te wypady chętnie byśmy się przyłączyli choc jesteśmy troszkę młodsi Mój Tż bardzo się interesuje motoryzacją a szczególnie BMW i bardzo lubi wymieniać się wiadomościami szczerze to o czym pisałaś o wiele lepsze grill poznanie nowych ludzi którzy interesują się tą samą Marką

śliczna bunia felgi ma zarąbiste

Masz racje .I tak ma marginesie my też jesteśmy przed 30-stką
Stary 2007-05-11, 08:14   #75
kasieńka:)
Rozeznanie

Talking Dot.: kolko maniaczek BETY:D -BMW :-)

m.a.r.t.a. do parkowania juz sie przyzwyczaiłam, choc na początku nie mogłam się przestawić (wczesniej jezdziłam Z3). Ale... czego sie nie robi
Nie chce sie tu przechwalać ale 5 są duzo bezpieczniejsze od 3. I tu własnie duza role odgrywaja gabaryty autka, podczas czolowego zderzenia silnik w 5 wypychany jest do góry badz do dołu, nigdy w nogi pasażeraCo do wydatków to owszem nie są małe, ale my mamy zamontowany gaz sekwencyjny co znacznie je zmniejsza A do komentarzy się juz przyzwyczaiłam, kiedyś starsza pani powiedziała ze jestem żona gangstera skoro mam taaaakie auto Pozdrawiam

kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-11, 12:23   #76
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasieńka:) Pokaż wiadomość
m.a.r.t.a. do parkowania juz sie przyzwyczaiłam, choc na początku nie mogłam się przestawić (wczesniej jezdziłam Z3). Ale... czego sie nie robi
Nie chce sie tu przechwalać ale 5 są duzo bezpieczniejsze od 3. I tu własnie duza role odgrywaja gabaryty autka, podczas czolowego zderzenia silnik w 5 wypychany jest do góry badz do dołu, nigdy w nogi pasażeraCo do wydatków to owszem nie są małe, ale my mamy zamontowany gaz sekwencyjny co znacznie je zmniejsza A do komentarzy się juz przyzwyczaiłam, kiedyś starsza pani powiedziała ze jestem żona gangstera skoro mam taaaakie auto Pozdrawiam
Zona gangstera dobre ( ).
Kiedy u mojej mamy w pracy ktoś sie spytał jakie auto kupiliśmy, odpowiedziała (troche niezgrabnie bo sie na markach nie zna) że bmw, na co pracownica "A rozumiem to ten którym najcześciej wozi sie mafia" (oczywiście to miał być genialny żart ).Ale wszystko było ok gdyby nie fakt, że moja mamuśka wzieła to na serio, przestraszona dzwoni do mnie i mówi: "Boże marta co wyście kupili "

My też mysleliśmy o sekwencji, podobno to bardzo dobre rozwiązanie jeśli chodzi o instalacje gazu (nie powoduje że moc diametralnie spada)), ale jakoś skończyliśmy tylko na gdybaniu i nadal jeżdzimy 5.25 i (benzyna)
Stary 2007-05-11, 12:40   #77
karaa86
Zakorzenienie

GG do karaa86

mam pytanko bo my niedługo chcemy zmienić na inne i chciałam zapytać ile wam Palą na 100 ??

Stary 2007-05-11, 22:08   #78
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanko bo my niedługo chcemy zmienić na inne i chciałam zapytać ile wam Palą na 100 ??

W mieście nam pali w zależności od jazdy 13-15 litrów, a na autostradzie z 10 l.
Stary 2007-05-11, 22:44   #79
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Kiedy u mojej mamy w pracy ktoś sie spytał jakie auto kupiliśmy, odpowiedziała (troche niezgrabnie bo sie na markach nie zna) że bmw, na co pracownica "A rozumiem to ten którym najcześciej wozi sie mafia" (oczywiście to miał być genialny żart ).Ale wszystko było ok gdyby nie fakt, że moja mamuśka wzieła to na serio, przestraszona dzwoni do mnie i mówi: "Boże marta co wyście kupili "
juz chyba bardziej dresiarze udajacy mafie przynajmniej u mnie na osiedlu BMW-ice oprocz Golfow to najbardziej uwielbiane przez dresiarzy auta
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-17, 03:05   #80
AniaWila
BAN stały

o kurcze, dawno mnie tu nie bylo moze dlatego, ze troche zdradzam od jakiegos czasu betke mimo, ze strasznie jestem zadowolona z mojej nowej karocy to z sentymentem czesto wsiadam do beemki tak dla odmiany. Najczesciej stoi w garazu ale jakos ani ja ani moj TZ nie wpadl na glupi pomysl, zeby ja sprzedac. A w sumie byloby to rozsadne rozwiazanie, bo mloda juz nie jest, ma 3 lata, rocznik leci a uzywana jest tylko wtedy jak jednemu z nas sie zateskni Ale jakos nam tak szkoda, bo to naprawde kawal dobrego, niezawodnego auta......

Przyznam szczerze, ze w chwili obecnej jestem ciagle podjarana moim nowym autkiem, bo ladne, fikusne, sportowe, czarne i gangsterskie ma kola jak w ciezarowce, diabla pod maska(3.2 benzyna), naglosnienie idealne...i ten odglos silnika..... Ale na bmke nie powiem zlego slowa i bede bronic swoja piersia

A co do pytanka o spalanie to moja nigdy w zyciu nie wziela wiecej niz 8l. W trasie 6,5 ( 3litry diesel) . Naprawde ekonomiczne autko!!! teraz moj crossfire pali 12litrow. Chleje jak oszalaly

Marta jezeli chodzi o gaz to polecam tylko i wylacznie sekwencyjny!!!! mam taki zainstalowany w jednym autku i faktycznie spadek mocy nie jest wysoki, choc owszem- wiekszy power ma mimo wszystko na benzynie...
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-17, 15:14   #81
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
Marta jezeli chodzi o gaz to polecam tylko i wylacznie sekwencyjny!!!! mam taki zainstalowany w jednym autku i faktycznie spadek mocy nie jest wysoki, choc owszem- wiekszy power ma mimo wszystko na benzynie...

Dokładnie , i nasze plany z sekwencją już się rozpłyneły...

Pozdrawiam
Stary 2007-05-23, 17:35   #82
apsik9
Raczkowanie

Cytat:
Ostatnio kupiliśmy do naszego bmw nowe alufelgi.Fotka nr 1 przed nr 2 nowe Co do dokładnych parametrów musze podpytać, wiem jedynie ze
nasze stare koła miały wymiary:
-Opony przód 195/60/R15
-Opony tył 225/55/R15

Nowe opony wymiary:
-przednie i tylnie koła 205/50/R16
Te nowe zdecydowanie FAJNIEJSZE
apsik9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-23, 21:01   #83
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apsik9 Pokaż wiadomość
Te nowe zdecydowanie FAJNIEJSZE
Dziękuje
Stary 2007-06-14, 22:47   #84
Angel@
Zakorzenienie

Może nie powinnam tu włazić bo nie jestem jakąś wielką fanką Bety ale może mnie nie przegonicie .
Obecnie jestem na etapie zmiany samochodu i jakoś wszyscy namawiają mnie na BMW. Na początku nie chciałam słuchać ale tak mi namącili w głowie, że bardzo poważnie zaczynam traktować te propozycje. Dziewczynki może Wy mnie przekonacie bo ja naprawdę już teraz nie wiem co mam robić .
BMW bardzo podoba mi się z zewnątrz ale mam wrażenie, że środek jest dostosowany tylko dla facetów. Ja straszny chuderlak jestem i wogóle nie potrafię sobie siebie wyobrazić w takim wnętrzu . Przkonajcie mnie pliz to będę miała jeden problem z głowy

Edytowane przez Angel@
Czas edycji: 2008-06-06 o 20:04
Angel@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-15, 14:18   #85
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Angel@ ja tak samo na początku byłam anty nastawiona do tej marki, ale kiedy odrzuciłam swoje niczym nie uzasadnione poglądy... teraz nie zamienilibyśmy naszej beemki na nic innego, jeśli będziemy w przyszłości decydować się na coś nowszego to tylko z bmw. My mamy akurat 5 25i i kręci mnie jego wielkość, jasny środek, wygoda.Zwłaszcza że mój partner jest wysoki (długie nogi ma) i podczas dłuższej jazdy czuje duży komfort.
Niestety ale z pozytywnym skutkiem dla Nas, mieliśmy okazje sprawdzić jakość blach ....rok temu braliśmy udział w wypadku samochodowym (nie z naszej winy), jechaliśmy autostradą i nagle na widok przebiegającego człowieka, który postanowił mądrze skrócić sobie drogę przez ruchliwą ulicę, gdzie nie było przejścia dla pieszych-zaczeliśmy chamować...
za nami jechały trzy auta, które nie zachowały bezpiecznej odległości i powpadły nam w pupe ... rezultat tego był taki, że auta poszły na lawete a my mieliśmy kilka małych rysek na zderzaku . Czuje się w tym aucie bardzo bezpieczna.

Spróbuj
Stary 2007-06-16, 14:35   #86
Audacieux
Wtajemniczenie

Szwagier zakupił w maju takie oto autko..
normalnie cudo!
I pomimo tego, że w rodzinie mamy już nowe mercedesy, fordy, VW, to dla mnie ta BMW jest numerm 1
Angel@ - prowadziłam go i zapewniam, że jako kobieta na pewno się w tym samochodzie odnajdziesz! Jest bardzo wygodny w środku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bmw530_4_xx.jpg (45,1 KB, 18 załadowań)

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-16, 15:28   #87
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety ale z pozytywnym skutkiem dla Nas, mieliśmy okazje sprawdzić jakość blach ....rok temu braliśmy udział w wypadku samochodowym (nie z naszej winy), jechaliśmy autostradą i nagle na widok przebiegającego człowieka, który postanowił mądrze skrócić sobie drogę przez ruchliwą ulicę, gdzie nie było przejścia dla pieszych-zaczeliśmy chamować...
za nami jechały trzy auta, które nie zachowały bezpiecznej odległości i powpadły nam w pupe ... rezultat tego był taki, że auta poszły na lawete a my mieliśmy kilka małych rysek na zderzaku . Czuje się w tym aucie bardzo bezpieczna.

Spróbuj
ja wczoraj na krakowskiej obwodnicy widzialam cos zgola odmiennego zderzyly sie: fiat uno, jakis rover i bmw na niemieckich tablicach. moze tyl ma mocne blachy, w kazdym badz razie boki ulegly kompletnemu zmiazdzeniu (zastanawiam sie, czy jesli ktos siedzial po stronie pasazera to czy przezyl to w ogole...)
ciekawa jestem czy to jakis niemiec czy ktos mial ogromnego pecha i jeszcze nawet nie zdolal przerejstrowac sprowadzonego auta...
w sumie bmw najgorzej wyszedl z tego wypadku (choc auta wyobijaly sie wylacznie o siebie)
Stary 2007-06-16, 23:18   #88
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Wiesz Lain nie chce mieć osobiście doświadczenia w kwestii bocznego uszkodzenia auta.
Stary 2007-06-16, 23:39   #89
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz Lain nie chce mieć osobiście doświadczenia w kwestii bocznego uszkodzenia auta.
totez nikomu tego nie zycze, bo wygladalo to masakrycznie...
Stary 2007-06-17, 09:56   #90
Angel@
Zakorzenienie

Dzięki za odzew dziewczyny . Myślałam, myślałam te kilka dni i chyba się zdecydowałam .

Edytowane przez Angel@
Czas edycji: 2008-06-06 o 20:05
Angel@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości