![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co jeść, by cera była zdrowa i pełna blasku?
Mallutka - super! ja uwielbiam takie cuda! a jak jeszcze mozna ich użyć to już wogóle tylko pozazdrościc
![]()
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
mnie pomagaja owoce i niestety jogurty, tkorych nie cierpie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Ja polecam wysiać sobie rzeżuchę
![]() dodawać do kanapek, serków, twarożków. Na mnie zadziałała cudownie, dzięki niej bardzo szybko poprawia się cera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Witam. mam 15 lat i nie odzywiam sie odpowiednio
![]() ![]() moze ktos zamiesci linki z ciekawymi stronkami dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Cześć! Przeczytałam dokładnie wasze rady dla gosiaczek_ns. Myślę że ja tez z nich skorzystam, teraz mam trochę więcej czasu dla siebie. Wcześniej pracowałam na 2 etaty i na godziny przeliczał sie to tak 18-20h na dobę teraz pracuję połowę z tego. Dam znać jak wasze sposoby poskutkowały w moim przypadku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Czyli to, co mówią w reklamie, to prawda, że ryba wpływa na wszystko?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Skrzyp i pokrzywa poprawiają stan cery, włosów i paznokci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Odkopuję, ponieważ mam pewne pytanie, a nie chcę zakładać nowego wątku
![]() Wiem, że jest to kwestia indywidualna, ale z waszego doświadczenia jakie produkty wywołują pryszcze ![]() Wydaje mi się, że u mnie sery i czekolada, staram się ich unikać, ale ostatnio znowu trądzik wraca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Może by tak rozkręcić ten wątek? Myślę, że jest bardzo przydatny i szkoda, że nikt już tutaj nie pisze
![]() ![]() ![]()
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Jaki fajny wątek, subskrybuję.
Oto moje sposoby: Picie codziennie wody mineralnej, szczególnie z cytrynką. Nie piję żadnych herbatek odchudzających, codziennie zielona i czasami z pokrzywy, z bratka etc. Nie słodzę herbaty (można się przyzywczaić). Moja przekąska to kefir, lubię też jogurt naturalny z orzechami. Codziennie wcinam jabłko bądź marchewkę. Czekam na pomysły i konkretne przykłady. ![]()
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
![]()
Na piękną i promienną cerę, a także pełne blasku włosy, bardzo gorąco polecam oliwę z oliwek, koniecznie z pierwszego tłoczenia.
Ja codziennie wypijam trzy łyżki tego eliksiru piękności i polecam wszystkim ![]() Zauważycie różnicę po około tygodniu ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu, przeczytałam na wizażu że nasza dieta ma duży wpływ na wygląd naszej cery, i po przeanalizowaniu mojej diety, doszłam do wniosku, że gdy się odchudzam to faktycznie poprawia się stan mojej cery i zanika problem trądziku, gdy wracam do starych nawyków żywieniowych to od razu widać to na mojej twarzy
![]() - codzienne jedzenie marchewki, -spożywanie dużej ilości warzyw i owoców -wyeliminowanie niezdrowych węglowodanów -jedzenie owsianki na śniadanie -spożywanie ziaren pestek słonecznika, siemienia, orzechów -picie rano i wieczorem szklanki ciepłej wody z cytryną, która oczyszcza organizm z toksyn -picie herbaty zielonej 2 razy dziennie -picie bratka2 razy dziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
ja ze swojego doświadczenia moge powiedzieć że to co jemy ma bardzo duży wpływ na cerę
![]() ![]() -woda, woda, woda , wiadomo jej picie jest niezbędne, ja jużod dłuższego czasu nie wyobrażam sobie poranka bez szklanki wody zaraz po przebudzeniu , dla tych którzy nie lubią czystej wody, można dodac cyrtynę lub miód -suszone owoce w rozsądnych ilościach : figi , gruszki, jabłka, banany, morele, śliwki itp. - szczególnie zimą kiedy nie ma dużego wyboru wśród świeżych owoców -owoce i warzywa wszelakie -siemię lniane -owsianka którą ja jem co rano z różnymi dodatkami -otreby, zarodki, amarantus -pestki słonecznika -soki warzywne no i wiele innych naturalnych produktów ![]() szkoda tylko że to co najlepsze ( w moim przypadku słodycze ![]() ![]()
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
Znam genialny sposób! Właściwie od kumpeli ale nie chce mi isę pisać więc same zobaczcie http://carrotcocktail.cba.pl/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy miałabym odwagę żeby wypić drożdże... ale może się kiedyś przełamię. Jeśli ktoś próbował to czekam na opinię i wrażenia smakowe ;P
a co do tematu z własnego doświadczenia wiem że ładnej cerze sprzyja marchew marchew i jeszcze raz marchew od baaardzo dawna codziennie zjadam około 3-4 i muszę przyznać że po pierwsze mam ciemniejszą(nie pomarańczową!) karnacje, wcześniej byłam blada jak ściana, a po drugie mniej syfów i tego typu dziadostwa ![]() A paznokcie stały się aż za twarde i w ogóle się nie łamią chociaż przypuszczam że to bardziej przez to że jem też dużo orzechów, pestek dyni, słonecznika i płatków owsianych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
przede wszystkim nie jest mięsa, bo zauważyłam, że źle na mnie działa. może dieta zgodna z grupą krwi to nie taka głupota, jak mi się dotąd wydawało. ostatnio właśnie wyczytałam, że faktycznie mięso nie służy grupie A. poza tym polecam cytrynę z miodem i letnią wodą wypitą na czczo, orzechy w każdej postaci (ja nie jem tylko brazylijskich, bo są obrzydliwe moim zdaniem), jabłka, surowe warzywa, ryby (oczywiście bez panierki), produkty sojowe i kasze. zauważyłam, że stan cery, włosów i paznokci, a także moje samopoczucie uległy poprawie. (:
![]() |
#78 | |
BAN stały
|
Cytat:
i wciąż będę myślała pewnie... Nie jestem chyba w stanie wcielić jej w życie. Tym bardziej mieszkając z człowiekiem o innej grupie krwi... A przyznaję, że chwytam się już wielu rzeczy ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
ale ja też nie trzymam się sztywno (nie)polecanych dla mnie produktów. podobno nie powinnam zjadać łososia wędzonego, serków wiejskich
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.