![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Imie dla maleństwa.
ja będę miała dziewczynkę, więc wybraliśmy z mężem imię Nina
![]() ale bardzo podoba mi się Hania, Olimpia natomiast dla chłopca (mąż myslał że będzie chłopczyk) Szymon ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
troche pozno, ale odpowiem - lepiej pozno niz wcale :P
z Mila jest tak, ze Rada Jezyka Polskiego uznalo to imie za zdrobnienie od Emilii i jako takie nie powinno byc nadawane. I opienia ta jest wiazaca dla wszystkich USC. pomimo tego kilka Mil w PL jest ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
My juz tez wybralismy imiona
![]() ![]() dla Chłopca : Dawid (drugie Rysiek - po tatusiu) dla Dziewczynki : Oliwia (Wiktoria) Podobały mi się jeszcze imiona: Igor, Hubert, Julia, Maja, ale zawsze znalazl się powód aby takiego imienia nie nadać dziecku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
BAN stały
|
u nas przez całą ciążę przewijały się różne propozycje imion. Nie mogliśmy sie za bardzo zdecydować, wiec doszlismy z mężem do wniosku, że w zależności od płci dzieca damy męża albo moje imię z bierzmowania. Czyli będzie Sebastian albo Weronika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
a na drugie? rzeczywiście też trzeba wybrać. ZAPOMNIELIŚMY!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
ja ma dwie córcie,ale dla syna jak sie pojawi mam już wybrane FILIP,pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Mnie do macierzynstwa jeszcze daleko, ale o imionach juz myslalam. Podoba mi sie Olivier, Tomasz i Hubert, albo Liwia, Olimpia, Nadia.
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Ja o imieniu dla córki zdecydowałam jeszcze przed porodem. GOSIA takie ma imie. Wybrałam to imie bo wszystkie Gośki, które znam to równe babki!! I moja córka również. Dla syna miało być imie Louis...(wymysł męża, tak nazywa się jego idol RONALDO). Na szczęście mam córeczke bo nie wyobrażam sobie wołać przez okno: "Luis obiad!". Zresztą możnaby się dosłyszeć "Luj" lub jeszcze gorzej. Taka moja rada, pomyślcie nad imionami ludzi, którzy Wam się dobrze kojarzą i nie mam tu na myśli postaci z seriali itp. Co będzie jak Wasza "dobra" postać zmieni się w tą złą?
![]() Jakbym miała mieć syna to byłby Tomek, najlepszy przyjaciel mojego męża. Znam paru Tomków i fajne z nich chłopaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
My z mężusiem bardzo szybko wybraliśmy imię dla naszego maleństwa - jeszcze nie wiemy co będzie bo to dopiero 7 tydzień
![]() Jeśli będzie dziewczynka to Wiktoria, a jeśli chłopiec to Dawid... Drugich imion jeszcze nie wybraliśmy, zupełnie nam to wyleciało z główek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
ja mam podobny problem,jestem w osmym miesiącu i jeszcze niemamy imienia dla chłopca.Z imieniem dla dziewczynki niebylo problemu(o ile to będzie dziewczynka)-napewno Julia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
ja jeszcze nie musze wybierac imienia dla dzidziusia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Ja tez mam tak na nazwisko...powaga!A moje typy to jak juz owilam wczesniej :Oliwer i Pola!I nie uwazam tego za jakies dziwaczenie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
dla chłopczyka jest ładne imię SEBASTIAN
mały Sebuś Sebek Sebcio i duży Sebastian ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
ja urodziłam 21 września drugiego synusia i po bardzo burzliwyh i dłuuugich debatach nazwaliśmy go FILIP i chyba do niego pasuje a starszy syn to BARTŁOMIEJ gdyby była dziewczynka to na 100% byłaby LIWIA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny-jam trójkę dzieci :chłopiec to Tomek(miał być Mikołaj ale urodzil sie 6 grudnia i stwierdziłam że byłby poszkodowany)Uważam,że to imię do niego pasuje no i nie ma żadnych brzydkich przestawień. Moje córki to Laura i tak na nią wołamy,a druga to Rozalka-(żadna Rózia bo to nie Róża).Drugich imion nie dawałam bo i po co!Moje doświadczenia z drugim imieniem to takie że jak brałam ślub imiałam przysiegać to poplątałam sie w imionach męża!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
My imie dla dziecka wybraliśmy jeszcze przed ślubem miała być Gabriela i jest;D z chłopcem bylby problem ale podobają mi się imiona Nataniel, Maksymilian
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
ja też jeszcze nie planuje bobaska
![]() ALEKSANDER i teraz pytanie jak się zdrabnia to imie??? ja mówie że Olek a mój Tż Alek........ przeciesz zawsze Aleksandra to była Ola ale teraz sama nie wiem bo od czego ten Alek ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
My mieliśmy chyba już od początku wybrane dwa imiona dla dziewczynki Nastka a dla chłopca Oliwier. Naraziue mamy Natusie ale nastepny napewno bedzie chłopak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Ja stawiam na SAmuela tak ma na imie moj synek a jesli kiedys bede miec drugie chlopca nazwe go Nikodem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
jedno i drugie? ja nie widze problemu...
![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
![]()
dziewczyny a co powiecie na Samuela?Bo nam sie tez podoba!Oprocz tego tak jak juz wczesniej mowilam Pola i Oliwer a do tego Oliwia tez brzmi bardzo ladnie
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje gustu ![]() jak nazwalismy synka Samuel rodzina byla przerazona,dziadek myslal,ze zartujemy i prosil by natychmiast zmienic bo skrzywdzimy dziecko Na szczescie imie doskonale pasuje do nazwiska,dzieci w przedszkolu mowia na niego Samulel ![]() a najzabawniej jest jak starsze panie pytaja: chlopczyku ty pewnie jestes Krzyś,albo Macius,a moze Jacus a synus odpowiada z powaga: nie,jestem Samuel-dumnie podnoszac glowe Te starsze Panie maja troszke zdzwione miny. Kiedys jakis starszy Pan powyzywal mnie nawet od wariatek w przychodni jak slyszal jak wolam Samuela hehehe przyzwyczailismy sie juz do takich sytuacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
![]()
Ojej-to faktycznie fajnie!Chyba pozostaniemy przy tym Samuelu-jesli oczywiscie urodzi sie chlopak(a mam takie przeczucie)Bo jesli dziewczynka to bedziemy myslec dalej
![]()
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
kasper - przes ''s'' tak ma na imie mój braciszek mały
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Wybierz oryginalne imie dla dziecka !
Ja osobiścia mysle,ze jak dziecko ma oryginalne imie czuje sie dostrzegane przez rowiesnikow .. nie mowie tutaj o imionach śmiesznych jak np.Hiacynta
ale o naprawde ciekawych ... Kiedy moja Eryka wrocila ze szkoly powiedziala mi,ze cieszy sie ze ma fajne imie bo chodza z nia do klasy trzy kasie i fajnie ze ona nie jest jedna z nich ... a jakie wam sie podobają imionka?mnie dla dziewczynek:Klara,Bianka, Antonina,moja Eryka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wybierz oryginalne imie dla dziecka !
mój synek ma na imie Norbert i jak na razie w przedszkolu innego takiego gagadka nie ma a dla dziewczynki bbbbbbbbardzo podoba mi się Irenka stare imie i ponoć juz nie modne ale bardzo mi się podoba jak dla mnie jest piękne i sądze że też nie powtarzalne jak na te czasy moge jednak się mylić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
mnie sie podoba skorzystanie z archiwum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
A moja córcia to Nadia i wiem że w moim mieście nie ma jeszcze takiego imienia(tak powiedziała pani w urzędzie)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.