![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: A wszystko zaczęło się od...-Historia naszej biżu :)
Dziękuje z połączenie wątków, tego poprostu wcześniej nie znalazłam
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
A ja kupiłam sobie na allegro naszyjnik. Chciałam dobrać do nich kolczyki, ale jak zobaczyłam ceny to trochę się zniechęciłam. Pooglądałam z czego ten najszyjnik jest zrobiony i zaczęłam szukać, właśnie na allegro, czy mogę kupić części składowe i sama coś pokombinować. Potem poszukłam w google i znalazłam pełno internetowych sklepów, w których mogłabym się zaopatrzyć w potrzebne mi rzeczy. Nakupowałam trochę koralików, bigli, drucików. I tak to się zaczęło. Najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, że kolczyków do naszyjnika nie zrobiłam do tej pory, ale może jeszcze kiedyś się uda
![]()
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Kiedyś czytając gazetę znalazłam adres wylęgarni, z nudów weszłam i oniemiałam wszystko było tak piękne, a skoro inni potrafią i mogą to ja też
![]() ![]()
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Zaczęło się od tego, że byłam niezadowolona z klipsów, które kupiłam. Zdenerwowałam się, zaczęłam chodzić po sklepach z biżuterią, kupiłam to co było mi potrzebne do "przeróbek", pożyczyłam od mamy drut i różnego rodzaju cążki (mamusia robi aparaty na zęby, więc takich materiałów mam dostatek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Super wątek
![]() koleżanka podesłała mi linka do aukcji na rzecz Martynki - właśnie z koralikami. Pomyślałam sobie, że czemu nie, kupię kilka koralików żeby pomóc małej. Paczka przyszła, popatrzyłam na koraliki i przypomniałam sobie jak w dzieciństwie moja mama dała mi jakieś zwykłe koraliki do nawleczenia na nitkę - tak dla świętego spokoju żeby mieć mnie choć na chwilę z głowy. Potem przypomniałam sobie ja to w podstawówce na zajęciach ZPT malowałam lakierem do paznokci makaron świderki i potem robiłam z tego łańcuszek. Taką małą wycieczkę w przeszłość sobie zafundowałam - kurcze, to prawda że jak się człowiek starzeje to nie pamięta co robił dzień wcześniej, ale za to dzieciństwo pamięta doskonale ![]() Zadałam sobie nawet trochę trudu i w szpargałach znalazłam ten pierwszy naszyjnik. Usiadłam, popatrzyłam na naszyjnik, na koraliki z aukcji, pomyślałam, weszłam na net, trafiłam na Wizaż, poczytałam, dokupiłam brakujące elementy, zaczełam robić i tak mi zostało do dziś ![]()
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
pamietam ze zaczelam dawno z jakiegos drutu i oralikow...potem dlugo nie robilam...w zeszle wakacje jakos tak mnie wzielo...potem zas nic i w kwietniu tego roku zabralam sie i tak robie i sprzedaje
![]()
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Od dziecka lubiłam książki "Każde dziecko to potrafi", modelina, składanki, wszystko. 3lata temu zapisałam się na zajęcia w szkole z robieniem zwierzaków z koralików, potem zaczęłam robić wszystko z koralików;
kwiaty, koszyki, bombki, jajka na wielkanoc, wiele różnych rzeczy! Nie tak dawno zaczęłam interesować się swoim wyglądem i w końcu zaczęłam zachowywać się jak dziewczyna, wcześniej byłam bardziej chłopczycą ;] A co za tym idzie - zaczęłam Tworzyć biżuterię ![]() Zaczęłam ostatnio robić stronę z instrukcjami, galerią i dużą ilością linków w temacie wszystkiego, co własnoręczne (no, z wyjątkiem majsterkowania, młotek nie jest dla mnie), man już 3 instrukcje i pomsły na koleinych 10, no, gorzej, że jestem dopiero na etapie twożenia nagówka (brat zaoferował się pomuc w twożeniu strony, ale to ja muszę wszystko narysować, więc dopiero uczę się obsługiwać photoshopa). Tak czy siak, chodzi o to, żebyście mi, dziewczyny, powiedziały. Czy to nie za młoda, lub też czy nie za mało mam pomysłów? Mam 14 lat, a raczej będę mieć, we Wrześniu... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Wiek nie ma znaczenia, ważne są pomysły.
No i jeśli zamierzasz sama pisać teksty na stronkę, to radzę popracować nad gramatyką, bo sporo błędów robisz. Mówię to nie ze złośliwości, tylko z własnego doświadczenia wiem, że jeśli na stronie jest dużo byków, to po prostu niepowaznie to wygląda i traci ona wiarygodność. Życzę powodzenia ![]()
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
No to i ja dorzucę swoją historię
![]() Zaczęło się od tego, że przeglądałam Allegro i trafiłam na stronkę z pięknymi koralikami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
A moje początki były takie:
Kiedyś zwróciłam uwagę na oryginalne kolczyki mojej koleżanki. Zaraz poleciałam się zapytać gdzie kupiła i za ile. Okazało się, że sama je stworzyła. Odrazu wpadł mi do głowy pomysł, że czemu ja nie moge zrobić takich? Akurat składała zamówienie i ja, że tak powiem 'podwiesiłam się' troszkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Hmm.. . A Ja?
Ja chyba zaczęłam od tego, że kupiłam sobie jakieś kolczyki, które po pewnym czasie (chyba nawet z mojej winy) sie po prostu popsuły. Chciałam je naprawić, ale oczywiście nie wychodziło Mi to tak ładnie jak było. Wtedy wpadłam na pomysł, że skoro są już rozwalone to moge je dalej rozwalić ![]() I jakoś tak dalej (metodą prób i błędów) sie potoczyło.. .
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
U mnie było tak: najpierw jedna koleżanka pokazała mi własnoręcznie robione kolczyki, ale zarzekałam się, że nie będę pakować się w nowe hobby, bo i tak już brakuje mi czasu na druty, szydełko itp.(od dwóch lat nie umiem skończyć swetra dla męża
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Hmm no to tak. Ostatnio widziałam w sklepie śliczne bransoletki z kryształków. A ja za nimi przepadam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
U mnie wszystko zaczęło się dosyć dawno temu
![]() ![]() Złożyło się na to wiele czynników ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moją pasją zaraziłam moją koleżankę z pracy i teraz razem zamawiamy przez internet paczuszki z koralikami, na które zawsze czekam jak dziecko na prezent ![]() Edytowane przez złośnica_il Czas edycji: 2007-08-23 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Tu tyle osób opowiada jak to się u nich zaczęło, a kiedy zobaczymy ich prace, hm?
![]()
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Czyli nie jestem sama
![]()
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A to moje zupełnie pierwsze kolczyki oraz drugie w kolejności (niestety jakość zdjęć nie jest najlepsza, ale były robione zanim przeczytałam Wasz kurs o fotografowaniu biżuterii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
A oto moje "najpierwszusie" kolczyki.
Jak się zaczęło dokładnie nie pamiętam, ale nie dawno ktoś odkopał wątek na temat koralików w Krakowie z końca 2006 roku, który osobiście założyłam ![]() pamiętam, że pierwszy raz "odkryłam" taki typ biżuterii w jakiś sposób trafiając na stronkę wylęgarni. Czaiłam się długo, przymierzałam do kupna potrzebnych materiałów, ale zaczęłam w czerwcu tego roku. ![]() a tak przy okazji kolczyki te mam w swojej "kolekcyjce" i nie zamierzam nic w nich zmieniać ![]()
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Pozwole sobie odkopac xD
Ja zaczełam... o Boże, jak ja zaczełam? Na pewno pchneła mnie do tego wylegarnia i wizaz, no i google. Ogladalam i ogladałam z zachwytem. Pozniej jakos tak sie wszystko poskładało, ze podczas generalnych pozadkow w moim pokoju i pozbywania sie sentymentalnych rzeczy znalazłam koraliki i bezpanskie bigle z zepsutych kolczykow (wtedy nie wiedziałam, ze to sie tak zwie). Ułozyłam to wszystko w pudełku i przyszedł czas, ze dostałam baaardzo cienki drucik, do tego kupiłam modeline i ulepiłam małe cóś - pokrzywione ale własne ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
BAN stały
|
to i ja opowiem
![]() jakiś czas tamu prowadziłam deviantarta, wchodziłam do różnych osób, potem przez ich watchy, itd, i w pewnym momencie trafiłam na dziewczynę, która robiła (ba, nadal robi!) kolczyki na tekturce-przyklejała, malowała na nich, itd. Urzekło mnie to, co robi i ile na tym zarabia (stwierdziłam, że skoro na tekturkę przykleiła zdjęcie starego radia i wzięła za to 20 złotych, to i ja chcę tak zarabiać). Zapytałam się na czym robi, itd, no i dowiedziałam się, że jest to tekturka, na którą nakleja zdjęcie i nakieruje to. Dała mi parę namiarów na fajne osoby z allegro, które mają drut, bigle, koraliki, itd i tak powstało pierwsze moje zamówienie. Moje kolczyki wyglądały tak: krzywy drucik, krzywy loop i 2 koraliki na tym ![]() ![]() ![]() ![]() Wizażem zainteresowałam się w listopadzie, mamy koniec grudnia, więc coś normalnego robię od 2 miesięcy ![]() PS: co jeszcze straszniejsze, SPRZEDAŁAM obie pary kolczyków na allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
to ja też opowiem
![]() bylo tak, że moja koleżanka usłyszała od kogoś, że blisko naszej szkoły jest sklep z takimi rzeczami, ze mozna samemu robic np. kolczyki. oczywiscie wtedy bylo to dla mnie abstrakcją, ale poszłyśmy razem do tego sklepu... ![]() ![]() a moje pierwsze kolczyki mozna już było podziwiac w moim wątku, ale tu też wrzucę fotkę ![]()
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
ooo rewelacyjny watek.
U mnie to tak znienacka sie zaczęło - zawsze coś tam robiłam - czy to było szydełko czy coś tam - zawsze mnie pociągały takie rzeczy. Wiem ze w zeszłym roku dostałam na gwiazdkę dwie kostki fimo i gdy zobaczyłam jaka ona jest wspaniała to ja odstawiłam bo sie bałam ze popsuje wtedy jakoś trafiłam na to forum na którym już dawno byłam zalogowana ( chyba) i ... trafiłam na wasze rewelacyjne wątki. Pobiegłam do sklepu i kupiłam taka zwykłą modelinę by poćwiczyć z czystym sercem - i wiece że do dziś mam te korale? wprawdzie było to grubo po świętach, nawet kilka miesięcy później chyba ale... Bo m.in oglądałam te wasze watki do deski i nic innego na necie nie robiłam. Miałam oczy jak talerze i bałam się założyć swój własny wątek ale sie odważyłam i jestem z tego dumna. teraz mnie wciągnęło jak trza. moje pierwsze fimowce są do obejrzenia na moim wątku - a tych z modeliny z biała wysypka.... no cóż... nigdzie nie ma . Może kiedyś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
A u mnie zaczeło się tak, że pewnego dnia moja mama przyszła z pracy i powiedziała że jej koleżanka sama robi prześliczne i różnorodne kolczyki. A ja o niczym takim wcześniej nie słyszałam. Mama powiedziała mi to bo wtedy lubiłam kupować kolczyki np. w wylęgarni. ALe stwierdziłam że to wyrzucanie pieniędzy w błoto bo przecież samemu można robić takie cudeńka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez A_qq Czas edycji: 2008-01-11 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Ja do robienia biżuterii przyczajałam się chyba ze 2 lata. Raz na jakiś czas wszodziłam na qnszt i byłam bliska zamawiania koralików, ale jakoś nigdy nie zamówiłam. Oczywiście z oczami jak talerze podziwiałam biżu na wylegarni. Teraz w końcu udało mi się zamówić koraliki i dłubie od jakiś 4 dni
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Nie mam niestety zdjęć moich pierwszych kolczyków, ale wszystko co narazie robię, jest moim początkiem ;p. Dłubię jakieś 1,5 miesiąca dopiero, z przerwami na szkołę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
U mnie z kolei zaczelo sie od tego, ze moja siostra zobaczyla na allegro ze taka bizu nad made dobrze schodzi, kupila koraliki i robila kolezankom bizu na zamowienie. Ja, troche pozazdroscilam i zaczelam robic to samo, tylko nie na zamowienie a robilam od razu wlasne projekty. Mialam jakies pare miesiecy przerwy az trafilam na wizaz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Zupełnie przypadkiem natrafiłam na ten wątek, bo na forum wizaż jestem niezwykle rzadko...jakos tak brakuje czasu, jednak postanowiłam włączyc się do dyskusji i może nawet pokazać coś swojego
![]() Moje początki: jakieś dwa lata temu spacerowałam z moją przyjaciółką po starym mieście w Lublanie, wędrowałysmy na kawę. Do kawiarni nie dotarłyśmy, bo natknęłysmy się na mały sklepik z biżuterią ręcznie robioną. W środku okazało się , że sprzedają tam również przeróżne koraliki i kamyczki na sztukę, półfabrykaty itd. Sklep założył Włoch, a pracowały w nim młode dziewczyny, które na miejscu dorabiały kolczyki, bransoletki czy pierścionki do kompletów, lub według zamówień klientów. Od dziecka uwielbiałam przerózne prace ręczne, z szydełkowaniem na czele, więc skoro dziewczyny w moim wieku cos takiego potrafią dlaczego ja nie! Nakupowałyśmy koralików na trzy pary kolczyków, bigle, kawałek linki jubilerskiej, kuleczki zaciskowe, wspólne szczypce i pobiegłysmy do akademika. Moja współlokatorka, Słowenka, i cała reszta z piętra przypatrywały się nam dość dziwnie, jak siedząc na łóżku "bawiłysmy się" koralikami. Ze swoich pierwszych kolczykowych dzieł byłysmy bardzo dumne i przed robieniem następnych powstrzymywała nas tylko cena koralików, tam były piekielnie drogie!!! Po powrocie ze studiów do Polski natrafiłysmy na stronę 'qunszta', złożyłysmy pierwsze zamówienie, zaczęłysmy testować kolczyki na rodzinie, a potem posypały się różne zamówienia od koleżanek, znajomych z pracy, ze studiów, znajomych znajomych itd. itd. Teraz próbujemy stworzyć naszą stronkę internetową, gdzie bedziemy mogły zaprezentować swoją biżuteryjną twórczość. Ostatnie zdj to moje pierwsze kolczyki robione w Słowenii, prościutkie, cięzkie, ale mam do nich sentyment, reszta to początki po powrocie do Polski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.