![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: fora internetowe - szamba dla frustratów?
Pomadka, i czemu mi tak boleśnie na ambicję weszłaś - - - niby z przymrużonym okiem?
Jeśli moje wygibasy są w czytaniu uporczywie niewygodne, to można napisać otwarcie. Chętnie spojrzę na siebie cudzym okiem. Ale żeby zaraz takie prztyczki w nos? ![]()
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
tama
to moderki one muszą...ustawiać do pionu!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Łajko bądz konsekwentna.
![]() Cytat:
![]() I prawdę pisząc [po raz drugi] taki tekst jest nie do zniesienia, w sensie trudny do czytania. Wiadomo, że pogrubiamy, pochylamy, podkreślamy w konkretnym celu, a nie dla zabawy. Żeby nie było, że się beznadziejnie czepiam rozbijac Awi wątek. Zapytałam o to, bo widzę, obseruję taki styl wypowiedzi. I ciągle mam wrażenie, że o ile Aeternie dał on niepowtarzalność, oryginalny sposób bycia na forum, o tyle reszta ją po prostu ślepo naśladuje. Przepraszam, ale tak to widzę. Możecie mnie teraz zakatrupić. Albo sprowadzić do parteru. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Choć z drugiej strony... są serwisy, które płacą za pogrzewanie dyskusji. Bo oglądalność rośnie.
Wizaz.pl ma takie szczęście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
jak juz sobie ..tak rozmawiamy
prawdę mówiąc dla mnie ważna/ejsza jest treść postu i żadne przechylenie ,pogrubienie wartoścoiwszym go nie czyni /albo czyni ale to dla mnie i dziwić mnie zaczyna takie roztrząsanie tego tematu mam się tłumaczyć z przechylenia-->proszę bardzo__>czytając mój post i widząc takie słowo proszę złapać się za nos ,zakaszleć,zamknąć oczy je wypowiedzieć ![]() co do mojej konsekwencji,łał nie wątpię w Twoją inteligencję ,przecież obie/i pół wizażu/ wie o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Tak odchodzac od pochylen, pogrubien itp...
dziewczyny wypowiedzialy sie ze zdarzaja sie uszczypliwosci na forum i szpilek wbijanie... I ze tak straszne to jest ze wlasna watek z dusza na ramieniu wrecz zakladac trzeba. A owszem zdarzaja sie zlosliwosci mniejsze lub wieksze - i sama czesto stosuje, coz... To tak jak w zyciu. Forum nie odbiega w zachowaniach duzo od swiata naszego rzeczywistego i nie rozumiem czemu mialoby sie tu sztuczna jakas atmosfera szczescia i harmoni niezmoconej wprowadzac... Nie zawsze da sie lac miod na czyjes serce lub bez kszty ironii podchodzic do pytania. Tak - niby nie ma glupich pytan sa tylko glupie odpowiedzi - ale czy napewno? Bez przesady takze z tym lekiem przed krytyka... Skrytykuje dzisiaj ja? jutro mnie... Takie zachowania na forum uwazam za zupelnie naturalne i nieszkodliwe - co do chamstwa czystej wody...jestem absolutnie na nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż dopuszczam możliwość, że i ja słabo się przyglądam i nie wszystkich "małpujących" Bezwstydników rejestruję. II. A ja lubię jak ktoś puści wodze fantazji. Co z tego, że [czasem]* niewyraźnie? Trzeba mieć wyobraźnię! ![]() ![]() ![]() ![]() * lubię też te kwadratowe nawiasy. Zupełnie nie wiem dlaczego taki ze mnie "oryginał". ![]() P.S. Przepraszam Awię, postanowiłam już nie śmiecić więcej.
![]() |
![]() |
#72 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziękuję za uwagę, już wszystko wiem o pochyleniach. Tym samym oddalam się z wątku. ![]() Dobranoc!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
no ja chyba też powinnam przeprosić Awię
ale zaraz ,zaraz może ..jestem na swoim miejscu łajka-frustrat ? ![]() i ta ma styl i ta ba! i jotemka się okazało ma styl a ja? chlip chlip od dzisiaj piszę prościutko i wyraźnie ale ..nie wiem czy wytrzymam? ps oddaliłaś się ,a ja jeszcze chciałam prosić -który mój post aż tak bije po oczach ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
![]() No, ładne podsumowanie. ![]() Tamara mnie ![]() (No, albo: fachowo czaruje ![]()
![]() |
![]() |
#75 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wychodzi na to, że najczęściej z fantazji i po części dlatego, że przyjemnie mi się czyta posty z tymi grubasami i pijaczynami - traktuję je jako wyróżnienie słów, które dla autorki były najistotniejsze. I jeszcze dodam, że ściągnęłam od Łajki pisanie mniej ważnych rzeczy szarym kolorem - ależ mi się to podoba ![]() ![]() ![]() Są jakieś zastrzeżone prawa autorskie? ![]() Bo mnie cyberpolicja za plagiat drapnie ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Znowu mnie jakaś ostra jatka ominęła, bo nie kojarzę konfliktu awi kontra jotemka
![]() ![]() A wracając do tematu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są na forum osoby, które spacerują od wątku do wątku i 90% ich wypowiedzi to właśnie ta wspomniana wyżej ironia/krytyka. Oczywiście wszystko oprawione w złote ramki pięknych i kulturalnych słów. No i pojawia sie pytanie: czy w życiu "ten typ też tak ma"? Czy może "w realu" jest bardzo sympatyczną osobą, ale gdzieś musi troszeczkę się "wyżyć" (czyżby frustracja? czyż nie o tym mówimy w tym wątku?). Ja uważam, że jest pół na pół. Niektóre osoby mają taki styl bycia wszędzie - wśród znajomych w życiu codziennym i na forum. A drugie pół pokazuje pazurki tylko na forum. Bo tutaj bezpieczniej. I naprawdę, darujcie sobie głośne zgadywanie "czy to o mnie?"...Po krótkiej analizie swoich zachowań na forum łatwo się zorientować "co jest o mnie a co nie"
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
...Może kiedyś Wizaż stanie się, pod względem panującej tu atmosfery, hm, równie urokliwy niczym niedzielny podwieczorek przy popołudniowej kawie, czego życzę Adminom i Modom,
![]() To nie jest (nie byłoby) wg mnie: normalne. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ormalne+tematy
![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To w takim razie może w ogóle zrezygnujmy z przecinków, kropek, znaków zapytania, itp. itd., wtedy to już na pewno wszyscy się świetnie zrozumiemy. Ale to jest chyba tak, jak ktoś się nie ma o co przyczepić, to sobie musi pozrzędzić chociaż w tym temacie. To jest trochę tak jak z ubieraniem się, każdy ubiera się jak chce i nic nikomu do tego, nawet jeśli uważam, że ktoś wygląda fatalnie to nie podejdę do niego , żeby mu to powiedzieć ![]() A co do forum,to trafiłam tu przez kwc, ale szybko przestało mi wystarczać.Długo już choruję, siedzę sobie prawie cały czas w domku i oprócz rodziców i tż nie mam z kim słowa zamienić, a to wszystko przez depresję, przez nią nawet nie mogłam normalnie wypowiedzieć jednego zdania bo zapominałam słów i ich znaczenia....., wstydziłam się rozmawiać z kolegami z uczelni, wstydziłam się mówić o chorobie znajomym. Niech tam sobie inni mówią, że fora to szamba dla frustratów, ale przez Wizaż czuję, że mam jakiś kontakt ze światem, mogę się pośmiać,służyć dobrą radą,a przez to może komuś pomóc.I nie chodzi mi absolutnie o bezmyślne wypełnianie czasu.Traktuję Wizaż jako powrót do normalności. A co do wypowiadania własnego zdania?hm-zależało mi właśnie na znalezieniu tu kulturalnych rozmówców i znalazłam(aż miło takie wypowiedzi poczytać ![]() ![]() I jeszcze jedno, skoro mielibyśmy nazywać forum szambem dla frustratów, to jak nazwać to, co dzieje się w rzeczywistosci ![]() ![]() Pozdrowionka dla forumowiczów(tych prawdziwych ![]()
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiesz, Hecate - między jechaniem po kimś jak po ostatnim żałosnym popychadle a sztuczną atmosferą harmonii i lukru naprawdę jest jeszcze wiele różnych sposobów komentowania i prowadzenia dyskusji. Krytyka nie musi robić ostatniego idioty z osoby, która tylko grzecznie (i z zakłopotaniem) pyta, by nie błądzić. Banalny wg Ciebie problem - JEJ może spędzać sen z powiek, a Twoje pełne politowania wygnanie do biblioteki (z naciskiem na politowanie a nie na bibliotekę) to żadna pomoc. Może co najwyżej manifestacja Twojej miażdżącej przewagi intelektualnej. Ale jeśli ktoś takiej manifestacji potrzebuje - to frustrat właśnie. Ja nic przeciwko ironii nie mam - ba! nawet mi się te szpilki w mistrzowskim wykonaniu niektórych osób bardzo podobają. Ale między ironią a SZYDERSTWEM jest pewna różnica. I to wcale nie taka drobna. Tak jak napisałaś: dziś ja, a jutro Ty, więc, kurczę, trochę pokory. I empatii odrobinę. P.S. Wybacz 2 os. l. poj. w niektórych miejscach - tylko umownym adresatem tam byłaś.
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
...
![]() |
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak tu nie byc choc nieco zlisliwym, zachowac powage kiedy osoba po drugiej stronie ewidentnie powazna nie jest. Szacunku dla odpowiadajacych tez nie wyraza wielkiego - no bo po co poszukac, poczytac u innych kiedy przeciez mozna zapytac bo nalezy mi sie odpowiedz. A jak odpowiedz jest lekko zabarwiona zlosliwoscia to okazuje sie odpowiadajacy sa podli i sfrustrowani. Tak czasami mozna sie sfrustrowac kiedy jedno pytanie pada 6 milionow razy... Nie mowie o watkach na Intymnych bo czesto niby podobne watki maja inne zabawienie czyms sie roznia ale taka Ginekologia, seks... te sa moje takie 'ulubione' Aeterno czemu usunelas post - byl wg mnie madry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Aeterno, DLACZEGO-NAM-TO-ROBISZ?
Znasz powiedzenie Kto oddaje i zabiera (...)? Cytat:
Nawet rozumiem irytację. Ale potęga ujścia tej irytacji stanowczo czasem przewyższa bezmiar czyjegoś niedoinformowania, infantylizmu czy choćby nawet i lenistwa. Tylko o proporcje tu chodzi.
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeżeli nadal jej się nie będzie chciało - jej problem.
![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie pochwalam złośliwości pod adresem innych,które są celem samym w sobie-czyli spuszczeniem z siebie nadmiaru zalegającej żółci bez wyraźnego powodu. Ale jeżeli czytam kolejny wątek pt."Mam 16 lat,włożył i wyjął-czy mogę być w ciaży"to naprawdę nóż sie w kieszeni otwiera i gryzę się w palce,by nie napisać dobitnie,co myślę o tego typu pytaniach. Inni tego problemu nie mają i potem biedne dziewczę łka-jaki to wizaż jest bee,bo przeciez ona tylko pyta-a kto pyta nie błądzi. Otóż wg mnie pytający w Internecie może zabłądzić,gdyż jest to wg mnie najmniej wiarygodne źródło informacji-i warto jednak isć do biblioteki albo zapytać lekarza. Nie tylko odpowiedzi potrafią być głupie. I czasami złośliwość jest wg mnie usprawiedliwiona |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym ze ciezko sie umowic na 3 -4 nikt nie odpowiada ![]() zawsze ktos sie jednak ulituje i odpowie... i znow bledne kolo...temu odpowiedzieli to i ja zapytam ![]() np o kolczyczek w pepusiu mimo ze na jednym z forum jest obszrny wg mnie wyczerpujacy watek dotyczacy tego zagadnienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Czasem i ja umiem ulitować się nad umęczonym
![]() ![]() Nie będę się tam nudzić. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
wypowiedzi tamy sprawiły, że postanowiłam dodać coś od siebie do tego wątku.
czytając ostatnimi czasy niektóre wątki sama chyba staję się frustratką, przykro się robi obserwując jak grupa inteligentnych, dorosłych kobiet urządza sobie zabawę, kosztem jakiejs nastolatki, która niezręcznie sformułowała swój problem albo przez dwie strony prowadzi śledztwo, w jakim celu założony został wątek. stara jestem i wiele rzeczy po mnie spływa ale czasem w takich chwilach "krew mnie zalewa", gryzę się w palce i odchodzę od klawiatury. widzę, że dla wielu jest to tylko niewinna rozrywka, mała nauczka dla niedouczonych małolatów, we mnie takie posty pozostawiają niesmak i uważam, że nie odbiegają od tych "kafeteryjnych" ich autorki założyły tylko białe rękawiczki. uff, wylałam w końcu się siebie to mnie gnębiło od jakiegoś czasu, nawet mi trochę ulżyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Taka jestem biedna zastraszona, że chciałam coś napisać, ale się rozmyśliłam, no tak się tych szpil boję
![]() A tak serio, to użytkownicy forów internetowych to nikt inny jak pan, pani i my. Przekrój całego społeczeństwa, codziennych spraw i frustracji, radości i szczęścia. Wbijanie szpil jednym wychodzi lepiej, innym gorzej, taka już ludzka natura, że uszczypliwości nie są nam obce. Czasami ktoś nam wbije, czasami my komuś, ot życie. Szachownico, po części potrafię zrozumieć Twoją wypowiedź, ale nie da się ukryć, że nie wszystkie nastolatki nie potrafią sklecić zdania. Niektóre jednak czegoś w szkole się nauczyły, bo przecież da się. Ja osobiście lubię rozumieć rozmówcę, a kiedy takowy nie potrafi zrozumiale wyjaśnić na czym problem polega, cóż...nie widzę problemu. Edytowane przez madziunia80 Czas edycji: 2007-02-23 o 12:34 Powód: z tego strachu zapomniałam, co chciałam napisać :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.