![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie książki czytacie??
Uch ty
![]() ![]() Cytat:
![]() Od wielu Jeżycjaodwych świrów słyszałam, że Bebe nie lubią ![]() ![]() Sweet, półka pełna Jeżycjady? A posiadam, posiadam ![]() Pzdr, Kordelia ![]()
![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A Brulion Bebe B. lubię, nawet bardzo, choć jest to jedna ze smutniejszych jeżycjadowych opowieści. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Przyczajenie
|
![]() Akurat ludowa wielokrotnie, w niejednym wątku dała wyraz swojej madrości i inteligencji. A także taktowi. Ale widać - do tego trzeba dojrzeć. [/quote] Ależ ja wcale nie mam tupetu, napisałam co sądzę, akurat wiele wizażanek tego forum tak twierdzi, nie mówiąc o tym, że może jestem nowa, ale obserwuję różne takty i kiedy sama założyłam konto, naprawdę nie mogłam się pochamować przed wyrażeniem własnego zdania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jakie książki lubicie czytać?? - wogóle czytacie??
czytuję głównie książki psychologiczne, literaturę piękną, fantasy, realizm magiczny, radziej thrillery, sensacyjne.
Nie trawię natomiast romansideł ... Moim ulubionym pisarzem jest Jonathan Carroll. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam wypowiedzi Ludowej. Wiem, co lubi czytać-"Śmierć na Nilu" , inne kryminały, Herberta, wypowiedziała sie na temat lektur, nie lubi fantastyki i kiczowatych romansów, lubi literaturę rosyjską zdaje się. Zadziwiający jest dla mnie odbiór tych miłych i klarownych wypowiedzi przez Ciebie, Heavy duty. Kozaczycie i czepiacie się, koleżanko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raróg
|
Jak dla mnie - nie
![]() Uczepiłaś się, jakbyś miała jakikolwiek powód. Skończ z tymi wycieczkami i złośliwościami, poczytaj lepiej regulamin forum, bo punkty karne lecą i w konsekwencji niedługo możesz się pożegnać z tym portalem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Używasz różnych zwrotów, które dla mnie przyznam, są niejasne... Np. co rozumiesz pod pojęciem "niezwykła frasobliwosć w tym wpisie", albo "protekcjonalne uzdolnienia" albo "niewybitnie ujęte uzdolnienia" albo "osoby jak ... raczej nie są na popał" albo "dla mnie unoproblemo". Jesli możesz to wytłumacz mi o co chodzi.
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale co tam; grunt żeby mądrze zabrzmiało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc, nie chce mi się tłumaczyć ![]() ![]() Hmmnn. No cóż, nie będę się także wypowiadać, bo zostaje to uznane za atak, okej, możliwe ![]() ![]() Taa a punkty leca... Mówili mi, że ciężko zarobić, a tu co?? Wręcz odwrotnie. A określenie "unoproblemo" znaczyło dla mnie żadnego problemu ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście mogę sie mylić. ![]() Szkoda, ze nie chce Ci się tłumaczyc. Bo podejrzewam, że te okreslenia są jasne tylko i wyłącznie dla Ciebie. Nie chce Cię obrazic, ale sa zbitką słów, które osobno maja sens ale razem raczej nie... Frasobliwość znaczy zmartwienie. "Niezwykłe zmartwienie w tym wpisie"?? Protekcjonalny: traktujący innych z wyższością i pobłażliwą przychylnością Jak uzdolnienia moga byc protekcjonalne... Ja naprawdę byłabym wdzieczna za tłumaczenie. I na przyszłość lepiej odnoś się mniej protekcjonalnie do innych użytkowników, żebyś nie musiała byc frasobliwa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A w jakim języku unoproblemo (w dodatku pisane łącznie) oznacza "żadnego problemu"? Zanim zaczniesz krytykowac innych, skup się na swoich wypowiedziach. Może Ludowa ma tak wielu "słuchaczy" bo wszyscy rozumieją słowa których używa? ![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4271405]No powiem ci, że bardzo fajnie taka półka wygląda
![]() ![]() Chcecie mnie pogrążYć ![]() ![]() Ja natomiast posiadam jak na razie "Żabę", "Język Trolli" i "Czarną polewkę" ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Musierowicz jest dla mnie jak kubek melisy. Jak mam problemy, jak jestem zdenerwowana, to siegam po którakolwiek jej książkę z półki, otwieram w którymkolwiek miejscu i zanurzam się w tym cudownym idealnym świecie ![]()
![]() |
![]() |
#75 | |||
Zakorzenienie
|
O, a to niespodzianka, wchodzę sobie w przyjemny, lekki wątek popołudniową porą, a tu bezpośredni atak na moją osobę ze strony pani heavy_duty. Hmm. Przykro mi, moja droga, muszę się nieco powymądrzać i wykorzystać moje jedyne uzdolnienie polegające na stukaniu w klawiaturę, bo rzeczy, jakie wypisujesz na mój temat, to wyssane z palca brednie i nie zostawię ich bez komentarza. Ale po kolei.
Cytat:
![]() Bynajmniej nie pozdrawiam. Cytat:
Jak sama przyznajesz jesteś nowa, masz na koncie 12 wiadomości i ani razu nie dyskutowałaś ze mną na Wizażu - co nie przeszkadza Ci występować w roli eksperta psychiki i badacza zachowań jednej z użytkowniczek, tym razem mnie, ale innym - kto wie, na kogo padnie? ![]() Cytat:
Podsumowując - lubić mnie nie musisz, szanować też nie, ale przestrzegać pewnych ogólnie przyjętych zasad internetowego savoir-vivre i regulaminu tego forum - owszem. Jeśli masz do mnie coś jeszcze bądź tak miła i nie rozwalaj koleżance wątku, tylko przenieś się na PW. Kota, Szajajaba - bardzo Wam dziękuję. ![]() Edit: Właśnie zauważyłam studiując Twój profil, heavy_duty, że też masz 15 lat. Jak to fajnie spotkać kogoś w swoim wieku i milutko sobie z nim pogadać.
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
ludowa - nie ma problemu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4274283]ludowa - nie ma problemu
![]() ![]() ![]() Nie, takiej opcji nie ma ![]() ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
hehehehe <lol2> luuuuuz <lol2><lol2><lol2><lol2 >
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4274283]ludowa - nie ma problemu
![]() ![]() ![]() Też miałam takie wrażenie ![]() Heavy, może ty po prostu zazdrościsz swojej równieśniczce talentu jeśli chodzi o wypowiadanie się, co?
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Nie przejmujmy się osobą, która zaburza ten fajniutki nastrój wątku książkowego
![]() Już nie mogę się doczekać kiedy pójdę, do ulubionej biblioteki i wypożyczę górę książek ![]() Ach, dobrze, że niedługo będę w domciu ![]()
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
To ja mam pytanie związane z Jeżycjadą...
Nie czytałam, jakos się nie złozyło ![]() Czy ta seria spodoba się dziewczynce 13to letniej? I czy trzeba to czytac po kolei, czy mozna bez ładu i składu?
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Czyli co? Ostracyzm? Mogie być
![]() A ja dzisiaj w bibliotece dostarczyłam rozrywki paniom ![]() ![]() ![]() Pczywiście jak oddaję książki, muszę zdać relacje i powiedzieć, czy warta polecenia, czy nie (jeśli brałam jakaś nowość na przykład). A dzisiaj kobiety obłędu w oczach dostawały, bo opowiadałam im treść książek, i kazałam sobie tytuły przypominać ![]() ![]() A w ogóle mam do czytania totalny misz-masz: Kobiety pustyni, Świat według blondynki (zapiski z jakiegoś bloga, no ciekawa jestem ![]() Luba, 13latka powinna sie w tym zakochać ![]() ![]() Sama też byś się teraz wciągnęła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Spodoba się na pewno
![]() ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Na pewno się spodoba nie widzę innej możliwości
![]() Pamiętam ja nie zaczęłam od początku, ale tak mnie zauroczyła, ze potem latałam po bibliotekach jak głupia, bo niestety w kazdej było tylko po kilka książek z tej serii ![]()
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Ja również potwierdzam, że Jeżycjada się powinna podobać
![]() ![]() To jak już jesteśmy przy opowiastkach książkowych, to opowiem Wam historię sprzed dni dwóch. Siedziałam sobie grzecznie w swoim ulubionym parku na ławce z koleżanką. Na ławce leżała otwarta torba. A w torbie właśnie książki, które zresztą były niedawno wypożyczone. W pewnym momencie podszedł do mnie (no i do koleżanki też ![]() Stan jego był 'lekko procentowy'. Młodzieniec miał też kolegę. Jednak kolega wyglądał na opuszczonego z sił i po kilku próbach przejścia chociaż jeszcze jednego centymetra uciął sobie smaczną drzemkę na trawniku ![]() Młodzieniec poinformował go, że my (ja i koleżanka) na pewno z nim sobie pogadamy, a on niech sobie śpi i ruszył w naszą stronę. Po kilku "grzecznościowych" zdaniach spojrzał na moją otwartą torbę. - A co ty tam masz? Książki (mina ![]() ![]() ![]() - (moja mina : ![]() - Ale po ch** czytać książki ? (mina : ![]() ![]() /przepraszam za wulgaryzm, ale to cytat/ Dalszą dyskusję niestety ucięłam. ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Nie wytrzymam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Wielkie dzięki dziewczyny!
Własnie czytając ten wątek pomyslałam o tym, że mogłabym Jeżycjade mojej siostrzenicy kompletować... Czytac lubi. A za jakis czas moja córka tez się może wciągnie ![]() W wakacje zacznę ![]() ![]() Bo (teraz juz na temat bedzie) ja czytam wszystko. Nawet jak mi cos nie pasuje to męczę do końca. Potem najwyżej nie siegam już więcej po książki autora, ktory mi nie pasuje... Rambo, fajna opowieść ![]() ![]()
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
heavy_duty - widzisz, nikt nie ma ochoty na dyskusję z osobą, której argumenty sprowadzają się do, pozwolę sobie zacytować, "hehehehe <lol2> luuuuuz <lol2><lol2><lol2><lol2 >" .
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Luba nie ma za co ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.