![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze poczatki... ;)
Nie, bo ja nic nie piłuje. kłade zel, odtłuszczam i koniec. Najwyzej troszke pojade po krawedziach bocznych i wolnym brzegu. A moze powinnam pilowac? moze bedzie lepiej ? Tylko, za na kursie nic nie piłowałam i teraz nie wiem jak mi to wyjdzie. Dzisiaj mam w planach w koncu swoje zrobic wiec sprobuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
Tom Holcomb piłuje, Lorena Marquez piłuje, Emila Jasinska piłuje...a Madzia nie ?
![]() Oczywiscie jest 'subtelna' róznica miedzy rzeczywiscie porządnym PIŁOWANIEM a lekką korekta pilnikiem, ale generalnie pilnika nalezy uzyć. A tu u Ciebie rzeczywiscie nie ma potrzeby pilować bo robisz pazurki płaskie jak kotlety ![]() Dodaj krzywą C i piłuj a bedzie git ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Nic na to nie poradze, ze instruktorka powiedziała ze mam nic nie piłowac.
![]() Chociaz na eurofashion w watku "Z Christrio w godzine" dziewczyny pisza, ze tez nie piłuja. Tylko oczywiscie jest roznica, ze maja wieksza wprawe. Co do kotletow ![]() ![]() Tnx za krytyke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
BAN stały
|
Ale był też wątek o tytule zbliżonym do " Piłowac czy nie" i tam wszelakie autorytety wypowiadały się ,ze obowiązkowo piłować.
I ja im wierze, tym bardziej,że na pokazach, mistrzoswtach, warsztatach nie widzialam NIKOGO kto by tego NIE robił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Spoko. Wiec lece od nowa. Ciekawe ile jeszcze rzeczy robie zle... Kur**cy mozna dostac.
A tego watku nigdy nie widziałam. Poszperam jak bede miala czas, moze znajde. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Nie chciałam zaladac nowego watku, a mam pytanko. kupowałyscie moze siateczki u Slaydi? Potrzebuje biała, rozowa, złota. Moze byc tez inny kolor. Mozecie jakies polecic? Bo te zdjecia u niej na stronce takie nie wyrazne :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
BAN stały
|
Kupowałam, są bardzo dobre.
Fajne są też na www.paznokcie.sklepy24h.pl A tamtego wątku mozesz nie znalesc. Pamietam ,że bylam wtedy raczej zielona wieć musialo to być ponad rok temu. A tam kasują stare wątki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
No wlasnie tak sie zastanawiałam czy oni kasuja te watki czy co, bo czasem chce wrocic do watku, ktory kiedys czytałam i za Chiny go znalezc nie moge.
U tej slaydi sie polapac nie moge, jakies dziwne oznaczenia i w ogole. I mam wrazenie, ze jak wysle jej mailem zamowienie to ona sama sie nie polapie. ![]() A w tym sklepiku co podałas linka nie ma cyrkoni Swarovskiego? nie moge znalezc. Sa jakies tam, ale nie wierze juz w jakosc innych cyrkoni. Kupiłam kiedys na allegro jakis zwykle i sa do kitu. Jejku co tu tak nudno dzisiaj!!! ![]() Edytowane przez magda_222 Czas edycji: 2007-03-25 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Spokojna głowa, połapie sie.
![]() Na kazdym zdjęciui masz oznaczenie danego towaru i własnie te oznaczenia wysyułasz w mailu do Slaydi.
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
No wlasnie ale ma cos tam chyba zamotane. Np. widze kolor pomaranczowy, trzy rozne odcienie, a kazdy tym samym symbolem oznaczony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co Ty widzisz, ale u mnie kazda rzecz jest oznaczona symbolem np siaz11, sias11, czy siab8, siajr8, siabr8- kazdy z tych symboli oznacza inna siateczke
![]()
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
No teraz nie pisałam o siateczkach, pisałam o brokatach. Weszłam w brokaty-fiolka i na samym dole(jak sa pokazane w pojemniczkach) sa pomarancze i kazdy w innym odcieniu a ten sam symbol, tak samo było w hologramach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
No, niestey, nie zgadne o co ci chodzi bo u mnie sa oznaczenia- np pomarańczowych- p, p3, p5.
Z resztą, i tak kupujac przez net nie otrzymasz idealnie takiego koloru jak widzisz na ekranie, bo przeca odcień jaki widzisz w duzym stopniu zalezy od ustawiń monitora ![]() Zatem po prostu wuluzuj i zamów jakikolwiek pomarańczowy brokat, albo po prostu kup go osobiściw w hurtowni z artykułami do stylizacji paznokci, czy na stoisku na targach, czy w drogerii ![]()
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Jakos sie przyzwyczaiłam, ze ozdoby kupuje przez internet. Jesli chodzi o odcien to rzeczywisci nie zawsze jest zgodny z pokazanym zdjeciem. ale ja i tak wole kupic jaki mi sie najbardziej spodobal( nawet sklamany) niz wyluzowac i wziac obojetnie jaki. Ale dziekuje za rady i za zainteresowanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Zaczynam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
ladne
![]() ale czekam na komentarze profesjonalistek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia sa tak zrobione, ze jezeli popełniłas nawet jakos bład techniczny, to go nie bedzie widac- nic nie mozna powiedzieć o krzywej C, poza tym, ze na kciuku jest zachwiana, o linii włosa-0, bo jej nie widać.
Zauważyłam niewielkie wpiłowanie w bokach obu kciuków. Poza tym, z tego co widze jest super! ![]()
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Madziu, jeśli uzywam CHRISTRIO i położe prawidłowo ( co rzadko mi sie zdarza) to równieznie nie musze piłować, ale pare machnieć pilniczkiem czasem sie zdarza, wiec rzeczywiscie nie trzeba zawsze piłowac, jednak na samym Christrio sie nie da
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Rozmawiałam z "moja" instruktorka i powiedziała jak sie przyłoze to nie trzeba piłowac. No to sie przykladam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
BAN stały
|
Ile żeli, ile firm, ile instruktorek tyle zdań
![]() Ale skoro na Mistrzostwach wszyscy piłują to będę się upierać przy piłowaniu ![]() Ale to moja osobista, subiektywna opinia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
No ok Paula.
![]() Tylko co ja mam piłowac? O tak tylko, zeby sobie pilnikiem pomachac? Ps. Nie pisz tylko tak jak wyzej o kotletach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
Hehe no nie wiem co
![]() Piłuj dla przyjemnosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Piłowanie to najmniej przyjemna rzecz w calym przedłuzaniu.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Sądzę, ze skoro Anna Lajourdie, Tom Holcomb jednak piłuja i nie robią z tego tragedii, to ja tez uważam, ze trzeba piłowac.
Oczywiści załozenie zelu CTO, jest takie, ze wprawna stylistka jest w stanie go tak naozyc aby nie piłowac, ale na to trzeba LATA cwiczeń!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Tylko coponiektórzy upieraja sie, ze nie trzeba piłowac, bo to nie fajne i jest tego duzo...
Ufff... sama jestem instruktorka i nie wyobrazam sobie wypuscic klientke nie opiłowawszy jej paznokci, niezaleznie od tego, czy to akryl, czy to zel. ![]() ![]()
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
To znaczy kto sie upiera? Mi nie chodziło, ze nie piluje bo mi sie nie chce...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.