|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mundurki szkolne
Oliffka zgadzam się z tobą w 100% to już nie będzie frajda chodzić na zakupy jak nie będzie można ich nosić do szkoły tylko chodzić w nich do szkoły.
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Trudno tu powiedzieć czy to jest wspaniały pomysł. Z jednej strony dobrze bo nie było by problemu z ubieraniem rano. Zastanawianie się co założyć by się nauczyciele nie czepiali, żeby było stosuwnie do pory roku itp. Koleżanka kupiła sobie to samo więc lepiej już tej rzeczy nie zakładać. Każdego dnia zakładać coś innego bo mogą Ci powiedzieć, że śpisz w tych samych ciuchach. I tak ciągle. Kiedyś miałam z tym problem. Więc zdaje sobie z tego sprawe.
Z drugiej strony cholernym minusem tego są koszty około 400 złotych x2. Więc mamy 800. Za to wolałabym kupić sobie spodnie z Lee,buty Nike. Dobrą kurtke za 200. I jeszcze 200 mam na inne wydatki. Weźmy pod uwagę teraz to, żę DZIECI ROSNĄ! Czego Szanowny Minister chyba nie zauważa? Mam sąsiadke, która ma 4 dzieci m. in. 2 w podstawówce. Są mali i wiadomo dzieci urosną bardzo szybko. Co roku rodzina będzie zmuszona do zakupu nowego mundurka z tego powodu, że nogawki w spodniach za krótke, bo wątpie, że ktoś bedzie chcial doszyć materiał do nogawek. W dodatku nie są bogatą rodziną. Kolejna sprawa któraś z was pisała, że trzeba nosić rajstopy, w zime grube swetry a w lato marynarki? A co po w-fie ? Nauczycielka od wych. fiz. daje wam ostry wycisk i wychodzicie z sali oblane potem. Co za przyjemnosc wtedy ubierac gruby sweter. Nienawidze spódnic przed kolano, no albo troche wyżej. Naprawde nie podobają mi się. Takie noszą Panie starsze od nas o 50 lat więc sory. My jesteśmy młode i jak już ma być krótka to niech jest :P I rozumiem, że nie każda ma idealne nogi. Powinny być spodnie i spódniczka. Moim zdaniem najlepszym wyjściem były by jakiaś bluza, t-shirt. Bądz biala bluzka do tego jakaś marynarka, i sweterek na to. Naszczęscie wychodze z Gimnazjum
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Niestety większość liceów (szczególnie tych z czołówek rankingów) także wprowadza mundurki.
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedni mówia tak drudzy siak.:/ ja ostatni rok od września spędzę w LO i jak wprowadza do nich mundurki to sie wkurzę :/
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby tworzenie mniej licznych klas, wtedy uczeń byłby postrzegany indywidualnie i rozwiązałoby to wiele problemów związanych z agresją, która przecież ma różne podłoża. Tymczasem stopniowo likwidowane są mniejsze szkoły (mające mniej niż 300 uczniów) i tworzone masówki, łączenia gimnazjum z liceum, albo co gorsza podstawówki z gimnazjum. Ty powinien się zająć Giertych (jego mać...). Oczywiście wiąże się to z kosztami, bo mniejsze klasy oznaczają konieczność zatrudnienia dodatkowych nauczycieli, ale to z kolei zmniejszy zastój i bezrobocie w tym zawodzie.
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn, które chyba nie chcą zobaczyć mojej wiadomości
Mundurki obowiązywać będą od września w KAŻDEJ szkole publicznej (W LICEUM TEŻ!) i nie ma co moim zdaniem dyskutować czy to dobrze, czy źle, bo to już jest postanowione, teraz lepiej poszukać jakiś ciekawych wzorów i podsunąć je ewentualnie dyrekcji... Myślę, że samorząd powinien mieć jakiś wpływ na wybór stroju obowiązującego w szkole
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Iwciunia, zgadzam się z tobą że nie ma co dyskutować czy dobrze czy źle - teraz trzeba wybrać wzór i moim zdaniem w każdych szkołach powinno być kilka wzorów i między nimi wybrać ten jeden, wybrany przez uczniów...
Już widzę moją szkołe z uczniami w mundurkach
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
no ja wlasnie mojej nie widze w tych mundurkach i jesli by sie tak stalo to bylby horror-pomieszany z komedia=P
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
To szkoda, że wprowadzili już do LO. Niczego nie zmienimy. Te spódniczki plisowane to niewypał... Ja należe do Orkiestry i mamy bardzo fajne spódniczki. Są czarne szyte prosto do pośladków a potem plis. Fajnie się prezętuja
Z chęcią bym dyrekcji pare projektów podrzuciła ale niestety dopiero ide do LO. arrr..:/
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest powiedziane, że będą plisy
Widziałam na jakiejś stronie oferty producentów (sporo tego jest ) ale bez zdjęć Poszukam jeszcze czegoś Ja nie mogę nosić, to chociaż sobie popatrzę Ps. Zresztą któraś dziewczyna na wizażu pisała, że u niej w szkole są jednolite tylko góry stroju, a dół dowolny, możliwe, że i tak zrobią
|
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Uff, mnie to ominie - ide do prywatnego liceum
. Choć ,oczywiście, może też się stać tak,ze i tam wprowadzą taki 'uniform'
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
A to mundurki z filmu D.E.B.S - Mi się podobają
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem zdecydowanie przeciwna
![]() Najgorzej dla mnie byloby gdyby w naszej szkole były kiecki ;/ Nie wyobrażam sobie, mojej osoby codziennie w spodnicy... Zawsze chodze w spodniach, bo gram w piłke, siatke i biegam... i nie tylko na wf. No i tak jak napisala Oliffka - co to za radość chodzic w swoich ubraniach po domu? Przepraszam za moja wypowiedz, ale strasznie mi sie to nie podoba... ;/ |
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
troszke mundurków
Edytowane przez <-_-Anika-_-> Czas edycji: 2007-05-02 o 17:31 |
|
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez <-_-Anika-_-> Czas edycji: 2007-05-02 o 17:31 |
|
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
i ostanie
Edytowane przez <-_-Anika-_-> Czas edycji: 2007-05-02 o 17:30 |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze. Z jednej strony te mundurki wyglądają tak... schludnie. Ale z drugiej nie można mieć własnego stylu.
Nawet mogłabym taki nosić, ale jeżeli był by jakiś z wyobraźnią , a nie szmatławiec.Tak jak już dziewczyny powiedziały, powinno być kilka wzorów, żeby każdy przynajmniej mógł wybrać ten, który mu się najbardziej podoba. Ja jestem za: bluzką z krótkim rękawem+marynarka+spódnic zka/spodnie. Wątpie czy w moim LO będą mundurki, bo mam łączone z Gimnazjum. Poza tym nasza dyrektorka jest za leniwa na takie zmiany... |
|
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Mundurki będą też w liceum?
Nie straszcie mnie![]() Nic nie przekona mnie do mundurków. Ciekawe czy chociaż są wygodne
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Heheh... Ja tam takie krótkie lubie
Jak mi dadzą za kolano to odrazu ide do krawcowej :P
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje ze w LO tez bedą.. to niesprawiedliwe jakby nie były.. moja siostra chodzilaby sobie w ubrankach normalnie a ja musialabym sie meczyc w głupim mundurku :|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam ejstem przeciwko ;/ Bo jak to dziewczyny powiedizały, to nie ma frajdy nosic ciuchy swoje tylko po domu. Zreszta watpie zeby kogos było stać zeby kupic takie mundurki. Cały kompet kosztuje ok 300-400 zeta, a trzeba dwa - wiec jeslesli srednio 700 zeta w plecy. A nie kazdego stac zeby tyle wydac. Np moja mama tyle dostaje miesiecznie. A trzeba za cos jeszcze zuc. Wiec niech sie pocałuje z mundurkami ==" Ewentualnie moze byc sama kamizelka czy cos - przynjamniej taniej.
|
|
|
#87 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do kosztów - zgadzam się. Ja bym musiała kupić 2 komplety mundurków dla siebie i 2 dla brata. To już prawie cała wypłata moich rodziców. A i bez kupowania tych mundurków ledwo starcza na życie. Jak najbardziej jestem za tym, aby była tylko kamizelka, bluzka albo coś takiego. Ale wtedy i tak niektóre będą nosić spódniczki szerokości paska albo mega niskie biodrówki... |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale wyobraźmy sobie ze jest osoba która rzadko wychodzi z domu. na co mi fakt ze mam 50 super bluzek, skoro nie bede miała ich gdzie nosic bo z domu wychodze srednio raz na dwa tygodnie na spacer z kolezanka?
A przez takie wypindrzone dziewczyny, które noszą ciuchy odsłaniające ciało, cierpia ci którzy ubierają sie konserwatywniej od nich. ja np nie dosłaniam brzucha czy pupy w strojch. I prez takie różowe dziewczęta byc moze bede musiała kupować mundurek na który nie bardzo mnie bedzie stac :/ Dlatego mam nadzieje ze w liceach nie bedzie mundurków. A jesli juz bedzie, to naprawde tylko w formie kamizelki czy marynarki, ewentualnie bluzki np. polo.
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
A fuj! Nie jestem za kamizelkami
. Za to jeżeli już to mogłabym nosić krawat. Według mnie u dziewczyn fajnei to wygląda.
|
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

x2. Więc mamy 800. Za to wolałabym kupić sobie spodnie z Lee,buty Nike. Dobrą kurtke za 200. I jeszcze 200 mam na inne wydatki.

Mundurki obowiązywać będą od września w KAŻDEJ szkole publicznej 

Z chęcią bym dyrekcji pare projektów podrzuciła ale niestety dopiero ide do LO. arrr..:/

Nie straszcie mnie