![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kreta
Kwakwa ja podróżowałam wodolotem. Czas ok. 2 godziny. Ceny nie podaje bo to było 1,5 roku temu więc może się zmieniły. Jesli płyniesz na 1 dzień to wybierz wodolot, szkoda tracić czasu. Statek/prom to najtańsza spraw ale czas podrózy ok. 4 godz. Taniej się nie da
![]() Poniżej podaje ci wątek, na 1 stronie możesz zobaczyć parę fotek z Santorini oraz opis mojego tam pobytu i dojazdu ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...widzieli%B6cie Warto tez korzystać z lokalnych, greckich biur podrózy jesliv chcesz wykupić jakąś zorganizowana wycieczkę ![]() ![]() Pozdrawiam i zazdroszczę wyjazdu ![]() Małgosiu pozdrowienia z deszczowej Warszawy ![]() Zauważyłam Fasolkę w podpisie, jest czego gratulować? ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
mmmm...tam jest tak ślicznie że jak trzeba będzie to chyba i wpław popłynę ;-)))
wyjazd niestety tylko 7 dni więc nei ma szans zobaczyć wszystkiego a co do odpoczynku...na promie 10 godzin i z jeszcze jeden dzien na plaży a resztę będziemy chyba biegać ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ale zdajesz sobie sprawe, że jak popłyniesz promem na samej wypie bedziesz ok. 4 godzin tylko?
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Wiem ale z kasą nie stoję najlepiej więc niestety troszkę musze ciąć koszty ;-(
ale jak się uda to tam jescze wrócę ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
Witam serdecznie,
Bardzo przepraszam, ale ewentualne pytania dotyczące Krety proszę kierować na mojego prywatnego maila : gosia@*********.com . Chętnie na nie odpowiem, ale nie mogę zamieszczać tutaj zbt wielu szczegółów, gdyż grozi to banem. Jeśli chodzi o pytanie o Fasolkę to dzisiejsze USG potwierdziło, że to Fasolek. Liczy sobie 252g i ma się pojawić na świecie w czerwcu. Pozdrawiam z bardzo dzisiaj słonecznej Krety (można było chodzić w krótkim rękawku), Małgosia Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2008-12-23 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
[1=11ed63db496e6034673fac8 c4c47a55222685556_5dba242 480eed;6365532]Witam serdecznie,
Bardzo przepraszam, ale ewentualne pytania dotyczące Krety proszę kierować na mojego prywatnego maila : gosia@********.com . Chętnie na nie odpowiem, ale nie mogę zamieszczać tutaj zbt wielu szczegółów, gdyż grozi to banem. Jeśli chodzi o pytanie o Fasolkę to dzisiejsze USG potwierdziło, że to Fasolek. Liczy sobie 252g i ma się pojawić na świecie w czerwcu. Pozdrawiam z bardzo dzisiaj słonecznej Krety (można było chodzić w krótkim rękawku), Małgosia[/quote] Serdecznie gratuluję Mamusiu!!! ![]() ![]() A pogody zazdroszczę! Pozdrowienia z mokrej i zimnej Warszawy (trzeba było chodzić w płaszczu i z parasolem ![]()
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2008-12-23 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
to super!!!!!!!!!!dołączam się do gratulacji ;-))
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja mam takie pytanko do Was. Otóż chciałabym w zbliżające się wakacje wyjechać z TŻ`tem na Krete,z tym, ze rok temu skończył mi się paszport,a nie chce wyrabiac nowego, czy można tam polecieć na dowód osobisty? Z góry dziekuje za odpowiedź
![]() ![]() Edytowane przez cyn@monk@ Czas edycji: 2010-03-04 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aha, my mikrą jeżdizlismy po 120, nawet na górkich wąskich drogach (tak to jest jak sie ma TZ rajdowca ![]() TZ nie bolała, więc jeżdzilismy dalej 120 ;p
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
O kurna! Santorini - cudo. Pierwsze miejsce do zwiedzenia
![]() Dziewczyny mam takie pytanie w jakich okolicach najlepiej szukać hotelu, jeżeli zależy mi na w miarę piaszczystej plaży, bliskości centrum rozrywek (może nie hałasu i dyskotek, ale knajpek do posiedzenia, jako, że ja i TŻ uwielbiamy jeść ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
BAN stały
|
![]()
Polecam raczej Kretę Zachodnią, czyli okolice Chanii, typu Kato Stalos, Agia Marina, Platanias. To są co prawda bardzo turystyczne miejsca, ale jak na pierwszy raz na wyspie idealne.
Może być również Stavros na półwyspie Akrotiri lub urocza Agia Pelagia (to już niedaleko od Heraklionu). Najpiękniejsze jest południe Krety, ale to już raczej biura podróży. Pozdrawiam serdecznie z Chanii, przesyłając sporo kreteńskiego słońca (za oknem 23C), Małgosia Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2008-03-15 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bardzo dziękuję. Nie mogę narzekać, bo czuję się naprawdę OK i w zasadzie oprócz rosnącego brzucha, ciągłego kopania i szybszego męczenia się to nie odczuwam różnicy. Byliśmy w Heraklionie na takim badaniu bardziej szczegółowym USG (które wykonuje się w 5 miesiącu) i Fasolek jest zdrowy, a przynajmniej wszystko ma na swoim miejscu. Ponoć na piłkarza się nie nadaje, bo ma za proste nogi ![]() Pozdrawiam serdecznie ze słonecznej Chanii, Małgosia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
[1=11ed63db496e6034673fac8 c4c47a55222685556_5dba242 480eed;6815179]Bardzo dziękuję. Nie mogę narzekać, bo czuję się naprawdę OK i w zasadzie oprócz rosnącego brzucha, ciągłego kopania i szybszego męczenia się to nie odczuwam różnicy. Byliśmy w Heraklionie na takim badaniu bardziej szczegółowym USG (które wykonuje się w 5 miesiącu) i Fasolek jest zdrowy, a przynajmniej wszystko ma na swoim miejscu. Ponoć na piłkarza się nie nadaje, bo ma za proste nogi
![]() Pozdrawiam serdecznie ze słonecznej Chanii, Małgosia[/quote] Fantastyczne wiadomości, że Malec zdrowo sie rozwija ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Kiedy na Krecie robi się ciepło?? Chodzi mi o to kiedy zaczyna się sezon?? Kiedy warto odwiedzic Kretę??
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
[1=11ed63db496e6034673fac8 c4c47a55222685556_5dba242 480eed;6815108]Polecam raczej Kretę Zachodnią, czyli okolice Chanii, typu Kato Stalos, Agia Marina, Platanias. To są co prawda bardzo turystyczne miejsca, ale jak na pierwszy raz na wyspie idealne.
Może być również Stavros na półwyspie Akrotiri lub urocza Agia Pelagia (to już niedaleko od Heraklionu). Najpiękniejsze jest południe Krety, ale to już raczej biura podróży. Pozdrawiam serdecznie z Chanii, przesyłając sporo kreteńskiego słońca (za oknem 23C), Małgosia [/quote] Dziękuję bardzo, zamierzam jechać na wczasy zorganizowane właśnie przez biuro podróży. Tam również są rózne miejsca do wyboru, dlatego zastanawiam sie gdzie będzie mi najlepiej ![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2008-03-15 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
Witam,
Chyba trochę się przejęzyczyłam, miałam na myśli, że w przypadku dużych biur podróży trudno o ofertę na południu Krety - mają tylko dwa miejsca Plakias i Matalę. Na szczęście odległości na Krecie nie są porażajace, więc można swobodnie podróżować mieszkając na północnym wybrzeżu, choć do najpiękniejszej (naszym zdaniem) plaży w Xerokambos jest dość daleko. Zrobiliśmy nawet takie nasze zestawienie najpięniejszych plaż: http://www.********.htm Choć ja bym tę ostatnią (w Agios Pavlos) dała wyżej - zarówno pierwsza jak i ostatnia plaża znajdują się na uboczu i nie są odwiedzane przez rzeszy turystów tak jak Balos czy Elafonissi. Pozdrawiamy z Południa, ******************** Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2008-03-15 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Ja w sierpniu wybieram się do Hersonissos na Krecie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przesyłam fajną stronkę - można poczytać o hotelach, są zdjęcia i opinie turystów! http://www.travelzone.pl/hotele.html a tu dla Hollywood : Hotel Iro : http://www.travelzone.pl/hotele/grec...kreta/iro.html
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
z wycieczek na Krecie polecam wąwóz Samaria. zapierajace dech w piersiach widoki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
ja byłam na Krecie od 01 czerwca i było bardzo bardzo gorąco także sezon pewno jest gdzieś od początku maja a może i wcześniej...swoją drogą polecam wszystkim Krete...bo jest pięknie i ludzie cudowni ( miejscowi znaczy bo Ci z Polski to potrafili nieraz się zachowywać dziwnie
![]() z wycieczek byłam na Santorini i w wąwozie Samaria bo na więcej jakoś nie starczyło nam czasu...ale na własną ręke zwiedzaliśmy też Chanie i naszą miejscowść ( Kalamaki )
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Ja lecę ze znajomymi na kretę 8 lipca na 2 tygodnie do miejscowości Gouves do hotelu Hotel Gouves Park Holiday Resort. Mamy wykupiona opcję All Inclusive. Głównie jesteśmy przygotowani na wypoczynek ale wstepnie myslimy właśnie o wypożyczeniu samochodu na miejscu i przynajmniej 2 dni pozwiedzac. Co ciekawego moglibyśmy zwiedzic, co zobaczyc niedaleko naszej miejscowości??
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
[1=11ed63db496e6034673fac8 c4c47a55222685556_5dba242 480eed;4019385]Cześć,
Tu Małgosia z Cafe Vafe! Nie wiedziałam nawet, że gościliśmy osobę z tego portalu, na którym bywam od czasu do czasu! Muszę powiedzieć, że na Krecie już wiosna, a nawet początki lata. Dzisiaj byliśmy na południu (Matala, Agia Galini), gdyż wciąż zbieramy namiary pokoi do wynajęcia itp. Od tego roku rozwinęliśmy naszą ofertę, w każdym razie zapraszamy Rodaków. Więcej na www.*********.com Pozdrawiam ze słonecznej Krety! Małgosia[/quote] Witaj,Małgosiu ze słonecznej Krety ![]() Będę z rodziną w Chanii i okolicach od 13 maja,bardzo chciałabym odwiedzić Waszą knajpkę.Super byłoby też zrobić niespodziankę moim rodzicom i mężowi. Jeśli to możliwe proszę o bliższe namiary. serdecznie pozdrawiam,mam nadzieje że spotkamy się wkrótce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ustalilismy z TZ, ze w nasza podróz poslubną pojedziemy na Kretę ![]() Chcemy sie wyprac miesiąc po slubi, czyli ok. 1 wrzesnia na 2 tygodnie. myslicie, ze jest to dobry czas na leniuchowanie, opalanie sie itp oraz na aktywne zwiedzanie ?? Bo przeciez leżec non stop nie bedziemy ![]() Czy moze lepiej wybrac poczatek sierpnia? Tylko czy wtedy nie jest tam za gorąco i jedyne co można zobaczyc to masę turystów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My byliśmy od 20 wrzesnia - było bardzooo ciepło ![]() Nie wiem jak znosisz upały ale ja raczej bym wybrała wrzesień niż sierpien ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() We wrzesniu ani jednego dnia nie spadła kropla deszczu ![]() ![]() ![]() ![]() Wrzesień jest bardzo ciepły ale pamiętaj ze to wyspa wiec jest na prawdę inny klimat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.