problem z piwem a dieta - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-09, 12:48   #61
rmiecia
Raczkowanie

Dot.: problem z piwem a dieta

Cytat:
Napisane przez Miśka84 Pokaż wiadomość
Mnie ten problem już od dawna zastanawia Może tak zrobic sobie przez miesąc "żulową" dietę?
Myślę, że żulerska społecznośc to jeden z ważnych czynników powodzenia przedsięwzięcia, w samotności i bez wsparcia prędzej czy później zaczniesz jeśc... o rany, ale wymyśliłyśmy sposób ekstremalny. Wolę juz alkohol w ilościach minimalnych w towarzystie mojego miłego (i czystego) TŻa...

Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
po pewnym czasie widzę, że mam inny poziom abstrakcji niż współbiesiadnicy...
a to, owszem, jest problem. Jeśli dochodzi już do ostrzejszej imprezy, to mnie samą lekko deprymują osoby trzeźwe (głównie biedni kierowcy).

Cytat:
Napisane przez Miśka84 Pokaż wiadomość
Ja dziś bede pić Chyba nie wpłynie to jakoś strasznie tragicznie na moją dietę
Ale kupię chyba wino, bo jakieś "najbezpieczniejsze" mi sie wydaje
Ja też będę dziś pic!!! Mam bardzo wytrawne francuskie czerwone wino. A co do diety, to byłam niemożliwie porządna przez ostatni tydzień, że mogę parę lampek sobie pozwolic.
Stary 2009-05-16, 18:49   #62
kybele
Rozeznanie

hmm słyszałam gdzis ze jak sie nie je trzy godzine przed piciem piwa i trzy po a potem idzie sie spac to na pewno sie nie przytyje...
kybele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-17, 18:43   #63
iwonatom
Raczkowanie

Piwo ostro zapycha - ja moge wypic duzo ale wiecej niz 3 piwa raczej nie. Dlatego przerzucilam sie na wodke ha albo pije sobie desperadosa jest lzejsze polecam
iwonatom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-17, 19:09   #64
halfsara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kybele Pokaż wiadomość
hmm słyszałam gdzis ze jak sie nie je trzy godzine przed piciem piwa i trzy po a potem idzie sie spac to na pewno sie nie przytyje...
podlaczam sie do pytania,tez mi sie cos obilo o uszy ale czy sa ku temu jakies podstawy?
halfsara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-17, 22:41   #65
Raymonda
Raczkowanie

Ehh...mimo, że bardzo bym chciała ,to nigdy nie uwierze, że piwo pomaga, albo i kompletnie nie działa na nasze tempo odchudzania, czy utrzymanie wagi ... Ja przynajmniej po sobie widze, że jak wypije 2,3 piwka na imprezie(najlepiej z soczkiem malinowym) to choć rano mam płaski brzuszek , z upływem dnia robi się rozepchany i płaskim nazwać go nie można. Piwo to piwo... Choć może tylko ja tak mam

keep walking.
Raymonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 08:11   #66
MalaLejdi
Zadomowienie

Ciekawy wątek Ja zawsze pozwalam sobie w weekend jakieś piwko wypić, bo wiadomo, że wychodzi się na impreze gdzieś ze znajomymi i coś zawsze wypijemy
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 14:07   #67
Maua Mi
Raczkowanie

ponoć ciemne piwo jest dużo mniej kaloryczne, niż jasne, pilsner chyba podchodzi pod ciemne i dębowe, chociaż ja rozsmakowana jestem w reddsach i lechach, więc tak czy siak nie przerzuciłabym się... a co do właściwości tuczących piwa, to mogę powiedzieć, że piję średnio 3 razy w tygodniu po średnio 3 piwa, chociaż zdarza się 5-6 jednego wieczoru, i jedyne co zauważyłam, to WILCZY APETYT po powrocie do domu, łapię wtedy co popadnie, z tego pewnie większość kilokgramów, a że pijąc hektolitry piwa rozpycham żołądek dodatkowo..to druga sprawa z utrzymaniem figury też jako takich problemów nie mam, ale zrezygnować z piwka ? nie, nie w lecie ;p

wzrost : 164
waga: 48,5
talia : 66->65>64 ---> 60
biodra : 90

wymianka:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=445754
Maua Mi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 17:07   #68
malutka20068
Zadomowienie

Ja unikam na diecie piwka, mam wewnętrzne przeczucie że utrudnia chudnięcie i już Sama nie wiem czy dobrze myślę czy nie, ale przełamać się jakoś nie mogę do niego. Nie piję piwa, albo naprawdę sporadycznie już od kilku miesięcy i osobiście jak już mi się zdarzy to mój brzuch przy drugim ma dosyć A kiedyś (kiedy byłam młoda i mniej mądra) potrafiłam wypić naprawdę spore ilość w ciągu jednej nocy (nie ma się co chwalić dokładnie ile) i nie dość, że wcale nie odczuwałam się jakoś przepełniona po piwie to na dodatek co najwyżej odczuwałam lekki zawrót głowy i nic więcej. Dziwny przypadek jestem, chyba zrobie test na 'wytrzymałość alkoholową będe miała przynajmniej pogląd na to jak moja forma w chwili obecnej
Stary 2010-07-15, 21:48   #69
venomik
Raczkowanie

Dębowe i pilsner to typowe piwa jasne.
Rozróżnienie na jasne/ciemne w kwestii odchudzania jest zbędne.
Alkohol to puste kalorie i większym problemem stanowi fakt, że to jest toksyna, a nie wartość energetyczna.
Przy alkoholu główną kwestią są dodatki. Do piwa często jemy paluszki, chipsy, itp. Wódkę pijemy z sokiem. Gin z tonikiem, itp.
venomik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-17, 07:22   #70
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maua Mi Pokaż wiadomość
ponoć ciemne piwo jest dużo mniej kaloryczne, niż jasne, pilsner chyba podchodzi pod ciemne i dębowe, chociaż ja rozsmakowana jestem w reddsach i lechach, więc tak czy siak nie przerzuciłabym się... a co do właściwości tuczących piwa, to mogę powiedzieć, że piję średnio 3 razy w tygodniu po średnio 3 piwa, chociaż zdarza się 5-6 jednego wieczoru, i jedyne co zauważyłam, to WILCZY APETYT po powrocie do domu, łapię wtedy co popadnie, z tego pewnie większość kilokgramów, a że pijąc hektolitry piwa rozpycham żołądek dodatkowo..to druga sprawa z utrzymaniem figury też jako takich problemów nie mam, ale zrezygnować z piwka ? nie, nie w lecie ;p
A to jest sprawka bardzo wysokiego IG piwa
Także na diecie - no niestety, wytrawne winko raz na jakiś czas i to by było na tyle jeśli chodzi o alkohol
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-17, 10:00   #71
Ilena
Zakorzenienie

ja uważam że to kwestia przyzwyczajenia... ja piwa nie pije bo nie lubię alkoholu ale to tak jak ze słodyczami równie kaloryczne i również musimy sobie ich odmawiać .. silna wola i nic więcej tu nie pomoże
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-19, 20:59   #72
kybele
Rozeznanie

jak tam piwoszki?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=508022
kybele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 22:32   #73
kathrin1982
Przyczajenie

hej dziewczyny przykro mi ze WAM to pisze ale prawda jest taka ze 2-3 piwka dziennie to nie przyzwyczajenie, tylko alkoholizm;/niestety ja tez to przechodzilam,wolalam caly dzien nic nie jesc zeby tylko wieczorem moc napic sie piwka, wmawialam sobie ze to dobry sposob na schudniecie, na schudniecie to moze i troszke ale za to nabawilam sie choroby no i wiekszego brzuszka;/ Na szczescie teraz juz wiem ze dziennie piwa to jest problem a nie powod do szczescia ze sie chudnie;/
Kazda z nas jest piekna i mysle ze jak ktos sie chce odchudzac to niech sie odchudza ale nie siega po alkohol;/ pozdrawiam serdecznie
kathrin1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-19, 13:09   #74
piniacolada
Przyczajenie

http://www.montignac.com/pl/ig_tableau.php
przy piwie jest gwiazdka, na dole opis.
Fakt kcal ma dużo, indeks też wysoki, nie mam zdania na ten temat jednak chciałam się podzielić tą ciekawostką
piniacolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 11:39   #75
madziuunia
Rozeznanie

Czesc

Ja tez tak z dwa razy w tygodniu pije ze 3 piwka jak gdzies wychodze
Ale chyba sie przerzuce na wino bo piwo napewno "idzie" w brzuch A tak je luuubiee... Jeszcze z soczkiem malinowym to juz miodzio :P

23.08.2014-Nasz Ślub!!
madziuunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-25, 16:11   #76
ladynight
Przyczajenie

ja niby na diecie jestem, ale [piwka nie dam rady sobie odmówic
ladynight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości