![]() |
#61 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: problem z piwem a dieta
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też będę dziś pic!!! Mam bardzo wytrawne francuskie czerwone wino. A co do diety, to byłam niemożliwie porządna przez ostatni tydzień, że mogę parę lampek sobie pozwolic.
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
hmm słyszałam gdzis ze jak sie nie je trzy godzine przed piciem piwa i trzy po a potem idzie sie spac to na pewno sie nie przytyje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Piwo ostro zapycha - ja moge wypic duzo ale wiecej niz 3 piwa raczej nie. Dlatego przerzucilam sie na wodke ha albo pije sobie desperadosa jest lzejsze polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Ehh...mimo, że bardzo bym chciała ,to nigdy nie uwierze, że piwo pomaga, albo i kompletnie nie działa na nasze tempo odchudzania, czy utrzymanie wagi ... Ja przynajmniej po sobie widze, że jak wypije 2,3 piwka na imprezie(najlepiej z soczkiem malinowym
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Ciekawy wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
ponoć ciemne piwo jest dużo mniej kaloryczne, niż jasne, pilsner chyba podchodzi pod ciemne i dębowe, chociaż ja rozsmakowana jestem w reddsach i lechach, więc tak czy siak nie przerzuciłabym się... a co do właściwości tuczących piwa, to mogę powiedzieć, że piję średnio 3 razy w tygodniu po średnio 3 piwa, chociaż zdarza się 5-6 jednego wieczoru, i jedyne co zauważyłam, to WILCZY APETYT po powrocie do domu, łapię wtedy co popadnie, z tego pewnie większość kilokgramów, a że pijąc hektolitry piwa rozpycham żołądek dodatkowo..to druga sprawa
![]()
'Kiedy jeden się waha, bo czuje się gorszy, inny jest zajęty popełnianiem błędów i stawaniem się lepszym.' wzrost : 164 waga: 48,5 talia : 66->65>64 ---> 60 ![]() biodra : 90 wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=445754 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Ja unikam na diecie piwka, mam wewnętrzne przeczucie że utrudnia chudnięcie i już
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Dębowe i pilsner to typowe piwa jasne.
Rozróżnienie na jasne/ciemne w kwestii odchudzania jest zbędne. Alkohol to puste kalorie i większym problemem stanowi fakt, że to jest toksyna, a nie wartość energetyczna. Przy alkoholu główną kwestią są dodatki. Do piwa często jemy paluszki, chipsy, itp. Wódkę pijemy z sokiem. Gin z tonikiem, itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także na diecie - no niestety, wytrawne winko raz na jakiś czas i to by było na tyle jeśli chodzi o alkohol ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
ja uważam że to kwestia przyzwyczajenia... ja piwa nie pije bo nie lubię alkoholu ale to tak jak ze słodyczami równie kaloryczne i również musimy sobie ich odmawiać .. silna wola i nic więcej tu nie pomoże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
jak tam piwoszki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny przykro mi ze WAM to pisze ale prawda jest taka ze 2-3 piwka dziennie to nie przyzwyczajenie, tylko alkoholizm;/niestety ja tez to przechodzilam,wolalam caly dzien nic nie jesc zeby tylko wieczorem moc napic sie piwka, wmawialam sobie ze to dobry sposob na schudniecie, na schudniecie to moze i troszke ale za to nabawilam sie choroby no i wiekszego brzuszka;/ Na szczescie teraz juz wiem ze dziennie piwa to jest problem a nie powod do szczescia ze sie chudnie;/
Kazda z nas jest piekna i mysle ze jak ktos sie chce odchudzac to niech sie odchudza ale nie siega po alkohol;/ pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
http://www.montignac.com/pl/ig_tableau.php
przy piwie jest gwiazdka, na dole opis. Fakt kcal ma dużo, indeks też wysoki, nie mam zdania na ten temat jednak chciałam się podzielić tą ciekawostką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Czesc
![]() Ja tez tak z dwa razy w tygodniu pije ze 3 piwka jak gdzies wychodze ![]() Ale chyba sie przerzuce na wino bo piwo napewno "idzie" w brzuch ![]()
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
ja niby na diecie jestem, ale [piwka nie dam rady sobie odmówic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.