Odchudzamy sie ZDROWO i SKUTECZNIE! (bez diety "cud") - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-15, 07:19   #61
ak8
Raczkowanie

Dot.: Odchudzamy sie ZDROWO i SKUTECZNIE! (bez diety "cud")

Bardzo podoba mi się idea tego wątku oczywiście przyłączam się do Was (o ile mnie zechcecie ) od jakiegoś czasu odchudzam ( z mniejszym lub większym powodzeniem ) w ten sposób i mam już za sobą 6,5kg czeka mnie gdzieś jescze drugie tyle. Mam nadzieję, że mi się uda
ak8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 09:05   #62
emememsik
po prostu Em :)

Tak się zastanawiam.. czy warto jeść daktyle, suszone śliwki, morele..? Wiem, że mają dość dużo kalorii, ale czy są zdrowe?
Stary 2007-04-15, 09:14   #63
NoLQa
Zakorzenienie

GG do NoLQa Wyślij wiadomość przez MSN do NoLQa

Tak wiec powolutku postaram sie wszystkim odpisac

Basia - milo ze wpadlas Mam nadzieje, ze bedziesz nam pomagac twoja wielka motywacja, bo przeciez tobie sie juz udalo

szi - tak mam 16 lat i jestem w pierwszej klasie technikum ekonomicznego w Mediolanie. Mieszkam tu juz ok 2,5 lat i w sumie jestem zadwolona Miasto jest sliczne i ogromne <w Polsce mieszkalam w malej miescinie zapomnianej przez wszystkich > Tak Cie interesuje ten Mediolan ? To przyjedz na wakacje

laurynka - ja tez sie zdziwilam ze az tak wiele zostalo napisane, ale mnie to ogromnie cieszy

Agneska
- Dzien Dobry tak z "rana" JA tez mam ochote wyjsc gdzies na spacerek, lecz niestety to jest niemozliwe Mam tyle nauki na dzis, ze szok! No ale tobie zycze milego dnia

ak8
- witamy Im wiecej tym lepiej Gratuluje Ci zrzucenia tych 6,5 kg!! To bardzo duzo

em
- suszone sliwki sa bardzo zdrowe ale niestety troszke kaloryczne.. lecz jesli zjesz nieduzo to napewno na zdrowie Ci pojdzie, bo one pomagaja tez w wyroznianiu sie

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 09:19   #64
sieweczka
Rozeznanie

Witam wszytskie dziewczynki I już na samym poczatku życzę sobie i WAM wytrwałości

NoLQa bardzo dobry pomysł, z założeniem tego wątku Jeśli ktoś wierzy w diety CUD... to dla mnie człowiek godny pożałowania... Naprawdę i bez urazy dla kogokolwiek... Najwazniejsze to nie katować się... Tak jak to czytałam Liść sałaty i woda na dzień... SZOK !! Jestem przeciwniczką takiego traktownia organizmu... Dlatego jeszcze raz WITAM u Ciebie w wątku

18.10.2010 - 82.7 kg
23.10.2010 - 81.2
6.11.2010 -

Waga wymarzona : 60-65 kg

Tabela naszych wymiarów z 18.10.2010.
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1287584942
sieweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 09:22   #65
NoLQa
Zakorzenienie

sieweczka - Witam serdecznie i nie u mnie w watku, lecz w naszym watku Ja go tylko zalozylam a MY bedziemy go tworzyc <mam nadzieje >
Do zalozenia tego watku "zmusily" mnei watki dziewczyn ktore zastanawialy sie czemu okresu nie maja kiedy jedza 170 kcal!!!! No i po za tym sama chcialabym miec wsparcie innych dziewczyn przy gubieniu moich kg
UDA NAM SIE!

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-04-15, 09:24   #66
evellin
Raczkowanie

Jeśli pozwolicie to też się do was przyłącze, marzę aby powrócić do swojej wagi sprzed prawie 2 lat czyli to 60 kg, obecnie jest 70 kg więc czeka mnie 10 kg do zrzucenia, mam nieststy tylko 164 zm wzrostu
Obiecuje sobie że od czisiaj kończe ze słodyczami i białym pieczywem i ziemniaczkami.
Będę ćwiczyć brzuszki, wróce do skakanki i codziennie będę robić wieczorkiem 10 km na normalnym rowerku (zwłaszcza że pogoda taka piękna).
Pragnę to zrzucuć to jesieni, bo potem będę tyć znowu ale w dobrej sprawie palnuje dzisiusia !!!

......................... ......................... .........
Czas się zabrać za pisanie pracy magisterskiej..........
evellin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 09:26   #67
willi
Raczkowanie

przyłanczam się!

mam dość diet cUd, które nie dają za wiele a niszczą mi metabolizm.
mam 16 lat i od dzis chce sie dobrze odzywiac ;D
schudnąć przy tym chciałabym z 7 kg.
nie mam wagi ^^ i nie wiem ile dokładnie waze

zaczynammm!

jedną nogą w klasie maturalnej.
willi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-15, 09:27   #68
emememsik
po prostu Em :)

evellin, powodzenia w odchudzaniu i jeszcze większego powodzenia w planowaniu dzidziusia. (zazdroszczę!)
Stary 2007-04-15, 09:28   #69
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Witam wszystkich Mam nadzieję, że mogę się przyłączyć Całkowicie popieram idee tego wątku, jeśli chudnąć trwale i zdrowo, to tylko racjonalnie się odżywiając U mnie dzisiaj minął 3 tydzień takiej diety. Znacznie ograniczyłam ilość pieczywa (białe wykluczone), słodyczy (czasami zdaża mi się zjeść coś małego, ale staram się ogólnie pilnować), jem regularnie, zrezygnowałam z podjadania między posiłkami, fast-foodów, słodkich napojów gazowanych. Piję dużo wody, ruszam się więcej niż przed rozpoczęciem diety. Mam do zrzucenia całkiem sporo. Zakładam, że jakieś 14 kg, ale tak naprawdę trudno powiedzieć, bo wszystko zależy od tego, jak będe się czuć i wyglądać Startowałam z wagi 70 kg, tydzień temu było już 69 kg (czyli po 2 tygodniach raz mniej, raz bardziej racjonalnej diety ) i -4 cm w udach, biodrach, talii i biuście Postanowiłam się wziąć za siebie w momencie, gdy czasami za małe były na mnie bluzki L, kupowałam już rozmiar 40-42, spodnie jeansy 31-32 albo 42 z normalnej rozmiarówki. Jende miałam nawet 44 A przy tym wszystkim wzrostem nie grzeszę, bo mam 164 cm wzrostu więc Sama nie wiem, jak mogłam się do takiego stanu doprowadzić Ale teraz mam zamiar to zmienić, zwłaszcza, że ostatnie spodnie, jakie kupiłam to już rozmiar 38
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 09:32   #70
szi
Rozeznanie

Agneska - zazdroszcze gór. Ja co prawda nie mam w pobliżu niczego takiego, ale zamierzam iść także na spacer, ostatnio duże chodzę, ograniczam jazdę autobusem i tramwajem

Właśnie, jak schudniesz, to od razu staniesz się smuklejsza, przez co optycznie dłuższa Tak myślę. Poza tym, jak tak będziemy zabierać te cm od Nalqi (tak to się odmienia? Nie mam zielonego pojęcia ), to sama nic nie bedzie mieć

Ak8 - pewnie, że możesz. Im więcej osób, które zdrowo się odżywiają tym lepiej

Em - no właśnie, też mnie to pytanie zastanawiało... Ale myśle, że na pewno lepiej zjeść taką śliwę niż chipsy Mimo, że ma kalorie, to jednak jakieś wartości...

NoLQa - ja jeszcze się męczę w gimnazjum niestety, ale nie mogę doczekać się dnia, w którym je opuszcze Jeszcze tylko jakieś 2 miesiące. A co do Mediolanu, to jakoś podświadomie podoba mi się, chcociaż nigdy tam nie byłam. W tym roku będę na wakacje we Włoszech (stąd też moje starania o piękną figurę ), ale nie wiem, czy zalicze Mediolan...

Ja właśnie skończyłam jeść śniadanie i wlazłam na wizaż, do mojego (od teraz) ulubionego tematu Hehe Zaraz po obudzeniu się, wypiłam wodę, a teraz popijam zieloną herbatę

szi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 09:39   #71
evellin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Witam wszystkich Mam nadzieję, że mogę się przyłączyć Całkowicie popieram idee tego wątku, jeśli chudnąć trwale i zdrowo, to tylko racjonalnie się odżywiając U mnie dzisiaj minął 3 tydzień takiej diety. Znacznie ograniczyłam ilość pieczywa (białe wykluczone), słodyczy (czasami zdaża mi się zjeść coś małego, ale staram się ogólnie pilnować), jem regularnie, zrezygnowałam z podjadania między posiłkami, fast-foodów, słodkich napojów gazowanych. Piję dużo wody, ruszam się więcej niż przed rozpoczęciem diety. Mam do zrzucenia całkiem sporo. Zakładam, że jakieś 14 kg, ale tak naprawdę trudno powiedzieć, bo wszystko zależy od tego, jak będe się czuć i wyglądać Startowałam z wagi 70 kg, tydzień temu było już 69 kg (czyli po 2 tygodniach raz mniej, raz bardziej racjonalnej diety ) i -4 cm w udach, biodrach, talii i biuście Postanowiłam się wziąć za siebie w momencie, gdy czasami za małe były na mnie bluzki L, kupowałam już rozmiar 40-42, spodnie jeansy 31-32 albo 42 z normalnej rozmiarówki. Jende miałam nawet 44 A przy tym wszystkim wzrostem nie grzeszę, bo mam 164 cm wzrostu więc Sama nie wiem, jak mogłam się do takiego stanu doprowadzić Ale teraz mam zamiar to zmienić, zwłaszcza, że ostatnie spodnie, jakie kupiłam to już rozmiar 38
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie

Widzę że startuje z podobnej sytuacji jak Ty droga koleżanko, też 164 cm wzrostu i aż 70 kg!!!! Mam nadzieję że też niedługo będę mogła się pochwalić pierwszym kg mniej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-15, 09:43   #72
NoLQa
Zakorzenienie

evellin - witamy Jejku jak ja Ci zazdroszcze planowania dzidziusia... od 8,5 mc jestem ciocia i to najcudowniejsze zajecie jakie moglo mi sie przytrafic

willi - witamy

mademoiselle jeanne - Witamy Ja tez mam wiele do zrzucenia ale sie tym nie przejmuje.. bo bede zrzucac powoli lecz skutecznie.. mam dosyc czucia sie jak jeden wielki balon!!

szi oj a ja mimo wszystko wrocilabym do mojego starego gimnazjum <obojetnie ktorego bo troche chodzilam do gimn w polsce a troche tutaj>
Nie mow mi ze jestes blondynka Jesli tak to nawet jakbys miala 40 kg nadwagi to dla italiancow bylabys piekna

Ja tez juz po sniadanku Platki z mleczkiem.. MNIAM!
A dzisiaj rano woda z cytrynka i aplefit <probuje dopiero, wiec nie wiem jakie beda rezultaty>

DZIEWCZYNKI... WPADLAM NA PEWIEN POMYSL
Moze bysmy zrobily tak, ze powiedzmy co dwa tygodnie podawalybysmy swoje wymiary i wage??

A np teraz mozemy zrobic jeden schemat z kg ktore kazda z nas chce zrzucic i bedziemy go ukazywac np co dwie niedziele? Co wy na to?

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-04-15, 09:48   #73
madzik=)
Raczkowanie

hej dziewczynyto ja chyba też jestem wielkoludemmam 1,75<lol>iitylko waga jakaś taka nie ta..chciałabym wrócić do mojej takiej wymarzonej sprzed roku..hmm..mam nadzieję,że z Wami będzie łatwiejA tak w ogóle to mój pierwszy post tuBuuuziaki duże dla wszystkich
madzik=) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 09:55   #74
evellin
Raczkowanie

Już nie mogę się doczekać kiedy zostanę mamusią, w czerwcu stuknie mi 24 lata a już od prawie dwóch lat jestem z kóleczkiem na ręku szczęśliwą mężatką i bardzo pragniemy tego dzidziusia, zresztą nie tylko tego jednego ale mamy nadzieję że przynajmniej dwójki, nieststy przygotowania do tego sa pracochłonne m.in właśnie muszę zrzucić swoja nadwagę ale nagroda która mnie czeka na końcu tej drogi wszystko mi wynagrodzi!
Stary 2007-04-15, 09:55   #75
szi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NoLQa Pokaż wiadomość
evellin - witamy Jejku jak ja Ci zazdroszcze planowania dzidziusia... od 8,5 mc jestem ciocia i to najcudowniejsze zajecie jakie moglo mi sie przytrafic

willi - witamy

mademoiselle jeanne - Witamy Ja tez mam wiele do zrzucenia ale sie tym nie przejmuje.. bo bede zrzucac powoli lecz skutecznie.. mam dosyc czucia sie jak jeden wielki balon!!

szi oj a ja mimo wszystko wrocilabym do mojego starego gimnazjum <obojetnie ktorego bo troche chodzilam do gimn w polsce a troche tutaj>
Nie mow mi ze jestes blondynka Jesli tak to nawet jakbys miala 40 kg nadwagi to dla italiancow bylabys piekna

Ja tez juz po sniadanku Platki z mleczkiem.. MNIAM!
A dzisiaj rano woda z cytrynka i aplefit <probuje dopiero, wiec nie wiem jakie beda rezultaty>

DZIEWCZYNKI... WPADLAM NA PEWIEN POMYSL
Moze bysmy zrobily tak, ze powiedzmy co dwa tygodnie podawalybysmy swoje wymiary i wage??

A np teraz mozemy zrobic jeden schemat z kg ktore kazda z nas chce zrzucic i bedziemy go ukazywac np co dwie niedziele? Co wy na to?
NolQa zgadłaś Blondynka Ale wiesz, wychodzę z założenia, że dla facetów nie ma się co starać. Raz są, a raz ich nie ma Chcę być piękna dla siebie i dobrze się czuć z samą sobą Ole!

Myślę, że pomysł bardzo dobry Ja się zmierze i podam wszytskie wymiary... No i pomyślałam, że jeśli ktoś ma możliwość, to może wkleić zdjęcie z tych miejsc, z których chce stracić zbędne cm, żeby można było potem "wspominać z łezką w oku " Ja później cyknę fotkę brzucha i nóg

Stary 2007-04-15, 09:57   #76
evellin
Raczkowanie

A jeśli chodzi o podawanie te wymiary to myślę że to fajny pomysł i wielka mobilizacja!
Stary 2007-04-15, 09:57   #77
Justynka1710
Zakorzenienie

Witam dziewczyny
NolQa- uważam, że to bardzo dobry pomysł, ja niestety nie mam wagi narazie, ale niedługo planuje sie zaopatrzyć Więc jak będe zważona podam wagę
Ja dziś miałam straszna ochotę na pomidorki, więc zjadłam na śniadanie pomidorka pokrojonego, bułeczkę i pare plasterków sera żółtego.
Zaraz mykam do Kościoła, więc nie piszcie za dużo
(żartuje, im więcej tym lepiej )
NolQa świetny miałaś pomysł na wątek.
Więc ja się żegnam, ale niedługo wracam, więc się ode mnie nie uwolnicie
szi- ja też siedzę jeszcze w gimn. w 3 klasie Chce już liceum
to papa
You're everywhere
But right now I wish you were here...

Edytowane przez Justynka1710
Czas edycji: 2007-09-20 o 19:14
Justynka1710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 09:59   #78
NoLQa
Zakorzenienie

Madzik - witam moja imienniczke

evelline - ojej Ale ci zazdroszcze Zycze tylko powodzenia i szczescia

szi - oj ja to mam nosa na blondynki - Calkowicie sie zgadzam z twoja "teoria" ) Tez chce byc piekna dla siebie

justynka - pomodl sie za mnie w kosciolku

Ja mysle, ze w sumie fajnie by bylo tak porownywac i cieszyc sie z wynikow.. tylko musze poczekac na zdanie innych dziewczyn oczywiscie nie kazdemu moze sie to podobac i ja to zrozumiem

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-04-15, 10:06   #79
szi
Rozeznanie

evellin - od najmłodszych lat wpajaj swoim dzieciom dzieciom dobre nawyki żywieniowe Ale ja także będąc młodsza objadałam się chipsami i popijałam hektolitrami pepsi Az wstyd się przyznać, ale wtedy byłam chuda jak patyk i myślałam, że galaretowate nogi mi nie groża Ale nic nie trawa wiecznie... Oczywiście to co dobre

Justynka1710 no to dobrze, bo myślałam, że będę tu najmłodsza

NolQa - jasne Więc czekamy na zadnie innych Wizażanek Ja nie próżnując zacznę szukać cm, bo gdzieś mi się zapodział Poza tym, powiem Wam dziewczyny, że szalejecie w tym atku, az mi się nie chce odchodzić od tego tematu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-15, 10:13   #80
NoLQa
Zakorzenienie

szi - ja mam tak samo mam mase rzeczy do zrobienia ale ciagle siedze i pisze na watku
Ja mam cm dlugi 64 cm :| reszta sie gdzies zagubila !! no ale... ehh

Ja poki co uciekam wroce za niedlugo

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-04-15, 10:16   #81
madzik=)
Raczkowanie

zaczyna mi się tu podobać
Stary 2007-04-15, 10:23   #82
NoLQa
Zakorzenienie

ciesze sie

ps. jeszcze nie pozlam

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-04-15, 10:27   #83
sieweczka
Rozeznanie

Witam wszytskie dziewczynki
Myslę, ze to bardzo dobry pomysł z tym schematem Tym czasem lecę do lasu z suką pobiegać Całuje wszytskie UDA NAM SIE !!

18.10.2010 - 82.7 kg
23.10.2010 - 81.2
6.11.2010 -

Waga wymarzona : 60-65 kg

Tabela naszych wymiarów z 18.10.2010.
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1287584942
sieweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 10:35   #84
misiaczekdid
Rozeznanie

GG do misiaczekdid

NoLQa świetny pomysł z tym wątkiem Mogę się przyłączyć? Choć ja już troszkę walczę ze swoimi kilogramami... Ale jako że zostało mi ich jeszcze sporo do zgubienia to może przyda wam się taki ktoś kto chce schudnąć jeszcze 15kg??

Swoją drogą polecam a6w - dziś robię 15 dzień i efekty już są widoczne, zwłaszcza brzuszek się zaczyna ładnie rzeźbić i straciłam 4cm Nie wiem czy to pocieszające ale mięśnie łapek i nóżek też są twardsze tak przy okazji

Nie wiem czy nie robię źle, ale do swojego zestawu ćwiczeń oprócz biegania i a6w dołączyłam Callanetics (ale nie cały - robię rozgrzewkę i ćwiczenia na nogi i pupę)

misiaczekdid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 10:36   #85
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Anniuu mam pytanie:gdzie wykonujesz swój trening siłowy?
W domu czy na siłowni?
Ja niestety co do tego drugiego narazie nie mam możliwości,ciekawa jestem czy możnaby to jednak jakimś cudem wykonać w domu.
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 10:54   #86
szi
Rozeznanie

Windykatorka - może pytanie nie jest do mnie, ale pozwolę wtrącić. W jakimś wątku Pingwin wysłała na PW ćwiczenia siłowe dla początkujących Ponoć bardzo dobre. Jeszcze ich nie wypróbowałam, ale zacznę Jeśli chcesz mogę wysłać. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=182409&page=4 tutaj m.in. dziewczyny proszą o wysłanie, ale myślę, że lepiej będzie, że jeśli będziecie zainteresowane, abyście napisły PW, bo po to zaśmiecać wątek

misiaczekdid
- też już chyba 4 raz zaczęłam a6w, ale nie mogę dłużej nić 4-5 dni Muszę się przemóc. Dzis wypada mi 3 dzień, więc pilnujcie, abym zrobila

Stary 2007-04-15, 10:58   #87
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

evellin, właśnie to samo zauważyłam A jeśli mogę zapytać, to jaki rozmiar nosisz teraz?
Swoją drogą będe trzymała kciuki za starania się o dzidziusia Ja od 2,5 roku jestem ciocią i jak patrzę na tego małego słodziaka, to już mogłabym mieć swojego synka Choć oczywiście 17,5 roku to stanowczo za młody wiek i jeszcze troszkę sobie poczekam

NoLQa, moim zdaniem to bardzo dobry pomysł Podajemy teraz swoją wagę, wymiary i to, ile chciałybyśmy zrzucić, a co dwa tygodnie (dwie niedziele) będziemy go uaktualniały.

Ja właśnie zastanawiałam się nad a6w, skoro mówisz, misiaczekdid, że widać efekty to może się sama zmobilizuję

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 11:00   #88
madzik=)
Raczkowanie

szi..ja przypilnuje..dzisiaj mój 4 dzieńja zobaczyłam ten trening to pomyślałam "co tam..nie będzie tak źle..kilka minutek i po kłopocie"..uhm..szybko zmieniłam zdanienie wyobrażam sobie końcowych dni
Stary 2007-04-15, 11:11   #89
NoLQa
Zakorzenienie

misiaczekdid - witam serdecznie - im wiecej nas tym lepiej Co do A6W to ja chce zaczac od poniedzialku robic.. za ostatnim razem <ok roku temu> zrobilam 6 dni i wysiadlam

szi - ja tez przypilnuje a jak nie to bedzie

Tak wiec kto chce podac swoja wage, wzrost, wymiary i cel do osiagniecia to zapraszam a ja dzisiaj wieczorem przygutje schemacik

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-04-15, 11:11   #90
dosienka2802
Raczkowanie

GG do dosienka2802

Świetnie że ktoś mądry założył taki wątek Chciałabym schudnąć tak z 5-6 kg, a wszelkie diety cud mnie odstaraszają. Głównie tym, że po nich przybiera się na wadze 2 razy tyle co się straciło To co, przyjmiecie mnie do swego grona?
dosienka2802 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości