![]() |
#61 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Szałowe nazwy podróbek.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Jezusie, zaraz będzie
![]() Nie polecam! Ja nic nie polecam! Ale z taką nazwą wszystko musi się udać ![]()
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Kiedy nie mialam pieniedzy na oryginalne perfumy, nie uciekalam sie do bazarowych 'odpowiednikow' a do avony czy oriflame. Wolalam pachniec czyms tanszym ale nie udajacym czegos, czym nie bylo,nie jest i nigdy nie bedzie. Kiedy kolezanka miala manie na kupowanie 'psikadel' (no bo przeciez nie perfum) na baarowych stoiskach zlanych sloncem sierpniowym lub skutych lodem styczniowego mrozu to stalam kilka krokow za nia - bo bylo mi zwyczajnie wstyd. Moze to plytkie ale dla mnie to obciach kupowac takie a co dopiero tym 'pachniec'.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
charle 5
pool blue ellise arlen - cup of tea scent optium empire azzani mirage ew mirabel gabrielle santini/ graciela santrini i moje ulubine ![]() ESTACADA CONI NAMBELL ![]() i zabija mnie w podpisach - alternatywny odpowiednik. no oczywiscie nie podroba tylko alternatywny :p dobre ![]() na koniec sama sie z siebie musze posmiac - przegladalam allegro i tam co rusz LANE PERFUMY i nie moglam dojsc co to za perfumy LANE :p czytalam oczywiscie z angielska a tu trzeba bylo po polsku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
spin doctor
|
Wśród zapachów "alternatywnych" nie zapominajmy o nieśmiertelnym don Federico Mahora
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
kupowanie podrobek to dla mnie totalny brak klasy . tu przoduje moje wujostwo z ameryki ktore na brak kasy nie cierpi ale klasy jak najbardziej
![]() do kupienia podrobki nigdy sie nie znizylam, wole niczym nie pachniec niz jakas podroba. zreszta sa calkiem ladne zapach z nizszej polki - jak moj ulubiony cassis rose z body shop ktory kosztuje 40 zl . ladnie pachnie i jest calkowicie legalny i niczego nie udaje ![]() co do ciach pachnacych podrobami - jesli facet ma kolekcje podrob to odpada chocby nie wiem jakim ciachem byl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Kiedyś widziałam na allegro escalation ice kiss
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zdaje mi sie, ze sa ludzie, ktorzy kupuja perfumy w rozlewniach nie dla marki (bo tam sa rpzeciez takie paskudne ![]() kupowanie podrobki nie jest dla mnie brakiem klasy. zdecydowanym brakiem klasy jest wlasnie wytykanie komus jej braku (maslo maslane). i na litosc boska, kto powiedzial, ze skoro mam pieniadze to MUSZE miec coco a nie moge miec koko. to moje pieniadze i moj wybor. i to nie ja mam problem ze swoja wartoscia, i nie ja oceniam siebie przez pryzmat marek, ktore stoja na mojej toaletce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos wiary i pewności siebie - moja dobra znajoma nagminnie używa podróby J'adore - nie znam osoby mniej niepewnej, jest chodzącym zadowoleniem mimo 30kg nadwagi. ![]() Ulubione słowo ostatnio. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ps. Pierdziunia mi się czcionka, sorki... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
|
Cytat:
![]() Perfumy to w pewnym sensie dzieła sztuki - przynajmniej w moim odczuciu. Nie kupię Estacady tak jak nie powieszę Mona Lizy namalowanej przez domorosłego "artystę" w salonie. Wolałabym np. pracę jakiegoś (może jeszcze?) nieznanego studenta ASP. A zwierzak to mój towarzysz i przyjaciel, będę go kochać czy ma rodowód, czy jest kundlem, czy strasznym "rasowym nierodowodowym pseudoyorkiem". I nikt mnie nie przekona, że bezduszni ludzie, którzy wpakowali pieska w paczkę i wysłali pocztą (nie zapewniając mu dostępu do wody), bo nie spełniał wzorca rasy mieli choć ślad racji. Mam nadzieję, że to była bezmyślność a nie celowe okrucieństwo. Choć to mała pociecha.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2007-04-18 o 13:55 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty jednak bardzo nie chcesz zrozumieć prostego faktu, że "labrador" bez papierka nie jest labradorem, jest właśnie podróbką labradora. Niestety, smutne ale prawdziwe. Dlatego zauważyłam Twój post i dlatego go skomentowałam, bo przeczy sam sobie. Jeśli masz wątpliwości (choć jako student wet. nie powinnaś ich mieć) spytaj w związku kynologicznym. I dlatego tak mnie oburza używanie słowa "snobizm". Pies rasy doberman (żeby nie było że się labradora czepiam) nie nosi tabliczki, pies w typie dobermana też nie, to który właściciel jest więcej snobem, ten który ma dobermana i ma na to poświadczenie ( w domu, nie na czole) czy ten który ma pseudodobermana i udaje, że ma dobermana? Dla hodowców, dla związków kyn., dla ludzi z branży i w nią zaznajomionych, odpowiedź jest prosta jak budowa cepa. Jeśli nadal nie rozumiesz rasowości i sensu rodowodów zapraszam na dogomanię lub miau. ![]() Myślę jednak, że na koniec studiów, a już na bank po paru latach praktyki nie będziesz miała takich wątpliwości. ![]() "Labradorka" Tymeny zostawmy, nie ma tu nic do rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I żeby było na temat - tak samo nie podoba mi się nazywanie kogoś snobem z powodu flaszki YSL w jego toaletce. Trochę logiki i tolerancji. Nie sprawdzam nikomu czy kiełbasę je od wieśniaka czy z Sokołowa, nie krytykuję sąsiada za kupno rowera z osprzętem Schimano i nie życzę sobie by ktoś mi wytykał: dobermana, Norwega, Pure Poison czy cokolwiek co nie jest "no name". ![]() Takiego mam focha. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
w temacie podrobki nie chodzi o kase tylko o klase i bede sie upierac przy swoim. ludzie ktorzy kupuja podrobki nie maja klasy. nie chodzi o to zeby pachniec drogimi perfumami. mozna przeciez kupic tansze chocby wspominanego avonu. i ok. ale jesli nie stac cie na chanel to po co kupujesz charle 5?
tak samo mozna kupowac rzeczy w lumpeksach i wygladac super. ale nikt nie bedzie wygladal super z podroba Louis Vuitton czy z torebka udajaca chanel. nie stac mnie na oryginalna ani jedna ani druga. wiec kupuje torby w h&m's albo dorothy perkins. nie znize sie do latania z podroba to samo dotyczy psow. ludzie z kundelkami nie koniecznie sa biedni a ci z rasowymi nie koniecznie sa snobami. ale jak nie stac cie na labradora to nie kupuj mieszanca - w stylu to prawie labrador. i tyle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
|
Cytat:
Wyaśnij mi jeszcze, czy to prawda, że rodowody dostają pieski/kotki, które przyjdą na świat jako jedne z pierwszych trzech czy czterech z miotu? Bo myślałam, że "rasowy, ale bez rodowodu" to np. piąty piesek po rodowodowych rodzicach. Czy to może plotka rozpowszechniana przez nieuczciwych producentów psich podróbek (coś jak "nie kupuje się dla butelki, a dla zapachu ![]() A jeśli w którejś z moich wypowiedzi użyłam słowa snobizm, w sposób, który Cię dotknął, wzełaś to do siebie - to bardzo Cię przepraszam
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2007-04-18 o 14:18 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
troche odbiegamy od tematu czyli"szałowyc nazw" ale co tam.
![]() Ja sie upieram ze swoim. tj. psychologicznym oddziaływaniem perfum. koniec kropka. podróby go nie maja. nie kazdy to odczowa, niema paragrafu na to że wszyscy tak mają. ale zaznaczam ze wiekszasc mechanizmow psychologicznych raczej nie jest rejestrowana przez nas zwykłych ludzi i nie zdajemy sobie z nich sprawy. Więc ja się dalej trzymam tych teorii zwłaszcza że mi się potwierdzają. Ad snobizmu. Snobizm ma u nas wydźwięk raczej mało przyjemny, tj nie jest dobrze kojarzony. Używa się tego stwierdzenia mówiąc „ja snobem nie jestem” bo tak wypada, bądź „on jest snobem” bo np. ma byty nie wiem z krokodyla. Większe schody się zaczynają kiedy chcę się określenia czym ten snobizm tak w ogóle jest. Dla mnie snobizm, to przede wszystkim uwielbienie dla drogich rzeczy drogiego życia. Przy czym nie szanowanie ich. Chęć posiadania tylko ze względu na markę. Na pokaz. Snob nie kupuje czegoś ze względu na to że uważa iż posiadanie podroby jest nielegalne czy coś takiego. Snob nie kupi podroby, bo nie jest droga, i nikt się nią nie zachwyci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzisiaj zamiast Kenzo Jungle widziałam w Realu Kensey SAFARI
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() snobizm - nie tyle ma oddzwiek nieprzyjemny, co jest to okreslenie pejoratywne po prostu
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
A mi tam dodaje czasem pewności siebie nazwa, etykieta, firma. Obserwuję u siebie to. Gdy uzywam tej rzeczy, wiem, że to coś jest porządne (jeśli oczywiście jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że mocno odbiegliście od tematu, niekoniecznie w dobrą stronę.
Temat samych podróbek był wałkowany tysiąc razy, zawsze kończąc się tak samo. Proszę o koniec OT ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Extasia -Euphoria
Aurel - Allure Balderdush ![]() Blush Fleur - Boss femme Ellen - Eden Extrafragrance - tu wymiekłam ![]() Copacabana - Dolce&Gabbana Dinky - powinni raczen napistac stinky ![]() Kezu AER -KenzoAir Dany Dos - Hugo Boss Blus sensible - Boss Selection Aluminium Man - Platinum ![]()
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w temacie za który Rachela mnie zaraz zabije ![]() ![]() ![]() Oczywiście "chodowcy" korzystają na niewiedzy i nadal wkręcają, że nie ma papierka bo to np. 5 z miotu, albo że rodzice rasowi są, a on nie wyrobił młodym papierka, bo... i tu stek bzur zawsze pada: bo by pani musiała dużo więcej zapłacić, rozumie pani, to dużo kosztuje (bzdet - rodowód to koszt 80zł) a przecież liczy się pies nie papier (ukochane hasło rozmnażaczy), bo wie pani, szkoda mi go było ciągać na wystawy (bzdet - zwierz dostaje rodowód zaraz po urodzeniu) itd. itd. W razie zainteresowania c.d. tematu proponuję wątek zwierzakowy... ![]() Ps. Kłócić się nie mam zamiaru. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Z rozkoszą strzelę wirtualnego bacika
![]() ![]() P.S. Tfurcom podróbek Euphorii przyznaję medal za kreatywność ![]()
![]() |
#90 | |
|
Cytat:
![]() Koniec z OT Extrafragrance mnie powalił ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.