Gdybyście wyszły za mąż za swojego pierwszego faceta to... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-30, 20:47   #61
-Finezja-
Rozeznanie

Dot.: Gdybyście wyszły za mąż za swojego pierwszego faceta to.......................

Byłoby ciekawie Możliwe że wyjechałabym z Polski do jego ojczyzny, miłabym być idealną żoną ale chyba nie matką, poza tym mimo że byłby moim mężem wiedziałabym że nie jestem jego jedyną.. niestety..

Ale nigdy ten scenariusz się nie spełni w prawdziwym życiu choć.. podobno "nigdy nie mów nigdy"
-Finezja- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-02, 10:23   #62
sanetka
Zakorzenienie

Dot.: Gdybyście wyszły za mąż za swojego pierwszego faceta to.......................

hmmm...z moim pierwszym wlasnie sie zareczylam i za dwa lata planujemy slub. wtedy wam powiem jak to jest

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-02, 17:28   #63
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hmm...tyle jest tych "pierwszych" rzeczy...Ale z moim pierwszym mezczyzna, ktory jest moja pierwsza prawdziwa miloscia jestem juz 3 lata i nie zaluje, nie mysle co by bylo gdyby i jest...cudownie. Jestem po prostu szczesliwa Pokonalismy razem juz tyle przeszkod, wyszlismy z tylu trudnych sytuacji, ze patrze w przyszlosc z usmiechem, bo wiem, ze razem damy rade...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-02, 19:13   #64
Yo-asia
Zakorzenienie

GG do Yo-asia

Ale ja właśnie wychodze za pierwszego i szczerze mowiac nie zamieniłabym go za zadnego innego- ale w sumie niby skąd mam wiedziec jacy sa ci inni:P
Stary 2007-05-02, 19:20   #65
novakia
Zakorzenienie

o boże, to byłaby patologiczna i toksyczna rodzina
Stary 2007-05-02, 21:49   #66
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

yo-asia ja nie mam wcale ochoty dowiadywac sie jacy sa inni bo juz to wiem Znam tyle osob, ktore "probuja" i szukaja i musze przyznac, ze z kazda kolejna "proba" sa tylko bardziej zagubieni i nie wiedzacy czego tak naprawde szukac...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-02, 21:50   #67
africa
Raczkowanie

pierwsze moje szczeniackie zauroczenie ma sie dobrze, zawsze jest milo jak sie spotkamy

druga moja milosc, a raczej zyciowa pomylka siedzi w wiezieniu i tam jego miejsce, ale jak z nim bylam byl osmym cudem swiata, a wszyscy, ktorzy chcieli nas rozdzielic, byli wedlug mnie okropni i nie poznali sie na wielekiej milosci. zebym ja wtedy wiedziala to co teraz, nie mialabym zmarnowanych 2.5 lat. ale coz czlowiek uczy sie na bledach. a swoja droga to duzo z nas ma bylych kryminalistow

a trzeci to moja milosc juz od 5 lat. nie jest idealem, ale dla mnie jest najlepszy na swiecie
africa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-04, 19:13   #68
Yo-asia
Zakorzenienie

GG do Yo-asia

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
yo-asia ja nie mam wcale ochoty dowiadywac sie jacy sa inni bo juz to wiem Znam tyle osob, ktore "probuja" i szukaja i musze przyznac, ze z kazda kolejna "proba" sa tylko bardziej zagubieni i nie wiedzacy czego tak naprawde szukac...
Hmmm, ale ja własnie nie wiem jacy sa Ci inni:P nie zamierzam sprawdzać bo...bo...nie, ale...hmmm...czy to nie dziwne, nie staromodne takie, albo naiwne??
Stary 2007-05-05, 09:43   #69
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

hmm.. a ja z moim pierwszym facetem jestem juz 5, 5 roku. i nie chce miec innego.... w sumie to ja też jestem jego pierwszą dziewczyną... i tak trzymać.. (jestesmy razem od 17 r.ż.) mam wiec nadzieje, że nigdy nie bede musiała sie zastanawiać czy lepiej by mi było z nim.. czy z jakims innym pozdrawiam

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-05, 10:22   #70
Ally83
Zakorzenienie

Gdybym wyszła za pierwszego, to bym pewnie miała rogi jak stąd na Księżyc , on by ganiał na imprezy wyrywać coraz to nowy towar, a ja siedziałabym w domu
Gdybym wyszła za drugiego, to byśmy byli parą żyjącą obok siebie, ale nie z sobą
Gdybym wyszła za trzeciego, to pewnie czułabym się kochana, ale jednak byłoby to uczucie tylko z jego strony
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-06, 17:42   #71
Fioletto
Rozeznanie

....to.....chyba nic by się nie zmieniło

przekonam się w sierpniu

.... Das also war des Pudels Kern!

Fioletto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-07, 01:41   #72
NancyGirl
Raczkowanie

GG do NancyGirl

Gdybym wyszla za pierwszego byla bym zona egoistycznego faceta, nie liiczacego sie z nikim i niczym, tylko ze swoja kasa. Gdybym wyszla za drugiego, miala bym meza architekta, ktory by mi czytal wiersze, robil kolacje ze swiecami i ktory by mnie bardzo kochal, ale wiedzial by ze ja kocham kogos innego. kogos z kim teraz jestem i kogo zona bede w lipcu 2008

12.07.2008
NancyGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 01:54   #73
CzarnyElf
Zakorzenienie

Gdybym wyszla za 1
-mieszkalabym na wsi w lesie-a on pewnie by sobie popijal i mnie zdradzal z sasiadka

za 2
-ciagle sie nad tym zastanawiam ale pewnie bylabym szczesliwa-mieszkalibysmy sobie w bloku(pewnie w jego mieszkaniu po babci)(czasami zastanawiam sie co by bylo gdybym z nim nie zerwala ale widocznie nie bylismy sobie pisani)Mimo zerwania mam ciagly sentyment do niego i mam nadzieje ze jest szczesliwy

za3
-mieszkalabym na wsi w wielkiej kamienicy pozatym bylabym wdowa(niedawno sie dowiedzialm ze ten 3 ex zginal w wypadku samochodowym)
za 4
-mieszkalabym chyba pod mostem i pracowala na niego...a on by mnie dolowal ze nie zarabiam wystarczajaco-ogolnie patologia.

Bralam pod uwage dluzsze zwiazki

Jestem szczesliwa z obecnym Tz

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2007-05-07 o 02:18
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 08:39   #74
Kattie7
Wtajemniczenie

poleciały mi łzy jak zobaczyłam temat tego wątku bo to strasznie smutne
byłabym teraz wdową... niestety....
chociaż... może gdybysmy byli razem nie stało by się jak się stało i może by żył.....
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 09:38   #75
ktosia86
Zakorzenienie

Pewnie byłabym już po rozwodzie.Z początku wydawał się facetem idealnym,z czasem pokazał różki, że nie potrafi mnie szanować i liczy się tylko z samym sobą...
Stary 2007-05-07, 11:52   #76
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kattie7 Pokaż wiadomość
poleciały mi łzy jak zobaczyłam temat tego wątku bo to strasznie smutne
byłabym teraz wdową... niestety....
chociaż... może gdybysmy byli razem nie stało by się jak się stało i może by żył.....
Nie przejmuj się. Ja też byłabym wdową. Tyle że mój były zmarł na raka. A więc to było nieuniknione. Ciesze się że mnie wtedy zostawił, chociaż wtedy to była tragedia dla mnie. Potem mi przeszło. Ale i tak jak się dowiedziałam o jego śmierci to było mi smutno i przykro.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 03:40   #77
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się. Ja też byłabym wdową. Tyle że mój były zmarł na raka. A więc to było nieuniknione. Ciesze się że mnie wtedy zostawił, chociaż wtedy to była tragedia dla mnie. Potem mi przeszło. Ale i tak jak się dowiedziałam o jego śmierci to było mi smutno i przykro.
Mi tez bylo smutno jak sie dowiedzialam o wypadku mojego ex-bo w sumie zawsze jakis sentyment ,jakies uczucia pozostaly-tymbardziej ze on mnie tez zostawil.I dlugo mi nie przechodzilo uczucie.No ale widocznie takie przeznaczenie.
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 09:50   #78
mela26
Raczkowanie

wychodzę za mąż za swojego pierwszego faceta, po 9 latach i wcale nie żałuję, że nie mam innych doswiadczeń, trzeba się cieszyć z tego co się ma)
mela26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 10:30   #79
femme111
Raczkowanie

hmm, gdybym wyszła za 1 miałabym już 2 dzieci..
za 2 biboka pijaczka, który tylko wypatruje koleżków..
za 3 bym nawet nie wyszła bo zawsze zastanawiałby się czy byc ze mną czy z żoną - wielka miłośc obopólna - ale z jego strony rozsądek - wymazać z pamięci.
a tak naprawde jesteśmy dla siebie pierwsi już ponad 6 lat i w przyszłym roku się dowiem jak to będzie z moim ukochanym TŻ

Edytowane przez femme111
Czas edycji: 2007-05-09 o 12:08
femme111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-08, 11:10   #80
ewe01
Przyczajenie

Hmm... spox temat!
Gdybym wyszła za pierwszego faceta z którym chodziłam żyła bym sobie teraz bardzo spokojnie i dostatnio, w pięknym domku, z porządnym mężem i na pierwszy rzut oka było by fajnie tylko nudno strasznie bo jest do tego stopnia spokojny i poukładany że nawet posprzeczac nie miałabym sie z kim, o zdrowej małżenskiej kłótni już nie mówiąc. Gdybym została z facetem nr 2 miałabym obecnie dwoje malutkich dzieci i monotonne, beznadziejne życie kury domowej. Ale to były tylko młodziencze zauroczenia. Obecnie jestem z moją pierwszą i ostatnią miłością bo w sierpniu bierzemy ślub i wiem, że jest to najlepsza decyzja w moim całym życiu bo mój TŻ jest najwspanialszym człowiekiem jakiego kiedykolwiek poznałam. Nie zamieniłabym go nigdy na nikogo innego bo od samego początku wiedziałam że to ten jeden jedyny.
ewe01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 11:16   #81
carolinascotties
Zakorzenienie

Byłabym żoną fantastycznego skorpioniastego typa*... reszta byłaby mniej zabawna- siedząc w domu z jego Mamą czekałabym aż wróci z boiska, z siłowni, z pubu ... musiałabym też stawiać czoła jego kompleksom ...

* Panie, którym kontakty ze skorpionami nie są obce- z pewnością mnie rozumieją

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2007-05-08 o 20:25
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 15:15   #82
Jagna-80
Przyczajenie

Gdybym wyszla za mojego pierwszego to wiodlabym spokojne i bardzo nudne zycie zony geodety w malej podwarszawskiej gminie, gdybym wyszla za drugiego musialabym jezdzic kabrioletem bo mialabym rogi az do nieba, moj trzeci tez aniolkiem nie byl - ale nie ma sie co dziwic - w koncu to Hiszpanie, moj czwarty byl strasznym zazdrosnikiem, a sam uwazal, ze moze robic to co mu sie podoba - zostawilam go 2 miesiace temu i mieszkamy jeszcze razem. Jest mi teraz dobrze samej, zyje sie spokojniej, spotykam sie z pewnym panem, ale wiecie - nachodza mnie takie momenty kiedy chce wrocic do tego ostatniego.
Jagna-80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 15:34   #83
wersta
Zakorzenienie

może kiedyś się przekonam jak to będzie, bo nadal jestem z moim 1szym "poważnym" chłopakiem. 1szym w absolutnie wszystkim
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-10, 19:55   #84
agnyska81
Zakorzenienie

Za pierwszego: byłabym żoną łysiejącego, bogatego playboya, który zrobiłby ze mnie zakompleksioną kurę domową.
Za drugiego: mieszkałabym w Niemczech; a męża miałabym takiego co to nosi mnie na rękach (bardzo męczące) i lubi zmyślać.
Za trzeciego: byłabym bardzo nerwowa, a on dalej by pił i nie umiał zrobic porządku ze sobą.
Uff, ale mi się udało
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-11, 06:54   #85
grinajs
Raczkowanie

to wdepłabym w przysłowiowe g...Patologiczna familia.I jak jego żona była bym zaniedbana,brzydka,z wąsem hehe...A naszymi jedynymi rozrywkami były by bródne interesy i picie piwska po mistrzowsku-bo u niego to już taka dyscyplina sportowa.Boszzz,dobrze,że do tego nie doszło!Ale fakt faktem-byłam nim zaślepiona,po uszy zakochana i "nie dostrzegałam" tego co by mogło być gdyby...Całe szczescie zwiazek się skończył.Ale to było w 1 kl.ogólniaka-dawnooooo temu.

Korabiewickie schronisko dla zwierząt
Jeżeli nie jest Tobie obojętny los bezdomnych zwierząt prosze Cię o pomocRazem zdziałamy wiele.W pojedynkę nic.
grinajs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-11, 14:41   #86
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

a no to ja sobie tez pogdybam

Gdybym wyszła za mojego pierwszego,to dzisiaj byłabym wiecznie nawracana,musiałabym zyć na zasadzie "co ludzie powiedzą",mieszkać z jego mamusią,znosić wieczne "wypady na piwo" i weekdny spędzane na kanpie z piwem w ręce i pilotem od tv w drugiej.Acha,i miałabym bardzo nieudane zycie seksualne I liczyłabym jego kolejne "wyrwane" nieletnie

Gdybym wyszła za drugiego,byłabym z facetem zapatrzonym we mnie az do przesady.Byłabym uwiązana ,zamknięta w złotej klatce.

Jesli wyjdę za trzeciego to mam nadzieję,że będę szczęsliwa...a nawet wychodzić za niego nie muszę a i tak z nim będę (szczęśliwa)

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-11, 15:15   #87
scarlett_1
Rozeznanie

gdybym wyszła za swojego pierwszego to byłabym teraz żoną zakochanego w sobie faceta,ciągle latającego na imprezy,który traktował by mnie jak głupszą od siebie.pewnie by mnie zdradzał od czasu do czasu i wymądrzał by sie na każdym kroku.żylibyśmy razem a jednak osobno.byłabym niesczęsliwa ale za to miałabym udane życie seksualne i niczego by mi nie brakowało

scarlett_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 19:40   #88
tratata
Raczkowanie

GG do tratata
pierwszym pierwszym < 2 klasa liceum> to pewnie teraz siedziałabym sobie w stanach i .. byłabym na bierząco w nowosciach aptecznych zawsze go cos bolało, cos szczykało, cos skrecio
pierwszym który powiedział ze mnei kocha- pewnei miaąłbym swojego małego mercedesika non stop kursowalabym miedzy berlinem a wrocławiem a na dodatek miałąbym męża - sprzedawce butów
a jesli chodzi o mężczyzne od pierwszego razu- to.... hmmm cieżko mi to sobie wyobrezic... polowanie na czyjeś kury w duzym mieście?
hih ciekawe jak bedzie wygladało moje życie jak na razie- czekają mnei czeste zakupy butków trekkingowych

Edytowane przez tratata
Czas edycji: 2008-01-24 o 11:40 Powód: post pod postem
tratata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 19:52   #89
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

o pierwszym zdawkowo na 1szej stronie. Bylabym nieszczesliwa i on tez.

skoro gdybacie o kolejnych to ia ja

za drugiego - jego mama dzwonilalby do nas pytajac czy bylismy w kosciele, dzwonila do niego ze owijam go sobie w okol palca, ja dzwonilabym do niego gdzie jest a on odpowiadalby ze z kumplem i podejrzewam ze na wlasny slub by sie spoznil lub nie zjawil bo na motorze pojechalby w gory.

Za takiego jednego mialabym smiesznie w zyciu, podejrzewam ze dobrze i tylko maly minusik zawsze bym sie martwila ile dup juz sie do niego przykleilo i ilu sie udalo
Poza tym moze bylabym zona gwiazdki rocka??

ale maz faktyczny moj rzadzi

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 20:20   #90
Kinga-K
Przyczajenie

To byłoby tak jak jest . Mój mąż był moim pierwszym i w czerwcu będziemy świętowali dwunastą rocznicę ślubu
Kinga-K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości