Diane 35 ? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-17, 10:53   #61
iman001
Raczkowanie

Dot.: Diane 35 - brac czy nie??pomocy

Radziłabym przemyśleć przyjmowanie Diane.
Mnie zostały przepisane jakies dwa lata temu (ze względu na trądzik), brałam je ponad pół roku.
Pani doktor przepisała je bez jakiś większych badań (poza tymi zwykłymi ginekologicznymi), jedynie na podstawie rozmowy.Podczas przyjmowania tabletek nic sie nie działo, żadnych wymiotów, pogorszenia samopoczucia, tycia itd.
Niedawno postanowiłam wybrać sie do innego lekarza i okazuje sie ze przepisanie tabletek anty powinno być poprzedzone badaniami hormonalnymi. U mnie wyglądało to tak że musiałam przesać przyjmować tabletki i w 2-3. dniu cyklu zgłosić sie do szpitala, gdzie zostałam na 2 dni i robiono mi badania krwi. Okazuje sie ze diane nie wpłyneła na hormony ale lekko zmasakrowała mi wątrobę.... Moja obecna pani doktor mowi ze to powszechne jesli chodzi o Diane.
Teraz czekają mnie badania wątroby zanim podejmę decyzję o powrocie do tabletek.
Osobiście jestem zwolenniczką antykoncepcji hormonalnej, nawet jesli w niewielkim stopniu wpływa negatywnie na np wątrobę, ale za to pozytywnie na psychikę (nei przejmujesz sie ciążą) i samoocenę (ładna skóra, mniej bolesne okresy itp)
Takie badania hormonalne są bezpłatne jesli jest skierowanie od lekarza.
pozdrawiam
iman001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 13:08   #62
anusiaa89
Zadomowienie

ale malo ktory lekarz daje skierowanie na badania horm,onalne. wiadomo ze branie pigulek powinno byc nimi poprzedzone ale w wiekszosci lekarze dopieraja "metoda prob i bledow"
anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 17:34   #63
Perfect_Girl
Raczkowanie

Bralam Diane przez 8 miesiécy i stanwczo odradzam.
Zaskórniki i tak nie zniknély za to ja zaczelam puchnác jak balon. Piersi mi sié powiékszyly o conajmniej jeden rozmiar i nawet leciutki ucisk byl dla mnie bolesny. Ogólnie mialam wrazenie, ze tyjé ale to nie byl tluszcz tylko woda zatrzymana w organizmie i po kilku miesiácach czulam sie grubo, zle, ociézale. I ostrzegam Cié-- jesli kiedykolwiek w zyciu mialas choc 1 epizod depresyjny to nie bierz tych tabletek bo po kilku miesiácach masz depreché jak w banku! Sprawdzilam to na sobie niestety. Po odstawieniu Diane w ciágu kilku tygodni woda "zeszla" ze mnie a klopoty z nastrojem zostaly troszké dluzej ale pózniej tez na szczéscie minély.
Jedynym pozytywem, choc w tej sytuacji malo istotnym jest niska cena.
Perfect_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 22:44   #64
liisica
Raczkowanie

hej, ja biorę Diane przez 9 miesięcy, lekarz przepisał mi ja jako środek antykoncepcji(bez żadnych badan) .Jak miałam ostatnio wizytę u p.doktor to powiedziałam jej ze chciałabym zmienić je na inne ponieważ dużo złych rzeczy o nich słyszałam, a po drugie trochę przytyłam,(nie jestem pewna czy dokładnie po nich). Odpowiedziała mi na to, ze jej córka brała je przez 2 lata i nie miała żadnych efektów ubocznych,skoro mi sie tez nic nie dzieje to powinnam dalej je przyjmować. Ze są to dobre pigułki dla młodej dziewczyny(mam 19 lat) . Wiec biorę je dalej, nic mi sie nie dzieje, czuje sie dobrze, cera faktycznie poprawiła sie, jest ok .W przyszłości i tak je zmienię bo jednak ta ilość hormonów lekko mnie przeraza . i ta zmasakrowana wątrobaiman001 tez mnie przeraza

zabawnie
tak oddychać przez różową słomkę ... cudownie tak
liisica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 06:49   #65
iman001
Raczkowanie

jakas niepoważna ta lekarka.... Argument ze jej córce nic sie nie stało jest conajmniej śmieszny. Są różne kobiety i każdy organizm działa inaczej. Ja proponuję wybrać się do innego lekarza żeby przedyskutować ten problem... Można w ten sposób poznac punkt widzenia innego specjalisty. Jesli ten też powie że Diane jest ok, to przynajmniej będziesz miała spokojniejsze sumienie.
a co do wątroby- ponoć można to podleczyć, trzeba tylko zrobić dokladniejsze badania, ale kto wie co by było gdybym brała Diane np kilka lat....? ostrożnie z tymi tabletkami...
iman001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 14:06   #66
anusiaa89
Zadomowienie

lisica ja na Twoim miejscu zmienilabym lekarke. I to odrazu. moja poprzednia ginka tez strasznie uperala sie przy Dianie mimo ze czulam sie po nich naprawde źle. Ginka do ktorej chodze teraz, gdy jej powiedzialam ze biore diane to zrobila wielkie oczy i pytala dlaczego.. bo przeciez problemow cera wiekszych nie mam itp a diana to diablena ilość hormonow.
Stary 2008-07-14, 21:23   #67
patty010
Raczkowanie

Wink Dot.: Diane 35 - brac czy nie??pomocy

hej dziewczyny. jak dla mnie te tabletki sa rewelacyjne. calkowicie likwiduja tradzik podczas zazywania no i samopoczucie tez mam w porzadku.ale oczywiscie tabletki to indywidualna sprawa dla kazdej dziewczyny kazda moze inaczej na nie reagowac, tak jak u mnie wszysko jest ok tak moja znajoma strasznie po nich przytyla.
patty010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-14, 23:22   #68
gwiaazdkaa17
Przyczajenie

GG do gwiaazdkaa17

chcialam tylko dodac ze slyszalam , ze Diane - 35 sa tabletkami z dodatkiem srodka antykoncepcyjnego...niepo lecam stosowac jako "metode antykoncepcji"

to tabletki glownie na problemy z cera...w odatku niemozna brac ich dlugo...ok 3 mies..

<niedam glowy ze to prawda ale lepiej popytac ginekologa>
Stary 2008-07-15, 08:20   #69
anusiaa89
Zadomowienie

gwiazdka to nieprawda-tabletki diane maja rowniez dobre dzialanie antykoncepcyjne-jak inne pigulki i wiem ze wiele kobiet stosuje je z powodzeniem jako skuteczna antykoncepcje

Stary 2008-07-15, 09:34   #70
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iman001 Pokaż wiadomość
Radziłabym przemyśleć przyjmowanie Diane.
Mnie zostały przepisane jakies dwa lata temu (ze względu na trądzik), brałam je ponad pół roku.
Pani doktor przepisała je bez jakiś większych badań (poza tymi zwykłymi ginekologicznymi), jedynie na podstawie rozmowy.Podczas przyjmowania tabletek nic sie nie działo, żadnych wymiotów, pogorszenia samopoczucia, tycia itd.
Niedawno postanowiłam wybrać sie do innego lekarza i okazuje sie ze przepisanie tabletek anty powinno być poprzedzone badaniami hormonalnymi. U mnie wyglądało to tak że musiałam przesać przyjmować tabletki i w 2-3. dniu cyklu zgłosić sie do szpitala, gdzie zostałam na 2 dni i robiono mi badania krwi. Okazuje sie ze diane nie wpłyneła na hormony ale lekko zmasakrowała mi wątrobę.... Moja obecna pani doktor mowi ze to powszechne jesli chodzi o Diane.
Teraz czekają mnie badania wątroby zanim podejmę decyzję o powrocie do tabletek.
Osobiście jestem zwolenniczką antykoncepcji hormonalnej, nawet jesli w niewielkim stopniu wpływa negatywnie na np wątrobę, ale za to pozytywnie na psychikę (nei przejmujesz sie ciążą) i samoocenę (ładna skóra, mniej bolesne okresy itp)
Takie badania hormonalne są bezpłatne jesli jest skierowanie od lekarza.
pozdrawiam
ja tez dorzuce swoje 3 grosze odnosnie watroby.
diane używałam od marca do sierpnia i w sierpniu zaczął sie koszmar z wątrobą.
bóle straszne,aż spac nie mogłam.rwało,kłuło....nie zycze nikomu takich boleści myślałam że się rozsypie :/ ból po prsostu budził mnie w nocy!
nic nie mogłam jeść bo od razu było mi niedobrze.całymi dnami kakao,bo tylko to tolerowałam
odstawiłam to,z momentem skonczenia ostatniego opakowania i z dnia na dzień było tylko lepiej.
pozatym paradoksalnie po diane miałam trądzik.
dziwne,bo od innych tabsólw nie miałam.
aktualnie biorę Cilest i nic mnie nie boli,wątroba ma się dobrze
wspominając diane 35 i porównując ją do cilestu...myślę sobie o ile Cilest jest "lżejszy"
nawet gdyby 10 lekarzy przepisało by diane,nie wzięłabym tego do ust

co do skuteczności antykoncepcyjnej.
zażywając przez te kilka miesięcy Diane,zauważyłam u siebie śluz płodny
lekarz mówił żeby się tym nie sugerować ale to wzbudziło moje wątpliwości co do skuteczności tych tabletek....
w przypadku innych tabletek taki śluz nie pojawiał się.
nie zaufałabym tym tabletkom
znajoma od Diany wpadła,brała regularnie każdą tabletkę.
wiem że to może być ten odsetek niepowodzeń....
ale i tak,śluz płodny w trakcie przyjmowania tabletek nie jest normalny jak dla mnie

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 11:25   #71
kromka07
Przyczajenie

Red face Diana 35!!

Witam!!
Może ktoras z dziewczyn brala lub bierze diane i poradzi cos!!
Ja ja bralam przez 1,5 roku na tradzik i nieregularne miesiaczki, odstwilam ale po 2mies. wszystko wrocilo, zaczelam brac spowrotem ale biore juz 7 opakowanie i jest coraz gorzej!!! sypie mnie okropnie nawet na szyji i mam potworne hustawki nastrojow!! Nie wiem czemu tak zle jest, za pierwszym razem jak bralam nie narzekala wogole ateraz jest odwrotnie
Moze ktoras z was miala takie problemy??
Pozdrawiam
kromka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 11:31   #72
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Diana 35!!

Cytat:
Napisane przez kromka07 Pokaż wiadomość
Witam!!
Ja ja bralam przez 1,5 roku na tradzik i nieregularne miesiaczki, odstwilam ale po 2mies. wszystko wrocilo, zaczelam brac spowrotem ale biore juz 7 opakowanie i jest coraz gorzej!!! sypie mnie okropnie nawet na szyji i mam potworne hustawki nastrojow!! Nie wiem czemu tak zle jest, za pierwszym razem jak bralam nie narzekala wogole ateraz jest odwrotnie
Pozdrawiam
wyszukiwarka się kłania, bo jest wątek o Diane 35...
poza tym powinnaś o tym porozmawiać z lekarzem, a nie na forum

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 14:28   #73
MacyRose
Rozeznanie

Dot.: Diane 35 ?

Ja biorę dianę ponad 6 lat z przerwami. Tylko diana pomaga mi na trądzik. Nigdy nie działo się nic złego, badam się regularnie. Co więcej biorąc te tabletki czuję się lepiej niż bez nich. Kilka razy robiłam dłuższe przerwy i za każdym razem mój organizm reagował inaczej, raz schudłam, raz sporo przytyłam, po ok. 4-6 miesiącach bez tabletek wraca mi trądzik, bardziej nasilony, choć to niekoniecznie wina tabletek. Teraz też miałam pół roku przerwy, trądzik wrócił, biorę diane niecałe 3 tyg. a już wszystko ładnie schodzi. W najostrzejszych stanach trądzikowych potrzebowałam 3 opakowania, żeby się tego pozbyć. Dziwne, że po 7 wciąż Cię trzyma. Co do huśtawek nastrojów - różnie to u mnie bywa, zazwyczaj mam tylko jednodniowy kryzys przed okresem.
MacyRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 15:00   #74
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!!
Pozdrawiam
na poczatku jak to brałam to miałam straszny wysyp,codziennie nowy syf.
a nie mialam aż takich problemów z trądzikiem od innych tabsów nigdy nie miałam pryszczy...
póżniej wątroba zmasakrowana.z resztą pisałam już o tym.
pozatym na każdego inaczej działają hormony i są inne skutki uboczne.
nigdy więcej diany do ust nie wezmę,chocby mieli mnie kroic żywcem

Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2008-11-12 o 15:02
Stary 2008-11-12, 19:12   #75
kromka07
Przyczajenie

Witam!!
Ja juz sama nie wiem co myslec o dianie. brala ja przez 1,5 roku i odstawilam ale czulam sie swietnie, nic mi nie bylo ale po 2 miesiacach wrocil tradzik jeszcze silniejszy i teraz biore 7 opakowanie zadnej poprawy!!! nie wiem czemu tak jest, czy organizm juz nie reaguje na te pigulki?? a gin zadnych badan, nic mi nie zlecil:-/

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2008-11-17 o 11:19
Stary 2008-11-12, 19:13   #76
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Witam!!
Ja juz sama nie wiem co myslec o dianie. brala ja przez 1,5 roku i odstawilam ale czulam sie swietnie, nic mi nie bylo ale po 2 miesiacach wrocil tradzik jeszcze silniejszy i teraz biore 7 opakowanie zadnej poprawy!!! nie wiem czemu tak jest, czy organizm juz nie reaguje na te pigulki?? a gin zadnych badan, nic mi nie zlecil:-/
zmień gina...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-11-12, 19:21   #77
kromka07
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
wyszukiwarka się kłania, bo jest wątek o Diane 35...
poza tym powinnaś o tym porozmawiać z lekarzem, a nie na forum
Jesli nie na forum to w takim razie ono traci jakikolwiek sens istnienia. bo chyba po to jest zeby sie wymieniac uwagami tak????
Juz sie wyszukiwarce poklonilam dosc nisko a na wizyte do gina tez sie wybieram!

co dwie glowy to nie jedna, zawsze mozna poznac opinie innych internautek w tym temacie

Pozdrawiam
Stary 2008-11-14, 12:40   #78
asia2401
Przyczajenie

ratunkuBiorę diane 35 od 7 dni i tyle samo mam okres! 7 dni miesiączki, nie wiem co się dzieje czy któraś z was tak miała? czy to normalne przy tych tabletkach? proszę o odp !
asia2401 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-14, 13:18   #79
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia2401 Pokaż wiadomość
ratunkuBiorę diane 35 od 7 dni i tyle samo mam okres! 7 dni miesiączki, nie wiem co się dzieje czy któraś z was tak miała? czy to normalne przy tych tabletkach? proszę o odp !
znajoma tak miała.po 3 miesiącach sie unormowało.

Ani

Stary 2008-11-17, 08:58   #80
kromka07
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asia2401 Pokaż wiadomość
Skoro tak panikujesz to znaczy ze nie przeczytałas ulotki nawet! a pasowalo by wiedziec co sie bierze, wszystko jest tam opisane łącznie z reakcjami organizmu. biore Diane wiem ze ta ulotka sama wielkoscia odstrasza ale jak te same problemy na poczatku stosowania to przeczytalam od A do Z i pisze wyraznie ze: NA POCZATKU STOSOWANIA OKRES MOZE BYC NIE REGULARNY I MOGA POJAWIAC SIE KRWAWIENIA MIEDZY NORMALNYMI MIESIACZKAMI Z ODSTAWIENIA.
To sie unormuje po ok 3 cyklach, wiec nie panikuj, musisz cierpliwie poczekac poprostu na efekty!
a jesli bedzie sie to dluzej niz pare miesiacy utrzymywalo to idz do lekarza!
Pozdrawiam!
Stary 2008-11-17, 10:18   #81
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Jesli nie na forum to w takim razie ono traci jakikolwiek sens istnienia. bo chyba po to jest zeby sie wymieniac uwagami tak????
Juz sie wyszukiwarce poklonilam dosc nisko a na wizyte do gina tez sie wybieram!

co dwie glowy to nie jedna, zawsze mozna poznac opinie innych internautek w tym temacie

Pozdrawiam
tylko, że sprawy hormonalne to zbyt poważna kwestia żeby zasięgać opinii internautek, a nie lekarza...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-11-17, 18:33   #82
kromka07
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
tylko, że sprawy hormonalne to zbyt poważna kwestia żeby zasięgać opinii internautek, a nie lekarza...
To po cholere jest to forum???Porozmawiajmy o pogodzie....czy to tez za zbyt powazna kwestia wg ciebie????
zasiegac opini innych to jeszcze nie grzech!!Nie lecze sie na wlasna reke przeciez po przeczytaniu opinii internautek....nie przesadzaj!!
Opinie internautek bardzo sie przydaly nawet!!a jestem juz po wizycie u gina....
Stary 2008-12-17, 15:35   #83
XxXxbasiulaXxXx
Przyczajenie

GG do XxXxbasiulaXxXx

cześć mi przepisano Diane-35 nie dla tego że chciałam antykoncepcje i nie ze względu na trądzik tylko dla tego że mam policystyczne jajniki że niby to ma mnie leczyć, czy coś pomaga to nie wiem na razie biore 4 miesiąc a mam brać przez rok i dopiero pójść na kontrole. Mam nadzieje że nie bede bezpłodna po nich tak jak ktoś tu napisał bo biore je specjalnie żeby wyleczyć te jajniki.Co do cery to faktycznie mam lepszą niż przed zażywaniem,ale niestety na początku bardzo źle się czułam miałam ostrą biegunke,wymioty i stany depresyje ale teraz jest okej pod tym względem. Pozdrawiam
XxXxbasiulaXxXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 22:34   #84
liloo90
Przyczajenie

Dot.: Re: DIANE 35 ?

mam pytanko do Ciebie martwie sie troche , a widze z ety tez bierzesz te tabletki co ja z tym ze ja bralam miesiac i jutro powinnam zaczac 2opakowanie i w tej 7dniowej przerwie nie dostalam okresu czy mam zaczac opakowanie? mam nadzieje ze cos mi poradzis zbo sie martwie..
Liloo90
Stary 2009-01-18, 00:08   #85
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Re: DIANE 35 ?

Cytat:
Napisane przez liloo90 Pokaż wiadomość
mam pytanko do Ciebie martwie sie troche , a widze z ety tez bierzesz te tabletki co ja z tym ze ja bralam miesiac i jutro powinnam zaczac 2opakowanie i w tej 7dniowej przerwie nie dostalam okresu czy mam zaczac opakowanie? mam nadzieje ze cos mi poradzis zbo sie martwie..
Liloo90
ja poszłabym do gina ewentualnie zadzwoniła do niego i zapytała sie co mam zrobic.

Ani

Stary 2009-01-18, 10:03   #86
Manehajera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaa89 Pokaż wiadomość
lisica ja na Twoim miejscu zmienilabym lekarke. I to odrazu. moja poprzednia ginka tez strasznie uperala sie przy Dianie mimo ze czulam sie po nich naprawde źle. Ginka do ktorej chodze teraz, gdy jej powiedzialam ze biore diane to zrobila wielkie oczy i pytala dlaczego.. bo przeciez problemow cera wiekszych nie mam itp a diana to diablena ilość hormonow.
chyba sobie żartujesz, Diane ma jedną z mniejszych dawek hormonów w tabletkach dostępnych na rynku

Cytat:
Napisane przez gwiaazdkaa17 Pokaż wiadomość
chcialam tylko dodac ze slyszalam , ze Diane - 35 sa tabletkami z dodatkiem srodka antykoncepcyjnego...niepo lecam stosowac jako "metode antykoncepcji"

to tabletki glownie na problemy z cera...w odatku niemozna brac ich dlugo...ok 3 mies..

<niedam glowy ze to prawda ale lepiej popytac ginekologa>
ja biorę tabletki od 7 lat, na poczatku na probley z cerą, teraz jako antykoncepcję... w między czasie zmieniałam na inne po których czułam się fatalnie a po Diane nic mi nie jest Jestem pod stałą opieką ginekologa, endokrynologa i hematologa i uwierzcie mi ,nadal żyję!
Manehajera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości