![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe Mamusie 2008 :-D
UnholyOne - ja w pierwszej ciąży tkwiłam w błogostanie bez "objawów" do 6-7 tygodnia. Teraz już w tydzień od owulacji miałam wszystko naraz (dlatego myślałam, że sfiksowałam, bo to za wcześnie...).
Najgorsze chyba w tym wszystkim jest porównywanie się z innymi i dołowanie z tego powodu. Jak widać choćby na moim przykładzie - nawet u tej samej kobiety każda ciąża wygląda inaczej. Moja mama (ma 3 córki) też to potwierdza! Trzymam za Ciebie kciuki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | ||
Wtajemniczenie
|
Taika - dziękuję za te słowa
![]() Ja pamiętam jak jakiś czas temu mój mąż powiedział tak: "Nieważne kiedy urodzi się moje dziecko - czy 31 grudnia 2007 o 23.59 czy 1 stycznia 2008 minute po północy. Najwazniejsze byle było zdrowe!" No i termin mam przełomowy ![]() niunieczek - jestem w szoku ![]() Ja byłam ostatnio 47 min. Miałam zrobione badanie na fotelu, USG dopochwowe, o wszystko się wypytałam, pogadałam o moich dolegliowściach i obawach. Dostałam nawet zdjęcie USG i receptę na luteinę i no-spę forte. Następna wizyta jest na telefon. Kiedy będę chciała mogę zadzwonić i indywidualnie się umówić. Idę ok 26 maja. Cytat:
Co do listy, to może na razie się wstrzymamy. Po wizytach po 6 tc będziemy wiedziały jaki jest przybliżony termin porodui zobaczymy serduszka naszych dzieciaczków. Wtedy będzie mozna taką listę stworzyć. Ja przyznaję się bez bicia, że nie znam się na tym i chyba bym się tego nie podjęła ![]() Cytat:
Ja mam przeczucia na dziewczynkę, ale tylko dlatego , że kochaliśmy sie przed owulacją. Mogę sie oczywiście mylić. Wiem, że wiele osób za mnie mocno trzyma kciuki i dlatego musi być dobrze. dziękuję wszystkim.To niesamowite, że wśród nieznajomych ludzi takie wsparcie można znależć i tyle serca. Dziewczyny bardzo się cieszę, że nas już tyle jest. Teraz musimy wziąć się w garść i dzielnie przechodzić wszystkie te miłe i te gorsze fazy naszego błogosławionego stanu! Ja osobiście nie wychodze na bardzo w przeszłość i teraz czekam na następną wizytę u ginekolożki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Serdecznie witam Styczniowe Mamusie, gratuluję Wam z całego serducha, trzymam kciuki i życzę zdrowia
![]() ![]() ![]() ![]()
#64 |
Zadomowienie
|
Gorące gratulacje dla wszystkich przyszłych mamuś.
Ja również jestem z wątku styczeń 2007. Kurcze jak ten czas leci... Wszystkim przyszłym mamusiom życzę dużo zdrówka, książkowej ciąży i oby wasze dzieciaczki rozwijały się zdrowo |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tobie Deminiku szczególne podziękowania, bo bardzo ci kibicuje. Jesteś z mojego starego wątku i w pewnej chwili okazałaś mi dużo zrozumienia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny kilka minut temu miałam bliskie spotkanie z kibelkiem, a wygląd zakładowego klopa wzmógł dodatkowo konwulsje. Mam nadzieję że to dobry znak, ale czy aby nie za szybko te mdłości? TŻ twierdzi ze to przez bliźniaki (On myśli że będzie dwójeczka za jednym zamachem, w Jego rodzinie co pokolenie są bliźniaki a w tym jeszcze nikomu z rodziny się nie trafiły) Apropo blźniąt moja siostrzenica ma półtoraroczne bąble Antosia i Anie i tak sobie myślę że gdyby była dwójeczka to może i lepiej nie trzeba by było 2 razy przechodzić pieluch, kupek, zupek...
#67 |
Zakorzenienie
|
niunieczek noo to masz spore sznase na bliźniaki
![]() ale mdłosci i wymioty to dobry znak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
byłam u lekarza, jestem w 5 tc ale ciąża jest zagrozona podczas badania zaczelam krwawic
dostałam leki i nospe mam teraz lezec i pozostalo nam tylko modlisc sie aby wszystko bylo dobrze Dziewczyny jeżeli poczujecie cos niepokojącego idzcie do lekarza nie czekajcie na nic bo każda ciąża jest inna - dbajcie o Wasze fasolki |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Myśl pozytywnie ![]()
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie martw się kochana. Wszystko będzie dobrze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Konczita nie martw sie moja szwagierka też na poczatku krwawiła a teraz jest 6 i pół miesiąca w ciąży i nie mieści się z moim mężem w samochodzie z przodu taka duża urosła dużo odpoczywaj i myśl pozytywnie ja wymiotowałam 7 miesięcy non stop po 30 razy na początku a niedawno robiłam kinder bal dla mojej córci
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boje się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic sie nie martw napewno wszystko bedzie dobrze ,jesli musisz to lez w lozeczku ,wiem ze to ciezko ale dasz rade ,moja kuzynka lezala cała ciaze i ma piekna zdrowa córcie ![]() Bedzie dobrze -pamietaj o tym ![]()
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarz nie przepisał Ci Duphastonu bo dał luteinkę. A to jest prawie ten sam lek (progesteron) tylko duphaston zawiera jeszcze jakieś wspomagacze. Dorota - nie załamuj się. Wszystko będzie dobrze! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Serdecznie gratuluję. ![]() Cytat:
![]() A ja byłam dzisiaj u dwóch lekarzy - ginekologa i neurologa. Gin nie badał mnie bo jeszcze za wcześnie. Dostałam luteinę, do tego kwas foliowy i Falvit. Mam się pokazać za miesiąc, chyba że będzie się działo coś niepokojącego, wtedy mam dzwonić. Dostałam też całą listę badań do zrobienia. Zamierzam pójść z nią do lekarza rodzinnego i poprosić o przepisanie chociaż części z tych badań na kasę chorych. Jak usłyszał, że pracuję na okrągło przy komputerze, to podjął decyzję o chorobowym. Ustaliliśmy, że do końca tego tygodnia jeszcze popracuję, a od poniedziałku idę na chorobowe. Wiem, że w pracy się zdziwią, bo dotychczas wszystkie które były w ciąży nie korzystały z L-4. Szczerze mówiąc tego nie rozumiem. Ja mam do tego prawo i zamierzam z niego skorzystać. Teraz dostanę L-4 na miesiąc ale do końca I trymestru na pewno nie będę pracować. Co będzie później - zobaczymy. Zresztą, neurolog też poparła gina. Aha, co do terminu - to przypomniałam sobie że ja też miałam się urodzić ok.15 stycznia a wyszło 31 ![]() ![]()
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Konczita - ja też zaraz po pierwszej wizycie leżałam i brałam luteinkę. Przed luteiną nie miałam żadnych mdłości i innych objawów związanych z "normalną" pracą hormonów. Pamiętam, jak leżałam sama w domu (no nie tak sama, pies grzał mi plecy) i całe dnie beczałam do poduszki. Chociaż już po tygodniu - dwóch było znacznie lepiej (ustały skurcze, pojawiły się mdłości), przez całe 10 tyg nie mówiłam o ciąży np. swojej mamie, bo bałam się, że stracę dzidzię i będziemy wyć obie. Tego lęku o fasolkę nie potrafię opisać. O nikogo nigdy się tak nie bałam. A teraz ta fasolka płacze, że go kolega w przedszkolu bije i też się boję... i martwię. I będę się bać jeszcze wiele, wiele lat.
Luteina i leżenie na serio pomagają. I spokój. Wiem, o niego najtrudniej. Trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Konczita - jak będziesz mogła napisz jak się czujesz.
Ja nareszcie czuję, że jestem w ciąży ![]() Mam ogromną ochote na pizze i chyba sobie zamówię zaraz jakąś XXL ![]() Ale przedtem lecę do przychodni - może wreszcie odbiorę wyniki grupy krwi. |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Koniczita slonce wszytko bedzie dobrze.Odpoczywaj i mysl pozytywnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
Mam grupę A Rh- a mój mąż A Rh+ Czyli dziecko może mieć równie dobrze + jak i -. Chyba bierze sięjakieś tabletki przed porodem w razie gdyby grupa matki była inna niż dziecka, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Konczitko Słoneczko wszystko będzie dobrze. Stosuj się do zaleceń lekarza.
Trzymam mocno kciuki za Twojego dzidziusia i myślami jestem przy Tobie.
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jolu a czy to nie oznacza że macie konflikt serologiczny czy jakos tak? Ja mam B Rh+ a synek ma AB Rh - |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
jolineczka może wystapic u dziecka konflikt serologiczny.
prosze, tu jest dość jasno opisane ![]() konflikt serologiczny |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze się balam tego konfliktu. No nic, tak już jest i trzeba się wziąć w garść. Przecież nie ja pierwsza i nie ostatnia mam taki problem, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie Jolu nie ty pierwsza, a jak wiesz wczesniej to lekarz bedzie wiedział co i jak zeby było dobrze nie martw sie bedzie wszystko dobrze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Wyczytałam, że w przypadku zagrożenia konfliktem serologicznem poród powinien się odbyć już w 37 tc. Tak więc prawdopodobnie jednak załapię się na grudzień 2007
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
U mnie za oknem ulewa, grzmoty i szaroburo. Taki sam mam nastój. W pracy dziś dali mi ostro popalić i teraz brzuch mnie boli, skurcze mam niefajne...
![]() ![]() Dobrze, że ja mam RH+. Jeden problem mniej. I toksoplazmozę przeszłam, na różyczkę jako dziecko się szczepiłam. Tylko te skurcze dziadowskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Gosia - weź no-spę. Ze skurczami nie ma żartów. Tak to jest z tą pracą, że potrafią człowieka dobić na całego.
Masz rację - idz do lekarza. Niech Ci przepisze luteine i no-spę forte i wyleguj się spokojnie. Martwię się o Konczitę, |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jolu to bedziesz miała prezent z mężem pod choinke ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staram się nie wybiegać za bardzo w przyszłość. Żyję każdym dniem. Dzisiaj rozpoczynam 6 tydzień. Pierwszy dzień bez bólu brzucha, tylko z mdłościami. Dzielnie łykam no-spę (nienawidzę tego gorzkiego smaku) i biorę luteinkę (co nie jest takie łatwe, bo moja pochwa jest baaardzo ciasna ![]() Poza tym spać mi się chce, więc idę do łożeczka. Papatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.