|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja walka z tłuszczem!
ja jak sie opije za duzo mleka czy innego białka zwierzeceog najem i do tego truskawek to wychodzi mi wysypka, ale i tak zajadam sie truskawkami w lato
od cioci z działki, bez sztucznych nawozów, zdrowe pyszne ![]() ![]() Asix tez brawo
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
nikki999 - dziekuje Ci bardzo.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
grupa wsparcia, nie ma za co
![]() ale trzaskamy te strony ![]() ![]() pozwoliłam sobie zrobi zestawienie ![]() NICK -----------WAGA------WZROST------CEL------B/T/B---ZRZUCONE Puenta-----------86-----------165---------70--------/-/114-------? Dociekliwa------76------------176---------67------/77/106-------? Wisienki---------80------------160---------65--------/-/------------? Lenka------------65-----------165---------60----60--/-/-----------? Asix---------------63-----------161---------------------/-/-----------? Itrusta-----------59.8---------166----------------94/75/95--------? Nikki--------------54-----------164-----------------91/67/91-------3 jak ktoś dołącza, to niech się wpisuje a jak u kogoś jakaś zmiana to też niech kopiuje ostatnio wklejone zestawienie i poprawia siebie ![]() chyba, że nie chcecie
Edytowane przez nikki999 Czas edycji: 2007-05-13 o 17:47 |
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
kurcze! napisalam sie i sie skasowalo! wrr
hahah Nikki Ty to jestes pomysłowa, niezlą masz głowe sorbet? nie wiem nawet co to jest. poszukam przepisu pozniej. po I fazie i sie zobaczy Swoją droga Nikki Ty masz prawie idealne wymiary! (czyt. 90/60/90) gratulacje. Asix tak trzymac! damy rade!
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Dokladnie Puenta88. Tak trzymac.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
NICK -----------WAGA------WZROST------CEL------B/T/B---ZRZUCONE
Puenta-----------86-----------165---------70--------/-/114-------? Dociekliwa------76------------176---------67------/77/106-------? Wisienki---------80------------160---------65--------/-/------------? Lenka------------65-----------165---------60----60--/-/-----------? Asix---------------63-----------161---------------------/-/-----------? Itrusta-----------59.8---------166-------- 52 ----94/75/95--------4 Nikki--------------54-----------164-----------------91/67/91-------3 Ja juz sobie pozwolilam zmienic.W najwyzszej fazie mialam 64 i wtedy postanowilam schudnac z glowa.... Fajny pomysl ![]() Hmm sorbet sa to np zmrozone truskawki rozwalone z np smietana tak na gesto jak lody, przynajmniej ja tak zawsze pojmowalam sorbet :P Lece jezdzic na orbiterku
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Sorbet malinowy
Składniki 30 dkg mrożonych lub świeżych malin, 2 cytryny, Sposób przygotowania Maliny lekko rozmrozić i zmiksować z sokiem z cytryn, przetrzeć przez sitko, żeby oddzielić pestki, przełożyć do miski i zamrażać 2 godziny. Następnie ubić trzepaczką lub mikserem na puszystą gładką masę i ponownie mrozić 2 h. Przed podaniem wstawić na 20 min. do lodówki. to był przepis na sorbet trafiają się z cukrami i innymi dodatkami, ale to już nie jest dietetyczne ![]() prawie robi wielką różnicę ![]() ![]() ale dziękuje
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lec, lec ruch to zdrowie, dobre samopoczucie i idealne ciałko
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez juz siebie zmieniam.
NICK -----------WAGA------WZROST------CEL------B/T/B---ZRZUCONE Puenta-----------86-----------165---------70--------/-/114-------? Dociekliwa------76------------176---------67------/77/106-------? Wisienki---------80------------160---------65--------/-/------------? Lenka------------65-----------165---------60----60--/-/-----------? Asix---------------63-----------161---------53-----99/88/99--------? Itrusta-----------59.8---------166-------- 52 ----94/75/95--------4 Nikki--------------54-----------164-----------------91/67/91-------3 Edytowane przez Asix19 Czas edycji: 2007-05-13 o 18:30 |
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Asix kopiuj ostatnią wklejoną
![]() Itrusta zrzuciła 4 kg ![]() popraw jak możesz
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Moj blad, zagapilam sie.
Juz poprawilam.
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
Musze poczekac jeszcze pare minut
Wszyscy sie straca, a ja przewioze orbiterka przed komputer i przy okazji popatrze na cos Polacze przyjemne z pozytecznym..
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
nic się nie stało, tylko potem ktoś by skopiował Twoją listę i nie wiedzielibyśmy jakie postępy juz zrobiła Itrusa
![]()
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
to i ja sie domierzyłam
NICK -----------WAGA------WZROST------CEL------B/T/B---ZRZUCONE Puenta-----------86-----------165----------70------104/91/114-------? Dociekliwa-------76-----------176---------67-----------/77/106-------? Wisienki----------80-----------160---------65----------/--/------------? Lenka-------------65-----------165---------60--------60/--/-----------? Asix---------------63-----------161---------53--------99/88/99-------? Itrusta-----------59.8----------166---------52--------94/75/95-------4 Nikki--------------54-----------164--------------------91/67/91-------3
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
cieszę się, że pomysł się podoba
![]() moje menu dzisiejsze: Sniadanie: płatki z mlekiem [3] II Sniadanie : kromka wasa z parówką, katchupem i jabłko [2,75] Obiad: ziemniaki, parówka [jestem dzisiaj nie w domu ] [4]IV posiłek : 3*wasa z pasztetem, 2 plasterki żółtego sera [5] zaraz bedzie kolacyjka płatki z mleczkiem też moja słabośc [3]RAZEM: 17,75 czyli zmieściłam sie w limicie
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Tak sobie siedze i mysle, i postanowilam spytac Was o zdanie. Co sadzicie o Activii? Bo wlasnie przed chwila poszperalam w lodowce i znalazlam dwie Activie. Wlasciwie to Activie Musli z jablkiem i musli. Na opakowaniu pisze (i wogole slyszalam to juz od paru osob), ze reguluje prace jelit, tylko nalezy ja jesc codziennie. A Wy jak myslicie? Rzeczywiscie jest taka dobra? Bo moze bym sie na nia skusila wieczorkiem...
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
ja jem i pije [bo jest też do picia] nie wiem jak inne smaki, ale śliwkowa działa
delikatnie pobudza jelita i zjedzona lub wypita wieczorem pozwala bez wiekszych starań załatwic tą sprawe kilka minut po wstaniu ranoja mam tak, że nie ważne czy activia czy kg jabłek nie mam z tym problemu ![]() wstaje rano, szklanka wody na czczo i hop do toaletki potem śniadanko i dzień rozpoczęty ![]()
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
nikki999 - dziekuje Ci za odpowiedz, bo bylam bardzo ciekawa, jak to z ta Activia jest.
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
tylko własnie nie wiem jak to jest na dłuższą mete, podobno organizm się przyzwyczaja, ale na reklamach zalecaja 2 tygodnie jak actimel, wiec chyba przez 2 tyg. codziennie nie zaszkodzi
![]() i złota myśl na dziś ![]() ![]() "Jeżeli będziesz robic cos codziennie przez 21 dni stanie się to czymś na porządku dziennym" Czyli nie jedzmy słodkiego przez 21 dni a nie bedzie nas więcej korciło![]() ![]() hmm jednak chyba zbyt piękne by było prawdziwe
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po orbiterku zaliczone dzis 40 minut
![]() Nikki jak ty dbasz o moje interesy :P ![]() Platki z mlekiem tez moja slaboscia sa, ale niestety sie skonczyly. Czekam az mama kupi ![]() Ohhh dziewczyny jak ja bym chciala w pelni siebie akceptowac taka jaka jestem...Wlasnie dlatego sie odchudzam bym w koncu zaakceptowala swoje cialo... Bym mogla z duma spojrzec w lustro... Ale do tego jeszcze troszke czasu trzeba... |
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że dbam, nie mozna myslec tylko o sobie
![]() ja czasem jak staje przed lustrem to myśle, jest ok, ale po jakims czasie nawet tego samego dnia potrafie sobie nawrzucac... i własnie tak samo jak Ty dążę do tego by przez cały dzień byc z siebie zadowolona bez narcyzmu oczywiście ![]() bardzo ładnie z tym orbitrekiem oby tak dalej
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Activia mowicie... to moze warto sprobowac i mi....za tydzien juz wybywam z domku na miesiac wiec bedzie mi latwiej dobierac wlasne menu bo bede na swoim wikcie calkowicie. w sumie to juz sie nie moge doczekac!
a co do ochoty na cos slodkiego to wyczytalam w innym watku ze: "chec na cos slodkiego jest tylko mysla, a kazda mysl mozna czyms zastapic" świete slowa. w pelni sie zgadzam
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
Puenta - madre slowa
Mam nadzieje ze jak wybedziesz z tego domku to i tak bedziesz do nas zagladala!!
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
nikki999 - a moze jednak jak wytrzymamy i nie bedziemy jesc slodyczy przez 21 dni, to pozniej juz nas nie beda tak korcic, jak teraz?
Ojjj, chcialabym, chciala... Mnie troszeczke korci, zeby sobie cos zjesc slodkiego, ale jak pomysle, ze juz 7 dni nic takiego nie jem, to tak jakos przestaje mnie korcic. itrusta - ja tez chcialabym w pelni zaakceptowac siebie taka, jaka jestem. Ale jak na razie naprawde bardzo przeszkadzaja mi moje "boczki" i oczywiscie moj brzuszek. To jest moj najwiekszy problem, ktorego chcialabym sie pozbyc. Puenta88 - wyprobujmy ta Activie przez 2 tygodnie, moze zobaczymy efekty. Przeciez zawsze mozna sprobowac.
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
jasne, ze bede. musze chyba przyspieszyc kupno laptopa.
tylko co na to rodzice? tam, gdzie bede mieszkac to bedzie komp ale wieczorami brat mnie nie dopusci
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tak, że jak nie chce to nie jem, moja silna wola jest silna
![]() ![]() też moim największym kłopotem jest brzuch i boczki, potem biodra, uda i pośladki, biust zawsze miałam duży teraz mi zmalał, a z rękoma nigdy nie było problemu, jak zaczęłam je wiczy, bo zaczęła mi "zwisac" skóra to sie nabawiłam czegos...dalej sprawia mi trudnosc prostowanie lewej reki ale jak rozgrzeje miesien to przechodzi... ale nie o tym miałam ![]() podaje ciekawe linki: Jak poskromi zachciankę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=183320 o Błonniku: http://blonnikpokarmowy.fm.interia.pl/ http://micelife.republika.pl/bl.html i pytanie, macie cellulit? bo ja niby wymiary dobre a cellulit mam mały bo mały ale jest...EDIT: Puenta skąd ja to znam, też jak jestem w domu to nie siedze przed kompem cały dzień jak dzisiaj...
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
nikki999 - ja tez niestety mam cellulit.
Moze i nie jest duzy, ale jest. Zastanawiam sie, jak sie go pozbyc, oprocz stosowania diety i ruchu.
|
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
troche celulitu jest. cale szczescie ze nie az tak duzo, bo ja jestem raczej umiesniona (rok temu chodzilam jak glupia na sks dwa razy w tyg i wylewaalam poty+wf 3 razy w tyg), dlatego tez tak duzo waze, bo mam miesnie,ale oczywiscie tluszczu tez mam duzo.
poza tym waga to u nas rodzinne. jak moi bracia byli mali to kto z obcych ich bral na rece to sie dziwil ze tyle waza, dlatego pocieszajace jest to, ze nie wygladam az na tyle ile waze. moge ta Activie wybobowywac, ale dopiero od poniedzialku nastepnego (21 maja) bo wtedy dostene pieniazki do reki na zarelko i bede kupowac do mi sie bedzie podobalo. i dodatkowo dolączam sie do 21 dni bez slodyczy! oł je...
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Asix ale śliczny av
![]() ja własnie próbuje jakiś kremów ostatnio, avony nie avony i inne... widziałam w telewizorki rollon, ampułki i balsam chyba garniera, chciałabym spróbowac, chyab zaraz pooglądam jak są jakies recencje i dam znac ![]() ja zaczne bez słodyczy po następnym łikendzie, bo we wtorek mam urodziny, z których tort bedzie dopiwero w łikend a nie mogłabym zrobic tego mojej mamie i nie zjesc bo ona robi, żałujcie, że nie spróbujecie, bajka ![]()
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
nikki999 - dziekuje.
Ja tez wlasnie widzialam ten rollon Garniera w reklamie i tez sie nad nim zastanawiam. Jakis kremik tez by sie przydalo kupic. Nawet myslalam o GOOD BYE CELLULITE. Podobno jest fajny, ale tak tylko slyszalam, bo sama go jeszcze nie mialam okazji wyprobowac. nikki999 - ale mi narobilas smaka na tego torcika...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

od cioci z działki, bez sztucznych nawozów, zdrowe pyszne

tam, gdzie bede mieszkac to bedzie komp ale wieczorami brat mnie nie dopusci
mały bo mały ale jest...