![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biolander?
Cytat:
Piękny kolor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Opowiedzcie cos wiecej o tych mydełkach
![]() Testowalyscie moze mydełko kadzidłowe? Pacznie opium, czy zywica? http://www.biolander.com/index.php?m...roducts_id=911 Jak sie uzywa tych mydeł? Jak wyglada przechowywanie, w trakcie okresu uzytkowania ? Nie pamietam kiedy ostatni raz mydło w kostce mialam w reku... odkad pamietam uzywam tych w płynie.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Psycha mam te mydełka libańskie-i są boskie
![]() Co prawda nie miała kadzidła-ale mydła z tej serii pachną obłędnie ![]() Do tego mają taka jedwabista konsystencje i tworzą gęstą kremowa emulsje ![]() Nie mają nic wspólnego z popularnymi mydłami na runku-te są z prawdziwej oliwy, miodu i ziół ![]() Tradycyjnie robione ![]()
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() psycha kadzidlowego akurat nie miałam, ale miałam Róże i Piżmo, oraz Pizmo Arabskie z tych kulkowych ![]() ![]() ![]() ![]() Absolutny odlot miałam przy tym mydle: http://www.biolander.com/index.php?m...roducts_id=869 dostalam takiego świra na punkcie ambry po tym mydle, że przewaliłam cały net w poszukiwaniu wszystkiego co pachnie ambrą ![]() ![]() EDIT: tak sobie zagrzebałam w sklepie jak juz tam weszłam i mam pytanie - miala któraś z was może filtry te ich naturalne?: http://www.biolander.com/index.php?m...f40432caacbec4 tak się nad nimi zastanawiam, po Laverze mam niemiłe wspomnienia, ale Hauschka był spoko tylko faktor niski. Ciekawa jestem jak te wypadaja..
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje wam bardzo za odpowiedzi i wspaniale propozycje. Zamowilam juz wczoraj mydełko alep laurie 70% i alep z olejem nigelle, w tym czarnym opakowaniu
![]() Wrzucilam na wishliste jeszcze pieprz i ambre .. mam nadzieje ze nie pachnie jak pijany ruski Parum d'Empire ![]() ![]() O kadzidło zapytam bezposrednio u sprzedawcy. Kusi mnie tez olej z opuncji figowej... ![]() Macie moze jeszcze porownanie alep 5%, 25%, 40% do alep 70% ? Powaznie mozna tym myc włosy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Psycho Alep 70% Premium jest moim numerem 1!
Jest robione metoda na zimno a zamiast sody jest roslina solniskowa salicornia ![]() Wyobraź sobie ze jedynymi składnikami tego prawdziwego mydła są:dziewicza oliwa z oliwek, olej laurowy i salicornia ..nic więcej! Spójrz na skład jakiegokolwiek mydła w sklepie, drogerii, markecie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Włosy mozna myć jak najbardziej-to taka kuracja nawet przeciw wypadaniu włosów ![]() ![]() Ja mam i pieprze i ambrę z libańskich mydełek-oba pachną genialnie..pieprz trochę jak pieprz +ociupinka un bois de vanille Lutensa - zapach naprawdę niesamowity, nietuzinkowy.. Co do oleju figowego..jest moja recenzja maceratu figowego ![]() ![]()
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Uuuu.... woda z octem, sok z cytryny, nic dobrego dla ciemnych wlosow farbowanych henna. Kupilam to mydlo wlasnie do mycia twarzy, jako ze krecone olejki do mycia twarzy srednio sobie radza z makijazem..nie wiem moze olej slonecznikowy mam felerny... do tego ten brzydki zapach ktorego nawet olejkiem eterycznym ciezko slumic.
Zobaczymy czy sie sprawdzi... ![]() Nie moge sie juz doczekac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
ja mam hennowane i nic złego sie nie dzieje
![]() ![]()
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
EDIT: tak sobie zagrzebałam w sklepie jak juz tam weszłam i mam pytanie - miala któraś z was może filtry te ich naturalne?:
http://www.biolander.com/index.php?m...f40432caacbec4 tak się nad nimi zastanawiam, po Laverze mam niemiłe wspomnienia, ale Hauschka był spoko tylko faktor niski. Ciekawa jestem jak te wypadaja..[/quote] Chooomik a czemu byłaś niezadowolona z filtrów Lavery? Też jestem ciekawa tego filtra,chciałabym żeby zrobili jakiś naturalny do cery tłustej. Jeśli chodzi o mydła perfumowane z Biolandera to chciałabym powiedzieć,że one mają bardzo intensywny zapach.Rozchodzi się po całej łazience.Dla mnie do mycia się był wręcz migrenogenny (różane z płatkami) i zużyłam całe do rąk. Poczytałam sobie o oleju z opuncji-ciekawe czy byłby dobry do tłustej cery? (dlaczego jest taki drogi??te mazidłowe olejki są taniutkie przecież;wiem,że nie z opuncji ale jednak różnica ogromna). Edytowane przez Gajowniczka Czas edycji: 2008-03-28 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Ja też bardzo lubie produkty z Biolandera - moim hitem jest czarne mydło + rękawica do peelingu Kessa - super złuszcza naskórek co jest szczegolnie przydatne ponieważ regularnie nakładam samoopalacz
![]() Miałam też mydełka Alep - premium jest fajne do ciała , a te zwykłe Alep mam ustawione przy umywalkach do mycia rąk ![]() ![]() Lubie bardzo pomarańczowe - ładnie pachnie ![]() Codziennie na dekolt stosuje też olej Nigelle - super - nie zapych porów a skóra jest super nawilżona i taka lśniąca ![]() Co do szamponów to stosuje aktualnie Alep z glinką i z 7 olejami - na zmiane ale ja jednak nakładam pożniej odzywke lub maske a na końcóweczki serum - bo mam długie , delikatne włosy i mam wrazenie ze jednak sam szampon to troche za mało dla nich - rozczesuja sie niby ok. ale sa jakies takie dziwne w dotyku - po odzywce sa super gładkie i proste ![]() Czy wy równiez nakładacie odzywki czy stosujecie minimalizm i stawiacie na sam szampon? na poczatku myslalam zeby nakładac odzywke bez silikonów - np Urtekram ale jednak bez silikonów włosy mi sie szybciej niszcza na końcach i musze szybciej podcinac - tak mi sie przynajmniej wydaje - albo sobie tak wmawiam ![]() Mam też tonik Hammamelis Bio - jest niby do suchej skóry ale ja mam wrazenie ze moją troche przesusza a mam raczej normalną - troche ściąga - niby fajny ale rewelacji nie zauważyłam i chyba sie juz nie skusze na niego ponownie ![]() Kusza mnie te hawajskie cuda do ust - chociaz narazie męcze Nuxe balsam odżywczy - super regeneruje usta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Ja po Alepii w końcu nie muszę nakładać odżywki
![]() stawiam na zdrowy minimalizm ![]() Dla mnie ten tonik oczarowy jest idealny-cudownie nawilża - -lepiej niż różany o dziwo ![]()
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
O kurcze to dziwne - moze ja trafiłam na jakis dziwny egzemplarz tego oczaru - mo bardzo intensywnie sciąga skóre i jak nie nałoze szybko kremu to mam sie łuszczy - a normalnie mi sie to nigdy nie zdaża
![]() A co do szamponów Alep - to słyszałam o zakwaszaniu po nich wody do płukania- czy to konieczne bo przyznam ze nie chce mi sie tego robic i nie mam na to czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Niekoniecznie
![]() Jeśli umyłabyś np Alep w kostce to wtedy trzeba-ale to sa szampony do włosów -maja inne ph i nie trzeba zakwaszać-ja po tych szamponach mam właśnie włosy jakby je zakwasiła-lśniące, pełne energi ![]()
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
A jakie masz włosy?
ja mam proste, długie i delikatne - lubią sie plątać i mam wrazenie ze jednak silikonowe szampony i odzywki lepiej im służa - kilka dni uzywałam samego szamponu Alep i nie nakładałam juz nic potem ale jednak końce szybciej sie niszczyły, plątały itd. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
oj..uważaj na silikony..to błędne koło..lepiej zainwestować w dobre serum olejowe i nalkladac odrobinę na końcówki - -ja mam długie za łopatki, delikatne ale grube, lekko sie falują.
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
KENZO, a może spróbuj jakiegoś wywaru z ziół? Ja myję włosy szamponem z olejem Agar a potem płuczę wywarem z pokrzywy.Potem wydają się bardziej puszyste i na pewno są dłużej świeże.Żadna odżywka tak nie działała
![]() Chociaż może jak masz delikatne włosy to rzeczywiście olej lepszy.Albo maslo karite np. ![]()
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Moze bede myła szamponem Alepi a potem tylko na same końce serum Intercosmo - zeby niepotrzebnie nie nakładać na cała długość silikonu
![]() A co do płukanek z ziół to też juz przerabiałam - ale jednak ciezko potem było mi rozczesać włosy ![]() Oleje też juz przerabiałam - ale potem włosy szybko mi sie przetłuszczają, albo mam problem ze zmyciem itd. wiec jakos odpusciłam ... To co mówicie ze sam szampon Alep jest dobry dla włosów i naprawde nie trzeba odżywki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Kenzo..może źle oleje stosowałaś?bierze się tylko 1-2 krople
![]() ![]() ![]() Silikony obklejają włosy i żeby sie ich pozbyć musisz stosować agresywne szampony ale jak je zmyjesz to włos wygląda okropnie i znów nakładasz silikony-bledne kolo..oleje działają po prostu nie tylko upiększającą..ale regenerującą i jak umyjesz włosy to włos dalej będzie ładnie wyglądał ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Jakie malutkie to mydełko...a jak slicznie pachnie
![]() Mydełko z nigella pachnie pospolicie, ale ma fajny kolor - czane ![]() Ciekawi mnie jeszcze to kokosowe mydło z gamy ayurweda... mialyscie moze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Psycho ja nie miałam kokosowego z ajurwedy..
A które tak ślicznie pachnie? Kadzidło, Ambra czy Pieprz? Ja jestem ciekawa Kadzidła.. ![]() Wiesz może mydełka małe..ale jakie wydajne..jak spojrzysz w skład to nie ma tam nic sztucznego, żadnych wypełniaczy i mydło się mydli a nie wymadla..wystarczy odrobina..i jak energicznie potrzesz ręką o ręke..cud miód..gęsta aksamitna emulsja..jeszcze nie miałam takiego mydła ![]()
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mydełko z nigella... pieni sie na czarno ![]() Jedyna rzecz, do ktorej musze sie przyzwyczaic to zmywanie mydła z twarzy wodą. Rece "hamują"...ciezko sie zmywa. Skora jest po umyciu dosc mocno sciagnieta, ale za to tluste serum antyoksydancyjne z Q10 o wiele lepiej sie wchłania, wlasciwie do matu ![]() Szkoda ze nie mają mydelniczek w ofercie ![]() Znalazlam jeszcze inne mydełka z olejem laurowym - Aleppo, skład jak mydeł Alep. Nie ma ich w biolanderze... ale moze ktos testowal? Sorki za OT, ale ciekawa jestem ![]() ![]() Edytowane przez psycha Czas edycji: 2008-04-02 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Ja wkładam buzię pod kran
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Narnijkaj nektar Karite tez miałam i oddałam siostrze po dwukrotnym użyciu- za pierwszym razem nałożyłam na umyte szamponem Alepii wilgotne włosy - mniej wiecej taka dość spora krople- nie wiem czy to ma byc kropla - bo kazdy to inaczej rozumie - ja mniej wiecej wylałam na dłoń krople wielkoci 1cm i wtarłam w końce, nie wiem czy to duzo czy mało ale w kazdym razie po wysuszeniu włosy wygladały na potwornie tłuste i wogole beznadziejne - wiec napewno przedobrzyłam, potem drugim razem nałozyłam przed myciem włosów - ale nie widziałam zadnego rezultatu - wiec oddałam siostrze i tak skończyła sie moja przygoda z nektarem. Jesli chodzi o olejki do włosów to nie umiem chyba ich stosowac- bo wydaje mi sie ze jak dam krople wielkoci mniej wiecej główki od zapałki to efektu nie bedzie a jak daje za duzo to włosy sa tłuste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Psycho są te mydła w Biolanderze Alep czy Aleppo to to samo - tylko kartoniki mają inne. Moim faworytem jest Alepia 70% Premium-a te na zdjęciu to te klasyczne kostki Alep 5%, 25% itd. Duzo jest producentów mydeł Alep ale ja sie najbardziej przekonałam do Alepii z Syrii - firmy z tradycjami i tradycyjnym sposobem wyrobu mydła.
Ja z tych libańskich mydełek mam karotke i pięknie pieni sie na pomarańczowo ![]() ![]() Kenzo-1cm to baardzo dużo!!! Wystarczy mała kroplek roztarta w dłoniach i dłonie nie mogą być tłuste od olejku - skóra ma byc sucha tylko ma sie lekko błyszczeć i włosy trzeba jakis czas po prostu głaskać takimi dłońmi. Popracuj jeszcze a będziesz bardzo zadowolona ![]() Jak poprawnie nakłada serum , olejki..wszystko o olejowaniu tutaj: http://laboratoriumurody.pl/forum/ol...ght=olejowanie
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Aha dzieki wielkie - ja zawsze dawałam mniej wiecej tyle olejku ile daje profesjonalnego serum do końcówek - czyli sporo
![]() ![]() Musze wypróbować tą metode ![]() Czyli co - ty myjesz tylko szmaponem Alepii i potem olejek na końce - bez odzywki? Ja dzis kupiłam sobie naturalny szampon Urtekramu pokrzywowy bo od jakiegos czasu nęka mnie swędząca skóra głowy i jakos szampon Alep mi nie pomaga w tej kwestii niestety - ale to moze przez to ze potem nakładam odzywke i przy spłukiwaniu moze dostaje sie troche na skóre głowy i to mnie podrażnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
KENZO:-)nie mogę sie ten Twoj avatar napatrzeć
![]() Tak myje Alepią-ale nie nakładam bezpośrednio szamponu na włosy-tylko "ciapię" odrobinę do pustej butelki, dolewam ciepłej wodyy(tak 1:20)..mocno wstrząsam i wtedy myję. W ten sposób szampon jest baardzo wydajny, pieni sie doskonale i cudnie nawilża. A jak włoski trochę podeschną to wgniatam krople serum-nektar K pour Karite według sposobu z LU(link podałam wyżej) i wtedy sa miękkie, delikatne lekkie, błyszczą sie pięknie i pięknie same układają ![]() A tak na przyszłość - kosmetyków naturalnych w zasadzie stosuje sie mniejsza ilość ze względu na ich naturalny skład i brak zbędnych produktów balastowych ![]() I np. takie serum-ma wypełniacze, polepszacze, utrwalacze, silikony i kilka % substancji czynnej ..a w oleju masz czysta esencję, olej wnika głęboko-regeneruje, nawilża, zamyka łuski, chroni przed łamaniem, gorącem itd. Nic nie broni mu dostępu ![]() Właśnie doleciał do mnie balsam do ust Mama Coco's ![]() ![]() ![]() Kobietki..myślałam, że nie może być już lepszego balsamu niż Rosebud Salve..a jednak..śliczne filigranowe metalowe pudełeczko skrywa arcysmaczne wnętrze.. ![]() Czy mogę to zjeść? ![]() ![]() Nie wspomnę już, że masło kokosowe wytłaczane jak na Hawajach..a balsam pochodzi ..uwaga..z HONOLULU!!(ja myślałam..że w Honolulu "tylko małpy sie gigla" ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
A mi się właśnie skończył dezodorant i pasta do zębów, a do tego marzy mi się coś do mycia o pięknym, różanym zapachu, no i cienie mineralne, bo chyba coś za malo mam błękitów
![]() Dziewczyny, używałyście dezodorantów z Biolandera?Bo past do zębów zdaje się, że teraz nie ma ![]()
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Ja mam dezodorant - kryształ ten na sznurku - jest skuteczny, w działaniu własciwie identyczny jak kryształ Urtekramu tylko ten drugi ma estetyczne opakowanie i ładnie wyglada na półce
![]() Narnijkaj dziekuje bardzo za stronke LU - zaraz zabieram sie za lekture i moze wreszcie pokocham olejki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Charlotta witaj
![]() Jak róże to koniecznie musisz poznać Alepię różaną..jako, że my obie fanki róż wszelakich - to ci sie spodoba i nie będziesz chciała sie myc juz niczym innym ![]() No były pasty..sama nie używałam, ale moja koleżanka namiętnie je używała ![]() Może jeszcze będą? KENZO - nigella na ciałko?toż to profanacja!!! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.