![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy mineralny puder LOREAL-TRUE MATCH-ktos ma?
Ja go na ALLEGRO też nie widzę....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
ja kupowalam ten puder na allegro jakies 3 tyg. temu wersji accord parfait (francuska). kupilam tylko jedno opakowanie, zeby najpierw wyprobowac to cudo i teraz zaluje, bo aukcja sie nie potworzyla :/ a ja z kosmetyku jestem bardzo zadowolona. mam odcien D1 (nasz odspowiednik to W1) golden ivory, dla mojej bardzo jasnej cery w odcieniu zoltym jest minimalnie (o jakies pol tonu za ciemny). twarz wyglada bardzo ladnie, ma ujednolicony koloryt, niezle kryje (choc ja tu akurat nie potrzebuje krycia), matuje srednio - twarz moze sie minimalnie swiecic. trzeba uwazac z aplikacja - za pierwszym razem uzylam pedzelka z opakowania i przesadzilam z iloscia pudru - mialam na twarzy tynkowa maske. teraz uzywam duzego pedzla do pudru i minimalnej ilosci TM i wszystko jest ok. a jeszcze jedna sprawa, nie ma co marzyc o nakladaniu pudru na filtry np. Avene badz tez na jakikolwiek tresciwszy krem - robia sie na twarzy placki i wyglada to niefajnie a nie ma szans na porzadne rozprowadzenie kosmetyku. ostatnia sprawa - wydajnosc - ja uzywam pudru malutko i nie widze, zeby go ubywalo z opakowania. ok, mam nadzieje, ze troche pomoglam. osobiscie bede polowac na puder mineralny BARE NATURALE loreala - wyczytalam na makeupalley, ze bije true matcha na glowe i pod wzgledem aplikacji, flitrow (SPF 19) i koncowego efektu. szkoda tylko, ze kosztuje na ebayu ok. 70zl + przesylka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
e 35zł, jeśli mowicie ze normalnie kosztuje ok. 40zł to chyba lepiej kupić w realu bo można kolor sprawdzić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Moderatorka z pazurem
|
znalazlam ale nie jako true match tylko perfect match a ceny 35zł i 42zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Ja w Warszawie znalazlam w sklepach po 54 i 58zl. Bardziej oplaca mi sie kupic na Allegro. Musze sie przejsc po sklepach, moze uda sie znalezc troche taniej.
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/search.php?str...ay=0&country=1
![]() |
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do aplikacji na kremy-to trzeba czekać aż sie kompletnie wchłonął-nie ma innej opcji..Co do filtrów to bajka-żeby zabezpieczyć twarz stabilnym filtrem o spf 19 to trzeba by było nałożyć 1/3 opakowania!!!Nie ma co wierzyć w filtry z podkładu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a teraz bardziej poważnie- uzywalyscie moze true match w kamieniu? Cale zycie uzywam pudru w kamieniu yardleya ale to nie jest szczyt moich marzen i szukam czegos nowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
mamamichalka, przepraszam za popelniona zbrodnie vide BARE NATURALE, chyba mi wolno ;P. co do filtrow, wiem jak wyglada sprawa z filtrami w pudrze a fotostabilnymi. jeszcze odnosnie kremow - generalnie zaden krem np nawilzajacy w 100% czyli kompletnie sie nie wchlonie - na tym polega ich funkcja, zeby zapobiegac odparowywaniu wilgoci ze skory,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do reszty,to napisałam tylko to-co przeczytałam tutaj.. http://www.pinezka.pl/content/view/2529/1/ (z innego wątku o minerałach) Co do filtrów i reszty-ty może wiesz-ale inne nie wiedzą-więc warto wspominać o takich rzeczach przy każdej sposobności-po to tu jesteśmy by sobie pomagać wzajemnie w byciu piękniejszymi.Warto by dziewczyny wiedziały że napis Spf 15 czy 20 na podkładzie-nie zwalnia ze stosowania filtrów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
ja na allegro widzialam taki w kamieniu, czy on rowniez jest mineralny? nadaje sie pod filtry?
![]() |
#73 |
Moderatorka z pazurem
|
a ja dopiero zauwazylam ze dodalam fotke bare naturale a nie true match
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj znowu sprawdzałam kolory tych TM no i już sama nie wiem- nie są aż tak strasznie ciemne (ale też nie jasne). Najlepszy dla mnie byłby D4, jaśniejszy od niego wydawał się D5 (dziwne, bo numerek wyższy
![]() Jednak wiem, że ten podkład nie jest dla mnie bo makijaż najczęściej robię w pośpiechu i krem Clarins który używam na dzień nie wchłania się do całkowitego matu.
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Ja nakładam podkład mineralny na Ultralifta Garniera i tonujący Biothermu-i nie mam problemu z zaciekami itp (a kremy treściwe).Tyle ze to Id.
W takim razie może to jest właśnie wadą TM-że nie nałozy się go na krem... Czy ktoś kto ma ten puder-może spróbowac zmieszac puder z kremem i nałozyc jak podkład????? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
mamamichałka, ja rowniez zartowalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ponieważ już mam ten droższy mineralny-postaram się jak bede miała nadwyżkę finansową zakupić TM-i wtedy wszystko elegancko powiem (najwyżej jak mi nie przypasuje-oddam na targowisko). ID ładnie rozświetla (trochę jak translucide)-u TM jakoś nie zauważyłam (może nie zwróciłam uwagi?) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czy zauwazylyscie zeby podkreslal suche partie twarzy?
ogladalam go ostatnio w kilku drogeriach ale wszystkie byly w centrach handlowych wiec swiatlo sztuczne i utrudniajace obdukcje ![]() czy ktoras z was ma ten puderek w kolorze nie wpadajacym w roz a neutralnym lub wpadajacym w zolc? i czy ktoras z was moglaby pokazac choc fragment twarzy (np policzek) z i bez tego specyfiku w swietle sztuczynym i dziennym? bardzo mnie zainteresowal ![]()
Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-09 o 20:44 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Czy ja dobzre widze?Piszecie ze on kosztuje kolo 50 zl?!!!Jak to mozliwe skoro w UK jest po 13,95 £?Az taka roznice?!!!
Mam probke odcienia D1, W3 I W4. D1 jest jasny,pozostale ciemniejsze.Jak dla mnie rewelka,poza szczoteczka,ktora jest troche jakby twarda,ale uzywam do tego swojego pedzla do pudru.
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam mineralny z Art DEco i polecam ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Hmmm,jak dobrze licze to 4.Ostatni jest najciemniejszy ,co widac w pudelku od razu wiec nawet nie probowalam.
Ja mam jasna karnacje i teraz w lecie uzywalam N3( W3), a poza sezonem to D1 ,czyli najjasniejszy.Bardzos obie je chwale,rano aplikuje i starcza .Ale ta cena...13,95 £!!!!
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
w Pl nie ma tego jasnego odcienia
![]() ![]()
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Chcialam ostatnio kupic TM mineralny ale odstraszyl mnie ten pedzelek, z ktorego wysypywal sie puder. Nie mam zielonego pojecia jak nakladac takim pedzelkiem puder???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Z pędzla się nie wysypuje puder. Odkręca się nakrętkę z pędzlem, a pod spodem jest dziurkowane wieczko.
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wcieram okreznyi ruchami (tak jak bylo w inst. na pudeleczku) i jestem z niego BARDZO zadowolona w sumie nie widze roznicy miedzy mineralnym TM a kombinacja podklad+puder co najwyzej z samym TM jest MEGA naturalnie jakbym nic na buzi nie miala a no i jak mam wiele duzych problemow wole podklad bo bezpieczniej sie czuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Sporo dobrego o nim slyszałam, czytałam i przymierzam się do kupna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Mialam ochote wyprobowac ten puder. No i niestety skusilam sie
![]() Najjasniejszy odcien jaki widzialam to W4 - Golden Beige. Nie bardzo mialam wybor, wiec go kupilam no i niestety, jest chyba troche dla mnie za ciemny, a nie bede chodzic na solarium tylko po to zeby mi pasowala wiekszosc dostepnych pudrow i podkladow. Czasem mam wrazenie, ze na niemieckim rynku wiekszosc kosmetykow jest przeznaczona dla fanek solarium ![]() Efekt jaki daje puder jest super, fajne krycie, buzka jak z Photoshopa, zmatowiona, ale nie plaska. Podoba mi sie, no ale ten kolor... Pytanie kieruje glownie do Wizazanek z Niemiec, ale nie tylko. Jaki jest najjasniejszy spotkany przez was odcien TMM?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Poszłam kiedyś do perfumerii po puder w kamieniu i wtedy Pani omiotła mi twarz nowym TM a ja głupia nie zdecydowałam się, bo nie wiedziałam co to, błąąd
![]()
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niewiem gdzie kupujesz-ale drogo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.