Shape - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-26, 10:59   #61
Scarlet23
Zadomowienie

Dot.: Shape

Cytat:
Napisane przez heavenly Pokaż wiadomość
znajdziesz wszystkie na allegro i to podejrzewam w atrakcyjniejszej cenie
NIe mam niestety konta na allegro ale znalazłam w księgarniach internetowych tylko na razie się zastanawiam czy wogóle warto?
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 10:06   #62
denima123
Raczkowanie

ostatnio z shapem wyszła płytka płaski brzuch, ma któraś już tą płytkę?? opłaca się kupic są jakieś efekty??
TAK dla wyzwania jakiekolwiek by nie było
TAKA JESTEM
denima123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 10:11   #63
Paseczkowa
Zakorzenienie

na Plotkowym w wątku o dodatkach z gazet jest trochę o tej płycie
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 13:00   #64
wichura
Raczkowanie

GG do wichura

Ja się pochwalę i powiem że kupuję SHAPE'a od samego poczatku czyli od wiosny 2000 roku.
Myślę że odrobine się popsuł..tzn pod kątem wykonywania ćwiczeń-coraz wiecej nowych przyrządów, urządzeń i dodatków. Kiedyś było więcej ćwiczeń domowych co najwyżej z cieżarkami. Dziś trzeba wykupić cały sklep sportowy.
Kiedyś sumiennie wyćwiczyłam cały artykuł o spalaniu brzuszka i powiem wam że efekty przekroczyły moje najśmielsze oczekiwania. Nie potrzebowałam żadnego przyrządu a brzuch jak deska.
Niestety też moja siłownia nijak się ma do tych siłowni amerykańskich z czasopisma. Nie mam większości urządzeń co sprawia że te artykuły są dla mnie bezwartościowe.

Ostatnio kupiłam ten numer z płytą o brzuszku obejrzałam i chyba sie skuszę, gdyż nie trzeba nic poza ciężarkami do 4 kg - tyle to ja mogę kupić
wichura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 13:07   #65
denima123
Raczkowanie

no ja chyba też zacznę ćwiczyc z tą płytką hantelki mam dobre chęci też więc chyba wezmę się do roboty
TAKA JESTEM
Stary 2008-04-27, 13:37   #66
Bee13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wichura Pokaż wiadomość
Ja się pochwalę i powiem że kupuję SHAPE'a od samego poczatku czyli od wiosny 2000 roku.
Myślę że odrobine się popsuł..tzn pod kątem wykonywania ćwiczeń-coraz wiecej nowych przyrządów, urządzeń i dodatków. Kiedyś było więcej ćwiczeń domowych co najwyżej z cieżarkami. Dziś trzeba wykupić cały sklep sportowy.
Kiedyś sumiennie wyćwiczyłam cały artykuł o spalaniu brzuszka i powiem wam że efekty przekroczyły moje najśmielsze oczekiwania. Nie potrzebowałam żadnego przyrządu a brzuch jak deska.
Niestety też moja siłownia nijak się ma do tych siłowni amerykańskich z czasopisma. Nie mam większości urządzeń co sprawia że te artykuły są dla mnie bezwartościowe.

Ostatnio kupiłam ten numer z płytą o brzuszku obejrzałam i chyba sie skuszę, gdyż nie trzeba nic poza ciężarkami do 4 kg - tyle to ja mogę kupić

a masz jeszcze gdzieś te ćwiczenia? może jakieś skany?

crazy!
Bee13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 14:28   #67
denima123
Raczkowanie

właśnie też o tym pomyślałam
TAKA JESTEM
Stary 2008-04-27, 20:45   #68
wichura
Raczkowanie

GG do wichura

Muszę przyznać że odnaleść ten artykuł będzie trudno-mam już tyle egzemplarzy z tylu lat....jak odnajdę z pewnością zamieszczę. Na tle reszty zestawów tylko płytka równa się z kompleksowością tego artykułu. Pamiętam tylko że to było z 2003 roku
wichura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 21:16   #69
denima123
Raczkowanie

Cytat:
Muszę przyznać że odnaleść ten artykuł będzie trudno-mam już tyle egzemplarzy z tylu lat....jak odnajdę z pewnością zamieszczę. Na tle reszty zestawów tylko płytka równa się z kompleksowością tego artykułu. Pamiętam tylko że to było z 2003 roku
fajnie ja pracuję w salonie prasowym i też chciałabym koilekcjonować np właśnie shapea kiedyś napewno się przydaje
TAKA JESTEM
Stary 2008-04-27, 21:20   #70
Kalawala
Raczkowanie

Czasem zaglądam do Shape i kupuję jeśli dany nr wyda mi się przydatny ale częściej ostatnio szukam inspiracji na youtube np.

http://youtube.com/watch?v=gGhTsYKGdE8
http://youtube.com/watch?v=ZOlmTCODpoM
Kalawala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 21:27   #71
denima123
Raczkowanie

bardzo fajne nie pomyślałam o youtubie fajne te cwiczenia z hulahop muszę sobie go kupić chyba nie jest drogi taki sprzęt tyle że shape jest niezniszczalny wiesz o co chodzi płyta ci zostanie i egzemplarz a neta możesz nie mieć jak gdzieś pojedziesz
TAKA JESTEM
Stary 2008-04-27, 21:32   #72
Sara_m7
Rozeznanie

Hej. Ja czytam Shape od 2 lat ( także Vite sporadycznie ) i jest to jedyna gazeta, która regularnie kupuje (choc prenumeraty nie mam ). Mi gazetka sie podoba- szczerze przyznam sie ze te ćwiczenia nie bardzo wykonuje - jestem za leniwa, ale inne artykuły sa dla mnie fajne. Płytki kolekcjonuje, ale narazie na tym sie konczy .
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 21:35   #73
denima123
Raczkowanie

no wiesz sara od czegoś trzeba zacząć może kiedyś akurat sie przydadzą bo zechcesz cwiczyć ja nawet nie wiedziałam ze miałam płytke tamilee i akurat dziś sie przydała
TAKA JESTEM
Stary 2008-04-28, 20:10   #74
Bee13
Rozeznanie

Cytat:

byłabym szalenie wdzięczna gdybyś zamieściła te skany

crazy!
Bee13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-03, 09:58   #75
vomen
Raczkowanie

Talking Dot.: Shape

Dziewczyny już jest od 24 kwietnia super trening na brzuszek w shape . Ja go ćwiczyłam i powiem tak jest tam trening obwodowy ok 35min.czyli coś jak aerobik ale w różnych poziomach ten trening jest ,pużniej są ćwiczenia na brzuszek w formie klasycznej , pilates . to też jakieś 35min trwa . No i ostatnim treningiem jest 12 min z ciężarkami dla tych co nie mają czasu to szybciutko mogą machnąć trening w 12min .Cena to 11.90

Kolejną sprawą jest to że we Vicie też jest płytka Z AREOBIKIEM I OD OBECNEGO NUMERU ZACZYNA SIE KOLEKCJA FINESS we Vicie ( a i płytka w tym numerze jest w pudełku plastikowym , koszt to 8,99).

Następną sprawą jest nowinka że jest Carmen Electra 4 i 5 cz. juz z lektorem cena ok 30zł płytka . Zainteresowanych opis tych płyt jest na stronce http://www.cwiczrazemznami.pl:eek::e...eek::eek::eek:.
życze wiele miłych i fitnessowych dni
vomen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-15, 14:16   #76
blue-eyes
Przyczajenie

GG do blue-eyes

Może któraś chce odsprzedać tą płytke z ćwiczeniami na brzuch z majowego Shape'a??
Ja ją przeoczyłam i przez zeszłe 3 dni biegałam wszędzie z nadzieją że jeszcze się gdzies ostała i bez rezultatu..
Znacie w ogóle polska strone tej gazety?
blue-eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 14:26   #77
monissssssiiiiiiiiiiaaaaa
Raczkowanie

Avatar monissssssiiiiiiiiiiaaaaa

Cytat:
Napisane przez blue-eyes Pokaż wiadomość
Może któraś chce odsprzedać tą płytke z ćwiczeniami na brzuch z majowego Shape'a??
Ja ją przeoczyłam i przez zeszłe 3 dni biegałam wszędzie z nadzieją że jeszcze się gdzies ostała i bez rezultatu..
Znacie w ogóle polska strone tej gazety?

Hej polska strona gazety www.shape.pl, ja też bardzo długo polowałam na tą gazetę ale w końcu udało mi się w takiej małej wiosce kupić, ale jeden facet z kiosku powiedział mi że można pod koniec miesiąca przyjść i jak będą zwroty bo przecież wszystkie się raczej nie sprzedały w hurtowni powinien załatwić, Nie wiem czy Ci to pomoże, aha na allegro widziałam aukcję z tą płytą a do tego były jeszcze 2 płyty ale nie wiem czy ta aukcja dalej jest. Nie wiem czy Ci pomogłam Pozdrawiam
monissssssiiiiiiiiiiaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 19:51   #78
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka
Ćwiczenia z Shape

Bardzo fajna gazetka w której znajduje się wiele fajnych treningów. Postanowiłam założyć temat i zapytać Was o zdanie: które treningi najlepsze? Które obecnie wykonujecie?

Ja teraz robię z numeru z Anią Bosak na okładce i wydaje się być skuteczny
Stary 2008-07-23, 20:40   #79
SandraBullock
Wtajemniczenie

Dot.: Ćwiczenia z Shape

Wiele razy ćwiczyłam z Shape-mam sporo starych numerów(ale również ten z Anią Bosak).Uważam,że mają tam fajne treningi,ale...No właśnie jest jedno ale-treningi w Shape zaczęły się powtarzać,czasem wrzucą coś nowego,ale to rzadko.Wiem,co mówię,bo kupowałam Shape regularnie przez ok.4 lata.Znudziła mi się ta gazeta,bo teraz więcej w niej o kosmetykach i urodzie(i to nie zawsze fachowe porady)a nie o dietetyce i fitnessie.A szkoda,bo dlatego kupowałam tę gazetę.

Sama szukam czegoś o odpowiedniej tematyce na rynku,kiedyś była taka gazeta Lady fitness-mnóstwo ciekawych porad,a treningi takie sobie.Ale nie wiem,czy jeszcze jest.

Jeśli chodzi o treningi z Shape,to polecam te z pilatesem(joga,pilates,ba let)oraz z piłką treningową.Sama przećwiczyłam te pierwsze i są super.
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 20:46   #80
Aralka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SandraBullock Pokaż wiadomość
Wiele razy ćwiczyłam z Shape-mam sporo starych numerów(ale również ten z Anią Bosak).Uważam,że mają tam fajne treningi,ale...No właśnie jest jedno ale-treningi w Shape zaczęły się powtarzać,czasem wrzucą coś nowego,ale to rzadko.Wiem,co mówię,bo kupowałam Shape regularnie przez ok.4 lata.Znudziła mi się ta gazeta,bo teraz więcej w niej o kosmetykach i urodzie(i to nie zawsze fachowe porady)a nie o dietetyce i fitnessie.A szkoda,bo dlatego kupowałam tę gazetę.

Sama szukam czegoś o odpowiedniej tematyce na rynku,kiedyś była taka gazeta Lady fitness-mnóstwo ciekawych porad,a treningi takie sobie.Ale nie wiem,czy jeszcze jest.

Jeśli chodzi o treningi z Shape,to polecam te z pilatesem(joga,pilates,ba let)oraz z piłką treningową.Sama przećwiczyłam te pierwsze i są super.
Jeszcze jakbyś mi podała konkretne numery (chociaż kto jest na okładce) to by było super, to bym dokładnie wiedziała, który trening.

Bardzo proszę...
Stary 2008-07-23, 20:50   #81
rozwielitka
Zakorzenienie

ja ćwiczę z płytką dołączaną do numeru majowego "płaski brzuch", codziennie dwie serie na brzuch i obwodowy dłuższy lub krótszy
a ostatnio znalazłam więcej ćwiczeń w formie filmików (pomagają mi się zmotywować...)
http://www.shape.com/workouts/videos/
rozwielitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 21:20   #82
Aralka
Zakorzenienie

O, ja nie mam właśnie tego majowego

A z tych video to między innymi robię z Thigs pass crunch. Nie lubię go, męczące
Stary 2008-07-23, 21:31   #83
SandraBullock
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
Jeszcze jakbyś mi podała konkretne numery (chociaż kto jest na okładce) to by było super, to bym dokładnie wiedziała, który trening.

Bardzo proszę...
A bardzo proszę-na razie podaję Ci kilka:

Lipiec 2002-trening na życzenie uda i pośladki jak wyrzeźbione(super ćwiczonka,naprawde polecam;w numerze także trening pilatesa-ćwiczyłam parę razy,ale nie podobał mi się)

Październik 2002-wyzwanie dla brzucha i pośladków(ciekawe kombinacje ćwiczeń-po 3 na brzuch i na pośladki)

Lipiec 2003-trening z Alicją Bachleda Curuś(jeden z moich ulubionych-dużo powtórzeń)

Sierpień 2003- trening z piłką(godne polecenia ćwiczenia,nie ćwiczyłam,ale gdy tylko nabędę piłkę,z pewnością wszystko "przećwicze")

Luty 2004- proste ćwiczenia na zgrabne nogi(warto spróbować,niektóre pozycje wydaja się trudne,ale tylko na początku;dodatkowo niektóre uczą równowagi)

Sierpień 2005-tajemnica piękna(jeden z moich ulubionych;połączenie ćw.izometrycznych,jogi i pilatesa,z drążkiem-wykorzystywałam oparcie krzesła)

Mam jeszcze jeden trening,który ćwiczyłam,ale go nie znalazłam.
Na okładkach były mało znane modelki,więc nie podałam ich nazwisk.
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 01:06   #84
Aralka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SandraBullock Pokaż wiadomość
A bardzo proszę-na razie podaję Ci kilka:

Lipiec 2002-trening na życzenie uda i pośladki jak wyrzeźbione(super ćwiczonka,naprawde polecam;w numerze także trening pilatesa-ćwiczyłam parę razy,ale nie podobał mi się)

Październik 2002-wyzwanie dla brzucha i pośladków(ciekawe kombinacje ćwiczeń-po 3 na brzuch i na pośladki)

Lipiec 2003-trening z Alicją Bachleda Curuś(jeden z moich ulubionych-dużo powtórzeń)

Sierpień 2003- trening z piłką(godne polecenia ćwiczenia,nie ćwiczyłam,ale gdy tylko nabędę piłkę,z pewnością wszystko "przećwicze")

Luty 2004- proste ćwiczenia na zgrabne nogi(warto spróbować,niektóre pozycje wydaja się trudne,ale tylko na początku;dodatkowo niektóre uczą równowagi)

Sierpień 2005-tajemnica piękna(jeden z moich ulubionych;połączenie ćw.izometrycznych,jogi i pilatesa,z drążkiem-wykorzystywałam oparcie krzesła)

Mam jeszcze jeden trening,który ćwiczyłam,ale go nie znalazłam.
Na okładkach były mało znane modelki,więc nie podałam ich nazwisk.

O, dziękuję
Dzisiaj już jest późno, ale jutro przejrzę te treningi, o ile mam te numery
Stary 2008-07-24, 12:31   #85
ViVian66
Zadomowienie

ja aktualnie wykonuje ćwiczenia z płyty "Płaski Brzuch" (bodajże z Bosak na okładce) -- robie sobie te 5min zestawy, wg mnie są fajne nie męczą mnie bardzo
Do tego robie jeszcze trening z "Belly dance" (czyli jak stracić 2kg w 7 dni -- i powiem że to jest Możliwie, bo kiedyś mi się to udało, więc do dzieła ) . Na tej płytce są bardzo przyjemne ćwiczonka na różne partie ciała, albo takie 'tradycyjne', albo bardziej 'orientalne' . DO tego są układy belly dance i trening rozciągający i cardio, uhu jak dla mnie rewelacja

mam jeszcze jedną płytę belly dance z Shape, z trzema układami tanecznymi z filmów bolly, ale nie jest taka bardzo fajna ..
ViVian66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 13:58   #86
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

no właśnie shape zrobił się raczej gazetką w stylu porady zdrowia i urody od pielęgnacji skóry po porady seksualne niestety

a ćwiczeń malutko niestety
profil gazety się za bardzo zmienił
Stary 2008-07-29, 23:55   #87
Elizaaaaa
BAN stały

Dokladnie, Cwiczen jest juz w niej bardzo mało. Chociaż w ostatnim shape po przeczytaniu artykułu na temat zdrowego odżywiania zaczęłam ćwiczyc i zdrowo sie odzywiac, niezla motywacja!
Elizaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-18, 11:47   #88
natalka_rulez
Raczkowanie

kiedy wychodzi nowy numer?? i czy sa jakieś dodatki?? Ktoś wie??

http://www.onemilliongiraffes.com/
natalka_rulez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 12:57   #89
angelus122
Raczkowanie

28 sierpnia i ma byc plytka z jakimis cwiczonkami na uda biodra i posladki
64.63.62.61.60.59..58.57.56.55.54.53...

angelus122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 21:46   #90
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
Napisane przez angelus122 Pokaż wiadomość
28 sierpnia i ma byc plytka z jakimis cwiczonkami na uda biodra i posladki
Czekam właśnie na tę płytkę, bo może będzie fajnym zamiennikiem T.Webb
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości