cyganka rzuciła na mnie klątwe-powinnam się bać? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-05, 21:27   #61
musicman
Zadomowienie

Dot.: cyganka żuciła na mnie klątwe-powinnam się bać?

co do pytania z tytułu wątku: jak cholera!!!!
poza tym należy : wierzyć w horoskopy, zabijać czarne koty gdy przebiegną drogę, pluć przez lewe ramię, siadać gdy wrócisz się do domu, nie chadzać pod słupami i inne takie mądre rzeczy.
A jakże.

A tak poważnie to mialam swoją przeprawę z Cygankami , które mnie (tak nieskromnie o sobie myślącą, że co kiwać to ja a nie mnie) zbajerowały tym, że jedna , młoda wychodząc z rektoratu mojej uczelni i wyglądając jak bliżej nieokreślona cudzoziemka i do tego w ciązy, spytała o drogę. Więc ja broniąca wszystkich sierot i uciśnionych pomagam, tłumaczę i .... kasy nie ma. A to jeszcze ciągnąć się za lewe ucho w domu kazały. I co miałam się z nimi bić. NIe miałam siły ani motywaacji.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-05, 21:51   #62
Cerfona
Zadomowienie

GG do Cerfona

Wierzyć nie wierzyć? Każdy sam najlepiej wie Ja tam wierze w takie rzeczy, może nie dokońca ale jednak jest coś we mnie, że wierze Skomplikowane to jest

Teraz jest coraz więcej Cyganek-oszustek, które wykorzystują naiwność ludzi

Jednak są i takie, które naprawde potrafią wróżyć. Pamiętam jak mama mi opowiadała jak jej wróżyła Cyganka i wywróżyła jej dużo prawdy. Było w tym kilka miłych rzeczy ale i też coś złego, ponieważ wywróżyła, że mój tata będzie miał wypadek samochodowy i tak się też stało Naszczęście nic mu się nie stało!

Tak więc wszystko zależy na jaką Cyganke się trafii
pozdrawiam

Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych ale i za te, które w innych budzi...

Cerfona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-05, 21:58   #63
candibar
Zakorzenienie

Dot.: cyganka rzuciła na mnie klątwe-powinnam się bać?

Cytat:
Napisane przez Bridget Pokaż wiadomość
Klątwa Cyganki...łohoho - strach się bać
ja takie rzucam kilka razy dziennie, jak mnie kto wnerwi

muszę jeszcze tylko dopracować ten numer z pieniążkiem
Cytat:
"bedziesz miala klątwe" to jest nie po polsku i bez sensu wiec ja bym sie nei przejmowala.Bedziesz miala w zanadrzu klatwe i mozesz jej uzyc przeciwko komus
"Badz przekleta"* to sie tyczy bezposrednio ciebie i wtedy mozna sie bac.
A tak to luzik

*(to nie byla klątwa tylko cytat)

ten wątek jest śmieszniejszy niż niejedna komedia
candibar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-05, 22:23   #64
goldfish3000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alingham Pokaż wiadomość
Miałem podobną sytuacje , jedna cyganka w ten sam sposob chciała mnie wrobic, z tym ze do kart dałem az 150zł , gdy cyganka nie chciała oddac mi tych 150zł to strasznie na nia nakrzyczałem , tak ze sie wystraszyła i oddała mi te pieniadze....Ale.... w dziwny sposób mi je oddała bo dotkneła mi nimi czoła i chuchneła na pieniadze..... NIE WIEM CO TO ZA TRIK?????
WIEM JEDNO od tamtej pory moje Zycie to koszmar..... w ostatnim czasie stałem sie bankrutem,w tym samym czasie moja miłosc zycia w nie wytłumaczony sposób odeszła, szkoła zawalona,,,.... wszystko sie psuje , niczym po klątwie!!!!!

błagam niech mi ktos poradzii co mam zrobic, moze jest jakis sposob na cofniecie klatwy??????
No błagam
Pozwól, że rozjaśnię to nieco, bez metafizyki.

1. Bankructwo? - uroki bycia przedsiębiorcą. Nie ty pierwszy i nie ostatni ogłasza plajtę. Takie czasy.
2. Odeszła miłość życia? - Wiązałabym to ściśle z punktem pierwszym
3. Stres spowodowany powyższymi wydarzeniami wcale nie ułatwia skutecznej nauki. Ba! Nie ułatwia niczego.

Proponuję wziąść się w garść a nie zwalać na Cyganki. Ale skoro się upierasz to znam świetny sposób na ściąganie takich uroków. Bierzesz grupkę przyjaciół, spijasz się w trupa i wypłakujesz im sie w rękaw. Rano będzie po uroku

Dobre jest też rzucanie przez lewe ramię świńskich, mrożonych nóżek co 10 metrów przez 3 dni. Ale tylko w dni robocze.

Jestem w szoku.
Zaraz wracam.

Mój suwaczek
goldfish3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 09:35   #65
basienka:)
Raczkowanie

nie no, trzeba im było dać ten papierowy pieniążek
najlepiej stówke
zapewne byś go już nie otrzymała

ja nie wierzę cyganom i ty też nie powinnaś
basienka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 10:44   #66
cattt
Mrs Mrau

twoja klątwa to nieustanne myślenie czy spotka Cię klątwa
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 11:11   #67
Jamel
Przyczajenie

GG do Jamel
Lightbulb Dot.: cyganka rzuciła na mnie klątwe-powinnam się bać?

Wiesz co, w telewizji na TVP 1 leci teraz taki film o mężczyźnie, na którego cygan rzucił klątwę- i to się u niego sprawdza
Ale myśle, ze TY powinnaś by6ć spokojna i nie wierzyć w takie bujdy, bo ona zrobiła to pewnie ze złości !!
papa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-06, 11:21   #68
kilianna
Zakorzenienie

mnie też kiedyś zaczepiła cyganka i chciała pieniądze za wróżbę, oczywiście 'papierowe'. Zbyłam ja i odgrażała się,że będe miała pecha w miłości.
A ponieważ nie wierzę w to, nie przejęłam się.
Dziś mam cudownego narzeczonego i jestem happy
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 11:27   #69
_dagusia_
Raczkowanie

moja kolezanke zaczepily 2 cyganichy, zaczala jedna wrozyc, i chciala papuerka, potem nastepnego, potem najwieszego jakiego ma w portfelu, ptem jakos zamotala i paierkow nie bylo, uspokoila moja kumplele (naiwna jak tralala), ze zeby sie wrozba spelniala to te peopiry ona jej odda dzis po poludniu w jakims tam meisjcu niby sie znia umwoila, moja kumpla przyslazla cyganki nie bylo .. i co 150 zl poszlo sie je... czy cos kolo tego

"Pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy" M.M
_dagusia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 13:10   #70
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
mi sie przypomnialo

kolezanka opowiadala ze jej kolega zostala dorwany przez Cyganke w celech powrozenia i ta rzecze 'Twojej dziewczyny imie konczy sie na 'A' '

oh jakze byl uradowany chlopak - opowidzial kazdemu ze taka prawdziwa go spotkala bo wiedziala...

a czy imie twojej dziewczyny konczy sie na 'a'?

aha ale w jedno wierze - ze mozna kogos/cos zauroczyc

uzazdroscic?

moja mama ma tak z samochadami - 1szy wiecznie sie psul, mialysmy w nim wypadem, i 2 wlamania az w koncu zniknal gdzies...
Od 2001 roku ma Skode - kilka dni po kupieniu przytarl nas facet z boku, Mama otarla, facet wjechal jej w tyl, My przez to auto mielismy sprawe w sadzie, rzucili nam w niego kamieniem rysujac szybe i drzwi, Akumultaor oryginalny kupiony ostnio padl po 4 miesiecach? przewaznie padaja po pol roku....

ja juz nie wiem - najlepsze ze my mamy teraz swoje auto i odpukac jakos jezdzi sie bezproblemowo...
Pomijamy fakt, że każde polskie imię kończy się na "A" ?
Stary 2007-08-11, 18:09   #71
neli6
Przyczajenie

neli6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-11, 18:34   #72
Pawełeczek
Rozeznanie

mnie tez ostatnio cyganka zaczepila...z prosba o papierosa...no to jej dałem..mowi mi ze za to dobre serce mi powrózy..no i tak wróży i wróży..cos tam naplotła głupot i pod koniec mowi : poloz pieniądz na kartach to "zażegnam" i sie sprawdzi...to ja jej trach! 1grosz połozylem a ta mi mowi: papierowego poloz to ci wywroze co sie stanie w ciagu najblizszych 7 dni..akurat nie mialem zadnych papierow przy sobie..tak tez jej powiedzialem...to mi mowi: to poloz te wszystkie drobne co masz w kieszeni no to jej wyjalem...moze w sumie bylo z 30gr w 1,2,5 groszówkach..zabrala i mowi: no za tyle to ja ci juz nic nie powiem no i taka byla przygoda...za 30 gr i papierosa :P
Stary 2007-08-11, 18:56   #73
4n3t4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cerfona Pokaż wiadomość
Wierzyć nie wierzyć? Każdy sam najlepiej wie Ja tam wierze w takie rzeczy, może nie dokońca ale jednak jest coś we mnie, że wierze Skomplikowane to jest

Teraz jest coraz więcej Cyganek-oszustek, które wykorzystują naiwność ludzi

Jednak są i takie, które naprawde potrafią wróżyć. Pamiętam jak mama mi opowiadała jak jej wróżyła Cyganka i wywróżyła jej dużo prawdy. Było w tym kilka miłych rzeczy ale i też coś złego, ponieważ wywróżyła, że mój tata będzie miał wypadek samochodowy i tak się też stało Naszczęście nic mu się nie stało!

Tak więc wszystko zależy na jaką Cyganke się trafii
pozdrawiam
Ja też tak myślę...

4n3t4 - po prostu Aneta!
4n3t4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-27, 13:05   #74
katarzyna22134
Przyczajenie

[QUOTE=bess;4936093]
Cytat:
Napisane przez alingham Pokaż wiadomość
to nie klątwa tylko ty.Na odejscie milosci znalazłoby sie pewnie wyjasnienie daj spokoj to ze jakas baba pochuchała w banknot ma zawazyc na twoim zyciu???wkurzyla sie ,ze nie dales sie nabrac i byles asertywny
Ja miałam podobną sytuacje i niestety od tamtej pory jak mi powiedziała że będe miała nieszczęście to zwiążek 5letni się popsuł... a problemy zdrowotne to mam takie że w żadnym szpitalu mi nie mogą pomóc a mam dopiero 24lata...
katarzyna22134 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-27, 16:23   #75
aKatia
Zadomowienie

[QUOTE=katarzyna22134;5391 4947]
Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
Ja miałam podobną sytuacje i niestety od tamtej pory jak mi powiedziała że będe miała nieszczęście to zwiążek 5letni się popsuł... a problemy zdrowotne to mam takie że w żadnym szpitalu mi nie mogą pomóc a mam dopiero 24lata...
No to bardzo mi przykro ale zostało ci tylko wykopać sobie dołek, położyć i czekać na śmierć.
aKatia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-27, 16:32   #76
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od 20 lat mam problemy ze zdrowiem (niektore byly bardzo powazne) a z cyganka nigdy nie mialam do czynienia. Klatwa jakas sie sama rzucila?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-28, 07:05   #77
katarzyna22134
Przyczajenie

tylko że ja przed tą poje.... cyganką byłam zdrowa i nigdy w szpitalu nie byłam... ten kto miał z nią takie spotkanie to zrozumie bo potem wszystko się zmienia...wiem że trudno w to uwierzyć i niektórzy się z tego śmieją. nie dziwię się że potem ludzie dziwnie się czują. a jak ktoś nie wierzy to PO ROSTU NIECH NIE KOMENTUJE I TYLE!
katarzyna22134 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-28, 07:20   #78
mary_poppins
sissy that walk

Co za pierdoły Moja TŻ została przeklęta z pół roku temu (cygance usilnie wciskana wróżba nie poszła - trafiła jak kulą w płot, co TŻ jej uświadomiła, wiec ta obraziła się i zaczęła "czarować" żeby TŻ spotkało wieczne potępienie ) - w tym czasie zmieniła pracę na lepszą, stan zdrowia się poprawił, w związku też układa się super. Jesteśmy czarownicami i odwróciłyśmy zły urok, czy jednak cyganka jechała na stereotypach żeby kogoś oszukać i okraść?

Zamiast wierzyć w bajdurzenie, poczytajcie o samospełniających się przepowiedniach. Jeśli wróżka/cyganka/kierowca czarnej wołgi Wam powie coś strasznego i się zesracie, że coś złego się stanie, to się stanie, bo same do tego doprowadzicie.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2015-12-28 o 07:21
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-28, 08:20   #79
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna22134 Pokaż wiadomość
tylko że ja przed tą poje.... cyganką byłam zdrowa i nigdy w szpitalu nie byłam... ten kto miał z nią takie spotkanie to zrozumie bo potem wszystko się zmienia...wiem że trudno w to uwierzyć i niektórzy się z tego śmieją. nie dziwię się że potem ludzie dziwnie się czują. a jak ktoś nie wierzy to PO ROSTU NIECH NIE KOMENTUJE I TYLE!
To jest forum publiczne i każdy może komentować
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-28, 09:10   #80
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Moim zdaniem to zwykły przypadek, choroby chodzą po ludziach i ujawniają się w różnych momentach życia ;-)
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-28, 09:32   #81
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Związki się rozpadaja a ludzie chorują. To pierwsze co prawda mogłaś sama wspomóc BO CYGANKA POWIEDZIALA, to drugie już będzie zupełnie niezależne. W tym wieku zresztą rozstalo się mnóstwo moich znajomych którzy skończyli studia, weszli w inny etap życia i nagle wyszły jakieś rozbieznosci. Bywa.

Ludzenie się ze wszystko co zle to przez cyganke bo bez niej zylabys na tęczowym jednorozcu jest głupie. Tym bardziej ze wspaniale cyganki od wróżb to zwykle zlodziejki i analfabetki a ich wróżby to życie takie wspaniałe jak zapłacisz i klątwa jak nie dasz kasy. Omijaj szerokim łukiem jak zobaczysz następnym razem takie naciagaczki.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-28, 09:37   #82
201803090921
Konto usunięte

Cyganki, wróżki, klątwy - to są zwykłe bzdury, no ale jeśli ktoś wierzy w takie rzeczy, to zawsze znajdzie coś na poparcie swoich teorii.

Mnie dawno temu przydybała cyganka na rynku (byłam razem z koleżankami); dziewczynom "powróżyła" za drobniaki, a ode mnie odskoczyła jakby dostała prądem i stwierdziła, że mi nie "powróży" Niestety nie chciała powiedzieć czemu, dotąd jestem niepocieszona
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-28, 22:37   #83
aKatia
Zadomowienie

Cytat:
W takim razie teraz sie skup. Jestem cyganką i rzucam na ciebie od-urok. Teraz ci będzie wszystko w życiu szło cudownie, będziesz zdrowa jak koń i dożyjesz przynajmniej setki w towarzystwie przystojnego, bogatego męża i gromadki dzieci oraz rumianych wnucząt. Abrakadabra

Aha, tę dyszkę za odczarowanie prześlij pocztą.

Edytowane przez aKatia
Czas edycji: 2015-12-28 o 22:38

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-28, 22:57   #84
201607050913
Konto usunięte

Wątek stary, ale kiedyś za czasow studenckich u nas pod galerią czatowaly takie. Dwie kumpele miały identyczną sytuację co autorka i... nic się nie stało Nawet im się powiodło w życiu. Więc tego... dla potomnosci.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-28, 23:01   #85
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-28, 23:15   #86
aKatia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dobrze że nie trzeba trzech ciężarnych dziewic. To już mogłoby być nieco kłopotliwe.
Stary 2015-12-28, 23:16   #87
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-31, 20:31   #88
artur1986
Raczkowanie

Najprostszym sposobem jest okadzić siebie i pomieszczenie szałwią.
artur1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 21:28   #89
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez artur1986 Pokaż wiadomość
Tak i 50 razy okrążyć dom i posypać wejścia solą, żeby złe mocy nie miały wstepu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 21:47   #90
samotny_t
BAN stały

Cytat:
Napisane przez artur1986 Pokaż wiadomość
Co ja pacze
samotny_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości