SLIM COFFEE - kawa odchudzająca - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 22:16   #61
podcieta20
Przyczajenie

Dot.: SLIM COFFEE - kawa odchudzająca

Cytat:
Napisane przez sabrinka Pokaż wiadomość
witam

ostatnio zastanawiam sie nad kupnem tej własnie kawy http://apteka-natolinska.pl/product_...oducts_id=2038 dosc duzo jest jej na allegro. Zawiera ona zieloną kawe a jej działanie w procesie odchudzania jest odowodnione naukowo.

Mozna tu troche poczytac: http://www.zielonakawa.pl/index.php?go=info&info_id=2

czy ktos moze pił tą kawe? Działa? Czy jest smaczna?
szanowne panie!!!

Chcę się z wami podzielić opinią na temat kawy i moimi odczuciami.otóż kawa w aptece kosztuje 30 -33 zł za 150 g.pozwoliłam sobie na to szaleństwo bo pomyslałam jak pewnie każda z was że bede super extra laską.a więc co nastepuje kawa jest paskudna w smaku gorzka ,wiem wiem mozna pozlodzic zalac mlekiem ale coz to za dieta wtedy??ograniczamy cukry.zrobiłam test.przez pierwsze 3 dni pilam kawe 3 razy dziennie ,jadlam warzywa mieso gotowanie ,zero tluszczu,zero soli bo jak wiemy sol zatrzymuje wode nie jadlam po 18 .schudlam 3 kg tzn przez te 3 dni spadla mi woda z organizmu.nastepne dni jadlam bulki ,banany ktore sa mega tuczące ,smazone i pilam po 3 filizanki kawy dziennie i co???przybralam 3,7 kg!!!!!!teraz nie pije kawy mam super diete jezeli ktoras z pan chce prosze sie odezwac na priv porozmawiamy i uloze dla kazdej diete za darmo!!!juz wiem co nalezy jesc a czego nie i takie tam *******y mysle ze z moją wiedza moge smialo zdawac na dietetyke i odrazu doktorat pisac.tak wiec zapraszam na priv.ludzie powinni sobie pomagac pozdrawiam
podcieta20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 13:06   #62
sunflo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
CZyli cos jak Ricore?Nie pilam akurat tej ale inna z cykoria tak...No, przyznam, ze wole zwykla kawe rozpuszczalna...
Szkoda, ze tej nie ma w saszetkach jednorazowych...
Slim jest też w saszetkach jednorazowych.
sunflo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 23:55   #63
Anixxx
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lampa Pokaż wiadomość
Koleżanki, które zakupiły SLIM COFFEE - czy jesteście zadowolone? Jakie są rzeczywiste efekty picia tej kawy? Pozdrawiam.
Piję ją już 3 tydzień i jestem bardzo zadowolona. Co prawda mniej jem, ale to chyba efekt kawy. Znajomi mówią, że schudłam a to bardzo cieszy. Na razie 3 kg ale efekt widoczny. A co do ćwiczen to pewnie, że dobrze by było trochę z siebie dac , ale mnie się nie chce.
Anixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 11:22   #64
Eliza Guardi
Przyczajenie

cześć! jakiś czas temu też dałam się nabrać Slim Coffee w smaku jest paskudna (nie cierpię cykorii) mimo to zaparłam się w sobie i piłam ją przez tydzień po 3 filiżanki dziennie, zatykając nos, żeby nie czuć smaku, efekt: co chwila biegałam siq, po tygodniu "schudłam" 2 kg, po odstawieniu kawy moje 2 kg powróciły jak bumerang czyli moje "cudowne schudnięcie" było efektem utraty wody

po przeczytaniu strony o kawie zielonej podanej przez Sabrinkę (polecam przeczytać!) zaczęłam szukać i znalazłam! na allegro kupiłam za 33 zł Coffee Slimmer w saszetkach, skład: kawa rozpuszczalna Arabica, kawa zielona i chrom, przy czym zawartość kawy zielonej w jednej saszetce jest większa niż w trzech filiżankach Slim! Na razie testuję od tygodnia i jestem bardzo zadowolona, zobaczymy co będzie dalej. dawka zalecana przez producenta to jedna saszetka dziennie więc opakowanie wystarcza na miesiąc. no i smakuje jak prawdziwa kawa a nie cykoria!
Eliza Guardi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-02, 18:26   #65
grazia1975
Przyczajenie

kupiłam tą kawę w aptece. Owszem smakuje doskonale, ale jej właściwości odchudzające stoją pod znakiem zapytania. No i kosztuje sporo bo ok.30 zł w aptece
grazia1975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-08, 13:55   #66
Eliza Guardi
Przyczajenie

Ja za Coffee Slimmer zapłaciłam na allegro 33 zł plus przesyłka może i nie tanio ale za to 1 opakowanie wystarcza na miesiąc! Slim Coffee wystarczyło mi tylko na tydzień.
Eliza Guardi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 21:16   #67
dorotagoska
Przyczajenie

Smile Dot.: SLIM COFFEE - kawa odchudzająca

Cytat:
Napisane przez SABRINKA Pokaż wiadomość
no to chyba sie skusze. Na działanie odchudzające tez za bardzo nie licze ale skoro jest dobra to kupie. A moge wiedziec gdzie ją kupiłas? Na allegro są, ale doliczając przesyłke to wychodzi sporo. W aptekach mozna ją dostać? czy w spozywczych? W supermarketach nie widzialam.
Ja kupiłam w aptece kawę ale dałam 25 zł. Ma ładny zapach a w smaku nie jest taka gorzka jak prawdziwa kawa.A czy działa przekonam się po pewnym czasie.Dopiero zaczęłam ją pić

dorotagoska

Edytowane przez dorotagoska
Czas edycji: 2010-07-26 o 21:29 Powód: dodać chciałam zdanie
dorotagoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 23:05   #68
mala_majka
Raczkowanie

ostatnio w tvn był wywiad z panią dietetyk, powiedziała, że wszystkie leki ala linea, karnityny, slim coffe to jedna wielka ściama. Że nie ma dobrego leku na otyłość jak mniej jeść i ćwiczyć.

No ale że na niektórych może to działać jak placebo, w związku z tym są w stanie schudnąć. Teoretycznie dzięki tej kawie np..
mala_majka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-09, 15:37   #69
Domzdrowia
Przyczajenie

Ja piję coffe slimmer. W smaku jest dobra, oparta na naturalnej prawdziwej kawie, a nie na cykorii jak pozostałe. Reguluje układ pokarmowy, spowalnia odkładanie się tłuszczu. Na mnie działa zapychająco, hamuje uczucie łaknienia i pomaga w odchudzaniu przy równoległym stosowaniu diety.
Domzdrowia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-09, 17:32   #70
Kasika82
Przyczajenie

Witam piłam tą kawkę dłuższy czas,oczywiście nie ma cudownego działania bez diety,wg.mnie działa troszkę moczopędnie i skutecznie zapycha żołądek.Ma fajny delikatny smaczek. Myślę,że jest dobra dla osób które lubią podjadać słodycze,ja po niej wogóle nic słodkiego nie jadłam,a bardzo lubię czekolade...
Stary 2010-08-18, 07:39   #71
zelki
Raczkowanie

Dziś wypróbwałam to "cudo" , kawa jest okropna w smaku, bardzo gorzka, dodałam słodzik i mleczko - inaczej nie da rady. Moim zdaniem wyrzucone pieniądze. Szkoda, że opinii nie przeczytałam przed zakupem.
zelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 13:43   #72
Karolina2211
Raczkowanie

GG do Karolina2211

Moim zdaniem to kasa wyrzucona w błoto. Chyba że ktoś lubi pic tę kawę gorzką nie zabielaną.Bo jeżeli jestem na diecie 1300 kalorii to picie tej kawy ze smietanką czy słodzikiem juz nie wchodziw grę bo trzeba jej wypić 3-4 filiżanki dziennie, a bez niczego na moje sie nie da tego pić. I bardzo mnie opycha ta kawa, tak się czuję napompowana- nie miłe uczucie bardzo.I to takie błedne koło. Lepiej pić zielona i czerwoną herbatę.
That leaves your soul to bleed.
Some say love it is a hunger
An endless, aching need
I say love it is a flower,
And you it's only seed...........

-The Rose-
Karolina2211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 20:54   #73
czarnaasia
Raczkowanie

Ja kupiłam dzisiaj kawę mieloną La karnita. Wczoraj poczęstowała mnie nią kumpela i mnie smakuje. Co działania, ona mówi, że nie czuje się napuchnieta, zwykła kawa tak na nią nie działała.
czarnaasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 11:50   #74
Skunksiczka
Przyczajenie

W życiu zawsze jest coś za coś. Skoro przyjemnie się tyło (czytaj: jadło słodkości itp.) to dla równowagi trzeba popracować nad schudnięciem (czytaj: zmusić do wysiłku fizycznego).
Chudnięcie wyłącznie na bazie cudownych środków, bez wysiłku fizycznego jest zwykle złudne bo krótkotrwałe.
Stary 2010-09-26, 07:54   #75
Jans07
Przyczajenie

Wypiłam 2 opakowania tej kawy, w tym jedna to espresso i żadnych efektów. Smak kawy nie był najgorszy, ale samo picie kawy nie daje rezultatów spadku kilogramów - reklama to ściema, po prostu trzeba mniej jeść Dodam, że oprócz picia kawy była też siłownia i basen i to również nie zadziałało.

Edytowane przez Jans07
Czas edycji: 2010-09-26 o 07:56
Jans07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-01, 14:01   #76
amel ka
Raczkowanie

Ostatnio widziałam reklamę tej kawy, poczytałam sobie sporo na stronie www. Zastanawiam się czy któraś z Was próbowała innych rodzajów? Wiem że ta kawa jest o smaku karmelu, jest też właśnie espresso i zwykła...Chciałam kupić ale nie wiem którą wybrać :P też mam tak że piję bardzo dużo kawy a lekarz mi powiedział że kawa wypłukuje magnez i mam niedobór. Czytając skład tego substytutu przychodzi mi na myśl że jest on zdrowszy od normalnej kawy

A wracając do poprzednich postów zdecydowanie trzeba dodać do tego jakieś przyjemne ćwiczenia, zdrowy tryb życia, trochę wysiłku
amel ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 15:20   #77
karla78
Przyczajenie

Mi tam ta kawa nie smakuje, ale znalazłam lepszą alternatywę. Nie napiszę jak się nazywa bo posądzą mnie o reklame . Smakuje o niebo lepiej, niż SlimCoffe, przedewszystkm jest słodka i ze śmietanką. Z tego co się orientuję firma która ją wprowadza na rynek dopiero zaczyna sprzedaż w Polsce. jeśli jest ktoś zainteresowany, napisze wszystkie szczegóły na maila.
Karla78
karla78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 16:12   #78
muszynianka
Zakorzenienie

jak widzę "suplement diety" to pojawia mi się taka czerwona lampka w głowie
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 16:57   #79
Lady1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karla78 Pokaż wiadomość
przedewszystkm jest słodka i ze śmietanką
i niewątpliwie ma efekt odchudzający
Lady1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-12, 20:13   #80
amel ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
jak widzę "suplement diety" to pojawia mi się taka czerwona lampka w głowie
teraz to na wszystkim jest taka informacja, ostatnio jak byłam w aptece to napis zauważyłam na jakiś zwykłych witaminach, tabletkach do ssania i różnych innych produktach niekoniecznie związanych z odchudzaniem
Stary 2010-10-19, 21:33   #81
Sadosia_1986
Przyczajenie

Drogie Panie... Po 1 na opakowaniu jest napisane, ile łyżeczek jest przewidywane na szklankę. Smak kawy jest taki sobie, aczkolwiek można dolać odrobinę mleka i będzie super Następną sprawą jest działanie tej kawy... Również na opakowaniu jest informacja że ta slim coffe jest SUPLEMENTEM diety, nie cudownym lekarstwem na nadwagę, co oznacza że mimo picia kawy trzeba też trzymać dietę ( albo po prostu się nie przeżerać ) i trochę się ruszać (trochę aktywności fizycznej jeszcze nikomu nie zaszkodziło ). I nie mówię tu o katowaniu się codziennie na siłowni... A jeśli interesuje kogoś środek na SZYBKIE i EFEKTYWNE spalanie tłuszczu to polecam TERM LINE II . Aktywność przyjdzie sama , bo te tabletki dają takiego kopa energii , że nie jest się w stanie usiedzieć w miejscu Pozdrawiam gorąco
Sadosia_1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 01:41   #82
karolina_les
Raczkowanie

ja schudłam 2 kilo! nie wiem czy to zasługa kawy czy diety czy treningów. Myslę, że złozyło się na to wszystko po trochu. Tak czy siak efekt jest, 2 kilo mniej i liczę na więcej! trzymam tez i za Was kciuki drogie panie!
karolina_les jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 22:37   #83
amel ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sadosia_1986 Pokaż wiadomość
Również na opakowaniu jest informacja że ta slim coffe jest SUPLEMENTEM diety, nie cudownym lekarstwem na nadwagę, co oznacza (...)A jeśli interesuje kogoś środek na SZYBKIE i EFEKTYWNE spalanie tłuszczu to polecam TERM LINE II . Aktywność przyjdzie sama , bo te tabletki dają takiego kopa energii , że nie jest się w stanie usiedzieć w miejscu Pozdrawiam gorąco
Term Line też jest suplementem :P Zresztą wszystkie wspomagacze odchudzania to suplementy diety. Co do tych tabletek sporo o nich czytałam, ale to że dają kopa (jak większość pisze) raczej mnie niepokoi. Dlatego wole chudnąć mniej i dłużej ale bezpieczniej i bez efektu jojo.

REKLAMA
Stary 2010-10-23, 13:15   #84
kierokierowniczka
Raczkowanie

widzę, że strasznie podzielone opinie o tej kawie... już chyba lepiej truć się tradycyjną, a do tego stosować jakieś suplementy. i tutaj w sumie moje pytanie - jakie "spalacze tłuszczu" są w Waszym odczuciu skuteczne? przejrzałam ofertę hellhound, jest tego cała masa, zupełnie nie wiem na co się zdecydować. pytam Was, zanim zacznę molestować obsługę
kierokierowniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-23, 14:11   #85
amel ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kierokierowniczka Pokaż wiadomość
widzę, że strasznie podzielone opinie o tej kawie... już chyba lepiej truć się tradycyjną, a do tego stosować jakieś suplementy. i tutaj w sumie moje pytanie - jakie "spalacze tłuszczu" są w Waszym odczuciu skuteczne? przejrzałam ofertę hellhound, jest tego cała masa, zupełnie nie wiem na co się zdecydować. pytam Was, zanim zacznę molestować obsługę
tak mi się zdaje ze opinie zawsze bedą podzielone, bo mamy różne organizmy i jednak inaczej może to wpływać na każdą z nas. Co do trucia się zwykłą kawą, ja odczułam straszne skutki w postaci bóli i zawrotów głowy. Dlatego musiałam zrezygnować i się na coś przerzucić. Co do tych spalaczy tonie jestem ekspertem, a takic środków jest cała masa..tylko raczej one są dobre dla tych co na prawdę ostro trenują, spędzają dużo czasu na siłowni. Tak mi się wydaje
Stary 2011-03-11, 11:20   #86
sylvi_a
Przyczajenie

Dziewczyny ja zawsze byłam szczupła. ale po ciązy nie karmiłam dziecka wiec po urodzeniu po paru miesiacach, wazyłam tyle co w ostatnim miesiacu ciazy bylam załamana. Kupiłam sobie slim coffe i czerwoną herbate, słuchajcie stopniowo miesiac po miesiacy z 64 kg schudłam do 52. Ale pomysałam sobie , ze niemoge tylko i wylacznie opierac sie na tych rzeczach bo wiem ze jak odstawie to znowu wroca te kilogramy.No i odstawiłam ale staram sie wiecej ruszac. teraz znowu waze 56 kg a kawy nie pije juz jakis rok. Dzisiaj kupilam ja sobie ponowni e, ale tylko dlatego ze straciłam prace, siedze w domu i nie chce sie zapuscic. Kawa moze nie pogama w odchudzniu , ale zdecydowanie w oproznianiu. To działa na osoby ktore maja duze brzuchy od wzdec.Zdecydowanie cos co polecam to czerwona herbata to jest zabujca kilogramów sam lekarz mi poleciał. Takze jesli ktos lubi kawe i tak ja piję chociaz raz dziennie rano i stac go na taka kawe to smialo polecam.PLus czerwona herbata zamiast zwyklej i efekt murowany. Bez zadnych diet.
sylvi_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 22:13   #87
agabrz
Przyczajenie

Witajcie
Slim coffee dziala na uklad trawienny. Zmniejsza sie brzuszek i podbrzusze. Ja wypilam dwie i juz efekty byly
Tylko najlepiej pic z saszetek bo jak sobie same robicie to moze zle dawkujecie.
Jedna saszetka na dzien i dziala
agabrz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 17:07   #88
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Martaaz Pokaż wiadomość
Ta kawa i inne tego typu produkty to zwykłe oszustwo. Nie dajcie się dziewczyny nabijać w butelkę, a w zasadzie w filiżankę
na każdego takie preparaty inaczej działają.. .wiadomo, cudów nie można oczekiwać, ale dla niektórych to świetny dodatek jako wspomaganie odchudzania. wszystko, co chociaż trochę zmniejsza łaknienie idzie na plus.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-24, 01:02   #89
muffinka27
Przyczajenie

Witam,
ja również piłam Slim Coffe bez rezultatów...
Moja psiapsióła piła (nadal pije) Green Coffe i jest mega zadowolona, zresztą widać jej efekty. Teraz jest w połowie drugiego opakowania, schudła już 5kg, najbardziej widać po jej pociążowym brzuszku. Skóra jej się jakoś wciągnęła, ja jestem w szoku
A podobno jest tak, że im dłużej się pije tym coraz szybciej się chudnie.
Ona kupuje od jakiegoś kolesia z Łodzi na allegro, podobno tylko on ma orginalną, bo z kolei jej koleżanka z pracy skusiła bo taniej i wzięła od jakiegoś typka też z allegro i podobno co innego w ogóle było w środku...

Tak czy siak, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tą kawą??? Jestem ciekawa innych opinii, bo póki co to tylko od dwóch osób słyszałam, pozytywnie raczej.
No efekt w każdym bądź razie jest....
muffinka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 15:05   #90
justyn89a
Przyczajenie

Chciałam się z Wami podzielić moimi odczuciami na temat kawy. Ja piję Ice slim coffee, 200ml zimnego mleka i dodaję 2 skruszone tabletki słodziku, początkowo nie była smaczna, ale teraz przywykłam. Piję ją raz dziennie i jak dla mnie to coś tam ona zdziałała. Jem normalnie, czasami chipsy, czasami coś slodkiego, ale od kad pije tą kawę ani razu nie jadłam obiadu, bo nie jestem głodna. Zjadam śniadanie, piję kawę a potem do godziny 17-18 nie moge nic zjesc. Piję ją dokładnie tydzień, 2 razy zjadłam chipsy, 2 razy dużą makaronu z kiełbasą, sosem i serem żółtym i kilka rurek nadziewanych, więc cudów się nie spodziewałam, ale waga spadła mi o 1,5kg, nie jest to skutkiem kawy-cud ale tego ze- prawdopodobnie od tej kawy- poprawiła mi się przemiana materii. Jestes genetycznie obciazona nadwaga, aktualnie jestem 15kg lzejsza niz rok temu i zawsze korzystałam z toalety raz na 3-5dni, aktualnie korzytam codziennie i prawdopodobnie to spowodowało spadek wagi, a ja doświadczona w dietach wierzę w to, że to co się dzieje w środku jest rownie wazne jak to co widzimy na zewnatrz.

Podsumowujac- warto sprobowac, kazdy organizm moze zareagowac inaczej, na pewno nie zaszkodzi, a moze pomoc, tylko niech nikt sie nie spodziewa cudów i uwaznie obserwuje swoj organizm. Byc moze tez im ktos ma wiecej do zrzucenia tym lepsze widzi rezultaty? Moje BMI obecnie wynosi 26,5
Pozdrawiam
justyn89a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości