![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Egipt!!! Cudowny kraj!
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
estella czyli pewnie mieszkalas w familly buildingu? tez tam mialam pokoj ale szzcerze mowiac duzo bardziej wolalam spedzac czas przy tym duzym, glownym basenie, bo tam odbywaly sie animacje, a animacje to rzecz, ktora najbardziej lubie w hotelach o duzym standardzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiście jak po raz pierwszy jechaliśmy busikiem do centrum Hurghady to kierowca powiedział 1 dolar a okazało się że kosztuje to jeden funt i nic wiecej
poza tym nie musisz sie martwić oni dobrze znają język polski, rosyjski i angielski, gorzej z niemieckim a poza tym jest jeszcze język migowy |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Jesteście skarbnicą wiedzy! Dziękuję!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostaliśmy (w sumie przyleciało 6 osób, czyli trzy podwójne pokoje) pokój w family building - nikt z nas nie był żadną rodziną, nikt nie miał dzieci. Pokoje świetne - okno wychodzące na korytarz w środku budynku, łazienki nie wykończone, jak postawiłyśmy walizy w pokoju to nie było gdzie się ruszyć - naprawdę! Zrobiliśmy wielką awanturę rezydentowi i zmieniono nam pokoje w family building na pokoje w willach - wille super, pokoje nie były duże, ale czytse, ładne, wszystko zadbane. Dużym plusem są darmowe sejfy. Wille miałyśmy w tym rzędzie, jak się wychodziło głównym wyjściem z recepcji to w lewo. Tam był też dość duży basen, bez dzieci, ok. 20-30leżaków, rzadko kiedy wszystkie zajęte, bar obok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
wiem o ktorych willach mowisz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Byłam w tym roku! Uważam, że Family bulding nie można nazwać mianem 4,5 czy 5 gwiazdkowego hotelu, a w dodatku Hiltonem. Pokój, który na początku dostaliśmy można określić na góra 2 gwiazdki.
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
to na prawdę dziwne. Ja miałam piękny pokój. Był przestronny z bardzo ładną łazienką. Nie narzekam na nic. Mogę spokojnie nazwać ten hotel pięciogwiazdkowy, ale Hiltonem faktycznie-być nie powinien
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Jak się komu trafi
![]() ![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
widzialam te pokoje...byly na parterze prawda? kiedy tam bylam mieszkali w nich animatorzy
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Na parterze - wyglądały jakby jeden duży pokój lub dwupokojowy przerobić na klitkę i drugi pokój.
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
ja mieszkalam na drugim pietrze i mielismy pięknie-jeden duzy pokoj z łożem małżeńskim, TV i wyjściem na balkon, drugi, jakby przedpokój w którym stała rozkładana sofa i drugi TV(także trzecia osoba miała poprostu super) oraz wielką łazienkę, w której co prawda było małe okienko z widokiem na korytarz (nie wiem po co komu okienko w łazience) ale była zasłonka więc nie narzekam. Pokój bardzo mi się podobał
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Moim marzeeniem jest jechac do Egiptu al nie z rodzicami chcialabymjechac z tż ktorego narazie nie posiadam najlepiej na miesiac miodowy chyba za bardzo sie rozmarzylam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Byłam 2 razy... Szczerze mówiąc wrażenia mam mieszane. Pierwszy raz owszem podobało mi się bardzo (zresztą był to pierwszy kraj arabski jaki odwiedziłam). Całe to targowanie, życzliwość, uśmiech na każdym kroku było dla mnie czymś niesamowitym. Do tego ciepełko, plaże, piękne morze. Jeepy, quady, wielbłądy. Wszystko egzotyczne, nowe, troche tajemnicze. Za 2 razem już mi się nie podobało tak bardzo. W między czasie odwiedziłam Tunezję i to właśnie ona wpłynęła na zmiane mojej opinii o Egipcie. Tunezja to podobny klimat, ale o niebo lepsza atmosfera. Może mniej zwiedzania, ale na pewno piękniejsze miejsca. Więcej zielonych elementów. Egipt mi się podobał, ale jeśli ktoś szuka jakiegoś arabskiego kraju to zdecydowanie poleciłabym Tunezję.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny ja lece juz za dwa dni ... do Hurghady -Sultan Beach
![]() ![]() Czy ktoras z Was byla w tym hotelu? Pierwszy raz Afryka, no i jestem jak narazie pozytywnie nastawiona ![]() Jakie wrazenia? Gdzie warto w tym miejscie pojsc, milo spedziec czas wieczorami ,moze cos zwiedzic? macie jakie swoje fajne miejsca? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Keyka! Ja lecę do Hurghady 5.08. też do Sultan Beach na 2 tygodnie! jak ja tam trafię, ty już będziesz stałą bywalczynią obeznaną we wszystkim!
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Miuoshowa
|
O, ja tez 5.08. Z jakiego miasta lecisz?
#79 |
Raczkowanie
|
Ja byłam w Sultanie. Było to moze ze 3lata temu, ale w czerwcu bylam w Magawish i spacerowalam obok. Powiem tak: hotel zasługuje na swoje 4 gwiazdki, ładne zadbane pokoje, pięknie urządzony hotel, ładne ogrody restauracja, jak ja byłam to codziennie wieczorem koncert jakis muzyczny był, animacje, ładny basen. Zastrzezenia jakie mam to mała (niestety) plaża. Własciwie bylam tam tylko raz bo gł przy basenie(ale az taka tragiczna to ona nie jest). Może wam przeszkadzac ruch uliczny i trąbienie jesli nie wykupiliscie pokoj z widokiem na morze. Ja sie przyzwyczailam po 2 dniach. Przy hotel jest małe centrum. Dużo sklepików uliczek i bardzo tanio. Dużo ludzi się tam kręci wieczorami. Rezydent nam polecał wlasnie to miejsce by kupic napoje itp tanio. Co do wycieczek to jak w szedzie. Mozna poczytac wczesniejsze wpisy co ciekawe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
czy mogłybyście polecić mi jakiś niezły hotel w Hurghadzie ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Blue2003 lecę z Katowic! A ty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Miuoshowa
|
Ja tez
![]() Z Oasisu, o 10. Ty tez? ![]()
#83 |
Raczkowanie
|
Blue2003. Ja też z Oasisu. Godzinę ma mi potwierdzić dziś pani z biura podróży. Ale jeśli to Oasis, Katowice - Hurghada to pewnie lecimy tym samym samolotem! Do jakiego hotelu się wybierasz? Bo ja do Sultan Beach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Miuoshowa
|
Mnie niby potwierdzila wczoraj, wiec teoretycznie ten samolot tak powinien byc, ale ZAWSZE jest jakies opoznienie. Mimo to wolalabym, zeby w tym roku nie bylo (w koncu wyjatek potwierdza regule ihih), bo chce jak najszybciej byc w hotelu, zagladnac na plaze, przywitac sie z morzem itd. Dziz, juz nie moge sie doczekac
![]() (Ale robimy off topa ![]()
#85 |
Przyczajenie
|
Sea Star Beau Rivage (bylam w XII/05) bardzo fajny,czysty hotel,2 baseny,mala ale ladna plaza,niestety dosyc drogi (ja trafilam na last minute za 1400 od osoby),obsluga bardzo mila i uprzejma.Bylismy jedynymi polakami w tym hotelu ,najwiecej niemcow i rosjan. Hotel na uboczu.Dojscie do Down Town (sklepy,bazar,knajpy itp.) spacerkiem zajmuje 5-10min.
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Ja w Egipcie a dokładnie w Hurghadzie byłam 2 razy, pod koniec wrzesnia lecę trzeci raz
![]() http://www.eccoholiday.com/hotel,95.php Pierwszy raz w Egipcie byłam 3 lata temu. Podczas pierwszego pobytu - 5 dni spędziliśmy na rejsie po Nilu. Akurat podaczas rejsu wypadły walentynki i wtedy, mój TŻ oświadczył mi się ![]() Sam rejs był bardzo udany a ja zakochałam się w Egipcie... Hotel mieliśmy super - Palma de Mirette, resort Sunrise. W tamtym roku trafiliśmy do Romy, hotelu w centrum Hurghady - tego hotelu nie wspominam za dobrze. 2 razy byłam w Luxorze i raz w Kairze (piekło na ziemi ![]() A z innych orientalnych krajów polecam wszystkim Dominikanę.
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Oj, Dziewczyny.
Rozmarzyłam sie w miare czytania. Od zawsze chciałam odwiedzić Egipt, ale nie było mnie na to stac. W ogóle rzadko podrózuje i poza Europę jeszcze sie nie ruszyłam. Czy mogłybyście określić, ile kosztowałby taki wyjazd do Egiptu na, powiedzmy 2 tygodnie? Ile kosztuje przelot, ubezpieczenie, zakwaterowanie (nie potrzebuję wielkich luksusów i pięciogwiazdkowych hoteli ![]() Ile by to wyniosło mniej wiecej na głowę (wyjechałabym pewnie z TŻ)? Dodam, że oboje mielibysmy zniżki jako osoby uczące się. |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
a ja ku przestrodze opowiem historię, bo mną wstrząsnęła. Przyjaciel osoby z którą pracuje mój tato wybrał się w maju do Egiptu. Wrócił w trumnie bez narządów wewnętrznych. Wycięli mu prawdopodobnie na przeszczepy. Do takich historii dochodzi coraz częsciej na całym świecie, nie tylko w Egipcie, ale dopóki czegoś takiego się nie usłyszy o ludziach których się znało, jakoś nie bardzo chce się w to wierzyć. Przestrzegam zatem przed samotnym podróżowaniem, nawet jeśli jedzie się ze znanych biur podrózy na zorganizowane wakacje...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
no to powialo powaznym mrozem,
a ja mam takie wspaniale swiezutkie wspomnienia z tego kraju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Troche sie nimi podziele
![]() Cieplutkie morze, goracy kilmat, ale da sie wytrzymac. Plan pobytu mialam tak napiety, ze tydzien zlecial jak nigdy. Wszystkie glowne wycieczki zaliczylam oprocz Luksoru, bo tam jest duzo do chodzenia w temp ok 50st. Mase wrazen z safari, z rajskiej Giftunx2, szokujacego Kairu. Zdecydowanie warto zobaczyc Egipt. ![]() Ja mam tylko jedno marzenie "zeby kazde moje wakacje tak wygladaly", ale to chyba bez zlotej rybki aaawykonalne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.