Ślubne wpadki - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-21, 12:05   #61
marticia
Zakorzenienie

Dot.: Ślubne wpadki

Rav, przypomnialas mi o weselu mojej kuzynki, gdzie byli moi rodzice i mi opowiadali, ze zapchal sie..klozet. I wszystko wylecialo z niego. Podobno wujek - ojciec panny mlodej wzywal pogotowie sanitarne. Ciekawe co oni takiego jedli Dlatego my zdecydowalismy, ze beda lekkie posilki na naszym weselu
marticia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-21, 14:01   #62
musicman
Zadomowienie

Mnie ktoś przed chwilą opowiedział, jak młodzi przyjeżdzają przed ślubem pod kościół a tam księdza nie ma, kościół zamknięty na głucho, idą na plebanię a tam ksiądz leży martwy. Szybko przyjechał inny w zastępstwie ale wszyscy byli w ciężkim szoku. No i ładna wróżba.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-21, 14:33   #63
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Ja też gdzieś to już pisałam. Pewna Młoda Para dekorowała sama salę na swoje wesele, wieczorem byli już tak zmęczeni, że dziewczyna poprosiła swojego ojca o pomoc.Młodzi wrócili o domu, a on został i przystrajał.Zrobił się wieczór, ojca nie ma, nie dzwoni.Matka z córką zaczeły się denerwować, ale uspokajałały się tym, że może dalej zmaga się z ozdobami i chce wszystko upiększyć.Zrobiło się bardzo póżno, może nawet po północy -kobiety nie mogły juz usiedzieć z nerwów i razem z przyszłym mężem pojechali na sale zobaczyć co się dzieje. Z daleka widziały zapalone światło w pomieszczeniu, lekko ucieszone weszły do środka a tam.....ojciec na podłodze- dostał zawału.
Stary 2007-06-22, 17:13   #64
anitasuchocka
Raczkowanie

GG do anitasuchocka

oj to drastyczne strasznie bardzo wspolczuje pannie mlodej, musiala przezyc straszny dramat, gdy najwspanialszy dzien w jej zyciu miesza sie ze smiercia rodzica

anitasuchocka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-22, 17:21   #65
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja też gdzieś to już pisałam. Pewna Młoda Para dekorowała sama salę na swoje wesele, wieczorem byli już tak zmęczeni, że dziewczyna poprosiła swojego ojca o pomoc.Młodzi wrócili o domu, a on został i przystrajał.Zrobił się wieczór, ojca nie ma, nie dzwoni.Matka z córką zaczeły się denerwować, ale uspokajałały się tym, że może dalej zmaga się z ozdobami i chce wszystko upiększyć.Zrobiło się bardzo póżno, może nawet po północy -kobiety nie mogły juz usiedzieć z nerwów i razem z przyszłym mężem pojechali na sale zobaczyć co się dzieje. Z daleka widziały zapalone światło w pomieszczeniu, lekko ucieszone weszły do środka a tam.....ojciec na podłodze- dostał zawału.
Smutno mi sie zrobilo jak to przeczytalam
Stary 2007-06-22, 17:52   #66
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Cytat:
tego to bym wpadką nie nazwała, tylko ogromnym nieszczęściem

Znajoma opowiadała że na jej ślubie jej szwagierka ( siostra męza) tak się bawiła dobrze na parkiecie że wyleciały jej z biustonosza wkładki silikonowe Podobno na kamerze to widać.

Inna sytuacja sprzed może 20 lat (opowiadali rodzice) Pan Młody jechał ze świadkiem po Panną Młodą do miejscowości oddaleonej około 20 km. Dojechali do Kościoła a Pan Młody mówi "Stary to nie ta wieza!" Pan Młody pomylił miejscowości

Przyszła teściowa opowiadała mi ostatnio jak była na weselu z teściem (jeszcze nie byli wtedy małżeństwem) i razem świadkowali ich wspólnym znajomym. Teściowa bawiłą się na parkiecie z Panna Młoda dołaczyli do nich dwaj męzczyzni i tak bawili się razem. Jak to zobaczyli Pan Młody i teściu to zrobili się zazdrośni i poszli bic owych dwóch gości i wyrzucili ich z wesela Tęsciowa mówi ze jeszcze nigdy nie widziała żeby Pan Młody i świadek wypraszali własnych gości z wesele.

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-22, 19:01   #67
karolinaa
Wtajemniczenie

Ja mam rade bardziej techniczną - u takiej jednej panny , w sali popsuła się klimatyzaja . Na dworze 30 stopni . Nie wiem jak sobie poradzili bo nie byłam na weselu ale tak słyszałam .

Chcesz podarować uśmiech dzieciom wyślij kartkę więcej na: http://marzycielskapoczta.pl/
karolinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-22, 19:02   #68
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natali86 Pokaż wiadomość

Znajoma opowiadała że na jej ślubie jej szwagierka ( siostra męza) tak się bawiła dobrze na parkiecie że wyleciały jej z biustonosza wkładki silikonowe Podobno na kamerze to widać.

Ja też będę miała wkładki silikonowe
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-23, 00:25   #69
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Inna sytuacja sprzed może 20 lat (opowiadali rodzice) Pan Młody jechał ze świadkiem po Panną Młodą do miejscowości oddaleonej około 20 km. Dojechali do Kościoła a Pan Młody mówi "Stary to nie ta wieza!" Pan Młody pomylił miejscowości .
Teraz mi sie przypomniało, że przecież mój mąż jak jechał po mnie przed ślubem to ze zdenerwowania pomylił ulice (pierwszy raz!) i troche pobłądzili z kierowcą i świadkiem zanim dojechali po mnie. W wyniku czego nasz kamerzysta wyjechał po nich z domu a był u mnie o wiele wcześniej. A przecież nigdy wcześniej u mnie nie był.

Ale o tym dowiedziałam się jakiś czas po ślubie od męża bo mu głupio było powiedzieć.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-23, 04:32   #70
rav12345
Wtajemniczenie

Fajny ten wątek
rav12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-23, 16:41   #71
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Na Jasnej Górze odbywał się ślub (była na nim moja koleżanka). W trakcie matka panny młodej zasłabła... Wyprowadzono ją na dwór i umarła To dopiero nieszczęście
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-23, 16:57   #72
natali86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Na Jasnej Górze odbywał się ślub (była na nim moja koleżanka). W trakcie matka panny młodej zasłabła... Wyprowadzono ją na dwór i umarła To dopiero nieszczęście
przykra historia

znajoma znajomej opowiadała jak była na weselu. Swiadkowie byli bez osób towarzyszących i bawili sie razem, siedzieli przy stole i rozmawiali, swiadkowa poszłą do ubikacji. Bardzo długo jej nie było, świadek niepokoił sie ale przeciez nie pójdzie do damskiej toalety. W koncu Panna Młoda chciałą skorzystac z toalety a tam znalazła nie żywą już świadkową. Dziewczyna dostałą zawału i umarła. Miała 20 pare lat.

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Stary 2007-06-23, 20:54   #73
Audacieux
Wtajemniczenie

nie piszcie takich rzeczy, każda przyszła panna młoda, która przegląda ten watek będzie teraz miała czarne myśli. A przecież wszyscy chcemy, by ten dzień był piękny !
co innego podczas oczepinowego kankana pokazać kawał majtek, a co innego takie nieszczęscie..

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-24, 10:20   #74
marticia
Zakorzenienie

Tez tak mysle. Temat watku to "slubne wpadki", myslalam, ze to wesoly watek. na poczatku sie usmialam, a teraz to plakac mi sie chce jak to poczytalam.

Majka Versce, ja przypomnialam sobie o naszym slubie cywilnym. Mieszkalismy juz razem, wiec razem sie ubieralismy w domu, wyszlismy z domu po samochod, a tu..nagle pustka w glowie. Zapomnielismy gdzie zaparkowalismy. przez 15 min. biegalismy w poszukiwaniu samochodu (tu to nie taki proste, bo pelno jest takich samych ulic i prkuje sie gdzie jest wolne miejsce). O malo co sie nie spoznilismy na ceremonie. Wyobraz sobie panne mloda z bukietem biegajaca miedzy ulicami hihihi. Teraz sie smiejemy, ale wtedy to sie niezle wkurzylam. Mam nadzieje, ze na koscielnym pojdzie lepiej
Stary 2007-06-24, 10:40   #75
primavera
Zakorzenienie

moją małą wpadką było to, że gdy podjechaliśmy pod kościół wyszedł nas przywitać ksiądz - i dla rozładowania stresu powiedział "ojej, patrzcie jaka piękna panna młoda" - na co ja (zamiast się zarumienić czy skromnie podziękować) wypaliłam - "No nie?"
Śmialiśmy sie wszyscy

Cytat:
Napisane przez edytka250 Pokaż wiadomość
Moj mąż przy składaniu przysięgi powiedział :Biorę sobie Ciebie... hihi
mój mąż też tak powiedział - pewny nie był czy co?
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-24, 13:16   #76
Poemi
Zakorzenienie

Taka śmieszna sytuacja ze ślubu kuzyna TŻa. Pan młody otworzył pierwszą kopertę którą dostał Tak dla żartu... Wszyscy goście się zerwali i zaczęli dokładać pieniądze do kopert
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-24, 21:00   #77
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Taka śmieszna sytuacja ze ślubu kuzyna TŻa. Pan młody otworzył pierwszą kopertę którą dostał Tak dla żartu... Wszyscy goście się zerwali i zaczęli dokładać pieniądze do kopert
Dobry sposób. Zdarza się że ludzie dają puste koperty. U nas tego nie było, ale u mojej siostry były aż 3 puste.

Stary 2007-06-24, 22:00   #78
usagi01
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Ślubne wpadki

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Dobry sposób. Zdarza się że ludzie dają puste koperty. U nas tego nie było, ale u mojej siostry były aż 3 puste.
Już to gdzieś pisałam - ludzie wstydu nie mają. Bo to co na kwiatki wydali, mogli do ładnej koperty włożyć, jak ktoś nie miał zbyt duzo, ale kwiatki przecież trzeba największe kupić, żeby były większe od tych co inne ciotki przyniosą, nie? Głupota.
Stary 2007-06-24, 22:59   #79
musicman
Zadomowienie

Cytat:
no nie mogę , puste koperty, to już lepiej nic nie dawać , ja rozumiem że można nie mieć kasy, a pusta koperta to chamstwo.

A z zaglądaniem do kopert to dobry sposób, hehe. Ale wiecie, ja gdzieś czytałam że prezenty należy od razu otworzyć , żeby gość żle się nie poczuł, że daje prezent a my go gdzieś bach pod stół.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-25, 11:27   #80
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Swietny sposob rzeczywiscie, musze podbowiedziec mojemu TZ..z drugiej strony to wstyd i chanba dac pusta koperte..i nie mialam pojecia, ze zdarzaja sie takie przypadki. To po co dawac koperte, mogliby rowneiz i na niej oszczedzic..takie marnotrawstwo
Stary 2007-06-25, 11:42   #81
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Rav, przypomnialas mi o weselu mojej kuzynki, gdzie byli moi rodzice i mi opowiadali, ze zapchal sie..klozet. I wszystko wylecialo z niego. Podobno wujek - ojciec panny mlodej wzywal pogotowie sanitarne. Ciekawe co oni takiego jedli Dlatego my zdecydowalismy, ze beda lekkie posilki na naszym weselu
posilki posilkami ale najgorsze ze pachaja za duzo papieru taoletowego

Cytat:
Napisane przez Ivon.a Pokaż wiadomość
O mój Boze niezłe cyrki. Po co to, na co.
Ciekawie by było gdyby każdy dawał kopertę np. w podpisanej pocztówce, karcie na ślub z życzeniami, wtedy łatwo by było dojśc takiego anonimowego "żartownisia" powiedzmy, mógłby zaliczyć wpadkę, wszystkie koperty podpisane, tylko jego nie hehe

Dobrze że wątek wrócił na prawidłowe tory, wesołe tory

Hmm nie wiem jak jest u Was ale u mnie w rodzinie zawsze w kopercie jest kartka z zyczeniami no i pieniadze - chyba ze ktos daje prezent.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-06-28 o 17:53 Powód: post pod postem
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-25, 11:56   #82
usagi01
Raczkowanie

Dlatego dobrze, jak jest więcej niż jedna toaleta. Moi rodzice byli na weselu, gdzie się skończył papier w połowie imprezy, potem się sedes zapchał (może ludzie serwetek uzyli, a one woskowane i tak łatwo sie wodzie nie poddają ) a że upał był i zaczęło śmierdzieć nawet na sali towarzystwo przeniosło sie na parking (najpierw zdyszani goście wyszli i nie wracali do środka, aż w końcu kapela dołączyła). Restauracja była pod lasem, to jedynie zwierzynie leśnej mogli przeszkadzać, ale wesele podobno trochę do bani wyszło. Ale jak chce się oszczędzać na lokalu... dodam, że wyprawiający wesele biedni nie byli, bo to by była inna historia. Tutaj problemem było skąpstwo.
Stary 2007-06-25, 12:28   #83
natali86
Zakorzenienie

Cytat:
Swietny sposob rzeczywiscie, musze podbowiedziec mojemu TZ..z drugiej strony to wstyd i chanba dac pusta koperte..i nie mialam pojecia, ze zdarzaja sie takie przypadki. To po co dawac koperte, mogliby rowneiz i na niej oszczedzic..takie marnotrawstwo
Ja słyszałam o sytuacji że niektórzy goście się wycwanili i nie dawali pustych kopert, tylko gazete wycięta na kształt banknota

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-25, 12:48   #84
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Ja słyszałam o sytuacji że niektórzy goście się wycwanili i nie dawali pustych kopert, tylko gazete wycięta na kształt banknota
to jest argument za małymi przyjęciami, takimi jak nasze. Najbliższa rodzina i znajomi nie zrobią nam czegoś takiego tylko po to żeby najeść się za darmo.
Oczywiście nie można generalizować, więc proszę żeby nikt się nie obraził.
Stary 2007-06-25, 13:34   #85
marticia
Zakorzenienie

Nie no gazeta wycieta na kszalt banknota..hmmm...Ciekawa jestem jak bedzie u nas. Wlasciwie to na pieniadze w ogole sie nie nastawiamy..wesele robimy sami dla siebie..zawsze o takim marzylismy, wiec pozwolilismy sobie na rozne rzeczy..ale dla innych..co chca niech dadza. Poza tym moja mama powiedziala juz wszystkim gosciom, ze my w Polsce nie mieszkamy, wiec bez sensu jest kupowac prezent, ktory pozniej bedziemy musieli zostawic w Poslce. Wiec spodziewam sie samych kopert. Tylko nie pomyslalam, ze az takie nespodzianki mozna w nich znalezc
Stary 2007-06-25, 13:36   #86
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usagi01 Pokaż wiadomość
Dlatego dobrze, jak jest więcej niż jedna toaleta. Moi rodzice byli na weselu, gdzie się skończył papier w połowie imprezy, potem się sedes zapchał (może ludzie serwetek uzyli, a one woskowane i tak łatwo sie wodzie nie poddają ) a że upał był i zaczęło śmierdzieć nawet na sali towarzystwo przeniosło sie na parking (najpierw zdyszani goście wyszli i nie wracali do środka, aż w końcu kapela dołączyła). Restauracja była pod lasem, to jedynie zwierzynie leśnej mogli przeszkadzać, ale wesele podobno trochę do bani wyszło. Ale jak chce się oszczędzać na lokalu... dodam, że wyprawiający wesele biedni nie byli, bo to by była inna historia. Tutaj problemem było skąpstwo.
Bleee...nie ma co, fajowe weselicho
Stary 2007-06-25, 17:23   #87
Kota-Ola
Raczkowanie

Na moim slubie na wejcie, kiedy do oltarza prowadzil mnie tata, organista mial grac "Ave Maria"... ale mieli problemy z przedluzaczami i bylo cichutko jak makiem zasial W ostatecznosci ta "wpadka" wyszla na dobre, "Ave Maria" zagrano juz po slubowaniu... a ja wtedy . Schowalam sie w marynarke meza i na filmie tego nie widac
Stary 2007-06-25, 23:58   #88
Ivon.a
Wtajemniczenie

GG do Ivon.a

Cytat:
O mój Boze niezłe cyrki. Po co to, na co.
Ciekawie by było gdyby każdy dawał kopertę np. w podpisanej pocztówce, karcie na ślub z życzeniami, wtedy łatwo by było dojśc takiego anonimowego "żartownisia" powiedzmy, mógłby zaliczyć wpadkę, wszystkie koperty podpisane, tylko jego nie hehe

Dobrze że wątek wrócił na prawidłowe tory, wesołe tory
Stary 2007-06-26, 00:22   #89
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Nie no gazeta wycieta na kszalt banknota..hmmm...Ciekawa jestem jak bedzie u nas. Wlasciwie to na pieniadze w ogole sie nie nastawiamy..wesele robimy sami dla siebie..zawsze o takim marzylismy, wiec pozwolilismy sobie na rozne rzeczy..ale dla innych..co chca niech dadza. Poza tym moja mama powiedziala juz wszystkim gosciom, ze my w Polsce nie mieszkamy, wiec bez sensu jest kupowac prezent, ktory pozniej bedziemy musieli zostawic w Poslce. Wiec spodziewam sie samych kopert. Tylko nie pomyslalam, ze az takie nespodzianki mozna w nich znalezc
My też nie mieszkamy w Polsce. I też dlatego dostawaliśmy głównie "koperty". U nas było bardzo dobrze, bez żadnych przykrych niespodzianek, raczej same miłe. Ale nasi znajomi (też za granicą mieszkają) robili wesele pół roku wcześniej i dowiedzieli się od różnych ludzi, że nie dawali im dużo pieniędzy, bo "przecież za granicą mieszkają to mają kasę" Normalnie nóż się w kieszeni otwiera jak to słyszę. Im się wydaje że my tutaj wszystko za darmo mamy i cały dzień leżymy do góry tyłkiem. Zwłaszcza że młodzi też całe wesele sami finansowali, a z czego jak nie z ciężkiej pracy? Bezczelni ci goście byli.

Stary 2007-06-26, 01:02   #90
rav12345
Wtajemniczenie

O tej gazecie tez slyszalam... Dlatego zawsze jak daje koperte, to dolaczam do niej kartke z zyczeniami, i podpisuje sie. Jesli wszyscy tak robia, to latwo dojsc kto i jak. Nie spodziewam sie takich akcji, ale nigdy nie widaomo, ludzie sa rozni.

Druga sprawa to to, czy mamy zaufana osobe, ktora zbiera koperty, i gdzie trzymamy to wszystko w trakcie wesela. Ja wymyslilam (chociaz ufam mojemu swiadkowi), ze dla jego wygody przygotuje "urne" na koperty . Ale wciaz nie wiem co z nia zrobic - pokoj hotelowy odpada (nie ufam personelowi), samochod tez - latwy lup...

A tak przy okazji tematu wtop, bylam na weselu, na ktorym para mloda zniknela na godzine w trakcie wesela, do swojego pokoju, by "przeliczyc zyski" . Wiem ze mlodzi wychodza na sesje zdjeciowe, odswiezyc makijaz czy cokolwiek innego, ale w tym wypadku, ta para z pewnoscia byla na "podliczaniu", bo ich pozniejsze zachowanie wyraznie to wskazywalo (byli niemili dla moich rodzicow, ktorzy nie dali za nasza rodzine duzo do koperty, bo byli wtedy biedni). Dlatego ja nie nastawiam sie na jakikolwiek zwrot z wesela. Jak napisal ktos wczesniej, my rowniez robimy je dla siebie.
rav12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości