wszystko o inneov na gestsze wlosy - wasze opinie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 04:23   #61
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy
Dot.: wszystko o inneov na gestsze wlosy - wasze opinie

Cytat:
Napisane przez Sif Pokaż wiadomość
Hmm, ja z kolei jestem farmaceutką po stołecznej AM (obecnie WUM). Ty, jako technolog żywienia, powinieneś wiedzieć że kluczową rolę odgrywa nie skład, a przyswajanie, a to z kolei wynika z tego w jakiej formie te składniki są dostarczane (za pomocą jakich nośników, związków chemicznych itd.) i z kondycji organizmu. Poza tym pamiętaj że to są skoncentrowane wyciągi i żeby uzyskać ilość tych składników jaka jest w 1 kapsułce, trzeba by było jednorazowo spożyć dość dużo pokarmu i płynu
Zgadzam się z Tobą, że u ZDROWEGO człowieka nic nie zastąpi dobrze zbilansowanej diety. Co więcej, sama jestem raczej negatywnie nastawiona do suplementów diety (chyba wiadomo dlaczego; niestety coraz więcej leków OTC przechodzi na suplementy :/). Jak kiedyś pracowałam w aptece wypróbowałam sporo preparatów tego rodzaju i były ze 3-4, które mogłam szczerze polecić, wśród nich był Inneov. Z różnych względów nie lubię firmy L'Oréal i nie przepadam za Nestlé, ale Inneov stosowałam z powodzeniem. Nie da się wytłumaczyć jego skuteczności u części osób efektem placebo. Zresztą to, na kogo coś działa a na kogo nie, zależy od wielu czynników, nie tylko od tego co się łyka.
W 100% zgadzam się z tym, że preparat ten nie jest wart swojej ceny. Ja go nie stosuję od dawna i już go nie kupię (firmy, cena). Prowadzę zdrowy tryb życia i nie mam potrzeby zażywać suplementów. Jednak ostatnio zaczęły wypadać mi włosy i kupiłam preparat kilka razy tańszy, ale też sprawdzony przeze mnie nie raz, więc skuteczny
Jeśli jednak ktoś jest z tego preparatu zadowolony i jest sobie w stanie na niego pozwolić, to dlaczego mamy mu to odradzać, skoro pomaga? Przecież to jest najważniejsze, a nie dywagowanie na temat składu i ceny

Ale oboje wiemy czemu w preparatach składniki bywają skoncentrowane, ze względu na przyswajalność właśnie. Sama o niej wspominasz, więc powinnaś wiedzieć, że nie jest ona taka sama w formie gdzie składniki występują w naturalnej postaci, jak w suplementach, z których wchłanialność bywa wielokrotnie gorsza.

Owszem- zgadzam się z Tobą, niech sobie każdy robi i łyka co chce, dziwi mnie tylko, jak ludzie lubią przepłacać...
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 01:24   #62
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sif Pokaż wiadomość
Hmm, ja z kolei jestem farmaceutką po stołecznej AM (obecnie WUM). Ty, jako technolog żywienia, powinieneś wiedzieć że kluczową rolę odgrywa nie skład, a przyswajanie, a to z kolei wynika z tego w jakiej formie te składniki są dostarczane (za pomocą jakich nośników, związków chemicznych itd.) i z kondycji organizmu. Poza tym pamiętaj że to są skoncentrowane wyciągi i żeby uzyskać ilość tych składników jaka jest w 1 kapsułce, trzeba by było jednorazowo spożyć dość dużo pokarmu i płynu
Zgadzam się z Tobą, że u ZDROWEGO człowieka nic nie zastąpi dobrze zbilansowanej diety. Co więcej, sama jestem raczej negatywnie nastawiona do suplementów diety (chyba wiadomo dlaczego; niestety coraz więcej leków OTC przechodzi na suplementy :/). Jak kiedyś pracowałam w aptece wypróbowałam sporo preparatów tego rodzaju i były ze 3-4, które mogłam szczerze polecić, wśród nich był Inneov. Z różnych względów nie lubię firmy L'Oréal i nie przepadam za Nestlé, ale Inneov stosowałam z powodzeniem. Nie da się wytłumaczyć jego skuteczności u części osób efektem placebo. Zresztą to, na kogo coś działa a na kogo nie, zależy od wielu czynników, nie tylko od tego co się łyka.
W 100% zgadzam się z tym, że preparat ten nie jest wart swojej ceny. Ja go nie stosuję od dawna i już go nie kupię (firmy, cena). Prowadzę zdrowy tryb życia i nie mam potrzeby zażywać suplementów. Jednak ostatnio zaczęły wypadać mi włosy i kupiłam preparat kilka razy tańszy, ale też sprawdzony przeze mnie nie raz, więc skuteczny
Jeśli jednak ktoś jest z tego preparatu zadowolony i jest sobie w stanie na niego pozwolić, to dlaczego mamy mu to odradzać, skoro pomaga? Przecież to jest najważniejsze, a nie dywagowanie na temat składu i ceny
Jaki to specyfik, jeśli można spytać?

---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ----------

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość

Ale oboje wiemy czemu w preparatach składniki bywają skoncentrowane, ze względu na przyswajalność właśnie. Sama o niej wspominasz, więc powinnaś wiedzieć, że nie jest ona taka sama w formie gdzie składniki występują w naturalnej postaci, jak w suplementach, z których wchłanialność bywa wielokrotnie gorsza.

Owszem- zgadzam się z Tobą, niech sobie każdy robi i łyka co chce, dziwi mnie tylko, jak ludzie lubią przepłacać...
Oczywiście, ze byłoby bardzo fajnie moc uzyskać wszystkie składniki z ich naturalnego źródła. Jednaknczasem jest to trudne. Powodów wiele.

No i skoro komuś to pomaga? Przetestowalam bardzo wiele specyfikow, jednak w zasadzie inneov tylko mi pomógł.

Skoro kogoś stać na taka kurację, a mu odpowiada to czemu ma jej nie stosować?
Czemu ludzie kupują koszulki znanych Marek zamiast tych marketowych?

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 13:54   #63
pinka90
Raczkowanie

Wczoraj postanowiłam zakupić INNEOV dodatkowo zachęciła mnie cena, ponieważ w mojej aptece była promocja i kosztował 62zł
Mam dosyć już moich włosów bo ciągle wypadają i to nie tylko podczas mycia. Kiedyś miałam bardzo grube włosy, teraz od wielu wielu lat niestety nie mogę się tym pochwalić.
Mam nadzieję że choć trochę poprawi się wygląd moich włosów i będą mniej wypadały.
Na razie mam jedno opakowanie liczę się z tą myślą że zakupię drugie, lecz to się jeszcze okaże wiadomo
Póki co łyknęłam podczas śniadania pierwszą tabletkę, podczas obiadu kolejną wezmę i czekam na efekty.

A jak u was? Możecie pochwalić się jeszcze jakimś zadowalającymi efektami?
pinka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 23:01   #64
pikeur
Raczkowanie

INNEOV kupiła mi mama
Kiedy miałam wypadek to w szpitalu dostawałam dużo bardzo silnych leków, które niestety osłabiały moje włosy, a te zaczęły wypadać w błyskawicznym tempie. W związku z czym, na mojej głowie szybko znalazły sie suche, cieńkie i osłabione włosy. Na dodatek miejscami miałam łyse punkty. Po INNEOV'ie zaczęły mi rosnąć nowe włosy, które były grube i mocne Więc polecam
pikeur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 23:04   #65
Claro
Przyczajenie

Jakieś 4 lata temu zniszczyła moje włosy fryzjerka przez rozjaśnianie (farbowanie) włosów( zbyt długo trzymane), po jakimś czasie doszło do kruszenia, wypadania garściami oraz pojawiły się łysiejące place W rezultacie obciełam je ...nad czym ubolewałam, ponieważ nie było dla nich innego ratunku Znajoma poleciała mi właśnie inneov i już po pierwszych 3- 4 tygodniach dostrzegłam diametralną zmianę praktycznie zahamowało wypadanie włosów , po myciu czy czesaniu, a w kolejnym miesiącu spadło wypadanie włosów do zera, zrobiły się gęste oraz zaczeły szybciej rosnąć Polecam je z czystym sumieniem!
Claro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 19:35   #66
empressofshadows
Raczkowanie

Witam
Ja również zmagam się z wypadaniem włosów,męczę się już tak jakiś czas.Oczywiście zasięgłam porady dermatologa ,zrobiłam badania (TSH,żelazo)i niby wszystko ok.Zalecono mi biotebal5mg i do wcierania Alpicort E,po trzech miesiącach zero efektów,a przepraszam włoski mi nowe zaczęły rosnąć,ale nadal garściami wypadały.Od miesiąca zażywam inneov gęstość włosów i już po tygodniu u mnie był efekt,podczas mycia włosy już nie leciały w niebotycznych ilościach.Ja myślę,że na każdego działo co innego,trzeba popróbować,wiadomo,ze od razu chce się zobaczyć efekty,bo to nic fajnego ,jak włosy wypadają garściami,ja miałam piękne długie,grube włosy,teraz mam ich połowę mniej,albo i lepiej.Jestem dobrej myśli.Acha,do wcierania używam teraz seboradinu czarna rzodkiew,tylko troszkę przetłuszcza mi włosy,a niby nie powinien.
empressofshadows jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 21:53   #67
KinkyGirl
BAN stały

Szkoda, że takie drogie CHyba najpierw spróbuję z Silica
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 09:53   #68
empressofshadows
Raczkowanie

kinky girl

No niestety,ja płacę za opakowanie 69zł
Stary 2012-11-27, 11:28   #69
KinkyGirl
BAN stały

Ja wcieram Joanne Czarna Rzepe i też mam dużo bejbików Może jakby bardzo leciało z głowy, to w akcie desperacji zdecydowałabym się na te tabletki. A tak to chyba sobie odpuszczę. Zresztą nie chcę łykać ciagle tabletek, to na zdrowie na pewno też nie wychodzi Staram się po prostu dobrze odżywiać.
Stary 2012-11-28, 09:05   #70
empressofshadows
Raczkowanie

kinky girl

Pewnie ,ze zdrowa ,zrównoważona dieta jest najlepsza,ale mi tak włosy leciały,ze wiesz chciała jak najszybciej coś z tym zrobić,ale do wszystkiego trzeba troszkę czasu.
"Mówisz",że dobra jest ta czarna rzepa od Joanny,a w jakiej jest cenie,może przerzucę się z Seboradinu
Stary 2012-11-28, 10:47   #71
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez empressofshadows Pokaż wiadomość
kinky girl

Pewnie ,ze zdrowa ,zrównoważona dieta jest najlepsza,ale mi tak włosy leciały,ze wiesz chciała jak najszybciej coś z tym zrobić,ale do wszystkiego trzeba troszkę czasu.
"Mówisz",że dobra jest ta czarna rzepa od Joanny,a w jakiej jest cenie,może przerzucę się z Seboradinu
U mnie w drogerii osiedlowej 7 zł z groszami. Na allegro łącznie z przesyłką też Ci wyjdzie coś koło tego (ja od razu zamawiam więcej, więc przesyłka taniej wychodzi). Ogólnie polecany jest jeszcze Jantar- w mojej drogerii ok. 10 zł. Nigdy nie używałam, ale mam zamiar. Podobno lepszy nawet od Joanny. Seoboradin kiedyś używałam, był calkiem niezły, ale dość drogi z tego co pamiętam i cięzko z dostepnością.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 12:45   #72
empressofshadows
Raczkowanie

kinky girl

Seboradin w aptece kosztuje około 22zł,więc na pewno korzystniej zakupić Joanne,wypróbuje zobaczymy.
Stary 2012-11-28, 14:56   #73
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
kinky girl

Seboradin w aptece kosztuje około 22zł,więc na pewno korzystniej zakupić Joanne,wypróbuje zobaczymy.

Na pewno warto. Mi nawet Joanna bardziej do gustu przypadła niż seboardin
Stary 2012-11-30, 18:08   #74
empressofshadows
Raczkowanie

Zakupiłam dzisiaj Jantar Farmony,bo joanny nie dostałam,a słyszałam ,że też jest dobry,zobaczymy
Stary 2012-11-30, 21:19   #75
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Zakupiłam dzisiaj Jantar Farmony,bo joanny nie dostałam,a słyszałam ,że też jest dobry,zobaczymy
Podobno nawet lepszy od Joanny Daj znać jak efekty-jak wyeksploatuje Joanne, to też biorę się za JAntarka
Stary 2012-12-01, 10:25   #76
empressofshadows
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
Podobno nawet lepszy od Joanny Daj znać jak efekty-jak wyeksploatuje Joanne, to też biorę się za JAntarka

Ok,na pewno dam znać.
Stary 2012-12-08, 10:25   #77
britnay
Zakorzenienie

Cytat:
kinky girl

No niestety,ja płacę za opakowanie 69zł
gdzie kupujecie inneov taki tani? Wszędzie są po 100 zł
britnay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 15:21   #78
pinka90
Raczkowanie

Ja obok siebie mam ZIKO aptekę, co jakiś czas jest tam zniżka -25% na te tabletki. Właśnie jestem w trakcie 4miesiąca kuracji.
pinka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 10:57   #79
empressofshadows
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
gdzie kupujecie inneov taki tani? Wszędzie są po 100 zł
Apteki doz jeśli posiadasz ich kartę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-19, 16:22   #80
Fergi_1424
Przyczajenie

hej wszystkim to i ja podzielę się swoimi doświadczeniami z Inneov
Po porodzie włosy zaczęły mi lecieć hurtowo były wszędzie, w trakcie mycia wyjmowałam garściami aż zatykał się odpływ w wannie widać już bylo prześwity to skłoniło mnie do inwestycji w Inneov i pomogło moja kuracja trwała 4 miesiące - czyli 4 opakowania Inneovu, włosy zdecydowanie mniej mi wypadały i pojawiło się mnóstwo nowych włosków pierwsze efekty zauważyłam po 2 opakowaniach, efekt utrzymał się chyba ponad pół roku, ponieważ coś mnie skłoniło do dekoloryzacji włosów i po kilku miesiącach znów zaczęły lecieć garściami ;( zastanawiam się nad powrotem do Inneov jednak tym razem chyba wybiorę do włosów farbowanych mam nadzieję, że i tym razem poskutkują bo już mi ręce opadają ;( oczywiście do tej pory stosowałam wiele środków m.in. Seboradin ampułki i szampon, szampon i maskę Loreal profesional do zniszczonych włosów oraz kilka ampułek, łykałam drożdże i kilka innych suplementów (Belissa, Merc special, biotebal, cynk) niestety nic nie pomaga obecnie łykam Silice jakiś 3 tydzień oraz myję szamponem Joanna z rzepą, a potem wcieram Wax :/ na razie efektów brak :/
Fergi_1424 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 13:21   #81
rufin1988
Przyczajenie

Post Dot.: wszystko o inneov na gestsze wlosy - wasze opinie

Ja stosowałam najpierw Silice i niestety efektów było brak.Włosy jak leciały tak leciały.W końcu Pani w aptece zaproponowała mi inneov i tu już po miesiącu zauważyłam poprawę.Wcześniej byłam na prawdę zrozpaczona bo moje wosy wypadały garściami każda kąpiel czy czesanie kończyło się meeega dołem.Cieszę się że polecono mi te tabletki bo zapewne byłabym już całkiem łysa.Fakt cena nie jest niska bo za opakowanie płacę 27 Euro ale ważne że pomagają.Pierwsza fota jak włosy wypadały po kąpieli przed i drugie po zażyciu inneov-u
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG3001.jpg (32,1 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG3021.jpg (18,3 KB, 79 załadowań)
rufin1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 14:11   #82
KinkyGirl
BAN stały

Rufon, wow, ale efekt! W sumie miałam podobnie, okazało się, że miałam tsh dużo za niskkie i leczyli mnie farmakologicznie.

A ten inneov to na ile starcza kuracja?
Stary 2013-06-14, 15:54   #83
rufin1988
Przyczajenie

Ja biore dwie tabletki dziennie w opakowaniu jest 24 tabletek i kosztuje 27 euro.Biorę już 3 miesiące i planuję brac jeszcze trzy.Modle się żeby nie mieć już nigdy tego problemu. A jak chodzi o tarczyce to po jakim czasie od pbrania leków zahamowało Ci sie wypadanie włosów?Moja kumpela ma podobny problem i ma niedoczynność boi się że będzie łysa zanim leki zaczną działać
rufin1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 18:14   #84
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rufin1988 Pokaż wiadomość
Ja biore dwie tabletki dziennie w opakowaniu jest 24 tabletek i kosztuje 27 euro.Biorę już 3 miesiące i planuję brac jeszcze trzy.Modle się żeby nie mieć już nigdy tego problemu. A jak chodzi o tarczyce to po jakim czasie od pbrania leków zahamowało Ci sie wypadanie włosów?Moja kumpela ma podobny problem i ma niedoczynność boi się że będzie łysa zanim leki zaczną działać
Ja akurat mam nadczynność, po dwóch tygodniach znaczni się zmniejszyło, a po miesiącu właściwie przestały wypadać. Wyniki też po miesiącu miałam świetne, więc to z pewnością od tarczycy, bo jak były złe wyniki, to i włosy leciały. A teraz jest OK.

A ten inneov strasznie drogi i mało tabletek :O
Stary 2014-02-01, 23:14   #85
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Odświeżam wątek.
Już po raz drugi stosuję kurację Inneov Densilogy. Za pierwszym razem byłam bardzo zadowolona. Teraz zaczęłam brać tabletki znowu i liczę, że sezon wiosenno - letni przywitam z gęstymi i dłuższymi włosami, a także mocniejszymi paznokciami, bo taki jest skutek "uboczny" tej kuracji.
Co do tego, że tabletki są drogie, to wychodzi na dzień średnio 2 zł, a za tak spektakularny efekt jaki miał miejsce w moim przypadku nie uważam, aby to było dużo.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 23:08   #86
KamilaEwa
Raczkowanie

Chyba się skuszę na tą kuracje, mam niedoczynność tarczycy i pomimo leczenia włosy są w opłakanym stanie :/ kiedyś było ich więcej

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

I’ve loved and I’ve lost .

KamilaEwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-03, 09:18   #87
pomorzanka77
Raczkowanie

Przeanalizowałam skład tego preparatu i wydaje się, że jedyną rzeczą która może faktycznie wpływać na włosy (oprócz cynku, ale ja akurat dobrze przyswajalny cynk suplementuję już od miesięcy) jest tauryna. Faktycznie badania pokazują, że tauryna może mieć wpływ na włosy, na cebulki. Ale można ją też kupić oddzielnie. Właśnie ją zamówiłam - nie chcę wydawać tyle kasy na inneov, zwłaszcza, że dobre składniki jakie te tabletki zawierają są jednak w niewielkich ilościach. Ciekawe czy pomoże.

Edytowane przez pomorzanka77
Czas edycji: 2014-02-03 o 09:19
pomorzanka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 08:24   #88
~Veronique
Zakorzenienie

też zastanawiam się nad kuracją inneov, od dłuższego czasu moje włosy wychodzą garściami zawsze wypadały, ale to co jest teraz to już jakaś masakra. mam problemy z hormonami, ale od roku się leczę i nawet przed kuracją tak nie leciały, ciekawe czy taki inneov by pomógł, no ale jak nie spróbuję to się nie dowiem.

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 11:33   #89
PinYvette
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny! Zakupilam wlaśnie kuracje Inneov na 3 miesiące pełna nadzieji,że pozytywnie wplynie to na moje włosy. Ciężko stwierdzić kiedy ich stan sie pogorszył, mysle że conajmniej 10 lat temu.. Mam prześwity na głowie i bardzo łatwo wpasc mi w dola własnie z powodu tego.. Zaczynam się stresowac kiedy tylko ktos za mna stoi bo mysle, że jedyne co widzi to moje 'gniazdko' z tyłu głowy.. Dodatkowo kupiłam kuracje z firmy Forte Pharma Express hair na później jak już Inneov wykończe..czy ktoraś z wam brała te francuskie tabletki?
Pozdrawiam was i życzę wszystkich wzrostu nowych włosków na głowie
PinYvette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 11:59   #90
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Ja brałam i biorę dalej. Dzięki Inneov faktycznie dużo mniej włosów zostaje na szczotce, ale ja nie miałam żadnych problemów, a chciałam, aby jedynie były jeszcze bardziej gęste.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości