![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak schudnąć? - część II
Witajcie Laseczki!
Ja Świtezianko ostatnio właśnie nabyłam dywanik, nie wiem czy będzie taki jak na zdjeciu, ale w mojej mieścinie neistety nie ma żadnego wyboru. Zresztą nawet nie mam kiedy przejechać się po całym mieście, nie mam autka, a autobusami... ![]() ![]() A teraz chciałabym żebyście mi doradziły odnośnie perfumek właśnie. Wczoraj byłam w rossmanie i troche spodobały mi sie elisabeth arden czerwone (nie pamietam jak sie nazywały), ale jak przeczytałam w KWC że wszytkie kobiety tym pachną, bo to popularny typ to od razu zrezygnowałam. Generalnie jestem w tym temacie zielona, ale pod Waszym wpływem mam ochotę na zmiany (dotąd używałam prawie cały czas jednego typu w różnych wersjach ![]() Poradźcie Kobitki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Ciężko tak doradzić w ciemno........
![]() Lewku a jaki jest ten Twój ulubiony?, chciałam się zorientowac jakie zapachy Ci się podobają .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Leweczku Kochana Witaj,
mam wrażenie, że czerwone "perfumy" Elizabeth Arden to Red Door. Jesli myslimy o tych samych Kochana, to bardzo mocny i oryginalny zapach. Osobiście bardzo go lubie i pachniałam nim pzrez cały zeszły rok. Teraz czeka sobie na chlodniejsze dni i moj powrót. Kochana, Dorinka ma racje, napisz prosze jakie nuty zapachowe preferujesz, wtedy będzie nam łatwiej Ci cos doradzić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Własnie dlatego podałam które mi sie podobają, lubię słodkie i troche ostre, nie przepadam za tak zwanymi świeżuchami. Mój wieloletni typ to była gabriela sabatini (w różnych wersjach) ale po tak długim używaniu uczuliłam sie na nią...Zresztą juz (dopiero
![]() ![]() Takie są uroki mieszkania w małym miasteczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Leweczku Kochana,
myślę, że Ty jako typowa Ciemnowłosa Piękność preferujesz zapachy słodkie, orientalne, ale z jakąś intrygująca nuta. ja tez używałam swojego czasu granatowej Gabrielii Sabattini i H Bossa też - więc może okazać się, że mamy podobne gusty. Kochana, radze Ci bys pzry następnej bytności w Warszawce odwiedziła Sephorę i Galerię Centrum lub Douglasa, czy podobna duz perfumerię, tam możesz testowac do woli na własnej skorze. Myslę, jednak, że do Twojego typu urody będa pasowały orientalne słodkie perfumy z pazurem, a nie każde go mają ![]() Kochana, trafiłas w dziesiątke podobaja nam sie te same zapachy i wcale nie poczułam się urazona Kochana. Wiem jednak, że nie wszystkim odpowiada zapach Red Door - nazywają go smierdziuchem, starociem itp. dla mnie jest bardzo ciekawy, przede wszystkim jest niesamowicie trwały i orientalny. Nie jest stosunkowo drogi, na Allegro możesz znaleźć tester za 110-120 zł - oczywiście 100 ml. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
O tak tak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
W tej chwili red door jest w promocji w rossmanie, bodajże 50 zł, ale jaka pojemność.....? W każdym bądź razie cena wyjściowa była dużo wyższa. Idę go powąchać dziś jeszcze raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Lewku zdaj się na pomoc naszej ekspertki Świtezianki, moze jeszcze Taka Taka by pomogła
![]() Ja gustuję w innych zapachach, wszystkie które wymieniłyście włącznie z Red Door są dla mnie śmierdzące ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Leweczku Kochana,
myslę, że ta 50 złotowa promocja to na 30 lub 50 ml pojemność. Nie lepiej Słoneczko, zakupić w necie? dziewczyny polecają sprawdzonych sprzedawców. Leweczku, cóż mogę Ci radzić - coś co sama używam, ale nie wiem, czy będą Ci sie podobały, bowiem każdy mój zapach jest specyficznie mocny - takie juz lubię i trudno: Cristal Noir Versace Champes Elysess Gueralin Insolence Gueralain Agne ou Demon - ale tego nie ma jeszcze w Polsce. ładne są Black Cashmer DK, ale to bardziej otulający zapach. ![]() A mówiłam Kochana, że niektorzy Red Door nazywają "śmierdzącymi", ale oczywiście naszej Kochanej Dorince to pzrebaczymy, a tak poważnie mowiąc, to każdy zapach na każdej z nas zupełnie inaczej pachnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, ze na każdej z nas zapach inaczej pachnie i tak na pewno jest z Red Door- jestem pewna że na Tobie pachnie ślicznie ![]() Kiedyś kupiłam Dune Diora i były dla mnie strasznym killerem, dusiły i w ogóle-oddałam koleżance- a na niej pachniały pięknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Dorinko Kochana, za Diorem ogólnie nie pzrepadam - rozczarowałam sie Poem, do Duna tez nie mogłam sie pzrekonac, choć wszystkie kobitki tak zachwalały ten zapach.
Red Door ma intrygująca nutę, ale nie da sie używac codziennie,. Ma jednak w sobie to cos i podkreślam - jest badrzo trwały. Ja stosuję metoe zmiany zapachów, bowiem po tygodniu moj nos sie uodparnia na dany zapach. Dorinko Kochana, nie wiem, czy red Door pachnie na mnie ślicznie - juz od pół roku go nie używam. Uważam, że jest to zapach jesienno-zimowy, no i nie można pzresadzić z jego pzredawkowaniem. Ale nie pzrejmuj sie Kochana, nie uraziłaś mnie okresleniem, że śmierdzi, to samo mówi Moja Mama - która często tak określa moje perfumy - nie wszyscy ludzie wytrzymują taka dwake zapachu (hi, hi, hi), ale nie martw sie Kochana, to tylko żarty, staram sie uważać z dawkowaniem, by nie zabijać bliźnich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Z Diora podoba mi się niezmiennie od lat Dolce Vita i zamierzam znowu sobie zafundować choć 50 ml.
![]() ![]() A ostatni mój strzał na allegro SHE Emporio Armani pachną na mnie przecudnie ![]() Też staram się zmieniać zapachy abym sama je mogła poczuć, bo tylko wtedy czuję się komfortowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Leweczku Kochana,
musisz jeszcze dokładnie sobie obwąchcąc różne perfumy. Zapewne wybierzesz coś dla siebie. Ja od dawna juz traktuję zakup perfum jako swoista terapię, lubie ładnie pachniec dla samej siebie. Napisz Kochana koniecznie, co wybrałaś, bardzo proszę. Dorinko Kochana, ja już wcześniej wymieniałyśmy opinie, to stwierdziłam, że nic nie podba mi się z nowości, a ostatnio odkryłam własnie w necie nowe Givenchy. Kupiłam w ciemno i bardzo mi sie podbają. W najbliższym czasie jednak musze przystopowac zakupy perfumeryjne na rzecz wyposażenia mieszkania, ale jak znam siebie , to zapewne i tak sie skuszę. Może przestane jeśc - dieta mi sie bardzo przyda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam Dziewczynki
![]() ![]() ![]() Ach czemuż to u mnie nie ma dużej porządnej perfumerii gdzie nikt nie patrzy na ręce... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam Kochane, że na chwilkę zmienię temat - Nie wiem czy lubicie szpinak?????
Ja uwielbiam ![]() ![]() Wyskoczyłam tak z tym szpinakiem, bo jestem strasznym SZPINAKOŻERCOM i dlatego tak to przeżywam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
![]() Dorinko, ja szczerze mówiac rzadko miałam okazję jeść szpinak - u mnie w domku nigdy się go nie przyrządzało. Natomiast oczywiście chciałam któregoś razu spóbować i zrobiłam jakąś zapiekankę i chyba jaschrzaniłam bo niezbyt mi smakowała. Od tametej pory nie próbowałam.. A lidla u nas nie ma.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Dorinko, owszem chciałabym jeszcze spróbować i nie zrażać sie niepowodzeniami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nadrobie to jutro bo tez uwielbiam szpinak ![]() ![]() ![]() Dzieki Dorinko, ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Sama testuję dziś Passage d'Enfer. Bramy piekieł to miejsce w sam raz dla mnie. ![]() Nikuś, czy Ty już wróciłaś z wakacji?
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was Moje Kochane,
powoli liże rany po chorobie, juz nawet zaczęłam mówić, ale zycie nadal oszczędza mi chwil staganacji i nudy - szaleństwo remontowe juz rozpoczęte. Portfel pusty, głowa pełna i zupełnie nie wiem jak sobie z tym poradzę. Na szczęście mam silne wsparcie w swoim Wspaniałym Tacie i Synu. Nikuś Kochana, witaj Przyjaciółko - cieszę się, że pokochałas moje zapachy. ja dzis właśnie pachnę Cristal Noir - pzryjemne doznanie. ![]() Dorinko Kochana, ja tez lubię szpinak w takiej postaci. Szczerze mowiąc polubiłam go dopiero będąc z dala od Polski. Jak juz będe miała swoją kuchnię, to chętnie poszaleję z twórczością szpinakową ![]() Leweczku Kochana, jak tam Twoje "wąchanie" perfumiarskie? Cieszę się, że dołączysz do nas - maniaczek Zapachowych!!!! ![]() Dziewczynki Kochane, mam do Was wielką prośbę o radę - zaplamiłam dziś swoja ulubiona bluzkę lakierem do paznokci!!! czy może wiecie jak taka plamę usunąc? Będę Wam badrzo wdzięczna za pomoc - skzoda mi tej bluzki i jestem wściekła na siebie z powodu niezdarności i totalnej glupoty!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Czarowniczki
![]() ![]() Witaj Switezianko moja, widze,ze dzisiaj Ty jako pierwsza podpisałasl liste ![]() Cieszę sie ,ze wracasz do formy i do zdrowia. Teraz bedzie Ci bardzo potrzebne podczas remontu i............. cierpliwosc dla majstrów kochana tez ![]() Sabbathku,rzeczywiscie wrócilam z prawie 2 tygodniowego wyjazdu ale znowu jade w sobote raniutko tym razem naprawdę wypoczac ![]() ![]() .Dorinko,moja Szpinakowa Koleżanko ![]() Cytat:
![]() Kochana Switezianko,nie wiem jak mozna usunąc lakier z Twojej bluzeczki ale jak tylko sie dowiem lub gdzies doczytam to zaraz Cie powiadomie ![]()
Edytowane przez nika672 Czas edycji: 2007-07-12 o 09:19 Powód: dopisek dla Switezianki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Nikus Kochana,
dziekuję że zechcesz mi pomóc w kwestii plamy. Całuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Witam czwartkowo, jeszcze piątek i weekend
![]() Cieszę się bardzo, mamy zbliżający się weekend cały dla siebie z Tżem (synek spędza weekend ze swoim tatą ) a my jedziemy na imprezkę tzw. zaręczynową - do klubu w który się poznaliśmy ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------- Świtezianko jeśli chodzi o Twoją nieszczęsną plamę, ja kiedyś poplamiłam tak dżinsy ale wtedy wzięłam zmywacz na patyczek hiogieniczny i poszło, ale dżinsy były dosyć ekstrawaganckie więc pomimo plamki nie było widać tego.... Jaki kolor bluzki? A lakier pewnie ciemny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
Dorinko Moja Kochana,
witam Cię cieplutko. Cieszę się, że czeka Cie taka miła i romantyczna imprezka - to jak powrot w przeszłość. Cieszcie się Kochanie swoim szczęściem. W kwestii mojej nieszczęsnej plamy - to niestety Kochana - bluzka jest z perłowo - beżowej satyny, a lakier tak jak pzrypuszczasz jest w kolorze burgunda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Dorinko gratuluje i zycze Wam wszystkiego NAJ........ ![]() Dopiero co po urlopie jestem a juz bym musiala miec znowu urlop,w pracy sezon urlopowy,ludzi nie ma,roboty ze ![]() ![]() Zaraz znowu do pracy...... ![]() switezianko,przykro mi z powodu bluzki,ale ja niestety ci nie moge pomoc,bo nie mam zielonego pojecia,pod tym wzgledem to kiepska ze mnie gospodyni domowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochana Joasiu,
juz bardzo się za Tobą stęskniłam. Zaglądaj do nas cześciej Kochana, a jak znajdziesz czas, to opowiedz prosze o swoich urlopowych wrażeniach. Nad usunięciem plamy z bluzki i tak będę dzis pracowała intensywanie, ale obawiam się , że mogę zniszczyć materiał - szkoda , bo to ładna bluzka ![]() Całuję Cię mocno Leweczku, widzę Cie opowiadaj o perfumach.... proszę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Laseczki!
Dorinko, fantastyczny weekend Ci się szykuje, pozazdroscić ![]() Świtezianko co do plamy, to ja nietety nie pomogę.... ![]() A z wąchaniem to wczoraj mi nie wyszło, zbrakło czasu. Spróbuję dziś się wybrać ![]() Nikuś, z figami (dosyć zwykłymi i tanimi, ale szukam ideału) to jakoś mi tak z rozpędu wyszły, szaleje ostatnio na allegro i chyba juz troche przesadzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.