Industrial piercing - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-18, 11:14   #61
martyna601
Przyczajenie

Dot.: Industrial piercing

Ja jestem z Włocławka i w sierpniu będę sobie robić industrial i też mam 15 lat, a za niego zaplace 50 zł

Cytat:
Napisane przez szarus25000 Pokaż wiadomość
Wenres:
Nie mam zgody, rodzicie na kolczyki źle reagują, ale na kolca w pepuszq sie zgodzili ale taki dlugi kolec w uchu nie przejdzie, a co do kasy-podreczniki z sis sie dziele po polowie i zostaja 3 dyszki tylko... za mało troche;/ troche... [zabieg ok. 120zł.]

Rose:
potrafisz zniechęcić człowieka.. ale dałąś mi troche do myślenie :Pale bardzo zalezy mi na tym kolczyku, świetnie wygląda, tylko to gojenie i koszty przebicia ;/ spanie na jednym boku...
martyna601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 12:37   #62
pathetic
Raczkowanie

GG do pathetic

Mógłby mi ktoś pokazac zdjęcie dziurek jakie zostają po wyciągnięciu kolczyka, bo dziurki są jednak w chrząstce.. byłabym bardzo wdzięczna.
Zdarzyło wam się zaczepić o coś tym kolczykiem? :P

pathetic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 14:34   #63
Wenress
Zakorzenienie

Jeśli nie potrzebujesz natychmiast, to może za kilka dni zrobie foto takiej dziurki, też w chrząstce i ta sama grubość, ale nie od indu.
A zaczepia sie strasznie o ubrania i wlosy, tzn nie tak mocno, tylko po prostu łatwo go szarpnąć.
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 14:48   #64
pathetic
Raczkowanie

GG do pathetic

Super oczywiście że poczekam.
Ja narazie nie mam włosów na tym boku gdzie bym chciała kolczyk, bo są zgolone.. Najgorzej to jest pewnie jak się zaczepi a jest jeszcze nie wygojone, a mi się długo goją, ostatnia zwykła dziurka 5miesięcy.

Stary 2008-08-20, 15:02   #65
Wenress
Zakorzenienie

To sie ciesz, że nie masz, bo ja mam niestety i zawsze mi sie tam wplątują
Tylko ze słońcem będziesz musiała uważać , żeby tego nie wystawiać za bardzo.
Z tym zaczepianiem nie jest aż tak źle, mi sie zdarza często, ale tylko chwile poboli, bez krwi. No i fakt, goi sie długo, mojej koleżance 9 miesięcy...
Stary 2008-08-20, 17:50   #66
Wenress
Zakorzenienie

dobra, zrobiłam foto, bo w sumie i tak musiałam kolczyk wyczyścić.
Przepraszam za te piękne czerwone grudki na uchu i mój zafarbowany od lakieru pazurek

http://img361.imageshack.us/img361/3750/d2ry3.jpg
http://img297.imageshack.us/img297/276/d1jw8.jpg

Na górze dziurka i z prętem(ta sama grubość co industrial), ten kolczyk niżej tak dla porównania to taki jak od kosmetyczki czyli odrobinke mniejszy.
aha, no i u mnie tą dziurke bardzo widać, bo mam jasną skóre i wszystko tak sie odznacza :P
Stary 2008-08-20, 19:38   #67
pathetic
Raczkowanie

GG do pathetic

Dziękuje bardzo nie jest tak źle.. o co chodzi z tym słoneczkiem?
Też mam bardzo jasną cerę
Jak się za jakiś czas zdecyduję to się pochwale swoim industrialem, ale nic pewnego.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 19:43   #68
Wenress
Zakorzenienie

Wydaje mi sie, że lepiej świeżego przeklucia nie wystawiać długo na mocne slońce.... wiadomo, że filtrem sie tam nie da posmarować, a jak sie spiecze to podejrzewam małą masakre xD

Oki, tylko w razie czego żebyś nie zapomniała lubię oglądać industrialki
Stary 2008-08-26, 11:49   #69
msuzie
Przyczajenie

ja sie własnie szykuje na industriala, jestem na etapie wyciagania od mamy zgody
szczerze mowiac troche sie tego boje ale co tam :p znacie kogos kto to miał i miał jakies powikłania albo mu sie nie przyjeło ? :/ chodzi mi to czy to sie czesto zdarza :P
msuzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 18:18   #70
szarus25000
Raczkowanie

GG do szarus25000

Cytat:
Napisane przez msuzie Pokaż wiadomość
ja sie własnie szykuje na industriala, jestem na etapie wyciagania od mamy zgody
szczerze mowiac troche sie tego boje ale co tam :p znacie kogos kto to miał i miał jakies powikłania albo mu sie nie przyjeło ? :/ chodzi mi to czy to sie czesto zdarza :P
nie raczej nie, powinno ci sie przyjąc jezeli nie jestes uczolony-na na metal, stal, srebro xP
[a foto na zachęte bo slicznyy mójjj ) ]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg móóóój =D.JPG (27,6 KB, 382 załadowań)
szarus25000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 10:34   #71
elinad
Raczkowanie

ja wczoraj robilam sobie industriala i mnie to praktycznie wogole nie bolalo.. tylko druga dziure jak robil to troche .... no i krawiwo dlugo bo prawie 3 godziny ;/ ale baardzo mi sie podoba i uwazam ze warto bylo a co do tragusa to goraco polecam rownierz mam ,przeklocie nie boli ( na pewno mniej od industriala.... chociaz co do bolu to tez zalezy, jak juz wczesniej bylo wspomniane, od osoby, kazdy odczuwa inaczej),wyglada slicznie i nawet ladnie sie goi... wlasnie teraz zastanawiam sie jakie jeszcze kolce w uchu zrobic.. juz mam pare pomyslow i nie moge sie doczekac kiedy pojde do studia zrobic nastepne co do tego ze niektorzy ludzie nie rozumia po co my sie kolczykujemy.. no coz moja mama tez mi ciagle mowi ze mnie nie rozumie ;D
elinad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-27, 16:44   #72
msuzie
Przyczajenie

zrobiłam w czwartek :P krwawiło tylko chwilę teraz tylko jak czasem zapomne,że go mam i chcę założyc włosy za ucho to go ruszę i wtedy daje o sobie znać :P
msuzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 16:51   #73
Wenress
Zakorzenienie

Ja mam swojego od czerwca, a i tak co chwile o niego zahaczam.... ręką, parasolem (), opierając sie o coś... Ale jest dobrze, chwile poboli ale nie krwawi ani nic W sumie może to źle, bo przestałam sie przejmować, i już zupełnie zapominam o jego istnieniu, a potem auć!

Ćwiczę!
Stary 2008-10-09, 19:35   #74
kasiatm
Przyczajenie

GG do kasiatm

Mam do was wielkie pytanie! mam idustriala od prawie miesiąca. Dzisiaj go wyjełam by przemyc dokładnie. Ale do rzeczy. jak zakładałam spowrotem to tylko potwierdziałam swoje wczesniejsze przymuszczenia Mam za krótki pręt... Mój pręt jak sprawdzałam to ma 30mmm. I mam troche ściśniete przez niego ucho.... Znacie może jakiś sklep internetowy gdzie ten pręt będzie dłuższy niż 30 mm? Dodam że grubość to 1,6

A co do ogółu to na początku przemywałam go dwa razy dziennie i strasznie mnie bolał. Potem przestałam przemywać myłam co 3 dni solą fizjologiczną. I już praktycznie nie boli, Jak go myłam to go naruszałam co cholernie bolało.
kasiatm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-09, 20:23   #75
E2rd
Raczkowanie

www.wildcat.pl

sam mam od 2 lat.
"gorna dziura" bolała nieziemsko. (really)
natomiast dolnej nie poczułem wcale.

polecam kolczyk z serii "blackline" - czarny b. rzuca sie w oczy

moj jedyny kolczyk - ale go uwielbiam (wiecej nie robie, ale kłócie uzaleznia).
jak latam na ćwiczenia wyciągam pręta i wkładam sobie 2x małe/krótkie kolczyki zeby sie w oczy nie rzucały( - ale mam zamiar kupic 2x przezroczyste kulki+przezroczysty pręt ptfe)

pozatym.. mam "lekko" za długi pręt (35mm - niedopasowany "idealnie" do ucha.. ) za dlugi o jakies 5mm z kazdej strony... nakrecam na niego stozki co poteguje efekt - i wygląda az za... powiedzmy ze za bardzo rzuca sie w oczy

pozdr. wszystkich fanow indstrl
E2rd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-09, 21:05   #76
Wenress
Zakorzenienie

Wyjęłaś go po miesiącu?!
omg
ja mojego mam od końca czerwca i nawet nie przyszło mi do głowy go wyjmować, to byłaby masakra, i wcale nie chodzi mi o ból.

Ćwiczę!
Stary 2008-10-09, 21:59   #77
kasiatm
Przyczajenie

GG do kasiatm

Wiesz co ... było ok... tylko On jest ewidentnie za krótki i nawet jak włozyłam to musiałam ścisnąć ucho żeby dokręcic druga kulke... I dlatego potrzebuje dłuższe,... Już znalazłam jakies na allegro. Ale jeszcze szukam ^^
Stary 2008-10-10, 09:41   #78
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E2rd Pokaż wiadomość
www.wildcat.pl

sam mam od 2 lat.
"gorna dziura" bolała nieziemsko. (really)
natomiast dolnej nie poczułem wcale.

polecam kolczyk z serii "blackline" - czarny b. rzuca sie w oczy

moj jedyny kolczyk - ale go uwielbiam (wiecej nie robie, ale kłócie uzaleznia).
jak latam na ćwiczenia wyciągam pręta i wkładam sobie 2x małe/krótkie kolczyki zeby sie w oczy nie rzucały( - ale mam zamiar kupic 2x przezroczyste kulki+przezroczysty pręt ptfe)

pozatym.. mam "lekko" za długi pręt (35mm - niedopasowany "idealnie" do ucha.. ) za dlugi o jakies 5mm z kazdej strony... nakrecam na niego stozki co poteguje efekt - i wygląda az za... powiedzmy ze za bardzo rzuca sie w oczy

pozdr. wszystkich fanow indstrl
za długi kolczyk powoduje,że nawet zagojone przekłucie jest podrazniane-co moze prowadzić min. do ziarniny-o naderwaniu bądx urażeniu juz nie wpsonę-warto wymienić samą sztange na krótszą

Cytat:
Napisane przez kasiatm Pokaż wiadomość
Wiesz co ... było ok... tylko On jest ewidentnie za krótki i nawet jak włozyłam to musiałam ścisnąć ucho żeby dokręcic druga kulke... I dlatego potrzebuje dłuższe,... Już znalazłam jakies na allegro. Ale jeszcze szukam ^^
chrząstki ucha się długo goją i gwarantuje ci,że po miesiącu nie były wygojone,więc taka operacja,która wykonałaś tylko podrażniła świeże jeszcze kanały przekłucia-i co za piercer założył ci za krótka sztangę
-pozatym allegro to nie jest dobre miejsce na zakup kolczyków
polcam wildcat-wysokiej jakości towar bez żadnych niespodzianek i pozatym można zamówić sterylny kolec co przy takiej wymianie jak twoja byłoby wskazane
a pielęgnuje się kolczyk codziennie,żeby usunąć z niego min.wydzieliny i osady z całego dnia bądź nocy(tak aby nie wprowadzić ich do kanału)
Stary 2008-10-10, 18:33   #79
slodkibuziaczek
Przyczajenie

Unhappy Hej

Hej mam pewnien probelm. Bardzo chciałabym zrobić sobie kolczyk w nosie bardzoooo mi się podoba, ale moj chłopak i rodzice się na to nie zgadzają..;/ twierdzą , że jest to obciachowe i mi to nie pasuje..tylko skąd oni mogą wiedzieć jak ja w nim bym wyglądala..??;/Czy ktoś zna sposób na to , abym ich przekonała...?..Bo jak sie wqu... to sobie zrobię , ale znając ich będą mi przez najbliższe kilka miesięcy truć o tym non stop
slodkibuziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-10, 18:50   #80
kasiatm
Przyczajenie

GG do kasiatm

Wiesz co, to chyba nie zabardzo temat o kolczyku w nosie. Jak już chcesz sobie zrobić ten kolczyk to przygotuj sobie porządne argumenty... Może rodzice i chłopak mają racje?

Cytat:
Napisane przez miss venflon Pokaż wiadomość
chrząstki ucha się długo goją i gwarantuje ci,że po miesiącu nie były wygojone,więc taka operacja,która wykonałaś tylko podrażniła świeże jeszcze kanały przekłucia-i co za piercer założył ci za krótka sztangę
-pozatym allegro to nie jest dobre miejsce na zakup kolczyków
polcam wildcat-wysokiej jakości towar bez żadnych niespodzianek i pozatym można zamówić sterylny kolec co przy takiej wymianie jak twoja byłoby wskazane
a pielęgnuje się kolczyk codziennie,żeby usunąć z niego min.wydzieliny i osady z całego dnia bądź nocy(tak aby nie wprowadzić ich do kanału)
Ale wiesz mi, jak teraz wyjęłam porządnie przemyłam to ucho to jest znaaaacznie lepiej. Jasne, że podrążniła ale o dziwo teraz mnie mniej boli jak wczesniej. mam jeszcze drugiego kolczyka w chrząstce drugiego ucha i tez bardzo szybko mi się zagoiło.

Ale jakiś sklep od piercingu ma swoje konto na allegro poprostu. Ale właśnie się zastanawiam i ciągle szukam odpowiedniego kolczyka na wildcat
Stary 2008-10-10, 20:17   #81
sunny belle
Rozeznanie

Jak dla mnie to jest okropne;-)

sunny belle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-10, 22:47   #82
kasiatm
Przyczajenie

GG do kasiatm

Innym podobają się tatuaże innym kolczyki...

Ciągle to samo ...
Stary 2008-10-16, 12:06   #83
SataniKa
Raczkowanie

Ah nareszcie mam industriala. nie powiem pierwsza dziurka strasznie boli *ta przez grubszą chrzęść* jednak efekt warty bólu. Teraz jedynie czerwone, spuchnięte i bolące. Mimo wszystko jednak, ból w porównaniu do przebijania concha to nic.
SataniKa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-17, 18:55   #84
karinn94
Przyczajenie

Smile Dot.: Industrial piercing

aż usunę ten opis, bo jeszcze nie daj boże ktoś pomyśli, że tak ma być.. wolę żeby nikt nie popełnił takiego błędu. dzięki za pomoc miss. ;*

Edytowane przez karinn94
Czas edycji: 2008-10-17 o 21:53 Powód: błąd ort.
karinn94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-17, 21:42   #85
miss venflon
Zakorzenienie

jestem przerażona tym opisem
a dlaczego:
-technika kłucia-zakładając sztangę w dwa osobno gojene przekłucia znajdują się one zazwyczaj pod złymi kątami-powodując naprężenia i ucisk
-założenie kółka powoduje,że kanał goi sie pod jego kształt
-pozatym jak dla mnie jest naprawdę za mało luzu na tej sztandze

akryl pozatym jest o wiele tańszy od tytanu czy stali-i uwaga AKRYLU SIĘ NIE STERYLIZUJE!!!
CZYLI CAŁĄ STERYLNOŚCI BEZPIECZEŃSTWO TWOJEGO ZABIEGU MOŻNA MIĘDZY BAJKI WŁOŻYĆ!

DOWODY :
http://wildcat.pl/sklep/catalog.php?cat=44
To strona producenta i sprzedawcy twoich kulek-o kodzie MLB-sa wykonane z PMMA-a na samej górze pisze,że co że PMMA nie może być poddawane sterylizacji

pozatym akryl ma porowatą strukturę-co powoduje łatwiejsze gromadzenie się wydzielin i zanieczys
Stary 2008-12-11, 13:33   #86
Lorien88
Przyczajenie

Ja mam industriala od wczoraj (:
Robił mi go kolega, który zajmuje się 'zawodowo' piercingiem.
Co prawda sztangi jeszcze nie mam, narazie mam dwa labretu 1.6 żeby się lepiej zagoiło (: A sztangę zamówię jak opuchlizna zejdzie troszkę i jak będzie można zmierzyć jaka długość jest potrzebna.
Jest to jeden z kilku kolczyków jakie posiadam i najnieprzyjemniejszy /: Przebicie chrząstki jest paskudne. O wiele bardziej wolę przebijać jakieś inne części ciała <:
Ale cóż... przeżyje ;P
Lorien88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 19:11   #87
ookocurek1987oo
Raczkowanie

czy industrial moze wrosnac w platek ucha?? nie wiem czy dam rade to wyjasnic.. mam chyba zle przebite ucho bo pret od mojego industriala sie wrzyna w ucho.. opuchlizna w wiekszosci juz mi zeszla.. ale nie mam pojecia co z tym zrobic!! pomocy!!
ookocurek1987oo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 13:03   #88
pathetic
Raczkowanie

GG do pathetic

zrób zdjęcie i pokaz. najlepiej idz z tym do salonu w ktorym robilas kolczyk, oni odpowiadaja za swoje uslugi i pwinni cos poradzic.
moze masz zbyt grube ucho i jest za malo miejsca.. sprobuj jakos poluźnić.

Stary 2008-12-14, 08:15   #89
ookocurek1987oo
Raczkowanie

kolczyk robilam w wawie a jestem z bydgoszczy.. wiec nie odwiedzilam miejsca w ktorym mialam robiony kolec. wymienilam go na dwa banany tak aby pret od sztangi industriala nie uciskal chrzastki..tak juz pewnie zostanie bo okazalo sie iz mam poprostu kiepsko przebite. tak wiec skonczylo sie na dwoch malych kolcach zamiast jednego duzego.. dolna dziurke mialam poprostu zrobiona za blisko malzowiny.. kiedy ucho spuchlo to pret zaczal uciskac na chrzastke tworzac rane. watpie zebym wlozyla jeszcze indu w te dziurki.. banany raczej zmienia kat kanalow.. a nie chce powtorek w sumie nawet podoba mi sie to jak wyglada to obecnie. pozniej jak bede miala chwile wstawie fotki..ale juz bez indu tylko z wymienionymi bananami.
dzieki za checi pozdrawiam!
ookocurek1987oo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-14, 19:44   #90
kasica123
Zakorzenienie

[quote=kasiatm;9293819]Wiesz co ... było ok... tylko On jest ewidentnie za krótki i nawet jak włozyłam to musiałam ścisnąć ucho żeby dokręcic druga kulke... I dlatego potrzebuje dłuższe,... Już znalazłam jakies na allegro. Ale jeszcze szukam ^^[/quote

ale wiesz skora sie sciera... i podejrzewam ze po jakims czasie podejrzewam bylby w sam raz
kasica123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości