![]() |
#61 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Industrial piercing
Ja jestem z Włocławka i w sierpniu będę sobie robić industrial i też mam 15 lat, a za niego zaplace 50 zł
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Mógłby mi ktoś pokazac zdjęcie dziurek jakie zostają po wyciągnięciu kolczyka, bo dziurki są jednak w chrząstce..
![]() Zdarzyło wam się zaczepić o coś tym kolczykiem? :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Jeśli nie potrzebujesz natychmiast, to może za kilka dni zrobie foto takiej dziurki, też w chrząstce i ta sama grubość, ale nie od indu.
A zaczepia sie strasznie o ubrania i wlosy, tzn nie tak mocno, tylko po prostu łatwo go szarpnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Super
![]() Ja narazie nie mam włosów na tym boku gdzie bym chciała kolczyk, bo są zgolone.. Najgorzej to jest pewnie jak się zaczepi a jest jeszcze nie wygojone, a mi się długo goją, ostatnia zwykła dziurka 5miesięcy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
To sie ciesz, że nie masz, bo ja mam niestety i zawsze mi sie tam wplątują
![]() Tylko ze słońcem będziesz musiała uważać , żeby tego nie wystawiać za bardzo. Z tym zaczepianiem nie jest aż tak źle, mi sie zdarza często, ale tylko chwile poboli, bez krwi. No i fakt, goi sie długo, mojej koleżance 9 miesięcy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
dobra, zrobiłam foto, bo w sumie i tak musiałam kolczyk wyczyścić.
Przepraszam za te piękne czerwone grudki na uchu i mój zafarbowany od lakieru pazurek ![]() http://img361.imageshack.us/img361/3750/d2ry3.jpg http://img297.imageshack.us/img297/276/d1jw8.jpg Na górze dziurka i z prętem(ta sama grubość co industrial), ten kolczyk niżej tak dla porównania to taki jak od kosmetyczki czyli odrobinke mniejszy. aha, no i u mnie tą dziurke bardzo widać, bo mam jasną skóre i wszystko tak sie odznacza :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo
![]() Też mam bardzo jasną cerę ![]() Jak się za jakiś czas zdecyduję to się pochwale swoim industrialem, ale nic pewnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie, że lepiej świeżego przeklucia nie wystawiać długo na mocne slońce.... wiadomo, że filtrem sie tam nie da posmarować, a jak sie spiecze to podejrzewam małą masakre xD
Oki, tylko w razie czego żebyś nie zapomniała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
ja sie własnie szykuje na industriala, jestem na etapie wyciagania od mamy zgody
![]() szczerze mowiac troche sie tego boje ale co tam :p znacie kogos kto to miał i miał jakies powikłania albo mu sie nie przyjeło ? :/ chodzi mi to czy to sie czesto zdarza :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
[a foto na zachęte bo slicznyy mójjj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
ja wczoraj robilam sobie industriala i mnie to praktycznie wogole nie bolalo.. tylko druga dziure jak robil to troche .... no i krawiwo dlugo bo prawie 3 godziny ;/ ale baardzo mi sie podoba i uwazam ze warto bylo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
zrobiłam w czwartek :P krwawiło tylko chwilę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Ja mam swojego od czerwca, a i tak co chwile o niego zahaczam.... ręką, parasolem (
![]() ![]() ![]()
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Mam do was wielkie pytanie! mam idustriala od prawie miesiąca. Dzisiaj go wyjełam by przemyc dokładnie. Ale do rzeczy. jak zakładałam spowrotem to tylko potwierdziałam swoje wczesniejsze przymuszczenia Mam za krótki pręt... Mój pręt jak sprawdzałam to ma 30mmm. I mam troche ściśniete przez niego ucho.... Znacie może jakiś sklep internetowy gdzie ten pręt będzie dłuższy niż 30 mm? Dodam że grubość to 1,6
A co do ogółu to na początku przemywałam go dwa razy dziennie i strasznie mnie bolał. Potem przestałam przemywać myłam co 3 dni solą fizjologiczną. I już praktycznie nie boli, Jak go myłam to go naruszałam co cholernie bolało. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
www.wildcat.pl
sam mam od 2 lat. "gorna dziura" bolała nieziemsko. (really) natomiast dolnej nie poczułem wcale. polecam kolczyk z serii "blackline" - czarny b. rzuca sie w oczy ![]() moj jedyny kolczyk - ale go uwielbiam ![]() jak latam na ćwiczenia wyciągam pręta i wkładam sobie 2x małe/krótkie kolczyki zeby sie w oczy nie rzucały( - ale mam zamiar kupic 2x przezroczyste kulki+przezroczysty pręt ptfe) pozatym.. mam "lekko" za długi pręt (35mm - niedopasowany "idealnie" do ucha.. ) za dlugi o jakies 5mm z kazdej strony... nakrecam na niego stozki co poteguje efekt - i wygląda az za... powiedzmy ze za bardzo rzuca sie w oczy ![]() pozdr. wszystkich fanow indstrl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Wyjęłaś go po miesiącu?!
omg ja mojego mam od końca czerwca i nawet nie przyszło mi do głowy go wyjmować, to byłaby masakra, i wcale nie chodzi mi o ból.
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
Wiesz co ... było ok... tylko On jest ewidentnie za krótki i nawet jak włozyłam to musiałam ścisnąć ucho żeby dokręcic druga kulke... I dlatego potrzebuje dłuższe,... Już znalazłam jakies na allegro. Ale jeszcze szukam ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
-pozatym allegro to nie jest dobre miejsce na zakup kolczyków polcam wildcat-wysokiej jakości towar bez żadnych niespodzianek i pozatym można zamówić sterylny kolec co przy takiej wymianie jak twoja byłoby wskazane a pielęgnuje się kolczyk codziennie,żeby usunąć z niego min.wydzieliny i osady z całego dnia bądź nocy(tak aby nie wprowadzić ich do kanału)
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej mam pewnien probelm. Bardzo chciałabym zrobić sobie kolczyk w nosie bardzoooo mi się podoba,
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Przyczajenie
|
Wiesz co, to chyba nie zabardzo temat o kolczyku w nosie. Jak już chcesz sobie zrobić ten kolczyk to przygotuj sobie porządne argumenty... Może rodzice i chłopak mają racje?
Cytat:
Ale jakiś sklep od piercingu ma swoje konto na allegro poprostu. Ale właśnie się zastanawiam i ciągle szukam odpowiedniego kolczyka na wildcat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie to jest okropne;-)
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
Innym podobają się tatuaże innym kolczyki...
Ciągle to samo ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Ah nareszcie mam industriala. nie powiem pierwsza dziurka strasznie boli *ta przez grubszą chrzęść* jednak efekt warty bólu. Teraz jedynie czerwone, spuchnięte i bolące. Mimo wszystko jednak, ból w porównaniu do przebijania concha to nic.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
![]()
aż usunę ten opis, bo jeszcze nie daj boże ktoś pomyśli, że tak ma być.. wolę żeby nikt nie popełnił takiego błędu. dzięki za pomoc miss. ;*
Edytowane przez karinn94 Czas edycji: 2008-10-17 o 21:53 Powód: błąd ort. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
jestem przerażona tym opisem
a dlaczego: -technika kłucia-zakładając sztangę w dwa osobno gojene przekłucia znajdują się one zazwyczaj pod złymi kątami-powodując naprężenia i ucisk -założenie kółka powoduje,że kanał goi sie pod jego kształt -pozatym jak dla mnie jest naprawdę za mało luzu na tej sztandze akryl pozatym jest o wiele tańszy od tytanu czy stali-i uwaga AKRYLU SIĘ NIE STERYLIZUJE!!! CZYLI CAŁĄ STERYLNOŚCI BEZPIECZEŃSTWO TWOJEGO ZABIEGU MOŻNA MIĘDZY BAJKI WŁOŻYĆ! DOWODY : http://wildcat.pl/sklep/catalog.php?cat=44 To strona producenta i sprzedawcy twoich kulek-o kodzie MLB-sa wykonane z PMMA-a na samej górze pisze,że co że PMMA nie może być poddawane sterylizacji pozatym akryl ma porowatą strukturę-co powoduje łatwiejsze gromadzenie się wydzielin i zanieczys
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Ja mam industriala od wczoraj (:
Robił mi go kolega, który zajmuje się 'zawodowo' piercingiem. Co prawda sztangi jeszcze nie mam, narazie mam dwa labretu 1.6 żeby się lepiej zagoiło (: A sztangę zamówię jak opuchlizna zejdzie troszkę i jak będzie można zmierzyć jaka długość jest potrzebna. Jest to jeden z kilku kolczyków jakie posiadam i najnieprzyjemniejszy /: Przebicie chrząstki jest paskudne. O wiele bardziej wolę przebijać jakieś inne części ciała <: Ale cóż... przeżyje ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
czy industrial moze wrosnac w platek ucha?? nie wiem czy dam rade to wyjasnic.. mam chyba zle przebite ucho bo pret od mojego industriala sie wrzyna w ucho.. opuchlizna w wiekszosci juz mi zeszla.. ale nie mam pojecia co z tym zrobic!! pomocy!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
zrób zdjęcie i pokaz. najlepiej idz z tym do salonu w ktorym robilas kolczyk, oni odpowiadaja za swoje uslugi i pwinni cos poradzic.
moze masz zbyt grube ucho i jest za malo miejsca.. sprobuj jakos poluźnić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
kolczyk robilam w wawie a jestem z bydgoszczy.. wiec nie odwiedzilam miejsca w ktorym mialam robiony kolec. wymienilam go na dwa banany tak aby pret od sztangi industriala nie uciskal chrzastki..tak juz pewnie zostanie bo okazalo sie iz mam poprostu kiepsko przebite. tak wiec skonczylo sie na dwoch malych kolcach zamiast jednego duzego.. dolna dziurke mialam poprostu zrobiona za blisko malzowiny.. kiedy ucho spuchlo to pret zaczal uciskac na chrzastke tworzac rane. watpie zebym wlozyla jeszcze indu w te dziurki.. banany raczej zmienia kat kanalow.. a nie chce powtorek
![]() ![]() dzieki za checi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
[quote=kasiatm;9293819]Wiesz co ... było ok... tylko On jest ewidentnie za krótki i nawet jak włozyłam to musiałam ścisnąć ucho żeby dokręcic druga kulke... I dlatego potrzebuje dłuższe,... Już znalazłam jakies na allegro. Ale jeszcze szukam ^^[/quote
ale wiesz skora sie sciera... i podejrzewam ze po jakims czasie podejrzewam bylby w sam raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.