![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: smieszne szkraby
No, to sie usmialam "Nika jest grzeczna" !!!
Moja malusienka kilka tygodni temu przyssala sie do mojego podbrodka. Czesto sie bawimy ze niby sie na wzajem "zjadamy" ![]() Ale nastepnego dnia mialam czaaarna plame n... myslalam ze znajomi beda robic kawaly typu "zle ugotowalas ?" A wczoraj w nocy malutka chciala zasnac, no i zaczela ssac ramie. Mam nadzieje ze TZ mnie nie posadzi o cos...
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
haha niezła z niej artystka , i fryzurkę wykombinuje i kołderkę ażurkową potrafi zrobić....
![]() nie wiadomo co gorsze pozwalać czy ograniczać tą ekspresję twórczą ![]()
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Obawiam sie jak bede dalej pozwalać to z torbami pójde albo zaciagne porządny kredyt
![]()
![]() |
#64 |
BAN stały
|
ale swietna historia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Historyjka o moim misiaczku słodziaczku
![]() Siedzę sobie przy komputerze i coś piszę. nie lubię jak ktoś mnie wybija z rytmu i przeszkadza więc jak mały przyszedł i mi zaczął coś wciskać na klawiaturze to go odsunęłam jak natrętnego kota ![]() on postał sobie chwilkę 2 metry dalej, pomyślał i już z daleka idzie z wyciągniętymi łapkami i woła: oj mamo kocham, kocham i sie przymila i przytula. jak tylko go przytuliłam słyszę jak sobie szepcze cichutko pod nosem: "siadaj Sami , siadaj" i pcha mi się na kolana ![]() nieźle główkuje od małego. Wie, że jak powie "kocham" to dostanie co chce...
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Wlaśnie wróciliśmy z hipermarketu z zakupów i dalej chce mi sie śmiać z Samiego.
staliśmy już w kolejce do kasy, a mały siedział razem z zakupami w koszu i mi pomagał wyładowywać na taśmę. no a jak każde dziecko uwielbia reklamy, a mało że uwielbia to zna na pamięć każdy szczegół. no i wyładowuje te produkty i gada na głos : maś Lipton, maś Fjutelle, maś Saga itd wszystkie reklamowane produkty które zna, a ludziom w kolejce gały wychodzą bo nie wiedzą czy on czyta nazwy czy? co a taki mały. mało tego jak przyszło do kosmetyków to podaje mi balsam z Sorai i jeszcze dodaje : "to działa" (bo tak mówią w reklamie z Herbuś), ziaja ojiwkowa i że Rimmel z Londynu.... on mnie czasem osłabia, a czasem to mi szczęka opada jaką małe dzieci mają pamięć. kupiłam mu ostatnio puzlle z obrazkami i angielskim podpisem pod spodem. układaliśmy je tylko 2 razy, a on wczoraj pamiętał już 5 z 16 słówek ![]()
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
ojej jakoś cicho tutaj i w ogóle na mamie z klasą...
oto na czym przyłapałam mojego synka ![]()
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Goha niezly z niego artysta ! A to co opowiedzialas o zakupach to mnie strasznie rozsmieszylo !!! Super !!!
Ale z drogiej strony to przerazajace jak ten telewizor nam wszystkim do glowy wbija te reklamy. A teraz bedzie debiut mojej malusienki na tym watku. Ona w juchni ma taka kolyske-koszyk. Lezy na podlodze, i wsadzalam ja tak jak gotowalam, i wtedy obie mialysmy sie na oku. ![]() Teraz jest ona wieksza, i raczkuje sobie po kuchni. Kilka dni temu chciala wejsc do kolyski, no i wywrocila jatak ze stala na boku. A malusienka dalej probowala do niej wejsc i sie w niej polozyc. A ze denko bylo teraz w pozycji pionowej, to strasznie smiesznie to wygladalo, bo ona nie miala pojecia czemu sie jej nie udaje. W koncu jakos udalo sie jej polozyc oparta na tym pionowym dnie (!) I ona zadowolona tak sobie lezala poki TZ nie zlotowal sie nad nia i nie przywrocil kolyske do wlasciwej pozycji. Jutro postaram sie dodac zdjecie.
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
no to niezła akrobatka z twojej małej kruszynki eternalvoyageur
![]() ja wam opowiem o mikołajkach u nas w domu ![]() otóż Sami wiedział od dawna że ma przyjść mikołaj i że ma być grzeczny bo inaczej nie będzie prezentu, a jak rozrabiał to go straszyłam że dostanie rózgą od mikołaja i że on ciągle zagląda przez okno i widzi że jest niegrzeczny. kiedyś nawet zrobiłam mu kawał bo wrzeszczał bez powodu, ubrałam czapke mikołaja wyszłam przed dom i zapukałam w okno a on zobaczył tylko tą czapkę ![]() no więc przyszły mikołajki. o 6 rano przyniosłam prezent i postawiłam na środku pokoju. już sobie wyobrażałam jak się mały ucieszy że będzie piszczał i skakał itd (ach ta moja wyobraźnia) ale ale.... nawet ubrałam soczewki żeby to widzieć (bo bez nich nic nie widzę) i przyniosłam aparat zeby go nakręcić i porobić fotki .... no i od tej 6 rano udawałam że śpię i czekałam aż mały wstanie... w końcu wstał, usiadł przetarł raz i drugi oczka no to ja też udaję że się dopiero co obudziłam, i mówię och zobacz co to jest? prezent? mikołaj przyszedł jak spaliśmy!! a mały co? wyszedł ostrożnie ze swojego łóżka obszedł z daleka pudło jakby się bał że coś strasznego z niego wyskoczy i przybiegł do mnie i wepchnął się pod kołdrę. musiałam mieć wtedy strasznie głupią minę... więc mówię mu no idź zobacz co to, a on nieeee chceeeee ![]() dopiero po chyba 15 minutach wpatrywania się w pudło w papierze w wesołe bałwanki i mikołajki ciekawość zwyciężyła i poszedł łaskawie odpakowywać. na drugi raz nie będę go straszyć mikołajem ![]()
![]() |
#70 |
BAN stały
|
o rany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
ucichło a to taki fajny temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
O matko ale sie najadłam strachu przez Samiego!!!
kupiłam mu plastelinę i się nią bawił po jakimś czasie przychodze a z 6 kawałków znalazłam tylko jeden. no nic myślę sobie porozwalał gdzieś, ale patrzę a on wącha i mówi aje ładnie pachnie!!! no więc ja paranoiczka wkręciłam sobie że on ją zeżarł ![]() pytam się go zjadłeś plastelinę? a on już był taki zakręcony tymi poszukiwaniami że mówi nioooo zjadłem, a za chwilę nie mamusiu nie zjadłem, hmmmm mozie zjadłem ![]() ![]() padnę zaraz na zawał z nim. jak słowo daję ![]() a ostatnio idę sobie ze spaceru z małym i spotkałam sąsiadkę. no więc jak to w takich rozmowach o dzieciach żeby było och i ach jaki słodki i kochany i mądry to się go pytam jaka jest ta twoja mamusia ( a od 3 dni mówił że mamusia jest miła i że kocha bajdzo) a on sie patrzy na mnie patrzy i wypala nagle: duza mamusia!!! to nie było to co chciałam usłyszeć ![]()
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
berruska szkoda ze wiecej mam sie tutaj nie udziela.
goha ja tylko czekam na dalsze idcinki ![]()
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Ja przy moim wywrotowcu nie dożyje starości albo z nerwów albo ze śmiechu dostane zawału. zawsze czymś mnie rozbawi
![]() właśnie mały pomagał mi rozwieszać pranie i były to głównie jego ubranka. no i Sami podaje mi rzeczy i mówi: masz bjuzke z tyglyskiem, masz lajtki itd no i w końcu wyłowił swoje majteczki i mówi masz majtki z żabkiem, po czy wyciąga z miski dwoma palcami moje czarne ściągające majtasy z lycry które się tam zaplatały i mówi masz ten.....worek!!! jak ja sie zataczałam ze śmiechu on stał zdegustowany i sie pyta poważnie: i cio sie śmiejes???
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Goha masz cudownego szkraba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Oj tak. cudowny jest
![]() dziś np mówię do niego Sami mama musi na chwilkę wyjść z mieszkania i dorzucić do pieca (piec jest w garażu) no i wychodząc zamachałam mu, a on do nie papa do widzienia, ściesiwego nowego jooooku!!! jakby ktoś nie zrozumiał to były to życzenia szczęśliwego nowego roku. pewnie podsłuchał szkrab jak chodzilismy po zakupy i się każdemu teraz życzy na wychodnym ![]() zabił mnie tym dosłownie a ja zgodnie z synkiem życzę wszystkim mamusiom szczęśliwego nowego roku ![]()
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Goha leze !!!
Na pewno przez nastepne 20 lat nie bedziesz narzekac na nude ![]()
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
dziewczyny jak tam Wasze dzieciaczki? cicho się tu zrobiło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Może to nie az tak smieszne ale mnie takie teksty "dorosłego" u Kamili dobijają
![]() Dziś rozlała sobie zupę na krzesełko i trochę na ubranie : Mama patrz ! ja sie chyba zabije. Całe gacie mam mokre. Będziesz musiała to wyprać ![]()
![]() |
#80 |
BAN stały
|
fajne dziecko
![]() ![]() ostatnio zrobila cos co mi sie wydaje smieszne, reszta rodziny tez sie smiala ![]() Moja corka (9 miesiecy) jak kogos lubi, akceptuje czy tez kocha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dla mnie to bylo strasznie zabawne i kochane ![]() Edytowane przez ~refleksyjna Czas edycji: 2008-01-26 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Z mądrości mojego syna :
byliśmy na zakupach w M1 i tam na pasażu jest ekspozycja z mikołajem krasnalami itd... mały się zachwycił i mówi patrz mama mikołaj no to ja mu zaczęłam wkręcać: naprawdę prawdziwy mikołaj? och zobacz on ma na kolanach twój list!! a obok worek z prezentami!! a potem poszliśmy do reala gdzie pracuje dziadek... wieczorem mały pokazuje na okno i sie pyta: a kiedy przyjdzie mikołaj? no więc mu mówię że mikołaj przychodzi w święta a przecież już jest luty i mikołaj dawno pojechał do domu na biegun północny i przyjedzie do niego za rok. na co moje dziecko sie zamyśliło i mówi: nie prawda, przecież widziałem!! mikołaj pracuje z dziadkiem w realu !!
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
goha80 świetny jest Twój szrabek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Kilka wykrętów od jedzenia mojego malca:
najpierw było kulturalnie (nie, dziękuję, nie mam ochoty) potem: och nie boli mnie glowa.... ostatnio ja mu daję winogronko a on na to: nie moge...mam ręce z kremu a co mnie teraz powala na kolana? jego sposób rozładowania trudnych sytuacji.... mały jest straszny figlarz i rozrabiaka, a ja też nie jestem typem spokojnej mamuśki i czasem sie na niego wściekam i pouczam albo wrzasnę. no i jak tylko coś nabroi i zbiera sie na burzę, albo ja jestem już w środku moralizatorskiego monologu, moje dziecko nagle wypala: mamusiu!! a ja: co? a on: UŚMIECH ![]() jakby nie było to to jedno hasełko zamyka każdemu usta i powoduje że mu sie złościć odechciewa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Świetny wątek - przeczytałam cały ![]() ![]() ja niestety nie jestem jeszcze mama ![]() ![]() napisze Wam o pewnym chłopcu - chrześniak mojego TŻ ![]() Mały ma 3 latka, jest wesołym rozrabiaką ![]() Ostatnio rozmawialismy z jego mama i tata przez skejpa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bartka mama zauwazyla ze zaczyna przeszkadzac tacie w rozmowie z nami wiec go wola - bartuś chodz dziadek przyjechał, a mały na to "ja nigdzie nie ide bo ty klanmiesz, taki mały okuszaniec z Ciebie " miało byc oszukaniec ale mu nie wyszlo ![]() Wzielam go kiedys na spacer, pospacerowalismy sobie i zblizala sie pora wracania do domu.Jak maly zauwazyl ze jestesmy juz blisko domu to usiadl na chodniku i zaczął płakać wzięłam go na ręce i pytam Bartus co sie stało o on do mnie " boli mnie nóżka i nie mam siły iść do domu ,posiedzmy sobie tu " - ja juz wiedzilam ze chodzi mu o to zeby nie isc do domu ![]()
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
![]()
o rany, spłakałam się ze śmiechu...
![]() cud, że syna nie obudziłam ahhahaha mój mały - choć dopiero 9 miesięcy ma - to też niezły przekręciarz! do 8 miesiąca karmiłam go cycem. Od narodzenia jak źle się przyssał - tzn. nie trafił ustami na sutek ale obok to zamiast puścić i złapać sutka to ssał dalej twardo z nadzieją że coś poleci, a ja potem miałam malinki na piersiach ![]() ![]() wytrwałość widać tez przy zakazach - ma słabość m. in. do kabli - mówię mu NIE WOLNO! (groźnych głosem, mina sroga, gest superniani - czyli kiwanie palcem ![]() Sprawdza więc co sekundę czy zdania przypadkiem nie zmieniłam eheheh Jakiś czas temu jak nauczył się wstawać to przechodził etap wańki-wstańki. Kładziony do łóżeczka natychmiast wstawał! Przed snem zawsze musiał odstać pół godziny - z wielce zadowoloną miną i odgłosami radości (taki posapywanie hehe) po czym zaczynał marudzić bo już mu się spać chciało... ale jak na wańkę-wstańkę przystało każda próba położenia go na plecy kończyla się... ponownym wstaniem. Oczy już zamglone, wzrok niewidzący, dziecko ledwo żywe - ale twardo wstaje hehehehe Też z tego ubaw miałam ![]() on wogóle to jest śmieszny! przy przewijaniu tez miał taki okres że momentalnie odwracał się na brzuch, na czworaka i myk! ucieka na ścianę hehe Mój ojciec stwierdził, że on jest jak zapaśnik - nie może dłużej niż sekunda uleżeć na plecach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
He he moja dzidzia (10 mies) tez tak sapie i dmucha, i jak raczkuje to wyglada jak malenki parowoz
![]() A czasem tak warczy jak pies... juz wiele osob w sklepach mialo prze nia prawie zawal, bo w kolejce zaczela warczec za ich plecami, a oni podskakiwali z strachu ![]() ![]() Wczoraj masowalam TZ, i ona sie tak przgladala, po czym zaraz do nas przyszla, i zaczela tez masowac... pazurkami ! TZ biedak wyl z bolu, az jej sie znudilo, i zaczela mu dawac klapsy. TZ stwierdzil ze to nawt przyjemnie ![]()
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
tak wogóle to co to znaczy TZ?? (bo ja nowa tu jestem
![]() no Antek to ma taki bogaty zasób "odgłosów", że czasem paść można najgorzej jak ma fazę (cyklicznie :P) na piszczenie po prostu jak rasowy czajnik! jakieś ultrwadźwięki wydaje wtedy - nazywam go więc nietoperzem (dość, że ultradźwięki to jeszcze we włosy się wplątuje ![]() no i uwielbiam jego raczkowanie! nie tylko z powodu sapania, ale jeszcze: kiwania pupką (bosko to wygląda) i tego cudownego ciap ciap - odgłos małych rączek pędzących (bo mój synek zawsze bardzo się spieszy ) po gumolicie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
A ja tym razem ku przestrodze uczenia dzieci głupot
![]() Moja mama uznała za zabawne nauczenie Samiego powiedzonka: "lubisz dropsy? chodź na boksy" no i owszem rozśmieszyło mnie że mały to zapamiętał ale jak zaczął wymachiwać piąstkami to już nie było smieszne. zwłaszcza dla mojej mamy...... bo dostała od niego w oko!! teraz śmieję się z niej że ma nauczkę. wygląda od tygodnia jak miś panda bo całe oko szczerniało i wstydzi się wychodzić z domu ![]()
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
o rety! to siły tyle ma??
![]() za to babcia się już dwa razy zastanowi zanim go czegoś nauczy ![]() czy wasze dzieci mają jakieś dziwne przyzwyczajenia dotyczące zasypiania? bo mój to albo mnie za wargę trzyma, albo..... zasypia trzymając palec w nosie. W moim nosie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Hahahaha
![]() otóż mój mały nie zasnął bez mojej satynowej długiej i eleganckiej sukni ![]() mówił że to jest dudu..... na szczęście pewnego dnia po prostu o niej zapomniał. tyle ze do noszenia już się nie nadaje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.