![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Progenia
mi możesz przesłac
![]()
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Witam,
Miłoby było odnowić wątek może? Zgłaszam się z progenią- jestem w trakcie leczenia. Operacja za jakieś 1,5 roku... Dołączy ktoś do mnie? Jeśli ktoś zagląda jeszcze na ten wątek, to również byłabym zainteresowana zdjęciami z przed i po operacji ![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Ja co prawda na operację się nie decyduje, ale zawsze miło jest wymienić doświadczenia z innymi progenikami
![]() Przy okazji opowiem Wam o sytuacji, jaka mnie spotkała jakiś czas temu, która pozwoliła mi udowodnić samej sobie, że już coraz mniej przejmuję się moją wadą. Byliśmy z TŻ-tem na meczu i staliśmy koło rzędu, w którym siedziały dwie wymalowane dziunie. Po chwili zaczęły naśladować mój zgryz, co dawniej doprowadziło mnie do płaczu. Tym razem jednak w momencie, w którym jedna z laseczek setny raz mnie lustrowała, wyszczerzyłam się do niej, prezentując moją wadę w pełni ![]() ![]()
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Ja muszę przyznać, że z mojego zgryzu nikt się nigdy nie śmiał. I powiem szczerzę, że jestem w szoku po przeczytaniu tego wątku, że naprawdę zdarzają się ludzie, których to śmieszy
![]() Ja mam trochę doła, bo już się zdecydowałam na leczenie. Mam założone aparaty, więc operacja jest nieodwołalna. Dzisiaj zaczęłam czytać o progenii. Zobaczyłam zdjęcia niektórych osób, mnie co prawda to nie zdemotywowało, ale za to jak pokazałam tacie czy chłopakowi, to zaczęli mówić, że po co mi to, że przecież mi to nie potrzebne ![]() Nie pocieszają mnie tym wszystkim. Mój chłopak to chyba ucieknie jak mnie zobaczy po operacji ![]() Ale jeszcze 1,5 roku, nie potrzebnie się martwie na zapas...
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
ja bym chciała operację
![]() tylko moja wada to nie taka wielka jest. co mozna zobaczyc po moich ząbkach na aparatkowym, mam tylko dłuższą brodę. ale bardzo chciałabym miec taką, może kiedyś się zdecyduję na taką ![]() ale tez nie miałam takiej sytuacji, ze ktos mnie tam wyzywał czy coś.
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Też miałam progenie.Co prawda nie dużą,ale jestem perfekcjonistką,więc zdecydowałam się na operację.Jestem już 4 miesiące po,a aparat zdejmuję za 2.Jestem zadowolona.Naprawdę nie było tak ciężko.Bardzo się bałam,ale jak już było po i wiedziałam że wszystko jest okej byłam przeszczęśliwa.Jeśli chodzi o te uciążliwe duldanie przez rurke przez 2 miesiące to to naprawdę nic strasznego,bo po takiej operacji ostatnią rzeczą o jakiej się myśli jest jedzenie.Jest się przeszczęśliwym,nie zwraca się uwagi na uciążliwe szczegóły.Przyzwyczaiłam się już i ładną buzię uważam za oczywistość,ale nadal lubię dłuuuuuugo przeglądać się w lustrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Ja również jestem po osteotomii strzałkowej żuchwy z jej cofnięciem. We wtorek minie równe 4 tygodnie. Cala ta operacja to naprawdę nic strasznego, a efekty rekompensują całe cierpienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, czy możecie mi polecić dobrego ortodontę w Katowicach lub okolicy? Czy któraś z Was miała operację gdzieś tu na Śląsku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Hej, jestem tu nowa i też walczę z progenią z tym, że jestem już po zabiegu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
czy przy minimalnej progenii( niewidocznej golym okiem, stwierdzonej dopiero po dokladnych obliczeniach i rysunkach ) ale krzywych zabkach , można przeprowadzic leczenie apartem stalym ?skutecznie?ze sie nie rozejda po zdjeciu aparatu?????????????????? ??????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
tak, progenie. ale jest niewidoczna. bardziej szpeca krzywe zeby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
to zależy tylko od lekarza, ale wiem, że progenię można leczyć również bez operacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jadę w tym miesiącu do Warszawy na konsultację, moja ortodontka mówi, że nie będę czekać więcej niż pół roku, oby się nie myliła, bo jestem już praktycznie gotowa do zabiegu, załamałabym się jakbym miała tak czekać jeszcze 1,5 roku ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
nie ma problemu
![]() napisz mi tylko w prywatnej wiadomosci e-mail ![]() na pewno wyślę choć teraz nie codziennie jestem przy kompie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Po 1,5 roku noszenia aparatu jestem gotowa do operacji, także Twoja ortodontka ma rację. Często jest to też kwestia indywidualna, ale szczerze mówiąc wątpię, żebyś się ,,wyrobiła" w ciągu roku.
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
hejo wizazanki ja tez mam progenie i bede nosic aparat i chce miec operacje ale dop musze sie skonsultowac tylkoze w Anglii mieszkam czy mozecie mi powiedziec jak drogi jest max taki aparat na zeby i wyslac Wasze zdjj przed i po???
I jak czytalalm wypowiedzi ze po operacji niby inaczej ale pozniej te iesnie pamietaja to sie zastanawiam jak to jest??? Pozdrawiam i podaje email iwonka4pi@wp.pl
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Dot.: Progenia w UK
Witam wszystkich progenikow ,jestem nowa na forum i nie czytalam wszystkich postow. Sama niestety mam progenie, ale mieskam na stale w Anglii i dlugo nie moglam sie dowiedziec czy leczenie tej wady jest tutaj refundowane. Dowiedzialam sie ,ze leczenie jest refundowane' aczkolwiek jest bardzo ciezko dostac sie do ortodonty jesli kogos interesuje ten temat, sluze pomoca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
Hej, nie wiem jak jest w Anglii, ale w Polsce jeden aparat kosztuje 1500 - 1800 zł + ok. 300 za założenie no i wizyty u ortodonty co miesiąc 50 - 100 zł więc trochę drogo wychodzi... Dla mnie najgorsze jest to, ze tak długo trzeba czekać, ale może mnie to chociaż nauczy cierpliwości
![]() Edytowane przez Antosia17 Czas edycji: 2011-01-30 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.