Progenia - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-29, 17:54   #61
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Progenia

mi możesz przesłac

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 19:28   #62
anuanusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dreptolus Pokaż wiadomość
boje sie, ze tez mam progenie, moglbym wkleic komus moje zdjecia, aby ocenil?
najlepiej idź do ortodonty on to oceni. Też myślałam, że mam progenie a jak się okazało mam zgryz otwarty i czeka mnie operacja dwu- a nie jedno szczękowa ale jak chcesz możesz mi wysłać te zdjęcia ania15103@wp.pl
anuanusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 21:27   #63
kosheen
Rozeznanie

Witam,

Miłoby było odnowić wątek może?
Zgłaszam się z progenią- jestem w trakcie leczenia. Operacja za jakieś 1,5 roku...
Dołączy ktoś do mnie?
Jeśli ktoś zagląda jeszcze na ten wątek, to również byłabym zainteresowana zdjęciami z przed i po operacji
kosheen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 22:27   #64
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Ja co prawda na operację się nie decyduje, ale zawsze miło jest wymienić doświadczenia z innymi progenikami

Przy okazji opowiem Wam o sytuacji, jaka mnie spotkała jakiś czas temu, która pozwoliła mi udowodnić samej sobie, że już coraz mniej przejmuję się moją wadą. Byliśmy z TŻ-tem na meczu i staliśmy koło rzędu, w którym siedziały dwie wymalowane dziunie. Po chwili zaczęły naśladować mój zgryz, co dawniej doprowadziło mnie do płaczu. Tym razem jednak w momencie, w którym jedna z laseczek setny raz mnie lustrowała, wyszczerzyłam się do niej, prezentując moją wadę w pełni A ile się potem nagadały o tym z koleżanką, to aż się uśmiałam z ich przejęcia i szoku, bo przecież "jak można się afiszować z takim ryjem"
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 23:19   #65
kosheen
Rozeznanie

Ja muszę przyznać, że z mojego zgryzu nikt się nigdy nie śmiał. I powiem szczerzę, że jestem w szoku po przeczytaniu tego wątku, że naprawdę zdarzają się ludzie, których to śmieszy

Ja mam trochę doła, bo już się zdecydowałam na leczenie. Mam założone aparaty, więc operacja jest nieodwołalna.
Dzisiaj zaczęłam czytać o progenii. Zobaczyłam zdjęcia niektórych osób, mnie co prawda to nie zdemotywowało, ale za to jak pokazałam tacie czy chłopakowi, to zaczęli mówić, że po co mi to, że przecież mi to nie potrzebne
Nie pocieszają mnie tym wszystkim. Mój chłopak to chyba ucieknie jak mnie zobaczy po operacji

Ale jeszcze 1,5 roku, nie potrzebnie się martwie na zapas...
kosheen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 07:19   #66
88Ekaterina88
Zakorzenienie

ja bym chciała operację
tylko moja wada to nie taka wielka jest. co mozna zobaczyc po moich ząbkach na aparatkowym, mam tylko dłuższą brodę. ale bardzo chciałabym miec taką, może kiedyś się zdecyduję na taką
ale tez nie miałam takiej sytuacji, ze ktos mnie tam wyzywał czy coś.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-12, 21:30   #67
madlencia
Przyczajenie

Też miałam progenie.Co prawda nie dużą,ale jestem perfekcjonistką,więc zdecydowałam się na operację.Jestem już 4 miesiące po,a aparat zdejmuję za 2.Jestem zadowolona.Naprawdę nie było tak ciężko.Bardzo się bałam,ale jak już było po i wiedziałam że wszystko jest okej byłam przeszczęśliwa.Jeśli chodzi o te uciążliwe duldanie przez rurke przez 2 miesiące to to naprawdę nic strasznego,bo po takiej operacji ostatnią rzeczą o jakiej się myśli jest jedzenie.Jest się przeszczęśliwym,nie zwraca się uwagi na uciążliwe szczegóły.Przyzwyczaiłam się już i ładną buzię uważam za oczywistość,ale nadal lubię dłuuuuuugo przeglądać się w lustrze.
madlencia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 20:09   #68
kredka20
Raczkowanie

Ja również jestem po osteotomii strzałkowej żuchwy z jej cofnięciem. We wtorek minie równe 4 tygodnie. Cala ta operacja to naprawdę nic strasznego, a efekty rekompensują całe cierpienie Jeżeli ktoś z Was ma jakieś pytania apropos tego zabiegu, to chętnie na nie odpowiem. pzdr
kredka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 13:16   #69
Maraba
Przyczajenie

Hej dziewczyny, czy możecie mi polecić dobrego ortodontę w Katowicach lub okolicy? Czy któraś z Was miała operację gdzieś tu na Śląsku?
Maraba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-29, 14:29   #70
klafa
Przyczajenie

GG do klafa

Hej, jestem tu nowa i też walczę z progenią z tym, że jestem już po zabiegu. Miałam go 25 czerwca 2010 roku w Wojskowej Akademii Medycznej w Łodzi. Jestem zachwycona. Opuchlizna schodzi bardzo szybko, ale to juz raczej jest indywidualna sprawa. Na mój zabieg czekałam 1,5 roku... trochę długo, ale zdecydownanie warto było. Jeśli ktoś ma jakieś pytanka, to z miłą chęcią pomogę
klafa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 20:48   #71
zuzaaaa
Przyczajenie

czy przy minimalnej progenii( niewidocznej golym okiem, stwierdzonej dopiero po dokladnych obliczeniach i rysunkach ) ale krzywych zabkach , można przeprowadzic leczenie apartem stalym ?skutecznie?ze sie nie rozejda po zdjeciu aparatu?????????????????? ??????????????
zuzaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 20:51   #72
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaaaa Pokaż wiadomość
czy przy minimalnej progenii( niewidocznej golym okiem, stwierdzonej dopiero po dokladnych obliczeniach i rysunkach ) ale krzywych zabkach , można przeprowadzic leczenie apartem stalym ?skutecznie?ze sie nie rozejda po zdjeciu aparatu?????????????????? ??????????????
a lekarze co wynaleźli u ciebie ta progenie nie odpowiedzieli na to pytanie ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2010-08-27, 19:21   #73
zuzaaaa
Przyczajenie

tak, progenie. ale jest niewidoczna. bardziej szpeca krzywe zeby.
zuzaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 07:58   #74
klafa
Przyczajenie

GG do klafa

to zależy tylko od lekarza, ale wiem, że progenię można leczyć również bez operacji zależy to właśnie tylko od Twojego stanu uzębienia. Ortodonta powienien zrobić Ci prześwietlenie i wyciski i wszystko powinno się wyjaśnić. Moja koleżanka miała dolną szczękę wysuniętą i strasznie krzywe zeby i teraz ma sliczne równe ząbki bez operacji a aparat nosiła coś około 2 lat i nic się jej nie cofa
Stary 2010-09-02, 23:28   #75
Koszkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klafa Pokaż wiadomość
Hej, jestem tu nowa i też walczę z progenią z tym, że jestem już po zabiegu. Miałam go 25 czerwca 2010 roku w Wojskowej Akademii Medycznej w Łodzi. Jestem zachwycona. Opuchlizna schodzi bardzo szybko, ale to juz raczej jest indywidualna sprawa. Na mój zabieg czekałam 1,5 roku... trochę długo, ale zdecydownanie warto było. Jeśli ktoś ma jakieś pytanka, to z miłą chęcią pomogę
Nie chciałabyś się pochwalić zdjęciami? Strasznie ciekawa jestem
Ja jadę w tym miesiącu do Warszawy na konsultację, moja ortodontka mówi, że nie będę czekać więcej niż pół roku, oby się nie myliła, bo jestem już praktycznie gotowa do zabiegu, załamałabym się jakbym miała tak czekać jeszcze 1,5 roku
Stary 2010-09-04, 09:37   #76
klafa
Przyczajenie

GG do klafa

nie ma problemu
napisz mi tylko w prywatnej wiadomosci e-mail
na pewno wyślę choć teraz nie codziennie jestem przy kompie
Stary 2010-09-23, 14:58   #77
Antosia17
Przyczajenie

GG do Antosia17

Cytat:
Napisane przez Koszkaa Pokaż wiadomość
Nie chciałabyś się pochwalić zdjęciami? Strasznie ciekawa jestem
Ja jadę w tym miesiącu do Warszawy na konsultację, moja ortodontka mówi, że nie będę czekać więcej niż pół roku, oby się nie myliła, bo jestem już praktycznie gotowa do zabiegu, załamałabym się jakbym miała tak czekać jeszcze 1,5 roku
A jak długo musiałaś nosić stały aparat? Ja chciałabym zrobić operację w następne wakacje, ale aparat dopiero mi zakładają, a ortodontka straszy mnie, że trzeba czekać 1,5 - 2 lata...
Antosia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-23, 19:55   #78
Koszkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antosia17 Pokaż wiadomość
A jak długo musiałaś nosić stały aparat? Ja chciałabym zrobić operację w następne wakacje, ale aparat dopiero mi zakładają, a ortodontka straszy mnie, że trzeba czekać 1,5 - 2 lata...
Po 1,5 roku noszenia aparatu jestem gotowa do operacji, także Twoja ortodontka ma rację. Często jest to też kwestia indywidualna, ale szczerze mówiąc wątpię, żebyś się ,,wyrobiła" w ciągu roku.
Stary 2010-09-23, 21:41   #79
Antosia17
Przyczajenie

GG do Antosia17

Dzięki Najważniejsze, że w końcu będę mam ten aparat... Rok czy dwa neważne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-25, 18:03   #80
iwonka4pi1
Przyczajenie

GG do iwonka4pi1

hejo wizazanki ja tez mam progenie i bede nosic aparat i chce miec operacje ale dop musze sie skonsultowac tylkoze w Anglii mieszkam czy mozecie mi powiedziec jak drogi jest max taki aparat na zeby i wyslac Wasze zdjj przed i po???
I jak czytalalm wypowiedzi ze po operacji niby inaczej ale pozniej te iesnie pamietaja to sie zastanawiam jak to jest???
Pozdrawiam
i podaje email
iwonka4pi@wp.pl
Stary 2011-01-05, 22:52   #81
neftyda28
Przyczajenie

Dot.: Progenia w UK

Witam wszystkich progenikow ,jestem nowa na forum i nie czytalam wszystkich postow. Sama niestety mam progenie, ale mieskam na stale w Anglii i dlugo nie moglam sie dowiedziec czy leczenie tej wady jest tutaj refundowane. Dowiedzialam sie ,ze leczenie jest refundowane' aczkolwiek jest bardzo ciezko dostac sie do ortodonty jesli kogos interesuje ten temat, sluze pomocapiszcie.
neftyda28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-30, 11:59   #82
Antosia17
Przyczajenie

GG do Antosia17

Hej, nie wiem jak jest w Anglii, ale w Polsce jeden aparat kosztuje 1500 - 1800 zł + ok. 300 za założenie no i wizyty u ortodonty co miesiąc 50 - 100 zł więc trochę drogo wychodzi... Dla mnie najgorsze jest to, ze tak długo trzeba czekać, ale może mnie to chociaż nauczy cierpliwości

Edytowane przez Antosia17
Czas edycji: 2011-01-30 o 12:05
Stary 2015-04-01, 22:23   #83
Yeppp
Przyczajenie

http://kosmatymumin.blogspot.com
Yeppp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości