golenie krocza - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-10, 08:23   #61
Foka29
Zadomowienie

Dot.: golenie krocza

Dlaczego nie?
Zawsze jedna czynność mniej dla personelu i moga się w tym czasie zająć inną kobietą?
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 14:04   #62
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mam pytanie trochę inne w tej kwestii: czy można przed porodem zamiast golić (powiem szczerze -łamaga jestem i sie boję golić w tym miejscu) mogę użyć kremu do depilacji? czy to nie wpłynie na dziecko w końcu skóra coś tam przepuszcza... doradźcie
Wszędzie, gdzie czytałam - odradzali. Nie boisz się, że sobie tego kremu naładujesz w intymne miejsca. Przecież pod wielkim brzuchem nic nie widać. Najlepiej dać się ogolić partnerowi, albo położnej.

eklerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 14:10   #63
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carrot Pokaż wiadomość
...
Poza tym rozwala mnie podejście współczesnych kobiet do porodu - najlepiej prywatna położna i lekarz na każde zawołanie, własna sala, znieczulenie pod ręką i można dalej wymieniać... Kiedyś kobiety rodziły w różnych warunkach, a nawet i w polu... ja nie twierdzę, że chciałabym się cofnąć do przeszłości ale uważam, że to już przesada z tymi wymaganiami i wygodami - na szkołach rodzenia spotkałam dziewczyny, które jakby bardziej na względzie miały dobro własne aniżeli tego malucha, które nosiły. TO uważam za totalny upadek...
Kiedyś kobieta w tym polu ciężko harowała. Miała mięśnie macicy i inne super wyćwiczone. Teraz większość kobiet w 7-mym miesiącu już nie pracuje i wpieprza ciastka na kanapie przed telewizorem. Słyszy się rady, że mięśni brzucha nie można wcale używać - chcesz wstać - podeprzyj się rękami. Jesteśmy jak kaleki. Nic dziwnego, że przy porodzie liczymy na duża pomoc i gdy położna ma opekować sie kilkoma pacjentkami na raz - panika.

eklerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-27, 19:51   #64
Shine01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Salomea1, termin będe miała dopiero w pierwszej połowie września, mam nadzieje w czwartek dowiedzieć się czegoś bliżej.
Oczywiście do szkoły rodzenia się wybieram, bo całkiem zielona jestem w temacie, a niewiedza to chyba najlepszy sprzymierzeniec paniki.
Na razie po przejrzeniu opini na stronie rodzić po ludzku skłaniam się do rodzenia w Sw. Zofii i tamtejszej szkoły rodzenia.
Jak było w bielańskim, bo rozumiem, ze tam rodziłaś?
Sw. Zofiia podobno najlepsza, ale najtrudniej sie tam dostac, a tez bardzo bym tam chciala, poztym ja sie tam urodzilam i moja ginekolog tam pracuje
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 15:08   #65
carrot
Zadomowienie

GG do carrot

Wróciłam na wątek już bardziej doświadczona

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Wcale nie uważam, że lekarz jest wyznacznikiem i jedynym moim ratunkiem podczas porodu. Dużo bardziej stawiam na doświadczona położną.
U mnie to wyglądało tak: położna stwierdziła, że chyba jednak będę rodzić przez CC, bo główka dzidziusia uderza w spojenie łonowe i nie chce się poprawnie wstawić. Lekarz, który był na dyżurze potwierdził słowa położnej, ale nic ze mną nie robili, bo musieliśmy i tak poczekać na zmianę lekarzy (akurat taka godzina...). Zaraz po zmianie przyszedł bardzo doświadczony starszy pan doktor i młodziutka pani doktor. Pan stwierdził, że poprzekręcamy się trochę, pouciskamy i mały się wstawi poprawnie. On stwierdził, że nie wszystko jest przesądzone na rzecz CC. No i... wystarczyły chyba 3 mocne parcia i zobaczyłam tę moją 59 cm kruszynkę )) Położna niby z doświadczeniem, ale bała się podjąć takiej akcji, jaką podjął ten pan doktor. Cóż, teraz mogę tylko powiedzieć, że dziękuję Bogu, że trafiłam na tę zmianę

Aha, w kwesti golenia i nacinania - i to i to mnie nie obeszło. Da się przeżyć Wiem, że gdyby mnie nie nacięto, to bardzo mocno bym popękała... Mimo tego, że bolało to i owo, mimo tego, że mój tyłek widziało w szpitalu chyba z tabun ludzi, to poród wspominam bardzo pozytywnie I takich też porodów życzę każdej rodzącej
carrot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-06, 16:07   #66
madziarek1
Rozeznanie

któraś z was powiedziała że w szpitalu będą potrzebowali czystej , gładkiej skóry... a to nie prawda mogą być nawet kilkudniowe odrościki, chodzi o to że ogolona skóra, czy kilka mm włosków jest higieniczna i "przejżysta" . Głównie chodzi o to żeby nie było zwisających i plączących się loków i kędziorów:/
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 01:24   #67
hula
Raczkowanie

Piszecie, że taka jest polska rzeczywistość, brak wyczulenia na pacjentkę postępowanie rutynowe. Mamy net, dostęp do informacji więc też dziewczyny starajcie się zmieniać tę rzeczywistość. Nie wyrażać zgody i tyle. A jak ktoś daje się zastraszać? No to co robic? To moze wczesniej na jakiś kurs samoobrony , jeśli macie słabą psychikę Kumpela niedawno rodziła- było nieciekawie, ciężki poród. Fiuty zamiast jej zrobic cesarkę to debatowali , amoze tak , a moze nie, bo to koszty tralala, a na koniec bylo tak , ze wyskoczyli z kleszczami, a koleżanka powiedziała ,ze sie nie zgadza i tyle. Nie mieli prawa użyc kleszczy. Po prostu nie wyrażajcie zgody. Lekarz NIC nie moze zrobic bez zgody pacjenta
hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 16:59   #68
justyna21moja
Przyczajenie

Jeżeli nie zrobisz tego w domu każą ci to zrobić w szpitalu ewentualnie położna sama to zrobi a to już nie jest przyjemne. Oczywiście nie w każdym szpitalu ale z moich i koleżanek doświadczeń tak właśnie było
justyna21moja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 18:09   #69
Seona
Zakorzenienie

Dziewczyny, bardzo błędnie myślicie o goleniu krocza Nie chodzi o golenia CAŁEGO wzgórka łonowego tak "na dziewczynkę" (jak to się mówi), ale chodzi tylko o podgolenie części przy odbycie, gdzie będzie teoretyczne nacięcie

A poza tym absolutnie nie golić się wcześniej na łyso Może zrobić się stan zapalny, włos wrosnąć, to wszystko jest problemem przy porodzie dla dziecka wda się infekcja, pryszczyk się rozdrapie, dziecko zainfekowane Tak samo jak wypadnie w trakcie porodu cesarka, to Cię nacinają po tych ropnych krostkach, stanie zapalnym i taka rana gorzej się goi.

Naprawdę pozwólcie zrobić to położnej tuż przed porodem. Unikniecie jakichś infekcji i przykrych niespodzianek.

P.S. Tak wogóle to już był kiedyś taki wątek i tam też pisałam

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2010-03-11 o 19:25 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 21:33   #70
Bluex
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

A poza tym absolutnie nie golić się wcześniej na łyso Może zrobić się stan zapalny, włos wrosnąć, to wszystko jest problemem przy porodzie dla dziecka wda się infekcja, pryszczyk się rozdrapie, dziecko zainfekowane Tak samo jak wypadnie w trakcie porodu cesarka, to Cię nacinają po tych ropnych krostkach, stanie zapalnym i taka rana gorzej się goi.
Kwestie stanow zapalnych to chyba bardziej dotyczy tych, co to pierwszy raz chca sie golic przed porodem i faktycznie ja tez to odradzam.

Ale jak ktos goli sie od lat to chyba ciezko jest sobie krzywde zrobic... no nie wiem. Ja tam bede sie golic sama (pewnie za pomocą lusterka, bo mezowi z brzytwa nie zaufam
Stary 2010-07-18, 17:38   #71
spice1985
Zadomowienie

My z mężem dopiero planujemy ciąże,ale już mnie poród przeraża Chyba przestanę to wszystko czytać Heh. Jeżeli chodzi o nacinanie krocza to nie robią tego czasem gdy poród w trakcie, a kobieta nie ma tych przepisowych bodajże 10 cm rozwarcia?
A jeżeli chodzi o golenie to jaka jest pewność że ten sprzęt jest jednorazowy czy sterylny? Kurcze tyle się słyszy o zakażeniu WZW C w szpitalach ( nie wiem czy HIV też się można tak zarazić), że chyba wolałabym się sama wygolić. Zrestzą robię o regularnie i na pewno w ciąży również będę. Tak własnie zbaczając z głównego tematu, to jaki waszym zdaniem jest poziom higieny na porodówkach? Można tam podłapać coś tak samo często jak na innych oddziałach? Wiem że te gazetowe i internetowe opowieści o zakażeniach są często przesadzone, ale pewnie coś prawdy w tym jest.

A może mieć ewentualnie swój sprzęt do ogolenia w szpitalu? Czy i tak by to zbagatelizowali i użyli swojej ...brzytwy? Dobrze zrozumiałam? Miałabym być golona tym czym wcześniej wszystkie inne pacjentki? O zgrozo!

Pozdrawiam dziewczyny

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-18, 22:24   #72
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
My z mężem dopiero planujemy ciąże,ale już mnie poród przeraża Chyba przestanę to wszystko czytać Heh. Jeżeli chodzi o nacinanie krocza to nie robią tego czasem gdy poród w trakcie, a kobieta nie ma tych przepisowych bodajże 10 cm rozwarcia?
A jeżeli chodzi o golenie to jaka jest pewność że ten sprzęt jest jednorazowy czy sterylny? Kurcze tyle się słyszy o zakażeniu WZW C w szpitalach ( nie wiem czy HIV też się można tak zarazić), że chyba wolałabym się sama wygolić. Zrestzą robię o regularnie i na pewno w ciąży również będę. Tak własnie zbaczając z głównego tematu, to jaki waszym zdaniem jest poziom higieny na porodówkach? Można tam podłapać coś tak samo często jak na innych oddziałach? Wiem że te gazetowe i internetowe opowieści o zakażeniach są często przesadzone, ale pewnie coś prawdy w tym jest.

A może mieć ewentualnie swój sprzęt do ogolenia w szpitalu? Czy i tak by to zbagatelizowali i użyli swojej ...brzytwy? Dobrze zrozumiałam? Miałabym być golona tym czym wcześniej wszystkie inne pacjentki? O zgrozo!

Pozdrawiam dziewczyny
Nie ma się co stresować Mnie podgalała (nie goliła ) zwykłą jednorazówką BIG taką żółtą a później hop do kubła, bo specjalnie patrzyłam

Na pewno mają jednorazówki i na każdą pacjentkę osobną, spokojnie Jeśli rodziłabyś z mężem to chyba może mieć Twoją maszynkę i jak położna mówi, że trzeba podgolić to by dał i ogoliłaby Cię Twoją

Ślub
Pati
Lili
Stary 2010-07-18, 22:58   #73
Ivy123
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma się co stresować Mnie podgalała (nie goliła ) zwykłą jednorazówką BIG taką żółtą
To najlepiej wziąć swoją, to najtańsze i największe g*%& jakie świat widział. Ładnie haratają ciało.

Któraś z dziewczyn pisała wcześniej że jej tyłek widział z tabun ludzi?.Czyli kto?.No lekarz, położna, jakaś pielęgiarka, ktoś jeszcze?.

Kurcze, nie mogę chyba czytać tego działu, bo coraz bardziej się boję. Nie samego porodu, a nie wiem...upokorzenia?.Dlate go mojego wyszczekanego faceta bym brała ze sobą na bank.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 08:00   #74
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ivy123 Pokaż wiadomość
Któraś z dziewczyn pisała wcześniej że jej tyłek widział z tabun ludzi?.Czyli kto?.No lekarz, położna, jakaś pielęgiarka, ktoś jeszcze?.
Zależy czy to szpital uniwersytecki, to jeszcze grupa studentów medycyny może przyjść Ale to osoba musi wyrazić zgodę z tego co wiem.

U mnie było tak, że pomiędzy rodzącymi łazili mężowie owych rodzących

Ale mówię Wam, w takich momentach naprawdę o tym nie myśli się! Ja byłam przerażona właśnie tym całym okołoporodowym zamieszaniem, golenie, lewatywa, badania przez obcych ginekologów a nie mojego, ale to wszystko jest nieważne jak już się jest na oddziale i wie się, że za chwilę będziesz trzymać w rękach swoje dziecko

Ślub
Pati
Lili
Stary 2010-07-19, 08:51   #75
Ivy123
Zadomowienie

Cytat:
Zależy czy to szpital uniwersytecki, to jeszcze grupa studentów medycyny może przyjść Ale to osoba musi wyrazić zgodę z tego co wiem.

U mnie było tak, że pomiędzy rodzącymi łazili mężowie owych rodzących

Ale mówię Wam, w takich momentach naprawdę o tym nie myśli się! Ja byłam przerażona właśnie tym całym okołoporodowym zamieszaniem, golenie, lewatywa, badania przez obcych ginekologów a nie mojego, ale to wszystko jest nieważne jak już się jest na oddziale i wie się, że za chwilę będziesz trzymać w rękach swoje dziecko
Dla mnie to bardzo ważne, jestem strasznie wstydliwa i nie mogę sobie aż tego wyobrazić. To nie rodzi się w osobnej sali tylko po kilka osób?, to jak tu się skupić, jak obok ktoś się wydziera. Chyba jest chociaż jakiś parawan, że kobiet nie widać?, czy na legalu taki facet sobie moze popodglądać.Na studentów oczywiście bym się nie zgodziła, ale już słyszałam że wpuszczali ich ot tak sobie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 10:05   #76
Zaslona
Raczkowanie

Urodziłam w sobotę a w piątek chyba tknięta przeczuciem ogoliłam sobie wszystko: piczkę, nogi, pachy W nocy jak pojechałam do szpitala to położna powiedziała 'o, dobrze tylko tu jeszcze na dole musimy podgolić' i widziałam jak rozrywała takie coś i wyciągnęła z tego jednorazówkę i mnie tam podgoliła Podczas porodu studentów na szczęście nie było, bo rodziłam w nocy, ale była położna, która odbierała poród, druga położna i lekarka, która akurat była na dyżurze i sprzątaczka Byłam nacięta na 1,5cm-2cm. Jedyne co to potem sprzątaczka i lekarka siedziały sobie patrząc w moje krocze a położna mnie zszywała. Wtedy było mi to lotto czy ktoś patrzy czy nie. Naprawdę w takich momentach nie ma mowy o wstydzie czy coś

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 10:16   #77
spice1985
Zadomowienie

Z tego co mi wiadomo to rodzi się chyba w pojedyńczej sali? Ja zamierzam rodzić na Polnej w Poznaniu i jak się dowiadywałam to sale są pojedyńcze. Studenci mogą być tylko wtedy kiedy wyrazisz na to zgodę.
Mąż na pewno będzie ze mną, więc dam mu maszynkę jakbym już była w ciąży i rodziła
A co do czytania forum, bo wyżej wspomniane było, to fakt, można się nakręcić jeżeli się nie ma dystansu do tego

Zęby Hanusi
Stary 2010-07-19, 10:19   #78
kotka20093
BAN stały

lepiej umrzeć niż urodzic dziecko
kotka20093 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 11:07   #79
Ivy123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotka20093 Pokaż wiadomość
Ojej no bez przesady.

A po kij tam była sprzątaczka?.Przychodzi popatrzeć na porody?.
Stary 2010-07-19, 12:41   #80
żurawinka
Zakorzenienie

O kurczę ale się naczytałam, chyba wiele się nie zmieniło odkąd moja mama rodziła - opisy takie same
A tak wogóle to bariera wstydu się pieknie przesuwa jesli chodzi o dobro maleństwa, mój ostatni pobyt w szpitalu to ciągłe łażenie studenciaków i zaglądanie mi w p... , kilkakrotne badania mnie bo każdy miał swoją opinię, kilkakrotne badania usg przezpochwowe przez różnych lekarzy - było ich 6 na jednej zmianie - i rozmowy typu " poronienie czy nie?" a ja leżałam jak kawałek mięsa z rozłożonymi nogami i zalana łzami. Tak, jest to upokorzenie które musi znosic niejedna kobieta. A ja nawet jeszcze nie dostałam "brzuszka". Wprost marzyłam żeby jakiś doktorem popatrzył mi dla odmiany w twarz i powiedział" no proszę się nie martwić, jest dobrze".
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 16:40   #81
Ivy123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
O kurczę ale się naczytałam, chyba wiele się nie zmieniło odkąd moja mama rodziła - opisy takie same
A tak wogóle to bariera wstydu się pieknie przesuwa jesli chodzi o dobro maleństwa, mój ostatni pobyt w szpitalu to ciągłe łażenie studenciaków i zaglądanie mi w p... , kilkakrotne badania mnie bo każdy miał swoją opinię, kilkakrotne badania usg przezpochwowe przez różnych lekarzy - było ich 6 na jednej zmianie - i rozmowy typu " poronienie czy nie?" a ja leżałam jak kawałek mięsa z rozłożonymi nogami i zalana łzami. Tak, jest to upokorzenie które musi znosic niejedna kobieta. A ja nawet jeszcze nie dostałam "brzuszka". Wprost marzyłam żeby jakiś doktorem popatrzył mi dla odmiany w twarz i powiedział" no proszę się nie martwić, jest dobrze".
To czemu nic im nie powiedziałaś do słuchu?.Na badania przez studentów też nie musiałaś się godzić, tak mi się wydaję. Musimy się nuczyć w końcu walczyć o godne nas traktowanie.
Stary 2010-07-19, 17:00   #82
żurawinka
Zakorzenienie

Moze dlatego ze byłam wystraszona i przestraszona poronieniem, to od lekarzy zależy czy robiąc mi coś będzie lub nie to bolało tak? Dlatego chociaz w zyciu nie daję sobie w kasze dmuchać tam leżałam jak niema lalka bo człowiek się po prostu boi. Chciałabym żeby było inaczej.

Poza tym dla mnie wyglądali jednakowo, wszyscy w zielonych fartuchach, rezydenci, studenci, lekarze, jak ich tam zwał.

Edytowane przez żurawinka
Czas edycji: 2010-07-19 o 17:02
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-20, 08:43   #83
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ivy123 Pokaż wiadomość
Dla mnie to bardzo ważne, jestem strasznie wstydliwa i nie mogę sobie aż tego wyobrazić.

To nie rodzi się w osobnej sali tylko po kilka osób?, to jak tu się skupić, jak obok ktoś się wydziera. Chyba jest chociaż jakiś parawan, że kobiet nie widać?, czy na legalu taki facet sobie moze popodglądać.
Ad.1. Ja to byłam tak spanikowana przez pierwsze miesiące, że to wszystko wydawało mi się nie do przejścia. Do tego stopnia, że poza moim mężem to żaden inny chłop mnie nigdy w życiu gołej nie oglądał (mój tata i brat jak byłam mała) , nawet do lekarzy (obojętnie jaka specjalność) chodziłam do kobiet Ale jak zbliżał się czas porodu to już nie mogłam się doczekać i było mi obojętnie kto mnie będzie badał, przy kim będę rodzić, chciałam już mieć dziecko przy sobie

Ad.2. Niby parawan był, ale co tam taki parawan, jak i tak wszystko się słyszy Jeśli rodzi tylko jedna w tym czasie, to salę ma dla siebie, ale jak zaczynają rodzić 3 to rodzą w jednej sali. A mężowi wchodzący na salę to naprawdę w oczach mają tylko swoją żonę i nawet nie spoglądają na inne

Cytat:
Napisane przez kotka20093 Pokaż wiadomość
Też kiedyś tak myślałam

Ślub
Pati
Lili
Stary 2010-07-20, 08:45   #84
spice1985
Zadomowienie

A jak to wygląda np w USA czy Kanadzie? Albo nie szukając daleko, w Niemczech czy UK, Hiszpanii? Tylko u nas lekarze tak bezdusznie traktują pacjentki czy to norma? Ciekawe kiedy coś się zmieni w tej kwestii...
Ja nie wiem czy Ci lekarze to nie mają żadnych ludzkich odruchów?

Zęby Hanusi
Stary 2010-07-20, 08:56   #85
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
A jak to wygląda np w USA czy Kanadzie? Albo nie szukając daleko, w Niemczech czy UK, Hiszpanii? Tylko u nas lekarze tak bezdusznie traktują pacjentki czy to norma? Ciekawe kiedy coś się zmieni w tej kwestii...
Ja nie wiem czy Ci lekarze to nie mają żadnych ludzkich odruchów?
Mi też się smutno zrobiło po tym co napisała Żurawinka

Zapytaj w wątkach o mamach w Irlandii czy UK. Na odchowalni jest wątek dla mama z USA a na mamie z klasą z Niemiec Tam Ci powiedzą jak wyglądają porody za granicą.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Irlandia: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=426387
Niemcy: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=225902
USA: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331111
UK: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=378587

Ślub
Pati
Lili
Stary 2010-07-20, 18:02   #86
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Mi też się smutno zrobiło po tym co napisała Żurawinka

Zapytaj w wątkach o mamach w Irlandii czy UK. Na odchowalni jest wątek dla mama z USA a na mamie z klasą z Niemiec Tam Ci powiedzą jak wyglądają porody za granicą.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Irlandia: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=426387
Niemcy: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=225902
USA: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331111
UK: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=378587
Ok Cały czas mam nadzieję że i u nas można trafić na lekarzy z pasją i powołaniem.

Zęby Hanusi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości