![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: golenie krocza
Dlaczego nie?
Zawsze jedna czynność mniej dla personelu i moga się w tym czasie zająć inną kobietą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Wszędzie, gdzie czytałam - odradzali. Nie boisz się, że sobie tego kremu naładujesz w intymne miejsca. Przecież pod wielkim brzuchem nic nie widać. Najlepiej dać się ogolić partnerowi, albo położnej.
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Wróciłam na wątek już bardziej doświadczona
![]() Cytat:
![]() ![]() Aha, w kwesti golenia i nacinania - i to i to mnie nie obeszło. Da się przeżyć ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
któraś z was powiedziała że w szpitalu będą potrzebowali czystej , gładkiej skóry... a to nie prawda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Piszecie, że taka jest polska rzeczywistość, brak wyczulenia na pacjentkę postępowanie rutynowe. Mamy net, dostęp do informacji więc też dziewczyny starajcie się zmieniać tę rzeczywistość. Nie wyrażać zgody i tyle. A jak ktoś daje się zastraszać? No to co robic? To moze wczesniej na jakiś kurs samoobrony , jeśli macie słabą psychikę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Jeżeli nie zrobisz tego w domu każą ci to zrobić w szpitalu ewentualnie położna sama to zrobi a to już nie jest przyjemne. Oczywiście nie w każdym szpitalu ale z moich i koleżanek doświadczeń tak właśnie było
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo błędnie myślicie o goleniu krocza
![]() ![]() A poza tym absolutnie nie golić się wcześniej na łyso ![]() ![]() ![]() Naprawdę pozwólcie zrobić to położnej tuż przed porodem. Unikniecie jakichś infekcji i przykrych niespodzianek. P.S. Tak wogóle to już był kiedyś taki wątek i tam też pisałam ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2010-03-11 o 19:25 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak ktos goli sie od lat to chyba ciezko jest sobie krzywde zrobic... no nie wiem. Ja tam bede sie golic sama (pewnie za pomocą lusterka, bo mezowi z brzytwa nie zaufam ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
My z mężem dopiero planujemy ciąże,ale już mnie poród przeraża
![]() ![]() A jeżeli chodzi o golenie to jaka jest pewność że ten sprzęt jest jednorazowy czy sterylny? Kurcze tyle się słyszy o zakażeniu WZW C w szpitalach ( nie wiem czy HIV też się można tak zarazić), że chyba wolałabym się sama wygolić. Zrestzą robię o regularnie i na pewno w ciąży również będę. Tak własnie zbaczając z głównego tematu, to jaki waszym zdaniem jest poziom higieny na porodówkach? Można tam podłapać coś tak samo często jak na innych oddziałach? Wiem że te gazetowe i internetowe opowieści o zakażeniach są często przesadzone, ale pewnie coś prawdy w tym jest. A może mieć ewentualnie swój sprzęt do ogolenia w szpitalu? Czy i tak by to zbagatelizowali i użyli swojej ...brzytwy? Dobrze zrozumiałam? Miałabym być golona tym czym wcześniej wszystkie inne pacjentki? O zgrozo! Pozdrawiam dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na pewno mają jednorazówki i na każdą pacjentkę osobną, spokojnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Któraś z dziewczyn pisała wcześniej że jej tyłek widział z tabun ludzi?.Czyli kto?.No lekarz, położna, jakaś pielęgiarka, ktoś jeszcze?. Kurcze, nie mogę chyba czytać tego działu, bo coraz bardziej się boję. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie było tak, że pomiędzy rodzącymi łazili mężowie owych rodzących ![]() Ale mówię Wam, w takich momentach naprawdę o tym nie myśli się! Ja byłam przerażona właśnie tym całym okołoporodowym zamieszaniem, golenie, lewatywa, badania przez obcych ginekologów a nie mojego, ale to wszystko jest nieważne jak już się jest na oddziale i wie się, że za chwilę będziesz trzymać w rękach swoje dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Urodziłam w sobotę a w piątek chyba tknięta przeczuciem ogoliłam sobie wszystko: piczkę, nogi, pachy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Z tego co mi wiadomo to rodzi się chyba w pojedyńczej sali? Ja zamierzam rodzić na Polnej w Poznaniu i jak się dowiadywałam to sale są pojedyńcze. Studenci mogą być tylko wtedy kiedy wyrazisz na to zgodę.
Mąż na pewno będzie ze mną, więc dam mu maszynkę jakbym już była w ciąży i rodziła ![]() A co do czytania forum, bo wyżej wspomniane było, to fakt, można się nakręcić jeżeli się nie ma dystansu do tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
lepiej umrzeć niż urodzic dziecko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
O kurczę ale się naczytałam, chyba wiele się nie zmieniło odkąd moja mama rodziła - opisy takie same
![]() A tak wogóle to bariera wstydu się pieknie przesuwa jesli chodzi o dobro maleństwa, mój ostatni pobyt w szpitalu to ciągłe łażenie studenciaków i zaglądanie mi w p... , kilkakrotne badania mnie bo każdy miał swoją opinię, kilkakrotne badania usg przezpochwowe przez różnych lekarzy - było ich 6 na jednej zmianie - i rozmowy typu " poronienie czy nie?" a ja leżałam jak kawałek mięsa z rozłożonymi nogami i zalana łzami. Tak, jest to upokorzenie które musi znosic niejedna kobieta. A ja nawet jeszcze nie dostałam "brzuszka". Wprost marzyłam żeby jakiś doktorem popatrzył mi dla odmiany w twarz i powiedział" no proszę się nie martwić, jest dobrze". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Moze dlatego ze byłam wystraszona i przestraszona poronieniem, to od lekarzy zależy czy robiąc mi coś będzie lub nie to bolało tak? Dlatego chociaz w zyciu nie daję sobie w kasze dmuchać tam leżałam jak niema lalka bo człowiek się po prostu boi. Chciałabym żeby było inaczej.
Poza tym dla mnie wyglądali jednakowo, wszyscy w zielonych fartuchach, rezydenci, studenci, lekarze, jak ich tam zwał. Edytowane przez żurawinka Czas edycji: 2010-07-19 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ad.2. Niby parawan był, ale co tam taki parawan, jak i tak wszystko się słyszy ![]() ![]() Też kiedyś tak myślałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
A jak to wygląda np w USA czy Kanadzie? Albo nie szukając daleko, w Niemczech czy UK, Hiszpanii? Tylko u nas lekarze tak bezdusznie traktują pacjentki czy to norma? Ciekawe kiedy coś się zmieni w tej kwestii...
![]() Ja nie wiem czy Ci lekarze to nie mają żadnych ludzkich odruchów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapytaj w wątkach o mamach w Irlandii czy UK. Na odchowalni jest wątek dla mama z USA a na mamie z klasą z Niemiec ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Irlandia: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=426387 Niemcy: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=225902 USA: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331111 UK: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=378587 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.