![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Witam i... już się boję ;)
ha, jaka pomyłka xD
zapomniałam wspomnieć, że oczywiście aniołki są genialne ![]()
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Witam witam zdolna mieszkane katowic
![]() świetne pracę, naprawdę, aż sobie na kartce spisywałam pokolei co uwielbiłam ![]() z pierwszego wrzutu były to brązowe kolczyki, świetny pomysl ![]() z drugiego wrzutu komplecik czarny i brazowe kolczyki. A pzedewszystkim to te Turkusowe ![]() z trzeciego wrzutu czarno czerwo kolczyki na linkach ![]() z czwartego: droga mleczna ![]() krolowa sniegu <aaaaaaaaa!> z piatego wrzutu to rusłka, bransoletka z miellefiori i Ametystowa Wilma ![]() Wogole Ametystowa Wilma baaaaardzo ladnie wyglada ![]() a z ostatniego wrzutu bezgranicznie spodobal mi sie ORBITEK I Naszyjnik królewski ![]() profesjonalnie jak dla mnie ![]() twórz dalej, a ja będe zaglądać z przyjemnoscia ![]() ![]() królowa śniegu
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Długo nie chwaliłam się moimi pracami, więc teraz wrzucam hurtem
![]() 1.-3. Komplet "Amazonia" 4. i 5. Komplet "Arktyka" komplety w sumie dość podobne, ale pomysł mi się spodobał, klientkom zresztą też, więc już kilka takich zestawów zrobiłam ![]() 6. komplet "Kopalnia diamentów" c.d.n. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
c.d.
7. naszyjnik "Nadzieja" 8. naszyjnik "Troska" (bardzo rozczarowały mnie te koraliki - na zdjęciu na allegro wyglądały zupełnie inaczej - ale babcia koleżanki była zadowolona ![]() 9. naszyjnik "Szamanka" 10.komplet "Padme" 11. komplet "Lea" 12. naszyjnik "Carmen" c.d.n. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
c.d.
13. i 14. komplet "Cud narodzin" (naszyjnik robiony w szpitalu po urodzeniu córki - stąd nazwa ![]() 15. komplet "Norwegia" (też ma duże wzięcie, więc powstają różne wersje kolorystyczne ![]() 16. komplet "Przyjaźń" 17. i 18. komplet "Porzeczka" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
19. i 20. komplet "Tygrys"
21. i 22. komplet "Na jagody" 23. naszyjnik "Jaspisowa Betty" 24. drewniany komplet dla mnie ![]() c.d.n. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
25. kolczyki "Lód"
26. naszyjnik "Islandia" 27. kolczyki "Milady" (naszyjnik powstaje, ale czekam na dostawę koralików u CJ ![]() 28. kolczyki "Nepal" 29. kolczyki "Szambelan" 30. kolczyki "Niagara" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
31. i 32. komplet "Strumień"
33. naszyjnik "Czarna mamba" 34. i 35. komplet "Anielka" - pomysł na naszyjnik podpatrzony na starym naszyjniku znalezionym u cioci, ale zachwycił mnie swoją prostota (i nie tylko mnie ![]() 36. komplet "Styks" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
37. i 38. komplet "Scrooge"
39. komplet "Sumienie" i do kompletu kolczyki: 40. "Cnota" 41. "Pokusa" (pierwsze zabawy z brush-ami ![]() 42. komplet "Jingle bells" (jednak brush-e to nie dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
43. i 44. komplet "Faust"
45. kolczyki "Rajskie jabłuszka" 46. naszyjnik "Kobra" (z granatów i swarków - przeróbka starego, zerwanego naszyjnika znajomej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
47. naszyjnik "Szkatułka babuni"
48. kolczyki "Calineczka" - moje pierwsze wrapy - trochę krzywe ![]() ![]() 49. kolczyki "Mameha" 50. naszyjnik "Tęcza" 51. naszyjnik "Sabat" No to się pochwaliłam - wreszcie KONIEC ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Bardzo delikatne, takie dziewczęce rzeczy robisz
![]() ![]() Najbardziej spodobał mi się naszyjnik nadzieja, ale coś mi te koraliki ze spekanego szkła nie pasują no i wstążka mogłaby być lepiej kolorystycznie dobrana.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Podzielam zdanie Kasi - gigantyczny wrzut:
ale i tak odniose sie tylko do kilku prac, ktore przykuly moja uwage ![]() 1-3 - Mimo zastosowania takiego samego koralika (nawiasem mowiac - sliczny mam wrazenie, ze nie udalo Ci sie zachowac spojnosci kompletu. Kolczyki bogate , bransoletka bardzo skromna 28 - nie smiej sie, ale przez tak odwrocony kapelusik i kolorystyke skojarzylo mi sie z grzybami, borowik albo podgrzybek? ![]() 34 - Naszyjnik taki ubogi siakis... Skromne kolczyki ok, ale w naszyjnikach preferuje jakies akcentowanie czegos, a tu dodatkowa kuleczka na srodku i nic poza tym to nieco dla mnie za malo... A gdyby pokusic sie o 2 linke z wieksza kula na srodku? 46 - moze sie podobac na pewno, i wiem, ze granaty w realu wygladaja zawsze lepiej, ale ten niebezpiecznie kojarzy mi sie z ... rozancem.... Dla mnie opdada. 50 - pomysl dobry jednak przejscie miedzy kolorami, ale miedzy miodowym a czerwienia zostalo to zachwiane - czerwony za bardzo sie jak dla mnie wyroznia (mowie o tej czesci z lancuszkiem, a nie "zawieszka"). Moze warto by pomyslec nad zwiekszaniem bicone im blizej srodka? 51 - podobywuja sie mnie najbardziej ![]() Podziwiam prace wlozona w tyle blyskotek, i zazdroszcze wolnego czasu ![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Podobają mi się: naszyjnik szamanka, naszyjnik carmen, naszyjnik kobra, wrapy malachitowe, kolczyki z tenshą i naszyjnik tęcza.
![]() Pozostałe prace różnie, albo materiały mi nie podchodzą, albo projekt niekoniecznie.. ![]() Ale wrzut to Ci wyszedł hurtowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Naszyjniki - proste, za proste... Przydałoby się gdzieniegdzie trochę poszaleć
![]() ![]() Podobają mi się wrapki, kolczyki z tenshą i nawet kolczyki od kompletu ,,Scrooge".
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
To tak, po 1 myślę, że częściej powinnaś rezygnować z linki na rzecz łańcuszka, bo jak widzę w 'Islandii' całkiem dobrze Ci to wychodzi. A linka w wielu przypadkach jest 'be' bo czasem to kolor nie jest dopasowany, to coś innego, a łańcuszek prawie zawsze pasuje. Bardzo podoba mi się 'Czarna mamba'. Ale mam jeszcze kilka zastrzeżeń szczególnie do kolczyków, jak jest szpilka to raczej między jej główką a przekładką nie daje się kuleczki, wtedy to ładniej wygląda
![]()
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki wielkie za wszystkie komentarze
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o prostotę dotychczasowych, to przede wszystkim sama lubię prostą, delikatną biżuterię pasującą do codziennych strojów. I również taka biżuteria najbardziej podoba się moim klientkom - właśnie koraliki na lince lub łańcuszku mają największe wzięcie, a jakieś bardziej ambitne dłużej szukają nabywców (np. "Porzeczka" do dzisiaj pozostaje u mnie, choć wydawała mi się bardzo pożądanym kompletem szczególnie w czasie karnawału ![]() Poza tym część prezentowanych prac była robiona na specjalne zamówienie (7-9,12-16,33,46). Zgadzam się, że w naszyjniku 7. wstążeczka nie jest zbyt dobrana do koralików, ale było to robione na szybko i w pasmanterii znalazłam jedynie taką wstążeczkę mniej-więcej pasującą kolorystycznie, ale na szczęście koleżanka była zadowolona ![]() ![]() Dzięki za uwagi dot. kolczyków "Anielka" - też coś mi w nich nie pasowało, ale chciałam powtórzyć motyw z naszyjnika, a tam są kulki. A kolczyki "Cnota" i "Pokusa" robiłam dla siebie do kompletu "Sumienie" - i właśnie chciałam takie proste kolczyki. W świat takich raczej nie puszczam, chyba, że w kompletach z prostymi naszyjnikami ![]() Naszyjnik 46. mnie też się kojarzy z różańcem, ale dostałam zerwany naszyjnik z granatów i miałam z niego zrobić prosty naszyjnik "z dyndadełkiem" ![]() Przyznam, że czasem czuję się, jak wyrobnik, produkując stale podobne rzeczy. Ale w końcu trzeba jakoś zarobić na bardziej wypaśne modele ![]() ![]() ![]() Ale mam już kilka ambitniejszych pomysłów, zachwyciłam się ostatnio kamieniami i srebrem, więc chciałabym się na to w przyszłości przerzucić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
1,2,3 - kurcze, w kolczykach brakuje mi akcentu, no większej kosteczki no
![]() 4,5 - podoba mi się 6 - kolczyki na lince, ehh... 7 - łądny odcień zielonego 8 - całkiem, całkiem ![]() 9 - ahh, nie lubię kłów 10 - w kolczykach czegoś mi brak 11 - lepiej niż poprzednie, ale te gwiazdki ![]() 12 - hmm... sama nie wiem ![]() 13 - niee 14 - może być 15 - posto, pusto ![]() 16 - roboty było, ale czegoś mi tam brakuje 17,18 - ładny, nie powiem nawet bardzo ![]() 19,20 - naszyjnik pusty, w kolczykach nie potrzebna kulka na dole 21,22 - tak ![]() 23 - sieczka ![]() 24 - drewienko, ale urocze 25 - dyndajce, dobrz dobrze ![]() 26 - mimo spectry bardzo tak 27 - ładny koral na górze 28 - grzybki, pasi ![]() 29 - ładniuchne 30 - nie lubić filigranów, ale twój wodospad na tak ![]() 31,32 - czegoś mi brakuje... 33 - czarny ![]() 34,35 - w kolczykach kulka na dole nie, ale naszyjnik, mimo że pusty podszedł mi ![]() 36 - mój 37,38 - gwiazdki, ale nie szkodliwe, podoba mi się 39, 40, 41 - bransoletka i cnota ![]() 42 - ładne dzwoneczki ![]() 43,44 - pasinaszyjnik, kolczyki już nie 45 - świetne jabłuszka 46 - bardzo tak 47 - ładne koraliczki ![]() 48 - wrapy nawet, nawet, a malachit miałam taki sam ![]() 49 - tensha...nie miałam jej, a ślicznie wygląda 50 - ![]() 51 - brakuje mi tam przekładek paru, choćby na samym przodzie ![]() Podsumowując - nie myślałam że dam radę, ale ię udało ![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=6378534 te podobają mi się najbardziej, starannie wykonane. ja wywinęła bym bardziej ślimaczki i dała inny kamień. Ale generalnie bardzo ładnie
![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
miałam parę podejść, ale myślę, że tym razem dojdę do końca
![]() 1-jak dla mnie.. za pusty i zbyt delikatny łańcuszek, który się odróżnia od loopików i nieciekawie to wygląda ![]() 2-loopy... ja nie jestem za takimi kompozycjami, ale znam osoby, którym się to bardzo podoba ![]() 3-patrz pkt. 1 ![]() ![]() 4-jeżeli ładnie się na szyi układa, to nie mam nic przeciwko ![]() 5-interesujące, plus za gwoździe. 6-oo ale ładne szkiełka (?), ładna kompozycja, taka inna ![]() 7-kolor wstążki mnie drażni, trochę loopy i jeszcze jakby to była kompozycja w minerałach.... ![]() 8-kompozycja ok, ale nie lubię tych szkieł za bardzo (tych czerwonych) 9-hm, ciekawy, ale jakoś bym go z tyłu urozmaiciła. 10-taki... dziewczęcy ![]() 11- jw. ale ten zimowy lepszy ![]() 12-ostatnio polubiłam takie na lince (takie, że z przodu się zbiegają) ![]() 13-hm, trochę urozmaicenia... 14-ta już lepsza. 15-nie podpasował mi ![]() 16-z metrowcem wszystko fajnie, ale urozmaicić ![]() ![]() 17-bardzo interesująca, szkoda, że na cracklach ![]() 18-na drucie proszę ![]() 19-zdecydowanie za pusty, za duże odległości pomiędzy i za mało. 20-nie lubię takiego zakończenia - kuleczka i gwóźdź 21-kolor wstążki... tak całkiem całkiem ![]() 22-wiem, że miały być do kompletu, ale niezbyt. 23-o, jaspis ![]() ![]() 24-a ten śliczny ![]() 25-nie lubię diagonali... i tutaj nie pasuje pancer ![]() 26-kółeczko na środku za duże, a tak to niby wszystko dobrze, ale nie przemawia i tyle ![]() 27-loopy.. całkiem fajna kompozycja. 28-interesujące, szkoda, że w szkle ![]() 29-niby nie jest źle ![]() 30-u-roz-ma-i-cić ![]() 31-ta ósemka taka płaska... to widać, że loopy robisz takie łezkowate... 32-coś mi nie pasuje ![]() 33-ten cudny, klasyczny taki ![]() 34-za puuuusto... 35-tutaj ładniej to na dole wygląda, mimo że to samo ![]() 36-co toto za ładne kosteczki (ażurki)? skąd maaasz? 37-ostatnio wymyśliłam taki, tylko że z pereł... nie obrazisz się, jak zrobię coś takiego? ![]() 38-nie, nie, nie.... 39-białe kulki mniejsze i jest miodzio ![]() 40-loopy kiepściuche, ale rozwiń jakoś te kolce... bo są zbyt proste (tyczy się wszystkich "do kompletu" ) 41-nie ![]() 42-są urocze ![]() 43-i wreszcie coś urozmaiconego ![]() 44-nie sądzisz, że wszystko się rusza? może zbyt duże dziury albo za duża szpara od loopa... 45-jejku, śliczne ![]() ![]() 46-nie pasuje mi nic do siebie... czarne się traci i w ogóle... 47-nie.... 48-baza ze zbyt cienkiego drucika i wszystko Ci się pokrzywiło... 49-noo i bardzo fajne ![]() 50-swarki? mi chodziły po głowie kolczyki, takie tęczowe ![]() 51-ciekawe połączenie, ale swarki pomiędzy noo! ![]() uf ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Wow! Dziewczyny, jesteście niesamowite! Wielkie dzięki za tak szczegółowe komentarze - doceniam Wasz wysiłek i postaram się wykorzystać Wasze uwagi. Choć muszę przyznać, że moje klientki mają gust zupełnie odmienny od Waszego - najbardziej podobają im się właśnie te proste naszyjniki na linkach
![]() Aisah: 8. ja też już nie lubię tych szkiełek ![]() 36. kosteczki kupowałam u CJ 37. jasne, sama też gdzieś ten motyw podpatrzyłam ![]() 45. strasznie się nim rozczarowałam, bo na zdjęciu dużo ładniej wyglądał i szybko chciałam się go pozbyć, żeby mnie nie drażnił ![]() 48. drucik na bazę mam 0,8 (posrebrzany). Za cienki? A owijam 0,4 50. ja planuję jeszcze bransoletkę i kolczyki - długo mi już po głowie łaził ten pomysł ![]() 51. to nie swarki tylko zwykłe szkło ![]() ![]() ![]() ![]() A co do minerałów - też powoli chciałabym się na nie przerzucić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Kulkam, wytłumaczysz, że to droższe, bo minerały
![]() 48- hm, to następnym razem dokładniej wygnij ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
nie napisze o wszystkich, bo nbym sie chyba wsciekla...
![]() podobają mi się: 6 - za nieregularność. 10 - nawet nawet... ![]() 24 - bo drewno jest piekne ![]() 28 - nawet ![]() 30 - kojarzą mi się z falami nad morzem (ale nie Bałtykiem, bo jest zbyt brudny:P) bardzo mi podeszły ![]() 48 - faktycznie, trocszke nierowne, ale trening czyni mistrza ![]() ![]() szkoda, ze to nie jest malachit ![]() 49 - za kolor, forme i materiały ![]()
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Nie będę opisywać wszystkiego po kolejki, ale wymienię te które najbardziej mi się podobają:
7. super koraliki, i ten kolor czerwony... 30. ach takie piękne matowe koraliki. ładnie ![]() 45. takie fajne jabłuszka, wiosenne 48. uwielbiam wrapy ![]() 50. ładny naszyjniczek ze skwarków ![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Znowu uzbierało się trochę nowości (zaczyna ciągnąć mnie coraz bardziej w stronę srebra, swarków i kamieni
![]() 1. Naszyjnik "Starbucks" (black line stone czyli chyba kamień pasiasty) 2. Naszyjnik "Ramzes" (jaspis hieroglifowy, srebro, swarki) 3. Naszyjnik "Grecja" (szkło) 4. bransoletka "Kalina" (szkło) 5. naszyjnik "Pida" (lawa i bali) 6. kolczyki "Nadia" (amazonit rosyjski) c.d.n. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
7. i 8. komplet "Julia" (szkło)
9. naszyjnik "Nugget-tsil" (szkło weneckie) 10. bransoletka "Keioweh" (drewno i szkło) 11. kolczyki "Gandalf" (ALCEE i bali) 12. naszyjnik "Nszo-czi" (jaspis, perły naturalne, srebro) c.d.n. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.