|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wypnij pierś! - grupa wsparcia ;)
ooo idealny wątek dla mnie
![]() aż dziwnie sie czuję siedząc tak prosto. będe walczyć z garbem, będe! Chyba kupie sobie pajączka
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Przylaczam sie. I kupuje pajaczka
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie , okazuje się, że warto zainwestować w pajączka
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
nie mam jakos motywacji by sie prostowac, mowie ze od dzis sie prostuje, a potem zapominam i to samo robie - znowu sie garbie ;/
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
przyłączam się ;>
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Ja próbowałam juz wszystkich możliwych sposobów, basen, korektor postawy itp. Nic nie jest wystarczająco skuteczne, gdy siedze wyprostowana przez dłuzszy czas zaczynaja boleć mnie plecy, gdy sie prostuje słyszę trzask, moje kręgi sie przestawiają , co robic??
![]()
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
ja to samo ;( i jeszcze ten mój plecak waży z 10 kg omg..
|
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
Może jakieś osoby, które poradziły sobie z tym problem dałyby nam, dalej garbiącym sie jakieś wzkazówki, lub podpowiedzi co robić??
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko 3 strony są więc 30 min ;> nawet mniej ;p
|
|
|
|
#71 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się właśnie nad zakupem tego urządzenia, ale przed wydaniem 82 zł, wolę się zorientować, czy w ogóle jest ono skuteczne. Wcześniej używałam korektora postawy Pajączek, który niestety okazał się zupełnym rozczarowaniem - próbowałam go nosić tylko raz (bez żadnego rezultatu oprócz irytujących odgłosów ), po czym odsprzedałam za pół ceny. Prostotrzymacz natomiast wygląda jak dla mnie nieco bardziej wiarygodnie - podobno jest nawet refundowany przez NFZ, a jak wiadomo oni nie lubią szastać kasą ![]() Sprzedawca na swojej stronie zapewnia, że prostotrzymacz to Cytat:
Co o tym sądzicie?
|
||
|
|
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
ja łopaki musze prostowac,bo sa kieś beznadziejne...
musze sie postarac... |
|
|
|
|
#73 |
|
Przyczajenie
|
Jak przeczytałam to tez się od razu wyprostowałam. Z checia do Was dolączę
![]() Ja ostatnio się zawzięłam i zapisałam się na siłownię z nadzieją, że wzmocnię mięśnie i będę się pilnowac z chodzeniem prosto. Po miesiącu (3 razy w tygodniu po 1h) zauważam, że biuścik wyglada ładniej i jakby ciut większy i tyłek tez jakis taki jędrniejszy Tylko z prostowaniem cos dalej nie bardzo
|
|
|
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
Ja też od razu się wyprostowałam i dołączam się do Was
![]() Powodzonka
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
masz rację
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, i jak? Zdecydowała się któraś na prostotrzymacz ortopedyczny? Jakieś efekty? Sama zastanawiam się nad kupnem...
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Również się dołączam
Nie chcę mieć garba :P Od dziś będę prosta. Podobno ciężko jest tylko na początku, później jak już wyrobią się mięśnie jest lżej. Przy prostej postawie trzeba napinać sporo mięśni w tym brzucha, więc niedługo będziemy mieć kaloryferki
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was serdecznie Wizażanki
właśnie takiego wątku szukałam, garbie się niemiłosiernie...... ..... a więc tak.... używałam tego prostotrzymacza ortopedycznego i .... teraz zamówiłam sobie pajączka ..... myślę że taki odgłos mnie zmobilizuje i usprawni moje mięśnie pleców bo są kompletnie nie wyrobione do nawyku samoistnego ściągania łopatek.... mam nadzieje że mi pomoże.... bo nie moge na siebie patrzeć już..... Widzę że wątek nie jest często odwiedzany.... zachęcam do częstego wymieniania opinii, nie tylko na temat pajączków, ale zwłaszcza systematyki ćwiczeń, może macie jakieś sprawdzone.... Zachęcam też do wspólnego wsparcia, ponieważ "garbienie się" przysparza wiele kompleksów a walka jest ciężka i łatwo się jest poddać POZDRAWIAM CIEPLUTKO BUZIAKI |
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
wow zanim otworzyłam ten post siedziałam w półłuku
![]() ![]() popieram dziewczyny, prostować się i wypiąć piers!
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
dziś dostałam przesyłkę z pajączkiem. będzie ciężko ale będę w nim chodzić, może coś poskutkuje i już nie będę się garbić, bo myśl o garbie za kilka lat przysparza mnie o ........ masakra, jestem przerażona
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
Na temat pajączka powiem tyle... miałam go na placach jeden raz ... nieustannie piszczał, a to dlatego że mam wystające łopatki ... no i go oddałam
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
ja słyszałam że w pajączku się siedzi lub chodzi, mi też pajączek nie pozwala wykonywać różnych czynności ale przy kompie czy jak oglądam tv zakładam i to w zupełności wystarcza abym prosto chodziła jak narazie....... nie zapeszam
|
|
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Jeżeli ktoś jeszcze odwiedza ten wątek to ja W PEŁNI ŚWIADOMA
polecam te szelki korygujące postawę ... http://allegro.pl/item1173657130_pro...stawe_s_m.htmlUżywam - sprawdza się w 100% Nigdzie i w nic nie uwiera. Nie widać pod ubraniem. Trzyma moje łopatki ładnie ściągnięte, nie zadając mi bólu. Postawę mam jak modelka ![]() Super i BARDZO tani !!
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zamówiłam, zobaczymy
|
|
#85 |
|
Przyczajenie
|
I jak ten prostorzymacz ?
Coś wątek przycichł, a szkoda ![]() ![]() Zastanawiam się nad prostotrzymaczem, a pajączkiem. Który lepszy ? ![]() http://allegro.pl/item1191595981_pro...stawe_s_m.html http://allegro.pl/item1181439871_paj...wy_dzieci.html |
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie dzisiaj dostałam swój w łapki i teraz sobie w Nim siedzę, powiem Wam że chyba całkiem nieźle. Nie miałam wcześniej takiej "zabawki", jutro włożę ją do pracy, zobaczymy jak po całym dniu będę się czuła.
|
|
#87 |
|
Przyczajenie
|
I jak się nosiło go w pracy ?
|
|
|
|
|
#88 | ||
|
Zakorzenienie
|
UP, UP !!!
Podbijam, bo warto ![]() Dziś przyszedł do mnie prostotrzymacz zamówiony na allegro. Wybrałam ten: http://allegro.pl/new-design-graphit...193977284.html dla tego, że na obrazku wyglądał na największy na plecach. Mój problem, to oprócz garbienia się - bardzo mocno wystające łopatki, które za nic się nie chowają nawet gdy usilnie się prostuję. Zamówiłam sobie rozmiar M (jestem bardzo szczupła) i ten rozmiar nie jest tak szeroki na plecach jak ten na zdjęciu, ale łopatki w miarę się pod nim mieszczą. MOJE WRAŻENIA: Siedzę w nim od godz. przed komputerem. Przez pierwsze sekundy miałam wrażenie jakby mnie ktoś ukrzyżował, całe ręce poszły do tyłu i ciężko mi było dotknąć klawiatury. Ale to uczucie szybko minęło. Plecy cały czas mam proste, ramiona ściągnięte do tyłu, a łopatki do siebie. Wogle nie staram się prostować, samo mi to wychodzi. Jak się zapominam, to taśmy same naciągają mnie do prawidłowej postawy. Wydaje mi sie, że taka postawa szybko wejdzie mi w krew. Trochę zaczął mnie boleć kręgosłup na samym dole, ale to raczej była wina tego, że się nie opierałam, przez co cały ciężar spoczywał na kręgosłupie, co też nie jest dobre (garbienie się jednak trochę to amortyzuje). Jednak jak się zaczęłam opierać o oparcie, to ból minął. Obecnie, po godz. trochę czuję łopatki. Zastanawiam się tylko, jak długo w ciągu dnia można nosić taki prostotrzymacz? Na ulotce, którą dostałam, było napisane, że pierwszy raz powinien go założyć lekarz i można go stosować jedynie ściśle wg zaleceń lekarza... Nie wiedziałam o tym przed zakupem, ale może to być też takie ostrzeżenie producenta "na wszelki wypadek" gdyby np próbował to zakładać ktoś z bardzo poważnym schorzeniem kręgosłupa...
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2010-08-30 o 13:31 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

tylko 3 strony są więc 30 min ;> nawet mniej ;p
), po czym odsprzedałam za pół ceny.